Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy bolgár orvos véleménye
  2019-10-19 10:03:13, szombat
 
   
 



Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. A fia is tudós, akivel sok közös munkája van.
- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni, így nem szabad hosszú ideig megterhelő fizikai munkát végezni, és az étkezés módját, mértékét, arányait is szem előtt kellene tartani. Az emberek 70 százaléka azért hal meg, mert túl nagy mennyiséget fogyaszt bizonyos élelmiszerből, ami miatt ízületi panaszok, fekélyek, szívproblémák, agyvérzés, különböző daganatos betegségek, érelmeszesedés alakul ki. Éppen ez késztetett arra, hogy a 11 csoportba soroljam az élelmiszereket. A legfontosabbak a zöldségek, a gyümölcsök, a szőlő, a joghurt és a bor.

- Igen, a bor. Persze ezt is mértékkel kell fogyasztani, sőt, Franciaországban a húst vörös borban pácolják be, ami így helyes és egészséges.

- Beszélni kell a joghurtról is. Korábban a mi finom bolgár joghurtunkat lehetett kapni a piacokon, azonban mára már bejöttek a francia, német, dán és olasz joghurtok, amelyek élesztő és tej hozzáadásával készülnek, de nem tartalmazzák azokat a jótékony baktériumokat, amiket a bolgár igen. Ma már ilyen joghurtot csak Japánban, Kínában és Dél-Koreában lehet kapni. A jótékony, könnyen emészthető joghurt a fiatalság legjobb megőrzője, ugyanakkor hozzájárul a gyomor- és a vastagbélrák megelőzéséhez. Naponta egy kisebb doboz joghurt elfogyasztása például megakadályozza, vagy lassítja a csontritkulást, és a testsúly csökkenéshez is hozzájárul.

- A legjobb, ha elkészítjük a bolgár joghurtot, amihez használjunk fel kefirgombát (bolgár bacilus), majd 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál 100 százalékos alma pektint, 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 40 csepp 30 százalékos propolisz tinktúrát. Keverjünk mindent össze, majd ebből együnk meg kétóránként 2 evőkanállal. Még bele tehetünk áfonyát, vagy dióbelet is. Ha nagyon éhesek vagyunk, akkor mehet bele egy kevés banán, ami jót tesz a bőrnek.
- A sárgarépa saláta és a fokhagyma is hozzájárul a bőr feszességének, szépségének megőrzéséhez. Egy azerbajdzsáni kísérlet során egy pohár vízbe 80 betegséget okozó kórokozót tettek bele, majd hozzáadták a fokhagymát, ami teljesen elpusztította a mikrobákat. Ugyanezt tudja a propolisz is, amelynek tinktúrájából 20-30 cseppet kell 50 ml vízbe beletenni, és meginni.

- Fontos az is, hogy bármilyen élelmiszert vásároljunk, olvassuk el, hogy miket tartalmaznak. A legveszélyesebb tartósítószer a butil-hidroxi-toluol, amely leginkább a gyerekek édességeiben, rágógumikban fordul elő. Főként allergiás reakciókat, rákot okoz, ahogyan a cukor is, amely főként a húgyutakban válthat ki daganatos betegséget, így érdemes a kávét cukor nélkül inni, mert úgy egészségesebb. 2000 és 2010 között ötször több cukrot fogyasztottunk, mint napjainkban, Amerikában egy ember átlagosan évente 46 kg cukrot visz be a szervezetébe, ami elképesztően sok, és amely szív-, tüdő, vese- és gyomorbetegségeket okoz. Ez nem más, mint öngyilkosság. A bolgárok 30 százaléka magas vérnyomással küzd, ami a sós ételek, a chipsek fogyasztásának is nagyban köszönhető.

- Fogyasszunk el minden nap egy almát, igyunk tiszta vizet, és gyógyteákat, mozogjunk sokat, élvezzük a természet szépségeit, ne gondoljunk az öregedésre. A táplálékunk egyben a gyógyszerünk is kell legyen, hiszen ha kiegyensúlyozottan étkezünk, megszabadulhatunk a betegségek 66 százalékától. A hölgyek figyeljenek oda magukra, fogyasszák a mézből, dióbélből, szárított barackból, mazsolából és citromból készült finom keveréket, hogy csodaszépek maradjanak, még 70 éves korukban is.

Forrás: tudasfaja.com

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: mértékletességre, franciaországban, legveszélyesebb, fogyasztásának, megakadályozza, fogyasztottunk, csontritkulást, legfontosabbak, érelmeszesedés, élelmiszereket, elpusztította, egészségesebb, tartósítószer, tinktúrájából, szívproblémák, azerbajdzsáni, feszességének, élelmiszerből, elfogyasztása, diplomataként, megelőzéséhez, baktériumokat, hozzáadásával, vastagbélrák, megőrzéséhez, ellenségként, tartalmazzák, rágógumikban, édességeiben, joghurtunkat, tartalmaznak, csökkenéshez, szervezetébe, gyógyszerünk, százalékától, vérnyomással, emberek többsége, idősödni kezd, mértékletességre kellene, étkezés módját, húst vörös, jótékony baktériumokat, bolgár igen, fiatalság legjobb, vastagbélrák megelőzéséhez, kisebb doboz, testsúly csökkenéshez, bolgár joghurtot, kevés banán, sárgarépa saláta, azerbajdzsáni kísérlet, pohár vízbe, Hristo Mermerski,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Üdvözöllek az oldalamon  A csonk és a facsemete  Jó éjszakát  Szép Álmokat  Nyíljatok meg  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Csörög a telefonom  Könnyáztatta asszonysorsok  Rőzsehordó nő szobra  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Üdvözöllek az oldalamon  A kávé  Müller Péter tollából  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Az élet  A közszereplő  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Március  Szeüleidtől tanultad  Dóró Sándor: Tétova lét  Ibolya  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A csonk és a facsemete  Dóró Sándor: Tétova lét  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Sötétség és világosság  Minden jónak végeszakad egysze...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Üdvözöllek az oldalamon  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A csonk és a facsemete  Nyíljatok meg  Ki volt valójában a rejtélyes ...  1848. március 15-én  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Nemzeti  Nem mindegy  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A szív és a cselekvés egységes...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Kokárda  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Heltai Jenő: Szabadság  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Mi a különbség  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor még rangja volt...  Talpra vándor  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Csörög a telefonom  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Egyet értesz?  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
emberek többsége, idősödni kezd, mértékletességre kellene, étkezés módját, húst vörös, jótékony baktériumokat, bolgár igen, fiatalság legjobb, vastagbélrák megelőzéséhez, kisebb doboz, testsúly csökkenéshez, bolgár joghurtot, kevés banán, sárgarépa saláta, azerbajdzsáni kísérlet, pohár vízbe, legveszélyesebb tartósítószer, gyerekek édességeiben, húgyutakban válthat, kávét cukor, ember átlagosan, chipsek fogyasztásának, természet szépségeit, táplálékunk egyben, hölgyek figyeljenek, mértékletességre, franciaországban, legveszélyesebb, fogyasztásának, megakadályozza, fogyasztottunk, csontritkulást, legfontosabbak, érelmeszesedés, élelmiszereket, elpusztította, egészségesebb, tartósítószer, tinktúrájából, szívproblémák, azerbajdzsáni, feszességének, élelmiszerből, elfogyasztása, diplomataként, megelőzéséhez, baktériumokat, hozzáadásával, vastagbélrák, megőrzéséhez, ellenségként, tartalmazzák, rágógumikban, édességeiben, joghurtunkat, tartalmaznak, csökkenéshez, szervezetébe, gyógyszerünk, százalékától, vérnyomással, öngyilkosság, elképesztően, fogyasztani, odafigyelni, használjunk, kefirgombát, elkészítjük, kétóránként, evőkanállal, vásároljunk, szépségének, mennyiséget, élelmiszert, fogyasszunk, öregedésről, táplálékunk, figyeljenek, csodaszépek, washingtoni, betegségről, gyógyteákat, napjainkban, húgyutakban, betegségek, öregedésre, hozzájárul, százalékos, fogyasszák, gondoljunk, reakciókat, joghurtról, egészséges, maradjanak, gyümölcsök, mazsolából, késztetett, ugyanakkor, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 710
  • e Hónap: 7703
  • e Év: 113477
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.