Belépés
ludysi.blog.xfree.hu
Szeretnék saját életem részese lenni Budainé Ludvig Zsuzsanna
1958.09.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Omar Sharif
  2008-11-09 22:52:15, vasárnap
 
   
 


Omar Sharif (Egyiptom, Alexandria, 1932. április 10. - ) egyiptomi színész. Eredeti neve: Michel Demitri Chalhoub. Az 1950-es évek első felében kezdett el filmezni hazájában, ahol igen hamar népszerűvé vált. Az Arábiai Lawrence (1962) című monumentális angol filmeposzban játszott mellékszerepe tette világhírűvé. Ettől kezdve elsősorban Hollywood foglalkoztatta, a legkülönbözőbb műfajú szuperprodukciók sztárjaként. Az 1970-es évektől kezdve működése fő területe Európa lett. Mindenhol megállta a helyét, hiszen több nyelven beszél folyékonyan: az arab, az angol, a görög és a francia nyelv mellett az olasz és a török nyelvben is jártas. A film világán kívül elsősorban a szerencsejátékok iránti vonzódásáról ismert, a bridzsben egyenesen szaktekintélynek számít: több könyvet írt a témában, illetve 1992-ben került piacra az Omar Sharif Bridge című komputerjáték. 2006-ban a művész úgy nyilatkozott, hogy mindennemű szerencsejátékkal felhagy a továbbiakban, mert egyiknek sem akar a rabszolgája lenni, és szeretne minél több időt tölteni a családjával.


Pályafutása

A kezdetek
Omar Sharif édesapja Joseph Chalhoub fakereskedő volt, édesanyja Claire Saada. A római katolikus hitet valló család szíriai származású. Omar (akkor még: Michel) kitűnően tanult, az alexandriai Victoria College-ben, majd a Kairói Egyetemen matematika-fizika szakos hallgató volt. Noha már akkoriban a színészi pályáról álmodozott, a diplomája megszerzését követő néhány évben mégis édesapja fűrészáruüzletében kellett dolgoznia. A jóképű, sportos külsejű fiatalember a család régi barátja segítségével került be a filmvilágba, és kapott szerepet a Siraa Fil-Wadi (1954) című romantikus filmben. Ekkor vette fel az Omar El-Chérif művésznevet, melyet később Omar Sharifre változtatott. Partnernője Egyiptom egyik legnagyobb filmcsillaga, Faten Hamama volt. A két fiatal színész között szerelem szövődött, és már 1954-ben összeházasodtak. 3 évvel később megszületett fiuk, Tarek. A házaspár további filmekben szerepelt együtt, Sharif pedig népszerűségben hamar utolérte, sőt túl is szárnyalta feleségét. Mindezt úgy, hogy semmiféle színészi képzettsége nem volt, menet közben tanulta a szakmát. Szerelmesfilmekben és kalandtörténetekben játszott főszerepeket. A Goha (1958) című francia-tunéziai koprodukció volt az első alkotás, amely a külföld figyelmét is felhívta rá. Az elismert brit rendező, David Lean Sherif Ali szerepét osztotta rá az Arábiai Lawrence (1962) című látványos életrajzi filmjében, melyben olyan színészek játszottak még fontos szerepeket, mint Peter O'Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, José Ferrer, Anthony Quayle és Claude Rains. Sharif összebarátkozott a főszerepet játszó O'Toole-lal, akit szintén ez a produkció emelt a sztárok sorába. Mindkét művészt Oscar-díjra jelölték alakításukért, de egyikőjük sem nyert, bár különböző kategóriákban a filmet 7 aranyszobrocskával díjazták. Ha Sharif az Oscart nem is, de a Golden Globe-ot előzőleg már megkapta Sherif Ali megformálásáért. Ettől kezdve Hollywood is igényt tartott a férfias megjelenésű színészre, aki családjával az Egyesült Államokba költözött.


A hollywoodi sztár
Döntését valószínűleg nem bánta meg, hiszen folyamatosan kapta a szerepeket kitűnő partnerek mellett, a szakma elismert mestereinek irányításával. Anthony Mann a ,,szandálos filmek" hattyúdalának számító A Római Birodalom bukása (1964) című szuperprodukciójában foglalkoztatta, amely Commodus, római császár uralkodása idején játszódik. A látványos és romantikus alkotás főszerepeit Sophia Loren, Stephen Boyd, James Mason, Christopher Plummer, Alec Guinness, Anthony Quayle és Mel Ferrer játszották. Fred Zinnemann Húsz év után (1964) című háborús drámájában Sharif Gregory Peck és Anthony Quinn partnere volt, s bár alakítását a kritikusok dicsérték, a film nem lett sikeres. Több szerencséje volt A sárga Rolls-Royce (1964) című romantikus vígjátékkal, Anthony Asquith filmje ugyanis népszerű lett a közönség körében. Ehhez persze a parádés szereposztás is hozzájárult, hiszen olyan művészek játszottak még a filmben, mint Ingrid Bergman, Rex Harrison, Shirley MacLaine, Jeanne Moreau, George C. Scott, Alain Delon és Art Carey. A sikerszéria 1965-ben folytatódott. A La Fabuleuse aventure de Marco Polo című, öt ország (köztük Egyiptom) koprodukciójaként készült kalandfilmben Alla Hou sejket játszotta Horst Buchholz, Akim Tamiroff, Elsa Martinelli, Robert Hossein és Anthony Quinn partnereként. (A filmet más szereposztással, más rendezővel már 1962-ben elkezdték forgatni, de a munka akkor félbeszakadt.) A Dzsingisz kán című történelmi kalandfilmben a híres hadvezért alakította. Partnerei: Stephen Boyd, Telly Savalas, Eli Wallach, James Mason és Françoise Dorléac. Borisz Paszternak azonos című regényéből készült David Lean világsikerű alkotása, a Doktor Zsivágo, amelyben Sharif a címszerepet játszotta. A színész eredetileg Pavel Antipov szerepére pályázott, nagy volt tehát a meglepetése, hogy Lean a főszerepet adta neki. Partnerei: Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Tom Courtenay, Rita Tushingham és Ralph Richardson. A még gyermek Jurij Zsivágót Sharif kisfia, Tarek játszotta. A sztár alakításáért elnyerte a Golden Globe-ot, furcsa módon azonban Oscarra már nem jelölték.

A korai Bond-filmek rendezője, Terence Young rendezte A mák virága is virág (1966) című filmet a Bond-regények szerzője, Ian Fleming története alapján. A szereposztás újfent sztárparádé: Sharif mellett Stephen Boyd, Yul Brynner, Senta Berger, Angie Dickinson, Hugh Griffith, Jack Hawkins, Rita Hayworth, Trevor Howard, Marcello Mastroianni és az énekesként ismert Trini López játszanak fontos szerepeket. (Kuriózum, hogy egy kisebb szerepben az egykori hollywoodi filmcsillag, Grace Kelly önmagát játssza, a monacói hercegnét.) Anatole Litvak A tábornokok éjszakája (1967) című, háborús időkben játszódó bűnügyi filmjében Sharif ismét együtt játszott jó barátjával, Peter O'Toole-lal. A Hamupipőke-mese olasz változata a C'era una volta... (1967), melyben Omar Sharif természetesen a herceget játszotta, a modern Hamupipőke - itt Isabellának hívják - Sophia Loren volt. A Francesco Rosi filmjében elhangzó dalokat maguk a szereplők énekelték, Sharif következő filmje pedig egyenesen egy musical volt, a Funny Girl (1968). William Wyler alkotását 8 kategóriában jelölték Oscar-díjra, de csak a főszereplő Barbra Streisand nyert. (Megosztva kapta meg a díjat Katharine Hepburnnel, akit egy másik filmért díjaztak.) Sharif játszotta Nick Arnsteint, a híres kártyajátékost, a hősnő nagy szerelmét. Szereplése nagy vihart kavart szülőhazájában, ahol nem nézték jó szemmel, hogy az arab Sharif a zsidó Streisanddel játszik együtt, ráadásul szerelmespárt. A Mayerling (1968) Rudolf trónörökös és Vetsera Mária tragikus szerelmének históriája Terence Young rendezésében. Sharif volt Rudolf, Máriát pedig a fiatal Catherine Deneuve alakította, további főszereplők: Ava Gardner és James Mason. A magyar mozikban is nagy siker volt J. Lee Thompson westernje, a kritikusok által fanyalogva fogadott Mackenna aranya (1969). Ebben a színész negatív szerepet játszott, Coloradót, a veszedelmes banditát, aki arra kényszeríti Mackennát, a seriffet (Gregory Peck), hogy vezesse el őt az apacsok titkos aranyát rejtő kanyonba. További szereplők: Julie Newmar, Camilla Sparv, Ted Cassidy, Telly Savalas, Eli Wallach, Anthony Quayle és Edward G. Robinson. Sidney Lumet rendezte A találkozás (1969) című drámát, amely egy tragikus szerelem története, akárcsak a Mayerling. A női főszereplő: Anouk Aimée. A marxista forradalmár, Che Guevara életének hollywoodi stílusú feldolgozása Richard Fleischer Che! (1969) című drámája, amelyben a címszerepet játszó Sharif mellett Fidel Castrót Jack Palance alakította. Sharif állítólag szerződésébe foglaltatta, hogy az alkotók Che alakját nem fogják eltorzítani. Kedvező fogadtatásban részesült James Clavell Az utolsó völgy (1970) című, a harmincéves háború idején játszódó drámája, melyben Sharif egy tanítót formált meg Michael Caine, Florinda Bolkan és Nigel Davenport partnereként.


Az európai filmek vendégsztárja
Az 1970-es évek elején Sharif házat vásárolt Párizsban, és egyre gyakrabban vállalt filmszerepeket Európában, főleg francia produkciókban. Henri Verneuil A betörés (1971) című bűnügyi filmjében negatív figurát játszott Jean-Paul Belmondo partnereként, aki jó barátja lett. További szereplők: Robert Hossein, Renato Salvatori, Dyan Cannon és Nicole Calfan. Drámai alkotás volt Az asszony és az elítélt (1972), amelyben ismét Florinda Bolkannel játszott együtt. Pályafutása egyik legismertebb szerepe, Nemo kapitány megformálása a Verne-regény alapján készült A rejtelmes sziget (1973) című koprodukciós kalandfilmben a gyerekek körében is népszerűvé tette. Juan Antonio Bardem és Henri Colpi közös alkotását tévésorozatként is bemutatták. A Nautilus kapitánya, Nemo után a Britannic óriáshajó kapitányát alakította Richard Lester Pénzt vagy életet! (1974) című izgalmas kalandfilmjében: egy terrorista bombákat helyezett el a hajón, és csak nagy összegű váltságdíj esetén hajlandó elárulni hatástalanításuk módját. További szereplők: Richard Harris, David Hemmings, Anthony Hopkins, Ian Holm és Roy Kinnear. A Funny Girl folytatásaként készült Funny Ladyben (1975) Sharif már csak epizódszerepet kapott Streisand és az új férfi sztár, James Caan oldalán. A produkció megbukott a mozikban, Sharif pedig lényegében elveszítette sztárstátusát. Továbbra is sokat forgatott, válása és szerencsejáték-szenvedélyével összefüggő anyagi nehézségei miatt azonban nem válogatott a felkérések között. Az 1970-es évek közepétől készült filmjei közül több alkotás is ugyan sikert aratott, de viszonylag kevés volt az, amelyik színészi szempontból is igényes feladatot jelentett számára.

1979-ben két, sztárparádéval készült amerikai film szereplőgárdájában bukkant fel. Richard Fleischer Ashanti című kalandfilmjének színvonalán sajnos a többi szereplő, Michael Caine, Peter Ustinov, Kabir Bedi, Rex Harrison és William Holden sem tudott segíteni. Nem volt túl jó visszhangja Terence Young Vérvonal című krimijének sem, amelyben az Audrey Hepburn által megformált özvegy kerül életveszélybe népes rokonságának valamelyik tagja által. A lehetséges gyanúsítottak Sharifon kívül: Ben Gazzara, James Mason, Claudia Mori, Irene Papas, Maurice Ronet és Romy Schneider, a nyomozó: Gert Fröbe. A magyar nézők megkésve láthatták a ZAZ-trió Top Secret! (1984) című paródiáját Val Kilmer főszereplésével. Sharif Cedric ügynök szerepét játszotta a filmben. Andrzej Wajda Az ördögök (1988) című drámája Dosztojevszkij regénye alapján készült nemzetközi szereposztásban, melynek tagja volt például Isabelle Huppert, Bernard Blier és Jerzy Radziwilowicz is. Rendkívül kedvező visszhangja volt a Monsier Ibrahim és a Korán virágai (2003) című francia filmnek, amely egy mozlim fűszeres és egy zsidó kisfiú rendhagyó barátságáról szól. A Hidalgo - A tűz óceánja (2004) című kalandfilmben Sharif Riyadh sejket alakította, aki a címben szereplő 3 ezer mérföldes sivatagi versenyre hívja meg a valaha jobb napokat látott főhőst (Viggo Mortensen) Hidalgo nevű musztángjával. Roland Emmerich I. e. 10 000 (2008) című szuperprodukciójában Sharif volt a narrátor. A színész az 1980-as évektől rendszeresen forgat a televízió számára is, főleg történelmi filmekben játszik kicsiny, de fontos szerepeket.


Magánélet
Sharif és Faten Hamama 1955-ben kötött házassága majdnem 20 évvel később, 1974-ben bomlott fel. Beszélik, hogy a sztárnak már házasemberként számos gáláns kalandja volt, elsősorban neves és szépséges partnernőivel. Mindegyikükkel igazi lovag módjára viselkedett, hatalmas rózsacsokrokat küldött nekik ajándékba, és sosem fecsegett ki róluk bizalmas részleteket a kiváncsiskodó médiának. Állítólag Sophia Loren, Florinda Bolkan és Romy Schneider dobogtatta meg a szívét legjobban, de egyik románcból sem lett tartós kapcsolat. Sokáig az a hír járta, hogy az 1970-es évek közepén Sharif feleségül vette Sohair Ramzi színésznőt, de ez a pletyka valótlannak bizonyult.

A művész 1992-ben bypass műtéten esett át, két évvel később pedig enyhébb szívrohama volt. Addig állítólag napi 50 cigaretta volt az adagja, de a műtét után teljesen felhagyott a dohányzással. A békés és barátságos sztár idős korában került be a botránykrónikákba. 2003. augusztus 5-én lefejelt egy rendőrt egy párizsi kaszinóban, miután a buzgó közeg megpróbált közbeavatkozni abba a vitába, ami a színész és az egyik krupié között bontakozott ki. Sharifet egy hónap felfüggesztett börtönre ítélték, továbbá 1700 dollárra bírságolták, plusz 340 dollárt kellett fizetnie a rendőrnek is. 2007. február 13-án bűnösnek találták abban, hogy megtámadott egy Beverly Hills-i parkolóalkalmazottat, akinek eltörte az orrát.[1]


Filmjei
2009 J'ai oublié de te dire (forgatás alatt)
2008 I. e. 10 000 (10,000 BC) (mint narrátor)
2006 One Night with the King
2006 Rudolf - Sissi egyetlen fia (Kronprinz Rudolf) (tévéfilm)
2006 The Ten Commandments (tévéfilm)
2006 Fuoco su di me
2005 San Pietro (tévéfilm)
2005 The Search for Eternal Egypt (tévéfilm) (mint narrátor)
2004 Benji: Off the Leash!
2004 Hidalgo - A tűz óceánja (Hidalgo)
2003 Petits mythes urbains (tévésorozat, a Der Laufsteg, a Mort ou vif / Tot oder lebendig, a Der Ring és a Témoin à charge / Was der Zeuge sah című epizódokban)
2003 Monsier Ibrahim és a Korán virágai (Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran)
2001 Shaka Zulu - Az erőd (Shaka Zulu: The Citadel) (tévéfilm)
2001 Széfbe zárt igazság (The Parole Officer)
2001 Censor
1999 A 13. harcos (The 13th Warrior)
1997 Mennyország és pokol között (Heaven Before I Die)
1996 Gulliver's Travels (tévéfilm)
1995 Nagy Katalin (Catherine the Great) (tévéfilm)
1994 Vörös sas (Lie Down with Lions) (tévéfilm)
1993 Dehk, we leab we gad we hob
1993 Mayrig (tévésorozat)
1992 Mrs. 'Arris Goes to Paris (tévéfilm)
1992 Tengoku no Taizai
1992 588 rue paradis
1992 Törvényen kívül (Beyond Justice)
1991 Éjféli emlékek (Memories of Midnight) (tévéfilm)
1991 Mayrig
1991 al-Moaten Masry
1990 Viaggio d'amore
1990 A Hold hegyei (Mountains of the Moon) (nem szerepel a stáblistán)
1990 Le Roi de Patagonie (tévéfilm)
1990 A szivárványtolvaj (The Rainbow Thief)
1989 al-Aragoz
1989 A sivatag törvénye (Il Principe del deserto) (tévésorozat)
1989 Quattro piccole donne (tévéfilm)
1988 A szerelem oltárán (Les Pyramides bleues)
1988 Az ördögök (Les Possédés)
1988 A szabadság kulcsa (Keys to Freedom)
1987 Svindli a javából (Grand Larceny)
1986 Anasztázia (Anastasia: The Mystery of Anna) (tévéfilm)
1986 The Mind of David Berglas (tévésorozat, 1 epizódban)
1986 Harem (tévéfilm)
1986 Nagy Péter (Peter the Great) (tévésorozat)
1985 Edge of the Wind (tévéfilm)
1985 Vicious Circle (tévéfilm)
1984 Top Secret!
1984 Távoli pavilonok (The Far Pavilions) (tévéfilmsorozat)
1983 La Martingale (tévéfilm)
1983 Ayoub
1981 Zöld gyémánt / Smaragdháború (Green Ice)
1981 Inchon (nem szerepel a stáblistán)
1980 Pleasure Palace (tévéfilm)
1980 Szimat nyomozó (Oh Heavenly Dog)
1980 The Baltimore Bullet
1980 S+H+E: Security Hazards Expert
1979 Vérvonal (Bloodline)
1979 Ashanti
1977 Mysteries of the Great Pyramids (tévéfilm)
1976 A Rózsaszín Párduc újra lecsap (The Pink Panther Strikes Again) (nem szerepel a stáblistán)
1976 Nyerő páros (Ace Up My Sleeve)
1975 Funny Lady
1974 Pénzt vagy életet! (Juggernaut)
1974 Kémek keringője (The Tamarind Seed)
1973 A rejtelmes sziget (L'Île mystérieuse) (tévésorozat)
1973 A rejtelmes sziget (La Isla misteriosa)
1972 Az asszony és az elítélt (Le Droit d'aimer)
1971 A betörés (Le Casse)
1971 The Horsemen
1970 Az utolsó völgy (The Last Valley)
1969 Trois hommes sur un cheval (nem szerepel a stáblistán)
1969 Bracken's World (tévésorozat, a Fade-In című epizódban)
1969 Che!
1969 A találkozás (The Appointment)
1969 Mackenna aranya (Mackenna's Gold )
1968 Mayerling
1968 Funny Girl
1967 C'era una volta...
1967 A tábornokok éjszakája (The Night of the Generals)
1966 A mák virága is virág (Poppies Are Also Flowers)
1965 Doktor Zsivágo (Doctor Zhivago)
1965 La Fabuleuse aventure de Marco Polo
1965 Dzsingisz kán (Genghis Khan)
1965 El Mamalik
1964 A sárga Rolls-Royce (The Yellow Rolls-Royce)
1964 Húsz év után / Íme, egy fakó ló! (Behold a Pale Horse)
1964 A Római Birodalom bukása (The Fall of the Roman Empire)
1962 Arábiai Lawrence (Lawrence of Arabia)
1961 Ishayat hub
1961 Nahr el hub
1961 Fi baitina rajul
1961 Gharam el assiad
1961 Hubbi el wahid
1960 Bidaya wa nihaya
1960 Lawet el hub
1959 Seraa fil Nil
1959 Min ajal emraa
1959 Maweed maa maghoul (Omar El-Cherif néven szerepel a stáblistán)
1959 Fadiha fil Zamalek
1959 Sayedat el kasr
1958 Goha (Omar Chérif néven szerepel a stáblistán)
1958 Shatie el asrar
1958 La anam
1958 Ghaltet habibi
1957 Ard el salam
1956 La Châtelaine du Liban
1956 Siraa Fil-Mina
1955 Ayyamine el helwa
1954 Shaytan al-Sahra
1954 Siraa Fil-Wadi

Fontosabb díjak és jelölések

Oscar-díj
1963 jelölés Arábiai Lawrence (legjobb férfi mellékszereplő)

Golden Globe-díj
1963 díj Arábiai Lawrence (legjobb férfi mellékszereplő és legígéretesebb új férfi színész)
1966 díj Doktor Zsivágo (legjobb férfi színész - dráma kategóriában)

Bambi-díj
Megkapta: 1969-ben


César-díj
2004 díj Monsier Ibrahim és a Korán virágai (legjobb férfi színész)

Velencei filmfesztivál
2004 közönségdíj Monsier Ibrahim és a Korán virágai (legjobb férfi színész megosztva Benicio Del Toróval a 21 gramm című filmért)
2004 Életműdíj

Jegyzet
^ http://www.breitbart.com/news/na/paShariftue20sharifcourt.html
 
 
0 komment , kategória:  Színészek S-V  
Címkék: szerencsejátékok, összebarátkozott, szuperprodukciók, szaktekintélynek, hatástalanításuk, szivárványtolvaj, szereposztásban, tévéfilmsorozat, kalandfilmjének, megformálásáért, tévésorozatként, kalandfilmjében, szereposztással, összeházasodtak, főszereplésével, foglalkoztatta, epizódszerepet, folytatásaként, szülőhazájában, filmszerepeket, szerencsejáték, felfüggesztett, legkülönbözőbb, kártyajátékost, közbeavatkozni, népszerűségben, legígéretesebb, mellékszereplő, szenvedélyével, dosztojevszkij, mindegyikükkel, házasemberként, rózsacsokrokat, sztárparádéval, kalandfilmben, radziwilowicz, 1950-es évek, legkülönbözőbb műfajú, 1970-es évektől, francia nyelv, török nyelvben, film világán, szerencsejátékok iránti, bridzsben egyenesen, rabszolgája lenni, római katolikus, alexandriai Victoria, színészi pályáról, diplomája megszerzését, család régi, házaspár további, első alkotás, Omar Sharif, Michel Demitri Chalhoub, Arábiai Lawrence, Omar Sharif Bridge, Joseph Chalhoub, Claire Saada, Victoria College-ben, Kairói Egyetemen, Siraa Fil-Wadi, Omar El-Chérif, Omar Sharifre, Partnernője Egyiptom, Faten Hamama, David Lean Sherif Ali, Peter O’, Alec Guinness, Jack Hawkins, José Ferrer, Claude Rains, Golden Globe-ot, Sherif Ali, Egyesült Államokba, Anthony Mann, Római Birodalom, Sophia Loren, Stephen Boyd, James Mason, Christopher Plummer, Fred Zinnemann Húsz, Sharif Gregory Peck, Anthony Asquith, Ingrid Bergman, Shirley MacLaine, Jeanne Moreau, George, Alain Delon, Marco Polo, Alla Hou, Horst Buchholz, Akim Tamiroff, Elsa Martinelli, Robert Hossein, Telly Savalas, Françoise Dorléac, Borisz Paszternak, David Lean, Doktor Zsivágo, Pavel Antipov, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rita Tushingham, Ralph Richardson, Jurij Zsivágót Sharif, Terence Young, Senta Berger, Angie Dickinson, Hugh Griffith, Rita Hayworth, Trevor Howard, Marcello Mastroianni, Trini López, Grace Kelly, Anatole Litvak, Francesco Rosi, Funny Girl, William Wyler, Barbra Streisand, Katharine Hepburnnel, Nick Arnsteint, Vetsera Mária, Catherine Deneuve, Gregory Peck, Julie Newmar, Camilla Sparv, Edward, Sidney Lumet, Anouk Aimée, Richard Fleischer Che, Fidel Castrót Jack Palance, James Clavell Az, Michael Caine, Florinda Bolkan, Nigel Davenport, Henri Verneuil, Jean-Paul Belmondo, Renato Salvatori, Dyan Cannon, Nicole Calfan, Florinda Bolkannel, Juan Antonio Bardem, Henri Colpi, Richard Lester Pénzt, Richard Harris, David Hemmings, Anthony Hopkins, Funny Ladyben, James Caan, Richard Fleischer Ashanti, Peter Ustinov, Kabir Bedi, William Holden, Terence Young Vérvonal, Audrey Hepburn, Claudia Mori, Irene Papas, Maurice Ronet, Romy Schneider, Gert Fröbe, ZAZ-trió Top Secret, Sharif Cedric, Andrzej Wajda Az, Isabelle Huppert, Bernard Blier, Jerzy Radziwilowicz, Monsier Ibrahim, Sharif Riyadh, Viggo Mortensen, Roland Emmerich, Állítólag Sophia Loren, Sohair Ramzi, Beverly Hills-i, Kronprinz Rudolf, Eternal Egypt, Monsieur Ibrahim, Shaka Zulu, Parole Officer, Heaven Before Die, Nagy Katalin, Arris Goes, Beyond Justice, Rainbow Thief, Grand Larceny, David Berglas, Nagy Péter, Vicious Circle, Green Ice, Pleasure Palace, Heavenly Dog, Baltimore Bullet, Security Hazards Expert, Great Pyramids, Rózsaszín Párduc, Pink Panther Strikes Again, Funny Lady, Tamarind Seed, Last Valley, Poppies Are Also Flowers, Doctor Zhivago, Genghis Khan, Yellow Rolls-Royce, Pale Horse, Roman Empire, Omar El-Cherif, Omar Chérif, Siraa Fil-Mina, Golden Globe-díj, Benicio Del Toróval,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 22:02 Hangáék drámai csata után nyerték a Spanyol Kupát
02.17. 21:52 Hungarian Ladies Open - Arn Gréta a selejtező második fordulójában egyesben
02.17. 20:52 Trump tanácsadója: az elnök kész megvétózni a szövetségi parlament határoza...
02.17. 20:52 Férfi kézilabda EHF Kupa - Tíz góllal győzött a Tatabánya
02.17. 20:52 Takács Krisztián lett Korlát új polgármestere
02.17. 20:32 Osztrák jégkorongliga - Kikapott a Fehérvár
02.17. 20:32 Schild Róbertet választották Mekényes polgármesterének
02.17. 20:14 Szlovák jégkorongliga - Nyert a MAC Újbuda
02.17. 20:02 Kerékpárost gázolt halálra egy autó Nyírmadánál
02.17. 20:02 Labdarúgó NB II - Hazai győzelmével újra élen a Gyirmót
Tudjátok ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
Lesz eredménye a tüntetésnek ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Valentin napi ajánló  Karjaidba hajt a vágy. Két ka...  Facebookon kaptam  Szép napot  Virágos szép napot , hetet  Valentin napi kérdés? Hogyan p...  Vörös rózsa csokor  Légy boldog!  Éhezés  Nő és férfi  Nélküled  Valentin nap  Facebookon kaptam  Rajz óra  Tűzben égve  Szép orchideák  Folyton...  Nyíló virág egy cserépben  Love  Facebookon kaptam  Tulipánok  Az engedelmesség...  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Az érzelmeink pontosan elárulj...  Facebookon kaptam  Isten  Tagok  Virágos szép napot , hetet  Maradj velem Elhúzom emlékeim...  Világi közösség  A házasság szövetsége (1)  Nincs rá szó, nincs rá mozdula...  Szép orchideák  Jácintok  A szenvedő Isten  Feketés temetős halálian éjsza...  Tűzben égve  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Valentin nap  Facebookon kaptam  Szép orchideák  Szép orchideák  A szenvedő Isten  A szenvedő Isten  Egyedüllét  Immunrendszerünk működése és z...  Romantika  Valentinra  Ellenállhatatlan Norvégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szenvedő Isten  Szavakkal szeretni… Hog...  Karjaidba hajt a vágy. Két ka...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Romantika  Facebookon kaptam  Nő és férfi  Facebookon kaptam  A szenvedő Isten  Aranyosi Ervin: Családtag  Facebookon kaptam  Beszéd - Hetvenedik nap  Gondolat........  Facebookon kaptam  Maradj velem Elhúzom emlékeim...  Ha szeretünk valakit, azt egés...  Szerelmesek napja  Valentin nap  Facebookon kaptam  Szövetség  Constructicons: Scrapper  Mely viszont nem szeretett  Jácintok  Valentin nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép orchideák  Február 14  Love  Leopárd család  Szeretet  A szenvedő Isten  Demokrácia  Tagok  Maradj velem Elhúzom emlékeim...  Facebookon kaptam  Nyíló virág egy cserépben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Facebookon kaptam  Légy boldog!  Constructicons: Scrapper  Szép reggelt!  Dr. Kéri Katalin: Halk szonáta...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
1950-es évek, legkülönbözőbb műfajú, 1970-es évektől, francia nyelv, török nyelvben, film világán, szerencsejátékok iránti, bridzsben egyenesen, rabszolgája lenni, római katolikus, alexandriai Victoria, színészi pályáról, diplomája megszerzését, család régi, házaspár további, első alkotás, külföld figyelmét, elismert brit, főszerepet játszó, produkció emelt, sztárok sorába, férfias megjelenésű, hollywoodi sztár, szerepeket kitűnő, szakma elismert, kritikusok dicsérték, sárga Rolls-Royce, közönség körében, parádés szereposztás, sikerszéria 1965-ben, munka akkor, híres hadvezért, címszerepet játszotta, színész eredetileg, főszerepet adta, sztár alakításáért, korai Bond-filmek, szereposztás újfent, énekesként ismert, kisebb szerepben, egykori hollywoodi, monacói hercegnét, tábornokok éjszakája, herceget játszotta, modern Hamupipőke, szereplők énekelték, musical volt, főszereplő Barbra, díjat Katharine, másik filmért, híres kártyajátékost, hősnő nagy, arab Sharif, zsidó Streisanddel, fiatal Catherine, magyar mozikban, kritikusok által, színész negatív, veszedelmes banditát, apacsok titkos, tragikus szerelem, marxista forradalmár, címszerepet játszó, utolsó völgy, harmincéves háború, tanítót formált, európai filmek, 1970-es évek, rejtelmes sziget, gyerekek körében, terrorista bombákat, produkció megbukott, felkérések között, többi szereplő, lehetséges gyanúsítottak, magyar nézők, mozlim fűszeres, zsidó kisfiú, címben szereplő, valaha jobb, 1980-as évektől, televízió számára, kiváncsiskodó médiának, szívét legjobban, pletyka valótlannak, művész 1992-ben, műtét után, párizsi kaszinóban, buzgó közeg, egyik krupié, hónap felfüggesztett, sivatag törvénye, szerelem oltárán, szabadság kulcsa, szerencsejátékok, összebarátkozott, szuperprodukciók, szaktekintélynek, hatástalanításuk, szivárványtolvaj, szereposztásban, , ,
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2777 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 145
  • e Hónap: 2508
  • e Év: 7553
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.