Belépés
ludysi.blog.xfree.hu
Szeretnék saját életem részese lenni Budainé Ludvig Zsuzsanna
1958.09.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Franco Nero
  2008-11-10 07:03:53, hétfő
 
   
 


Franco Nero [szerkesztés]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Ugrás: navigáció, keresés
Franco Nero (Olaszország, Parma, San Prospero, 1941. november 23. - ) olasz színész, filmproducer, filmrendező, forgatókönyvíró. Eredeti neve: Francesco Sparanero. Az 1960-as évek elején kezdett filmezni. Előnyös megjelenése, kitűnő fizikai adottságai figyelemre méltó jellemábrázoló képességgel párosultak, ezért az évtizedek során a legkülönbözőbb műfajú filmekben foglalkoztatták. Az első nyugati filmsztár volt, aki rendszeresen vállalt felkéréseket a vasfüggöny innenső oldalán is: jugoszláv, szovjet, cseh és számos magyar filmben is szerepelt pályafutása során. Fia, Carlo Gabriel Nero (London, 1969. szeptember 16. - ) filmrendező Vanessa Redgrave angol színésznővel való kapcsolatából született. 2006. december 31-én Nero és Redgrave házasságot kötöttek.

Tartalomjegyzék [elrejtés]
1 Pályafutása
1.1 A kezdetek
1.2 Spagettiwesternek, maffiafilmek, filmdrámák
2 Az átmenet évtizede
3 Az 1990-es évektől napjainkig
4 Ismertebb filmjei
5 Fontosabb díjak és jelölések
5.1 Art Film Festival
5.2 Golden Globe-díj
5.3 Los Angeles-i Olasz Filmkritikusok Díja
5.4 Milánói Nemzetközi Filmfesztivál
6 Hivatkozások
7 Külső hivatkozásokPályafutása [szerkesztés]

A kezdetek [szerkesztés]
Franco Nero népes család gyermeke: öt testvére van. Szülei egyszerű, vidéki emberek voltak, édesapja rendőr. Franco Milánóban járt esti egyetemre kereskedelmi szakon, napközben pedig a helyi Elektromos Műveknél dolgozott. Jövedelmét azzal egészítette ki, hogy az akkortájt divatos fényképregények (fotoromanza) egyik modellje volt. A művészetek iránt fogékony fiatalember félbehagyta egyetemi tanulmányait, hogy színészetet tanuljon a Piccolo Theatre-ben. 1964-ben Rómába költözött. A fényképregényekben való közreműködésének köszönhetően kisebb filmszerepekhez jutott.

A '60-as évek közepén a Cinecittàban forgatták A Biblia című monumentális alkotást a tekintélyes amerikai Mester, John Huston rendezésében, Dino De Laurentiis produkciójaként. Arról eltérnek az anekdoták, hogy Huston miként figyelt fel Neróra,[1] de az tény, hogy az ismeretlen színészre bízta Ábel szerepét. Ádám és Éva szerepét ugyancsak kezdők játszották. A látványos filmben persze a nagy sztároknak (Richard Harris, Ava Gardner, Peter O'Toole, Stephen Boyd, maga Huston és mások) is jutott feladat. A kritikusok a bemutató után egymást licitálták túl a lesújtó jelzők halmozásában, a ,,szép meséskönyv" minősítés már dicséretnek számított. Nero a bukásból levonta a megfelelő következtetéseket: mindenekelőtt azt, hogy aki tartós sikereket szeretne elérni ezen a pályán, annak minél szélesebb skálán kell játszania, valamint folyamatosan tovább kell képeznie magát, nem elegendő az előnyös külsőre építeni egy hosszú távra tervezett karriert. Ennek jegyében kezdett például az angol nyelv elsajátításába, hogy a nemzetközi produkciókban is szerepekhez juthasson.


Spagettiwesternek, maffiafilmek, filmdrámák [szerkesztés]

A Django címszerepébenNero sztárrá válása egy tipikusan olasz műfajnak, a spagettiwesternnek köszönhető. A spagettiwesternek egyik fő jellemzője, hogy erőszakosabbak, ,,mocskosabbak", mint az amerikai westernek. A ,,makaróniwesternek"-ben a jó és a rossz határai kevésbé élesek, a Vadnyugat pedig nem annyira romantikus, mint inkább kegyetlen és keserű világ. Sergio Corbucci Django (1966) című alkotása ma már épp olyan filmtörténeti klasszikus, mint Sergio Leone spagettiwesternjei. Corbucci filmjében Nero játssza a címszerepet, a bosszúálló magányos idegent, aki egy koporsót vonszol maga után, melyben fegyverét rejtegeti. A Django sikerére mi sem jellemzőbb, mint az, hogy az évtizedek folyamán számos hivatalos és nem hivatalos folytatás készült hozzá, melyek azonban nem érték el az első rész színvonalát.[2] A Texas Adios (1966) ugyancsak bosszúhistória, melyben a seriffet alakító Nero és filmbeli öccse édesapjuk egykori gyilkosának nyomába erednek. A zombifilmjeivel később kétes értékű hírnévre szert tett Lucio Fulci nevéhez fűződik A mészárlás ideje (1966), amelyben a Nero játszotta főhősnek a szülővárosát terrorizáló banditával kell szembeszállnia. (A filmben szerepel két, Olaszországban élő magyar színész, Tom Felleghy és John Bartha is!) Egy évtizeddel később készült Enzo G. Castellari Keoma (1976) című alkotása, a műfaj utolsó, igazán nagyra értékelt darabja. A címszereplő (természetesen Nero) az öldöklésbe belefáradt félvér mesterlövész, aki szülővárosába visszatérve belekeveredik a telepesek, a kegyetlen banditák és saját féltestvérei között folyó véres küzdelembe.


A Keoma címszerepébenA spagettiwesternek mellett Nero más műfajokban is bizonyította képességeit. Lancelot lovag alakját keltette életre második amerikai filmjében, a közismert kelta mondát feldolgozó zenés Camelotban (1967), melyben énekelt is. Nem akármilyen partnerei voltak: Arthur királyt Richard Burton, Mordredet David Hemmings, Guenevere királynét pedig Vanessa Redgrave játszotta. Nero és Redgrave filmbeli szerelme a valóságban folytatódott, az évek folyamán pedig több filmben szerepeltek még együtt. Noha viszonyuk néhány év múlva véget ért, jó kapcsolatuk megmaradt, sőt a szerelem évtizedek múlva ismét fellángolt közöttük, aminek immár házasság lett a vége. A spagettiwesternek skatulyájából Damiano Damiani kínált kiutat Franco Nero számára: a valaha Magyarországon is nagy sikerrel vetített Mint a bagoly nappal (1968) című drámájában a színész egy rendőrfelügyelőt alakított, aki egy maffia által elkövetett gyilkosság ügyében nyomoz. Partnernője a gyönyörű Claudia Cardinale volt. A nagy sikernek köszönhetően Nero a továbbiakban már nemcsak spagettiwesternekben, hanem bűnügyi drámákban is rendszeresen főszerepeket kapott. Néhány évig Damiani szinte mindegyik hasonló stílusú filmjében ő volt a főszereplő: Egy rendőrfelügyelő vallomása az államügyésznek (1971), A vizsgálat lezárult, felejtse el! (1971), Miért ölnek meg egy bírót? (1974). Az általa játszott szereplők előbb-utóbb szembekerültek az alvilággal, és rádöbbentek arra, hogy a legsötétebb bűnözés gyakran a legmagasabb (politikai) körökkel fonódik össze. Hasonló jellegű bűnügyi-társadalmi dráma Luigi Zampa Tisztes honpolgárok (1975) című rendezése is. Ebben Nero egy tanárt formált meg, aki hiába szerelmes gyönyörű kolléganőjébe (Jennifer O'Neill), gyávasága miatt nem tud valódi támasza lenni a különös bűnügybe keveredett bátor teremtésnek.


Michele Belcore szerepében a Tisztes honpolgárok című filmbenKelet és Nyugat néhány nagy sztárja (Yul Brynner, Hardy Krüger, Sylva Koscina, Orson Welles, Curd Jürgens, Szergej Bondarcsuk, Oleg Vidov, Ljubisa Samardzic és mások) gyűlt össze Veljko Bulajic A neretvai csata (1969) című háborús filmjében, mely - a Szovjetuniót nem számítva - akkoriban a legdrágább kelet-európai produkciónak számított. A látványos partizánfilmben Nero Michael Riva kapitány szerepét alakította. A hírhedt olasz diktátor bukásáról szólt Carlo Lizzani Mussolini végnapjai (1974) című drámája, melyben a színész Valerio ezredest játszotta, annak a katonai egységnek a parancsnokát, amelyik kivégezte Mussolinit és szeretőjét, Clara Petaccit. A háborús filmek közül említésre érdemes még a sztárparádéval (Robert Shaw, Harrison Ford, Edward Fox, Barbara Bach) készült A 10-es különítmény (1978), amely a nagy sikerű Navarone ágyúi (1961) folytatása. Nero a kollaboráns Leskovar kapitányt alakította, a stáblistán pedig Lescovar néven szerepelt.

A fiatal és tehetséges olasz színészt Luis Buñuel is meghívta a Tristana (1970) című drámájába a fiatal festő, Horacio szerepére. Partnerei a gyönyörű Catherine Deneuve és a kitűnő karakterszínész, Fernando Rey voltak. A híres-hírhedt brit író, D. H. Lawrence regénye alapján készült A szűz és a cigány (1970) című erotikus dráma, melyben a cigányt játszó Nero mellett Joanna Shimkus volt a másik főszereplő. Figyelemre méltóak a botrányrendezőként számontartott Tinto Brass rendezései is (Drop-out, La Vacanza), melyekben a sztár ismét Vanessa Redgrave-vel szerepelt együtt. A fiatal közönség körében aratott nagy sikert Lucio Fulci kétrészes kalandfilmje, a Farkasvér és a Fehér Agyar visszatér. (A magyar mozikban meglepő módon csak a második rész volt látható.) A Jack London írásaiból készült filmekben Nero a szerző alteregóját, Jason Scottot formálta meg.


Az átmenet évtizede [szerkesztés]

Seblon hadnagy szerepében a Querelle című filmbenNero filmjei mindig is változó színvonalat képviseltek, de az igényesség szándéka még a kifejezetten szórakoztató céllal készült alkotásokban is felfedezhető. Az 1980-as években ebből a szempontból fordulat állt be a művész pályáján. Miközben továbbra is szerepelt művészi igényű munkákban, egyre több vitatható színvonalú, esetenként kifejezetten jelentéktelen filmhez is a nevét adta, s az ún. ,,B-filmek" egyik sztárja lett. Peter Zinner A Szalamandra (1981) című alkotása egy készülő fasiszta puccsról szól a modern Olaszországban. Nero partnerei: Martin Balsam, Anthony Quinn, Eli Wallach, Christopher Lee, Sybil Danning és Claudia Cardinale. Szergej Bondarcsuk 1982-ben nagyszabású, kétrészes filmet forgatott az 1917-es szovjet forradalmat személyes élményei alapján könyvben megörökítő amerikai újságíró, John Reed életéről Vörös harangok összefoglaló címmel. A trilógiának tervezett Vörös harangok (a harmadik rész nem valósult meg) amolyan szovjet válasz volt az ugyanebből a témából készült Vörösök (1981) című amerikai alkotásra. Nero magát John Reedet formálta meg Ursula Andress és Sydne Rome oldalán. A nyugatnémet Rainer Werner Fassbinder utolsó filmjében, a férfiszerelmet nyíltan ábrázoló Querelle-ben (1982) az olasz színész játszotta Seblon hadnagyot, aki kitartóan vágyakozik a Brad Davis megformálta címszereplő szerelmére, nem is hiába. A XIV. században játszódik a jugoszláv Nőrablás (1983) cselekménye. Vatroslav Mimica rendezésében Nero egy történelmi személy, Banovic Strahinja alakját formálta meg. Nagy színészegyéniségek (Richard Burton, Vanessa Redgrave, Laurence Olivier, Ralph Richardson, John Gielgud) közreműködésével, részben Magyarországon készült Tony Palmer Wagner (1983) című tévésorozata: Franco Nerónak Crespi szerepe jutott.


Ramon Esperanza szerepében a Még drágább az életed című filmbenA sztár vitatható színvonalú kommerszfilmjei közül hazánkba is eljutott A Kobra napja (1980) és A nindzsa színrelép (1981): utóbbi az olcsó és nem túl nagy igényű filmjeiről ismert Cannon cég produkciója volt. Mivel Nero járatlan volt a harcművészetekben, ezért A nindzsa színrelép bizonyos jeleneteiben dublőr helyettesítette. Lényegesen igényesebb (és költségesebb) vállalkozás volt Renny Harlin Még drágább az életed (1990) című világsikerű akciófilmje: a Bruce Willis megformálta főszereplő mellett Nero egy rosszfiút játszott, Ramon Esperanza tábornokot, akit hívei egy merész akció keretében szabadítanak ki az amerikaiak fogságából, de John McLane (Willis) most is keresztülhúzza a bűnözők számításait.


Az 1990-es évektől napjainkig [szerkesztés]
Az új évtizedben Nero a tőle megszokott intenzitással dolgozott, ám újabb filmjei már nem keltettek akkora nemzetközi figyelmet, mint fénykorának alkotásai. A színész mindazonáltal most is igyekezett megőrizni valamiféle egyensúlyt a kommerszfilmekben és a művészi igényű alkotásokban játszott szerepei között. A korosodó színészek többségéhez hasonlóan egyre gyakrabban vállalt televíziós felkéréseket, és feladatának tekintette a kevésbé ismert, de tehetséges alkotók támogatását is. Az 1990-es évek elején kezdődött együttműködése Koltay Gábor magyar filmrendezővel. A Julianus barát című filmben mellékszerepet játszott, melyet állítólag azzal a feltétellel vállalt, hogy alkalomadtán Koltay főszerepet is biztosít majd számára. Erre 1996-ban, a millecentenárium évében került sor: a Honfoglalás című filmben Nero játszotta Árpád szerepét. A színészválasztást egyesek kifogásolták, mondván, hogy amikor annyi kitűnő magyar színész nem jut szerephez, miért olasz művészt kellett hívni egy magyar történelmi személyiség megformálására. Koltay jogosan érvelt azonban azzal, hogy nem a színész nemzetisége, hanem az alakítása a mérvadó, Nero szereplése pedig a film külföldi értékesítése szempontjából is fontos volt. Példaként említette egy interjúban, hogy senki sem kifogásolta, amikor a spanyol Kolumbuszt a francia Gérard Depardieu játszotta Ridley Scott történelmi filmjében (1492 - A Paradicsom meghódítása). 2001-ben Koltay újabb filmet forgatott olasz színész-barátjával: a Sacra Coronában Nero Gellért püspök szerepét kapta. A Koltay-produkciók nagy nézőszámot értek el, az alkotók jó szándéka is vitathatatlan, ám a fogadtatás mégis vegyes volt: számos kritikus (és néző) jegyezte meg, hogy a megvalósítás a nemes szándékhoz és témákhoz méltatlan, így például a helyenként elvárható látványosság helyett inkább az alacsony költségvetés érződik a művek képi világán.

Az új évezredben Nero rendezőként is bemutatkozott, ám a Forever Blues (2005) című film fogadtatása nem volt túl kedvező. 2007-ben két, magyar vonatkozású alkotásban is a kamerák elé állt. A csejtei vár híres-hírhedt úrnőjéről, Báthory Erzsébetről szól Juraj Jakubisko Bathory című filmje, amelyben Nero II. Mátyás alakját kelti életre. Almási Tamás rendezte a Mario és a varázsló című filmet: Nero játssza Mario szerepét. A filmcím kissé megtévesztő, hiszen nem Thomas Mann azonos című művéről, hanem Halász Margit novellájának adaptációjáról van szó.


Ismertebb filmjei [szerkesztés]
2008 Ti stramo (utómunkálatoknál tart)
2008 Mord ist mein Geschäft, Liebling
2008 Bathory
2008 La rabbia
2008 Bastardi
2008 Márió, a varázsló
2007 Mineurs
2007 Two Families
2007 Perzselő szenvedélyek (Der Fürst und das Mädchen) (tévésorozat, a Mutterglück, a Verluste, a Die Söhne des Fürsten és a Gehemnisvolle Reise című epizódokban)
2006 L'inchiesta (tévéfilm)
2006 La sacra famiglia (tévéfilm)
2006 Amore e libertà - Masaniello
2006 Hans
2005 Summer Solstice (tévéfilm)
2005 Forever Blues (rendező is!)
2004 Guardiani delle nuvole
2004 Post coitum
2003 Cattive inclinazioni
2003 Herz ohne Krone (tévéfilm)
2002 L'ultimo pistolero
2002 Die 8. Todsünde: Das Toskana-Karussell
2002 Fumata blanca
2002 Ultimo stadio
2002 Liebe, Lügen, Leidenschaft (tévésorozat)
2001 Megiddo (Megiddo: The Omega Code 2)
2001 La ragion pura
2001 Sacra Corona
2001 Chimera
2001 Gli angeli dell'isola verde (tévésorozat)
2001 A háromlábú róka (La Volpe a tre zampe)
2001 Keresztes lovagok (Crociati) (tévésorozat)
2000 Maestrale
2000 Mirka
2000 San Paolo
1999 Uninvited
1999 Úgy hívták őket... zsiványok (Li chiamarono... briganti!)
1999 La voce del sangue
1998 Angyalok beszéde (Talk of Angels)
1998 Damaszkusz kincse (Il tesoro di Damasco) (tévésorozat)
1998 A Versace-gyilkosság (The Versace Murder)
1997 Hölgy a képen (Painted Lady) (tévéfilm)
1997 Bella Mafia (tévéfilm)
1997 Nessuno escluso (tévésorozat)
1997 Tűzsivatag (Deserto di fuoco) (tévésorozat)
1997 Biliárdmester (Il tocco: la sfida)
1997 David (tévéfilm)
1997 La Medaglia
1996 Honfoglalás
1996 Sandokan visszatér (Il ritorno di Sandokan) (tévésorozat)
1996 Ha-Italkim Ba'im
1996 Az ártatlan alvás (The Innocent Sleep)
1995 Io e il re
1994 A sárkány gyűrűje (Desideria e l'anello del drago) (tévésorozat)
1994 Szerelmes ellenfelek (Nemici intimi) (tévéfilm)
1993 A Lucona-ügy (Der Fall Lucona)
1993 Azzurro profondo (tévéfilm)
1993 Das Babylon Komplott (tévéfilm)
1993 A dakoták fia (Jonathan degli orsi)
1992 From Time to Time
1992 Zoloto
1992 Prova di memoria
1991 Julianus barát (tévéfilm)
1991 Katalin cárnő ifjúsága / Az ifjú Katalin (Young Catherine) (tévéfilm)
1991 Touch and Die
1991 Fratelli e sorelle
1990 Még drágább az életed (Die Hard 2)
1990 Diceria dell'untore
1990 Blaues Blut (tévésorozat)
1990 Amelia López O'Neil
1989 A méregkeverő (Il Magistrato) (tévéfilm)
1989 I promessi sposi (tévésorozat)
1989 Magdalene
1989 Oggi ho vinto anch'io (tévéfilm)
1988 Az ifjú Toscanini (Il Giovane Toscanini)
1988 Lányok fegyverben (Blue Blood) (tévéfilm)
1988 Istenek malmai (Windmills of the Gods) (tévéfilm)
1988 Pygmalion 88
1988 Fuss az életedért! (Run for Your Life)
1988 Top Line
1987 Django 2: Il grande ritorno
1987 Sweet Country
1987 Garibaldi il generale (tévésorozat)
1986 Un altare per la patria (tévéfilm)
1986 The Girl
1986 Tre giorni ai tropici
1985 Il Pentito
1985 The Hitchhiker (tévésorozat, a Murderous Feelings című epizódban)
1985 André mindenkit legyőz (André schafft sie alle)
1985 Un marinaio e mezzo (tévéfilm)
1984 Die Försterbuben (tévéfilm)
1984 The Last Days of Pompeii (tévésorozat)
1983 Wagner (tévésorozat)
1983 Vörös harangok II.: Láttam az új világ születését (Krasnye kolokola, film vtoroy - Ya videl rozhdenie novogo mira)
1983 Nőrablás (Banovic Strahinja)
1982 Grog
1982 Querelle
1982 Kamikaze 1989 (nem szerepel a stáblistán)
1982 Vörös harangok I.: Mexikó lángokban (Krasnye kolokola, film pervyy - Meksika v ogne)
1981 Le rose di Danzica (tévésorozat)
1981 A nindzsa színrelép (Enter the Ninja)
1981 A Szalamandra / Gyilkos szalamandra (The Salamander)
1980 The Man with Bogart's Face
1980 A Kobra napja (Il giorno del Cobra)
1980 Il bandito dagli occhi azzurri
1979 The Visitor
1979 A cápavadász (Il Cacciatore di squali)
1979 Un dramma borghese
1978 The Pirate (tévéfilm)
1978 A 10-es különítmény (Force 10 from Navarone) (Lescovar néven szerepel a stáblistán)
1977 Autostop rosso sangue
1977 Sahara Cross
1976 21 Hours at Munich (tévéfilm)
1976 Scandalo
1976 A varázslók (Les Magiciens)
1976 Győzelmi induló (Marcia trionfale)
1976 Egy maréknyi hagymáért (Cipolla Colt)
1976 Keoma
1975 The Legend of Valentino (tévéfilm)
1975 Corruzione al palazzo di giustizia
1975 Tisztes honpolgárok (Gente di rispetto)
1974 Fehér Agyar visszatér (Il ritorno di Zanna Bianca)
1974 Mussolini végnapjai (Mussolini: Ultimo atto)
1974 Miért ölnek meg egy bírót? (Perché si uccide un magistrato)
1974 Il cittadino si ribella
1973 Farkasvér (Zanna Bianca)
1973 Il delitto Matteotti
1973 Senza ragione
1973 I guappi
1973 La polizia incrimina la legge assolve
1972 A szerzetes (Le Moine)
1972 Johanna nőpápa (Pope Joan)
1972 Süket Smith és Nagyfülű Johnny (Los Amigos)
1971 ¡Viva la muerte... tua!
1971 A vizsgálat lezárult, felejtse el! (L'istruttoria è chiusa: dimentichi)
1971 La Vacanza
1971 Giornata nera per l'ariete
1971 Egy rendőrfelügyelő vallomása az államügyésznek (Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica)
1971 Devil's Crude
1970 Drop-out
1970 Vamos a matar, compañeros
1970 A szűz és a cigány (The Virgin and the Gypsy)
1970 Tristana
1969 A neretvai csata (Bitka na Neretvi)
1969 Bűntény a Via Venetón (Un detective)
1969 Egy nyugodt vidéki helyecske (Un tranquillo posto di campagna)
1969 Vesztesek és győztesek (Dio è con noi)
1968 A zsoldos (Il Mercenario)
1968 Kármin és arany (L'uomo, l'orgoglio, la vendetta)
1968 Mint a bagoly nappal (Il giorno della civetta)
1968 Emberrablás (Sequestro di persona)
1967 Camelot
1967 La morte viene dal pianeta Aytin (nem szerepel a stáblistán)
1966 A Biblia (The Bible: In the Beginning...)
1966 A mészárlás ideje (Tempo di massacro)
1966 A harmadik szem (Il terzo occhio) (Frank Nero néven szerepel a stáblistán)
1966 I diafanoidi vengono da Marte
1966 La ragazza in prestito
1966 Django
1966 Egy gyilkosság technikája (Tecnica di un omicidio) (Frank Nero néven szerepel a stáblistán)
1966 Texas Adios / Agyő, Texas (Texas, addio)
1965 Gli uomini dal passo pesante (Frank Nero néven szerepel a stáblistán)
1965 Én jól ismerem őt (Io la conoscevo bene)
1965 La Celestina P... R...
1965 I criminali della galassia
1963 Maskenball bei Scotland Yard - Die Geschichte einer unglaublichen Erfindung
1962 Pelle viva

Fontosabb díjak és jelölések [szerkesztés]

Art Film Festival [szerkesztés]
1995 életműdíj

Golden Globe-díj [szerkesztés]
1968 jelölés Camelot (legígéretesebb új színész)

Los Angeles-i Olasz Filmkritikusok Díja [szerkesztés]
1999 életműdíj

Milánói Nemzetközi Filmfesztivál [szerkesztés]
2003 életműdíj

Hivatkozások [szerkesztés]
^ Egyes források szerint egy tehetségkutató ügynök mutatta be neki a színészt. Az IMDB szerint Nero 1978-ban azt nyilatkozta, hogy fotósként vett részt a szuperprodukcióban, és Huston egy őt ábrázoló fénykép alapján figyelt fel rá.
^ Az egyik ilyen Franco Rosetti Django 2: Il grande ritorno (1987) című alkotása, amelyben Django húsz évvel később visszatér gépfegyverével együtt, és Mexikóban küzd egy elvetemült parancsnok ellen. A főszerepet ebben a filmben is Franco Nero játszotta.

Külső hivatkozások [szerkesztés]
Franco Nero az Internet Movie Database oldalain
Angol nyelvű pályakép
Franco Nero a PORT.hu-n
Filmportál: összefoglaló, színes tartalomajánló lap A lap eredeti címe: ,,http://hu.wikipedia.org/wiki/Franco_Nero"
Kategóriák: Olasz színészek | Olasz filmrendezők | Olasz filmproducerek | Olasz forgatókönyvírók
 
 
0 komment , kategória:  Színészek K-N  
Címkék: közreműködésének, forgatókönyvírók, közreműködésével, rendőrfelügyelőt, utómunkálatoknál, millecentenárium, tartalomjegyzék, partizánfilmben, kommerszfilmjei, rendőrfelügyelő, filmszerepekhez, zombifilmjeivel, fényképregények, enciklopédiából, foglalkoztatták, helyettesítette, forgatókönyvíró, karakterszínész, produkciójaként, erőszakosabbak, tartalomajánló, magyarországon, adaptációjáról, filmkritikusok, tehetségkutató, államügyésznek, szembekerültek, gépfegyverével, keresztülhúzza, elsajátításába, megformálására, sztárparádéval, legígéretesebb, olaszországban, legkülönbözőbb, filmproducerek, szabad enciklopédiából, 1960-as évek, évtizedek során, legkülönbözőbb műfajú, első nyugati, vasfüggöny innenső, átmenet évtizede, 1990-es évektől, helyi Elektromos, akkortájt divatos, művészetek iránt, tekintélyes amerikai, ismeretlen színészre, látványos filmben, nagy sztároknak, bemutató után, Franco Nero, Francesco Sparanero, Carlo Gabriel Nero, Vanessa Redgrave, Film Festival, Golden Globe-díj, Angeles-i Olasz Filmkritikusok Díja, Milánói Nemzetközi Filmfesztivál, Franco Milánóban, Elektromos Műveknél, Piccolo Theatre-ben, John Huston, Dino De Laurentiis, Richard Harris, Peter O’, Stephen Boyd, Sergio Corbucci Django, Sergio Leone, Texas Adios, Lucio Fulci, John Bartha, Enzo, Castellari Keoma, Richard Burton, Mordredet David Hemmings, Damiano Damiani, Claudia Cardinale, Luigi Zampa Tisztes, Ebben Nero, Jennifer O’, Michele Belcore, Hardy Krüger, Sylva Koscina, Orson Welles, Curd Jürgens, Szergej Bondarcsuk, Oleg Vidov, Ljubisa Samardzic, Veljko Bulajic, Nero Michael Riva, Carlo Lizzani Mussolini, Clara Petaccit, Robert Shaw, Harrison Ford, Edward Fox, Barbara Bach, Luis Buñ, Catherine Deneuve, Fernando Rey, Joanna Shimkus, Tinto Brass, Vanessa Redgrave-vel, Fehér Agyar, Jack London, Jason Scottot, Peter Zinner Szalamandra, Martin Balsam, Christopher Lee, Sybil Danning, John Reed, John Reedet, Ursula Andress, Sydne Rome, Rainer Werner Fassbinder, Brad Davis, Vatroslav Mimica, Banovic Strahinja, Laurence Olivier, Ralph Richardson, John Gielgud, Tony Palmer Wagner, Franco Nerónak Crespi, Ramon Esperanza, Mivel Nero, Renny Harlin Még, Bruce Willis, John McLane, Koltay Gábor, Gérard Depardieu, Ridley Scott, Sacra Coronában Nero Gellért, Forever Blues, Báthory Erzsébetről, Juraj Jakubisko Bathory, Nero II, Almási Tamás, Thomas Mann, Halász Margit, Gehemnisvolle Reise, Summer Solstice, Omega Code, Sacra Corona, Versace Murder, Painted Lady, Bella Mafia, Ha-Italkim Ba, Innocent Sleep, Fall Lucona, Babylon Komplott, From Time, Young Catherine, Blaues Blut, Amelia López, Giovane Toscanini, Blue Blood, Your Life, Sweet Country, Murderous Feelings, Last Days, Sahara Cross, Cipolla Colt, Zanna Bianca, Pope Joan, Süket Smith, Nagyfülű Johnny, Frank Nero, Celestina P…, Scotland Yard, Franco Rosetti Django, Internet Movie Database,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.21. 23:12 Magyar állampolgár lett az amerikai Andrew Brunson tiszteletes
02.21. 22:52 Venezuelai válság - Az Egyesült Államokba akkreditált tizenegy venezuelai d...
02.21. 21:52 Női röplabda Extraliga - Jászberényben nyert az éllovas Vasas
02.21. 21:52 Jégkorong Erste Liga - Tízgólos meccset nyert a Debrecen
02.21. 21:51 Budapesti női tenisztorna - Nyolc között a címvédő
02.21. 21:42 Novák Katalin: a kanadai konzervatívok számára modell a magyar családpoliti...
02.21. 21:42 Iohannis kinevezte a szociáldemokraták miniszterjelöltjeit
02.21. 21:32 Brexit - Külkereskedelmi miniszter: nem készül el időben a szabadkereskedel...
02.21. 21:11 Pozsonyban és több szlovákiai városban is tüntetéseket tartottak a meggyilk...
02.21. 20:52 Továbbra is Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  ooOoo  Az ember nyomorúságának megfon...  Ami igaz, ami helyes  Narancssárga rózsa csokor  Szép estét  Facebookon kaptam  Fantázia kép  Png rózsa  Facebookon kaptam  Fájdalom nélkül nincs szerelem...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fájdalom  Fájdalom  Kellemes délutánt  Fájdalom  Facebookon kaptam  Kávé  Szíves üdvözlet  Ráérsz ? ? ?  Sünik  Sátán  Február 18.  Facebookon kaptam  Pitbull  Ani barátnőmtől facebookon  Png rózsa  Facebookon kaptam  xD  Mit hiszünk Istenről?  Józanok legyetek, vigyázzatok!  Igazság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Én annyira nem kedvelem a lőfe...  Facebookon kaptam  Cékla és a magas vérnyomás  Mit hiszünk Istenről?  Facebookon kaptam  Elhatároztam, hogy...............  Kezdd a hetet frissen  6. évközi hét hétfő 02.18  Derűs - szép jó reggelt kíváno...  Anya kislányával  Nő virággal  Józanok legyetek, vigyázzatok!  Egy angyal  Fájdalom  Igazság  ooOoo  Ha egyszer a kutyád  Demencia csökkentő táplálékok  Útravaló – 2019. február...  Rózsa csokor  Fogalmad sincs róla  Rózsa csokor  ooOoo  Hóvirág  Móricz Zsigmond körtér anno  Elhatároztam, hogy...............  Fogalmad sincs róla  Ráérsz ? ? ?  Égő ház - rendőrök mentették k...  Egy angyal  Nem fogom megvarrni a pólómat....  Png nő  Harmincéves a Magyar Máltai Sz...  Jó estét, szép álmokat  Jó reggelt  Tulipán csokor szív alakú váz...  Szép napot  Kellemes délutánt  Farsangi verses_zenés műsor  Sátán  Fájdalom  Igazság  Vallás  ooOoo  Idézetek 3  ooOoo  Az igazán nagy tudósok tudják  Png kislány  Egy angyal  Fájdalom  Zárd be az ajtót  Facebookon kaptam  Png kislány  Hazugság  ooOoo  xD  Aranyosi Ervin: Cicarádió  Szerelem - romantika  Virágos szép napot , hetet  Szèp estét kedves látogat...  Astoria hotel  Szerelem - romantika  Táncoljatok! Salsa  Fogalmad sincs róla 
Bejegyzés Címkék
szabad enciklopédiából, 1960-as évek, évtizedek során, legkülönbözőbb műfajú, első nyugati, vasfüggöny innenső, átmenet évtizede, 1990-es évektől, helyi Elektromos, akkortájt divatos, művészetek iránt, tekintélyes amerikai, ismeretlen színészre, látványos filmben, nagy sztároknak, bemutató után, lesújtó jelzők, bukásból levonta, megfelelő következtetéseket, előnyös külsőre, hosszú távra, angol nyelv, nemzetközi produkciókban, tipikusan olasz, spagettiwesternek egyik, amerikai westernek, rossz határai, bosszúálló magányos, koporsót vonszol, évtizedek folyamán, első rész, seriffet alakító, zombifilmjeivel később, mészárlás ideje, szülővárosát terrorizáló, filmben szerepel, évtizeddel később, műfaj utolsó, öldöklésbe belefáradt, kegyetlen banditák, közismert kelta, valóságban folytatódott, évek folyamán, szerelem évtizedek, spagettiwesternek skatulyájából, valaha Magyarországon, bagoly nappal, rendőrfelügyelőt alakított, maffia által, gyönyörű Claudia, nagy sikernek, rendőrfelügyelő vallomása, vizsgálat lezárult, általa játszott, legsötétebb bűnözés, tanárt formált, különös bűnügybe, neretvai csata, legdrágább kelet-európai, látványos partizánfilmben, hírhedt olasz, színész Valerio, katonai egységnek, háborús filmek, 10-es különítmény, nagy sikerű, kollaboráns Leskovar, stáblistán pedig, fiatal festő, gyönyörű Catherine, kitűnő karakterszínész, híres-hírhedt brit, cigányt játszó, másik főszereplő, sztár ismét, fiatal közönség, magyar mozikban, második rész, szerző alteregóját, Querelle című, igényesség szándéka, kifejezetten szórakoztató, 1980-as években, szempontból fordulat, művész pályáján, nevét adta, készülő fasiszta, modern Olaszországban, 1917-es szovjet, trilógiának tervezett, harmadik rész, témából készült, nyugatnémet Rainer, férfiszerelmet nyíltan, olasz színész, jugoszláv Nőrablás, történelmi személy, életed című, nindzsa színrelép, rosszfiút játszott, merész akció, , ,
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2777 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 76
  • e Hét: 1264
  • e Hónap: 3627
  • e Év: 8672
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.