Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
FIFA 2013. aranylabdát Cristiano Ronaldo kapta
  2014-01-14 14:49:34, kedd
 
  A Real csillaga Pelétől veszi át a trófeát, amit így pályafutása során másodszor emelhet magasba.
........


Nem találok szavakat e pillanat leírására" - kezdte könnyek között a portugál.
.....


- "Először is szeretném megköszönni madridi, illetve válogatottbeli csapattársaimnak. Nélkülük nem állhatnék most itt. Mindenkinek köszönöm, aki személyesen támogatott. És szeretném itt megemlíteni Eusébiót is. Természetesen a barátnőmnek, a barátaimnak és a fiamnak is nagyon sokat köszönhetek. Ha valakit kifelejtettem, bocsánatot kérek tőle, de nagyon meghatódtam.



Videó a díj átadásról Link
Góljairól videó Link

Pályafutása röviden:
Így kezdete:
1994-et írunk, a 9 éves Cristiano Ronaldo megkapja első igazolását, az Andorinha csapatának játékosa lesz. A sziget egyik legerősebb csapata, a Camacha ellen a félidőben 0-2-es vesztésre állnak. ,,Ronaldo annyira el volt keseredve, hogy a szünetben sírni kezdett. A második félidőben őrültként robbant be a pályára, két gólt szerzett, és végül nyertünk 3-2-re. Mindig nyerni akart. Ha nem sikerült neki, akkor sírva fakadt" - emlékezett vissza Rui Santos, az Andorinha akkori elnöke. Ronaldónak ekkor két beceneve volt, Bőgőmasina és Méhecske, utóbbi azért, mert meg sem állt a pályán, fel-alá száguldozott. Később, már a Real Madrid játékosaként Abelinhának (portugálul Méhecske) nevezte el yorkshire terrier kutyáját.
...... .....


Ronaldo (az alsó sorban jobbról a harmadik) az Andorinha játékosaként. Ki másnál lenne a labda?
........


Videó a gyerek koráról Link
Neve: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Született: 1985. február 5. Funchal (Portugália)
Magasság/testsúly: 185 cm/83 kg
Klubjai: Sporting Lisboa (2002-2003), Manchester United (2003-2009), Real Madrid (2009-)
Posztja: támadó
Válogatottság/gól: 109/47
Első mérkőzés a válogatottban: 2003. augusztus 20. (Kazahsztán ellen, 1-0)
Első gól a válogatottban: 2004. június 12. (Görögország ellen, 1-2)
Eredményei: FIFA-Aranylabda (2013),
Aranylabda (2008), Ronaldo az első Aranylabdájával
...... .......


Európa-bajnoki ezüstérmes (2004), világbajnoki negyedik (2006), Bajnokok
Ligája-győztes (2008), angol bajnok (2007, 2008),
FA Kupa-győztes (2004), angol Ligakupa-győztes (2006), angol Szuperkupa-győztes (2007), Európai Aranycipő (2008, 2011),
angol gólkirály (2008),
a Premier League legjobb játékosa (2007, 2008), spanyol bajnok (2012),
Spanyol Kupa-győztes (2011),
spanyol Szuperkupa-győztes (2012), spanyol gólkirály (2011), Puskás-díj (2009)

Közben elindul a karrierje a portugál válogatottban is, amellyel a 2004-es Európa-bajnokságon egészen a döntőig menetel. Az első néhány meccsen még alig kap lehetőséget, de később egyre többet játszik, a fináléban azonban meglepetésre kikapnak a görögöktől. Cristiano Ronaldo a lefújás után a pálya közepén egyedül áll, és sír. Európa-bajnok akart lenni 19 évesen, nehezen dolgozza fel, hogy nem sikerült neki. Azt mondja, fog még nagy tornát nyerni a portugál válogatottal. Mi már tudjuk, azóta sem járt olyan közel egy vb- vagy egy Eb-győzelemhez Portugália, mint 2004-ben.
Ronaldót Luiz Felipe Scolari próbálja vigasztalni
...... .....


2005. szeptember 6.a súlyos máj- és veseproblémákkal kezelt édesapja meghalt. Az alkohol vitte el.
Ronaldo összeomlik, Scolari hazaküldené, de ő maradni és játszani akar az apja emlékére. A himnusznál eltörik a mécses Ronaldónál, de végigjátssza a 0-0-ra végződő találkozót, másnap hazarepül Madeirára, hogy megszervezze a temetést. Rendkívül szoros volt a kapcsolatuk, az apja, amikor csak tudta, meglátogatta, és bár Ronaldo próbálta rávenni, hogy hagyja abba az ivást, ebben az egyben nem tudtak közös nevezőre jutni.

Real Madridtól egy 94 millió eurós (28 milliárd forint) ajánlat. Alex Ferguson gyorsan dönt, és fájó szívvel, de elengedi a portugált, akinek minden álma volt, hogy a spanyol bajnokságban játszhasson, - Közel 80 ezren fogadták Ronaldót Madridban
...... ......



Apa lettem - Irina Sajk orosz modellel jár, a gyereket viszont nem ő várja.
...... ......


Az tény: a kisfiút Cristiano Ronaldo és családja neveli. ,,Természetesen ez hatalmas felelősséggel jár, azt én is tudom. A pelenkáját is én cserélem, nem ez a kedvenc időtöltésem, de megcsinálom - mondta Ronaldo.

Ronaldo aranyköpései
"Az vagyok, aki vagyok, amit mutatok, amit az emberek látnak, az a valódi énem. Sohasem próbáltam mások kedvéért megváltozni. Ha valaki így szeret, annak örülök, ha nem, az majd elkerül, vagy nem nézi a meccseimet."

"Ha Isten sem felel meg mindenkinek, nekem hogy sikerülne?"

"Sokan egyszerűen irigyek, mivel gazdag vagyok, jól nézek ki és kiemelkedő játékos vagyok. Csak ez lehet az oka."

"Az életben semmit nem lehet nyerni, ha nem gyűri le az ember az akadályokat, ahogy én tettem."

"Aki szereti a focit, az valószínűleg szereti Cristiano Ronaldo játékát figyelni."

"Imádok Cristiano Ronaldo lenni."
 
 
1 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Címkék: veseproblémákkal, csapattársaimnak, aranylabdájával, válogatottbeli, válogatottság, válogatottban, természetesen, felelősséggel, kifelejtettem, válogatottal, játékosaként, világbajnoki, száguldozott, meglepetésre, aranyköpései, meglátogatta, bajnokságban, végigjátssza, megszervezze, valószínűleg, pályafutása, megváltozni, mindenkinek, barátnőmnek, barátaimnak, akadályokat, meghatódtam, köszönhetek, időtöltésem, bajnokságon, megemlíteni, hazaküldené, győzelemhez, kapcsolatuk, görögország, abelinhának, sziget egyik, félidőben 0-2-es, szünetben sírni, második félidőben, alsó sorban, gyerek koráról, első Aranylabdájával, portugál válogatottban, döntőig menetel, első néhány, fináléban azonban, lefújás után, pálya közepén, portugál válogatottal, súlyos máj-, alkohol vitte, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Santos Aveiro, Sporting Lisboa, Manchester United, Európai Aranycipő, Premier League, Spanyol Kupa-győztes, Eb-győzelemhez Portugália, Ronaldót Luiz Felipe Scolari, Real Madridtól, Alex Ferguson, Ronaldót Madridban, Irina Sajk, Imádok Cristiano Ronaldo,
Antal Mária (#1)   2014-01-15 00:05:32
kozma anna lidia írta:
na mit szólsz az aranylabda odaitéléséről szerinted is megérdemli RONALDÓ

Szerintem nagyon is megérdemli. Rendszeresen nézem a Spanyol focit és Ronáldo kiváló játékos - Maroka
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 14  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  39 ígéret  Annyira tisztelem a szabadságo...  Zilahy Lajos mondta  Ady Endre - Mindegy átka  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A felvilágosodás...  Müller Péter tollából  Spenót fasírttal  Erdei gyöngyvirág  Azért kaptad  A sorsod  Martin Buber, A haszidim meséi  különleges  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  IGEN így  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Bársony székben  Magamnak  Dóró Sándor: Embernek maradni  Eduardo Sacheri gondolata  Alvó cica  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Hogyan válunk hűségesekké?  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó nap volt  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmaga ellenére  Hamvas Béla  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  IGEN így  IGEN így  Azért kaptad  Vannak emberek  képre írva  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  különleges  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jázmin  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  "Ez egy csoda"  Alvó kislány  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
sziget egyik, félidőben 0-2-es, szünetben sírni, második félidőben, alsó sorban, gyerek koráról, első Aranylabdájával, portugál válogatottban, döntőig menetel, első néhány, fináléban azonban, lefújás után, pálya közepén, portugál válogatottal, súlyos máj-, alkohol vitte, apja emlékére, himnusznál eltörik, mécses Ronaldónál, 0-0-ra végződő, spanyol bajnokságban, gyereket viszont, kisfiút Cristiano, kedvenc időtöltésem, emberek látnak, majd elkerül, életben semmit, valószínűleg szereti, veseproblémákkal, csapattársaimnak, aranylabdájával, válogatottbeli, válogatottság, válogatottban, természetesen, felelősséggel, kifelejtettem, válogatottal, játékosaként, világbajnoki, száguldozott, meglepetésre, aranyköpései, meglátogatta, bajnokságban, végigjátssza, megszervezze, valószínűleg, pályafutása, megváltozni, mindenkinek, barátnőmnek, barátaimnak, akadályokat, meghatódtam, köszönhetek, időtöltésem, bajnokságon, megemlíteni, hazaküldené, győzelemhez, kapcsolatuk, görögország, abelinhának, vigasztalni, játszhasson, megcsinálom, lehetőséget, megköszönni, személyesen, igazolását, csapatának, kiemelkedő, emlékezett, meccseimet, aranylabda, manchester, portugália, szeptember, legerősebb, kazahsztán, ezüstérmes, eredményei, szuperkupa, összeomlik, bőgőmasina, görögöktől, pelenkáját, ronaldónál, egyszerűen, portugálul, találkozót, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 2936
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 249359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.