Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pünkösdvasárnap 2015 évben
  2015-05-24 09:40:47, vasárnap
 
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen (az emeleti teremben) mindnyájan együtt voltak az apostolok. Hirtelen zúgás támadt az égből, mintha heves szélvihar közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol együtt voltak. Majd lángnyelvek tűntek fel, és szétoszolva leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és nyelveken kezdtek beszélni, ahogyan a Lélek indította őket.
Ez idő tájt vallásos férfiak tartózkodtak Jeruzsálemben, minden népből az ég alatt. Amikor ez a zúgás támadt, nagy tömeg verődött össze. Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek. Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: ,,Nem Galileából valók mindnyájan, akik itt beszélnek? Hogyan hallhatja hát őket mindegyikünk a saját nyelvén, amelyben született? Mi, pártusok, médek, elamiták; és Mezopotámiának, Judeának, Kappadóciának, Pontusznak, Ázsiának, Frigiának és Pamfiliának lakói; Egyiptomból, a líbiai Ciréne vidékéről és Rómából való zarándokok; zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: mi mindannyian úgy halljuk, hogy a mi nyelvünkön hirdetik Isten csodás tetteit!"
Ez az Isten igéje.
ApCsel 2,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim! Senki sem mondhatja magától: ,,Jézus az Úr!", csak a Szentlélek által. A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a csodajelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. A Lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. A test ugyan egy, de sok tagja van. A testnek ez a sok tagja mégis egy test. Így van ez Krisztussal is. Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk keresztségünk által: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok vagyunk. Valamennyiünket ugyanaz a Lélek töltött el.
Ez az Isten igéje

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Testvéreim! Kérlek benneteket, hogy lélek szerint éljetek, s akkor majd nem teljesítitek a test kívánságait. A test ugyanis a lélek ellen tusakodik, a lélek meg a test ellen. Ellentétben állnak egymással, s így nem azt teszitek, amit szeretnétek. Vezessen benneteket a lélek, akkor nem vagytok alávetve a törvénynek. A test cselekedetei nyilvánvalóak: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodás, vetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Mint már előbb mondtam, most ismét kijelentem: Akik ilyeneket művelnek, nem öröklik Isten országát.
A Lélek gyümölcsei viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény. Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően.
Ez az Isten igéje.
1Kor 12,3b-7.12-13 vagy Gal 5,16-25

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Szenvedése előtt Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok. Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Hanem amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek. Minden, ami az Atyáé az enyém is. Azért mondtam, hogy az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 20,19-23 vagy Jn 15,26-27;16,12-15

Imádság
Szentlélek Isten! A te működésed, megszentelő tevékenységed egyaránt megtapasztalható a világban, az Egyházban és bennünk, keresztény emberekben. Legyél minden megkeresztelt ember számára az újjászületés forrása, az új élet forrása! Teremtsd meg az egységet és a közösséget Istennel és az Egyházzal! Add meg nekünk a lelki újjászületést, hogy elmúljanak félelmeink, megértsük Krisztus tanítását és az Egyház minden időkre szóló küldetéséhez csatlakozva mi is Krisztus tanúi legyünk a világban! Add, hogy Isten szavának hallgatása által újjászülessek a hitben! Segíts, hogy a szentáldozás és az imádság legyen erőforrásom! Tölts el erőddel, hogy a szeretet gyakorlásában hűséges legyek!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: önmegtartóztatás, megtapasztalható, szenvedélyeikkel, ellenségeskedés, cselekedeteiből, valamennyiünket, meglepetésükben, tisztátalanság, tanítványaihoz, korintusiakhoz, mezopotámiának, kívánságaikkal, nyilvánvalóak, tevékenységed, újjászületést, megkeresztelt, kappadóciának, leereszkedtek, mindegyikükre, mindannyiukat, részegeskedés, gyakorlásában, újjászülessek, bálványimádás, keresztségünk, jeruzsálemben, viselkedjünk, mindegyikünk, kérdezgették, teljesítitek, cselekedetei, mondanivalóm, újjászületés, tartózkodtak, küldetéséhez, viszálykodás, emeleti teremben, zúgás támadt, saját nyelvén, líbiai Ciréne, lelki adományok, test ugyan, testté lettünk, test kívánságait, test ugyanis, lélek ellen, test ellen, test cselekedetei, teljes igazságra, jövendőt fogja, enyémből kapja, evangélium igéi, Apostolok Cselekedeteiből, SZENTLECKE Szent Pál, Akik Krisztus Jézushoz, EVANGÉLIUM Szent János, Igazság Lelke, Szentlélek Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Szívem  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Popper Péter szavai  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png kutya  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Nem méltó hozzád  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Paul David Tripp Április 20  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Németh László tollából  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einsteinről  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Lóhere  Jó éjszakát  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét  Alázat  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png virág  Mai harmónia kártyám  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Németh László tollából  Csak a fogyatkozás látható  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Mai harmónia kártyám  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Németh László tollából  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell 
Bejegyzés Címkék
emeleti teremben, zúgás támadt, saját nyelvén, líbiai Ciréne, lelki adományok, test ugyan, testté lettünk, test kívánságait, test ugyanis, lélek ellen, test ellen, test cselekedetei, teljes igazságra, jövendőt fogja, enyémből kapja, evangélium igéi, újjászületés forrása, közösséget Istennel, lelki újjászületést, imádság legyen, szeretet gyakorlásában, önmegtartóztatás, megtapasztalható, szenvedélyeikkel, ellenségeskedés, cselekedeteiből, valamennyiünket, meglepetésükben, tisztátalanság, tanítványaihoz, korintusiakhoz, mezopotámiának, kívánságaikkal, nyilvánvalóak, tevékenységed, újjászületést, megkeresztelt, kappadóciának, leereszkedtek, mindegyikükre, mindannyiukat, részegeskedés, gyakorlásában, újjászülessek, bálványimádás, keresztségünk, jeruzsálemben, viselkedjünk, mindegyikünk, kérdezgették, teljesítitek, cselekedetei, mondanivalóm, újjászületés, tartózkodtak, küldetéséhez, viszálykodás, szentáldozás, kívánságait, megdöbbenés, feszítették, fajtalanság, szolgálatok, krisztussal, pártoskodás, erőforrásom, mindannyian, kicsapongás, megszentelő, egyiptomból, csodálkozva, pamfiliának, csatlakozva, lángnyelvek, szeretnétek, szétoszolva, megfelelően, ellentétben, szentlecke, szentlélek, apostolnak, testvéreim, mindnyájan, benneteket, galatákhoz, evangélium, pontusznak, közeledett, betöltötte, zarándokok, prozeliták, hallgatása, nyelvünkön, különfélék, elérkezett, veszekedés, használjon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.