Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Red Bull repülő verseny előzetes
  2015-07-03 20:07:10, péntek
 
  ......


Besenyei Péter új repülőgépe, az Edge 540-es, ami a hazai közönség előtt július 4-5-én mutatkozik be a Red Bull Air Race budapesti futamán. A világbajnok reméli, hogy a gépcsere versenyképesebbé teszi a csapatát és akár a győzelemért is megküzdhet a Duna felett.
......



.....



- A Red Bull Air Race visszatérése Budapestre azt is jelenti, hogy az egyik legérdekesebb helyszín újra a naptárban van, ugyanis a rajongók szemében a magyar főváros a versenynaptár egyik legizgalmasabb helyszíne - főleg a Széchenyi Lánchíd.

Budapest 2004-2009 között minden évben otthont adott a Red Bull Air Race-nek, jövő hétvégén pedig hat év után a pilótáknak ismét át kell majd repülniük a Lánchíd alatt. Vajon milyen érzés ez számukra?
A legfontosabb dolog minden pilótának, hogy fel tudja mérni a híd pereme és a Duna felszíne közötti távolságot - ez a szám nagyjából 8 méternek felel meg a vízállás függvényében, így kijelenthető, hogy hibának nincs helye. A versenyzők közül az egyik legnagyobb tapasztalattal a hazai pályán repülő Besenyei Péter bír, ha valaki, akkor a ,,Keresztapa" elmondhatja magáról, hogy ő ismeri a Lánchíd alatti rész minden centiméterét. ,,Biztos vagyok benne, hogy mivel mindannyian profik, senkinek nem fog problémát okozni a híd alatti repülés, de azok, akik még nem repültek Budapesten azoknak izgalmasabb lesz a történet" - mondta el.
A magyar rajongók első számú hőse Besenyei, nagy szakértője a terepnek, amelyet a számok is alátámasztanak: ,,Először 15 évvel ezelőtt repültem át a Lánchíd alatt - akkor fejjel lefelé. Már nem tudom pontosan az adatot, de több mint százszor vittem véghez ezt a manővert, idén ez a szám már hatnál jár. Szóval rutinos vagyok..." - tette hozzá nevetve a Besenyei.
Pár alkalommal már Hannes Archnak is megadatott, hogy átrepüljön a Lánchíd alatt: ,,Nagyon izgalmas, és én nagyon szeretem ezt a manővert. Párszor már megcsináltam, nem nagy ördöngösség, de figyelni kell" - mondta el az osztrák pilóta.
- Arch azt is kifejtette, hogy ez miért ennyire izgalmas: ,,Ha átrepülsz valami szűk helyen, olyan érzést kelt mintha meg lenne tiltva, mert veszélyes. A tiltott és ráadásul ritka dolgok még izgalmasabbak. Szerencsésnek érzem magam, hogy újra megcsinálhatom a manővert."
Martin Sonka egyike azon kevés pilótáknak, akik még nem repültek át a Lánchíd alatt. ,,2010 óta versenyzem, így a budapesti futamok eddig kimaradtak az életemből. Ez lesz tehát az első futamom itt, amit már alig várok. A parlament és a Lánchíd egyike a magyar főváros ékköveinek. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóknak és nekünk is látványos hétvégében lesz részünk" - mondta el a cseh műrepülős.
Minden pilóta tehát izgatott a Budapestre való visszatérés miatt, így valószínűleg nem elhamarkodott a kijelentés, hogy szó szerint nagy verseny lesz a levegőben.

Steve Jones elmagyarázza, hogyan kell átrepülni a Lánchíd alatt. - videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Címkék: versenyképesebbé, tapasztalattal, legizgalmasabb, megcsinálhatom, alátámasztanak, szerencsésnek, elhamarkodott, izgalmasabbak, versenynaptár, legérdekesebb, kijelenthető, szurkolóknak, megcsináltam, legfontosabb, függvényében, valószínűleg, visszatérése, centiméterét, elmagyarázza, ördöngösség, világbajnok, győzelemért, izgalmasabb, mindannyian, visszatérés, elmondhatja, budapestre, kifejtette, versenyzem, alkalommal, megküzdhet, keresztapa, pilótáknak, legnagyobb, szakértője, kijelentés, hazai közönség, világbajnok reméli, gépcsere versenyképesebbé, egyik legérdekesebb, rajongók szemében, magyar főváros, versenynaptár egyik, pilótáknak ismét, legfontosabb dolog, szám nagyjából, vízállás függvényében, versenyzők közül, egyik legnagyobb, hazai pályán, magyar rajongók, osztrák pilóta, Besenyei Péter, Bull Air Race, Széchenyi Lánchíd, Bull Air Race-nek, Hannes Archnak, Martin Sonka, Steve Jones,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  képre írva  Egy gondolat  Az ember emlékekből áll  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Zilahy Lajos mondta  ajándék, mellyel meglepem  ajándék, mellyel meglepem  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Emlékezz  Robin Wight pitypang szobra  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 13  Tanmese  Ismeretlen: Ikarusz monda  James Allen  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Andrássy Réka - A bolond Böske  Töröld le  Előfordul, hogy  képre írva  Vidámság  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Erdei gyöngyvirág  Mindig lesz olyan  Horváth Szilvia tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Jó nap volt  Otthon  Az ember  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Paul David Tripp Április 14  Pitypang szökőkút  Tavaszi este  Pitypang szökőkút  Szívek  Reményik Sándor: Pierrot &...  40 felett  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben 
Bejegyzés Címkék
hazai közönség, világbajnok reméli, gépcsere versenyképesebbé, egyik legérdekesebb, rajongók szemében, magyar főváros, versenynaptár egyik, pilótáknak ismét, legfontosabb dolog, szám nagyjából, vízállás függvényében, versenyzők közül, egyik legnagyobb, hazai pályán, magyar rajongók, osztrák pilóta, budapesti futamok, első futamom, cseh műrepülős, versenyképesebbé, tapasztalattal, legizgalmasabb, megcsinálhatom, alátámasztanak, szerencsésnek, elhamarkodott, izgalmasabbak, versenynaptár, legérdekesebb, kijelenthető, szurkolóknak, megcsináltam, legfontosabb, függvényében, valószínűleg, visszatérése, centiméterét, elmagyarázza, ördöngösség, világbajnok, győzelemért, izgalmasabb, mindannyian, visszatérés, elmondhatja, budapestre, kifejtette, versenyzem, alkalommal, megküzdhet, keresztapa, pilótáknak, legnagyobb, szakértője, kijelentés, megadatott, repülőgépe, távolságot, átrepüljön, kimaradtak, mutatkozik, hétvégében, budapesten, ékköveinek, versenyzők, helyszíne, repülniük, naptárban, problémát, budapesti, műrepülős, látványos, nagyjából, levegőben, átrepülni, széchenyi, parlament, veszélyes, átrepülsz, életemből, pilótának, besenyei, repültem, terepnek, pontosan, számukra, százszor, vízállás, méternek, senkinek, repültek, rajongók, történet, hétvégén, manővert, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.