Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napi evangélium: Szent Imre herceg
  2016-11-05 08:15:20, szombat
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Krisztus a feltámadásban örök életet ad nekünk.
Abban az időben odajárultak Jézushoz néhányan a szadduceusok közül, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás, és megkérdezték tőle:
,,Mester! Mózes meghagyta nekünk: Ha valakinek meghal a testvére, és asszonyt hagy maga után, gyermeket azonban nem, akkor a testvér vegye el az özvegyet, és támasszon utódot testvérének.
Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt utód nélkül. Az asszonyt elvette a második, aztán a harmadik, majd sorra mind a hét. De mind úgy halt meg, hogy nem maradt utód utána. Végül az asszony is meghalt.
A feltámadáskor vajon kié lesz az asszony? Hisz mind a hétnek felesége volt."
Jézus ezt válaszolta nekik: ,,A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak.
Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él."
Ezek az evangélium igéi.

Vagy rövidebb forma:
† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből 20,27.34-38
Krisztus a feltámadásban örök életet ad nekünk.
Abban az időben Jézus ezeket mondta a szadduceusoknak, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás:
,,A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak.
Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 20,27-38 vagy rövidebb:
20,27.34-38

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Lk 12,35-40

Imádság
Urunk, te megadod nekünk, hogy mindig újra kezdhetünk! Te ajándékozod nekünk a jövőt. Minden nap érezzük, hogy múlik az idő, éveink száma véges. Urunk, mindannyian szeretnénk végtelen távlatokban élni. Szeretnénk megtapasztalni a soha el nem múló fényt, szeretnénk, ha mienk lehetne az élet teljessége. Kérünk, add, hogy az előttünk álló időt igazi gazdagodásra használhassuk! Add, hogy azt keressük mindig, ami soha véget nem ér! Add, hogy mindennapjainkban megtapasztalhassuk: a szeretet soha el nem múlik!

Szent Imre


Élete leírás: Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szadduceusoknak, csipkebokorról, megtapasztalni, megérkezésekor, tanítványaihoz, feltámadásban, használhassuk, hasonlítsatok, feltámadáskor, szadduceusok, hasonlítanak, gazdagodásra, feltámadásra, megkérdezték, gondoljátok, testvérének, feltámadtak, feltámadnak, ajándékozod, angyalokhoz, mindannyian, távlatokban, őrváltáskor, menyegzőről, odajárultak, evangélium, feltámadás, kezetekben, eljussanak, szeretnénk, kezdhetünk, teljessége, felszolgál, válaszolta, megérkezik, emberekhez, feltámadásban örök, időben odajárultak, szadduceusok közül, testvér vegye, első megnősült, asszonyt elvette, feltámadáskor vajon, hétnek felesége, világ fiai, másik világba, halálból való, angyalokhoz hasonlítanak, halottak feltámadnak, csipkebokorról szóló, evangélium igéi, időben Jézus, Szent Imre, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének, Jákob Istenének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sorsunk miatt...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Baranyi Ferenc - N i n c s  Vidámság  Jan Twardowski - Siessünk  Magamnak  Vannak emberek  Tanmese  Szívek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Latinovits Zoltán tollából  Müller Péter tollából  Walter Chrysler mondta  Márai Sándor tollából  Robin Wight pitypang szobra  képre írva  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Paul Éluard - És egy mosoly  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nem kell hozzá fürdőruhás  A sorsod  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Azért kaptad  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szabó T. Anna - Pitypang  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Baranyi Ferenc - N i n c s  A sorsod  Alvó kislány  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Kertem  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  József Attila - Kopogtatás nél...  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Vito Giaquinto gondolata  Magamnak  Egy gondolat  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Latinovits Zoltán tollából  Alvó cica  Márai Sándor tollából  Paul David Tripp Április 14 
Bejegyzés Címkék
feltámadásban örök, időben odajárultak, szadduceusok közül, testvér vegye, első megnősült, asszonyt elvette, feltámadáskor vajon, hétnek felesége, világ fiai, másik világba, halálból való, angyalokhoz hasonlítanak, halottak feltámadnak, csipkebokorról szóló, evangélium igéi, időben Jézus, olyan emberekhez, második vagy, harmadik őrváltáskor, élet teljessége, előttünk álló, szeretet soha, szadduceusoknak, csipkebokorról, megtapasztalni, megérkezésekor, tanítványaihoz, feltámadásban, használhassuk, hasonlítsatok, feltámadáskor, szadduceusok, hasonlítanak, gazdagodásra, feltámadásra, megkérdezték, gondoljátok, testvérének, feltámadtak, feltámadnak, ajándékozod, angyalokhoz, mindannyian, távlatokban, őrváltáskor, menyegzőről, odajárultak, evangélium, feltámadás, kezetekben, eljussanak, szeretnénk, kezdhetünk, teljessége, felszolgál, válaszolta, megérkezik, emberekhez, halhatnak, istenének, nyissanak, emberfiát, házigazda, megnősült, gyermeket, felövezve, meghagyta, valakinek, könyvéből, asztalhoz, támasszon, istennek, végtelen, nősülnek, felesége, mindenki, felövezi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 2936
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 249359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.