Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Pál apostol megtérése
  2017-01-25 08:17:42, szerda
 
   
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Megtérésének elbeszélésével Szent Pál tanúságot tesz Jézusról.
A jeruzsálemi templomban Pál így beszélt a néphez:
Zsidó ember vagyok, a ciliciai Tarzusban születtem, de ebben a városban nevelkedtem, s Gámáliel lábánál az atyai törvény szigorú megtartására tanítottak. A Törvény megtartásában buzgólkodtam, miként most ti is mindannyian. Halálra üldöztem azokat, akik ezt az (új) utat követték, férfiakat és nőket kötöztem meg és vetettem börtönbe. A főpap és a vének tanácsa tanúsíthatja mindezt. Megbízólevelet is kaptam tőlük, és azzal mentem el Damaszkuszba a testvérekhez, hogy bilincsbe verve Jeruzsálembe hurcoljam őket és elnyerjék büntetésüket.
Történt pedig, hogy útközben, amikor Damaszkuszhoz közeledtem, déltájban, hirtelen nagy mennyei fényesség vett körül. A földre zuhantam, majd egy hangot hallottam, amely így szólt hozzám: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?"
Erre én megkérdeztem: ,,Ki vagy te, Uram?"
Ő azt mondta nekem: ,,Én vagyok a názáreti Jézus, akit te üldözöl." Akik velem voltak, látták ugyan a fényt, de nem hallották annak hangját, aki hozzám szólt.
Megkérdeztem: ,,Mit tegyek, Uram?"
Az Úr akkor azt mondta nekem: ,,Kelj föl és menj be Damaszkuszba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned."
Mivel azonban a ragyogó fényesség miatt elvesztettem látásomat, kísérőim kézen fogva vezettek, és így értem be Damaszkuszba.
Egy bizonyos Ananiás nevű, Törvényt tisztelő férfi, akiről az ottani zsidók mind jó véleménnyel voltak, fölkeresett, és elém állva azt mondta nekem: ,,Saul testvér, nézz rám!" És én abban a pillanatban visszanyertem látásomat.
Ő meg folytatta: ,,Atyáink Istene eleve arra rendelt téged, hogy megismerd az ő akaratát, meglásd az Igazat, az ő küldöttjét, és halld meg ajkának igéit, mert minden ember előtt tanúskodnod kell arról, amit láttál és hallottál. Most pedig ne késlekedjél! Kelj fel, keresztelkedjél meg, és segítségül híva az ő nevét, mosd le bűneidet!"
Ez az Isten igéje.
ApCsel 22,3-16

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot! (Mk 16,15)
Vagy: Alleluja. 4. szám.
Előénekes: Dicsérjétek az Urat, minden népek, * magasztaljátok őt, minden nemzetek.
Hívek: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot!
Vagy: Alleluja.
E: Mert erős rajtunk az ő irgalma, * és az Úr hűsége örökké megmarad.
H: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot!
Vagy : Alleluja.
Zsolt 116,1.2

Az első olvasmány helyett szabadon választható
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Szent Pál nem késlekedett követni az őt meghívó Úr akaratát.
A jeruzsálemi keresztényüldözés idején Saul még mindig dühtől lihegve halálra kereste az Úr tanítványait. Elment a főpaphoz, és arra kérte, adjon neki ajánlólevelet a damaszkuszi zsinagógához. Az volt a szándéka, hogy elfogja és Jeruzsálembe viszi azokat a férfiakat és nőket, akikről kideríti, hogy az új hit követői.
Már közel járt Damaszkuszhoz, amikor egyszerre mennyei fény vette körül. A földre esett, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?"
Erre ő megkérdezte: ,,Ki vagy te, Uram?"
A hang folytatta: ,,Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. Állj fel, menj be a városba! Ott majd megmondják neked, mit kell tenned."
Az útitársak ijedtükben némán álltak, mert hallották ugyan a hangot, de senkit sem láttak. Saul pedig fölkelt a földről, kinyitotta a szemét, de semmit sem látott. Kézen fogva vezették be Damaszkuszba. Három napig nem látott, nem evett és nem ivott.
Élt akkor Damaszkuszban egy Ananiás nevű tanítvány. Látomásban így szólt hozzá az Úr: ,,Ananiás!" ,,Itt vagyok, Uram!" - felelte.
Az Úr pedig folytatta: ,,Menj az Egyenes-utcába! Keresd meg Júdás házában a tarzusi Sault! Nézd, éppen imádkozik!"
Ugyanekkor Saulnak is látomása volt: Ananiást látta, ahogy belép őhozzá, és ráteszi kezét, hogy visszanyerje látását.
Ananiás ekkor így tiltakozott az Úr előtt: ,,Uram, sokaktól hallottam, hogy ez az ember mennyi gonoszságot követett el Jeruzsálemben szentjeid ellen. Felhatalmazása van a főpapoktól, hogy itt is elfogjon mindenkit, aki segítségül hívja nevedet." Az Úr ezt válaszolta neki: ,,Menj csak, mert őt választottam eszközül, hogy hirdesse nevemet a pogányoknak, a királyoknak és a választott nép fiainak. Megmutatom majd neki, mennyit kell értem szenvednie."
Ananiás elment. Belépett a házba, rátette kezét Saulra, és így beszélt hozzá: ,,Saul testvér! Urunk, Jézus, aki megjelent neked idejövet az úton, ő küldött ide engem, hogy visszanyerd látásodat, és eltelj a Szentlélekkel."
Hirtelen mintha valami hályogféle hullott volna le a szeméről. Visszanyerte látását. Megkeresztelkedett, majd ételt vett magához, és erőre kapott. Néhány napig a damaszkuszi tanítványok között maradt, aztán hirdetni kezdte a zsinagógákban, hogy Jézus az Isten Fia. Azok pedig, akik hallgatták, csodálkozva mondták: ,,Nemde ez az, aki Jeruzsálemben is vesztére tört azoknak, akik ezt a nevet segítségül hívják, és ide is azért jött, hogy bilincsbe verve a főpapok elé hurcolja őket?"
Saul pedig egyre nagyobb erővel lépett föl, és zavarba hozta a damaszkuszi zsidókat, mivel bizonyította, hogy Jézus a Krisztus.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 9,1-22

ALLELUJA
Én választottalak titeket a világból, † hogy menjetek és gyümölcsöt teremjetek, * és gyümölcsötök maradandó legyen, mondja az Úr. Jn 15,16 - 6. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot!
Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk:
Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 16,15-18

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
30. AZ APOSTOLOKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Urunkat, mennyei főpásztorunkat, hogy Szent Pál és a többi apostol közbenjárására hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Áldd meg, Urunk, Egyházadat, N. pápánkat, N. főpásztorunkat, püspökeinket és papjainkat, hogy mindig az apostolok hite és buzgósága lobogjon szívükben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Küldj, Urunk, munkásokat aratásodba, hogy az evangé­lium világosságát az apostolok lelkesedésével terjesszék az egész világon!
3. Áraszd, Urunk, áldásodat a népek vezetőire, hogy békes­ség és szeretet uralkodjék az egész világon!
4. Áldd meg, Urunk, népünk szorgalmas munkáját, tartsd távol az elemi csapásokat, hogy bőséges kenyér legyen minden család asztalán!
5. Végül engedd. Urunk, hogy (N. testvérünk és összes) el­hunyt szeretteink már most, és majdan mi is az aposto­lok boldog társaságának örvendezhessünk!
Pap: Hallgasd meg, Urunk, hitből fakadó kéréseinket, és telje­sítsd reményünket! Hisszük és reméljük, hogy ami javunkra válik, megadod nekünk. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: keresztelkedjél, cselekedeteiből, örvendezhessünk, főpásztorunkat, magasztaljátok, lelkesedésével, megbízólevelet, elbeszélésével, felhatalmazása, közbenjárására, választottalak, damaszkuszhoz, damaszkuszban, megtartásában, visszanyertem, szentlélekkel, ajánlólevelet, jeruzsálemben, meggyógyulnak, teremtménynek, zsinagógákban, damaszkuszba, megkérdeztem, elvesztettem, püspökeinket, büntetésüket, társaságának, testvérekhez, jeruzsálembe, apostolokról, világosságát, evangéliumot, zsinagógához, gyümölcsötök, bizonyította, visszanyerje, jeruzsálemi templomban, ciliciai Tarzusban, városban nevelkedtem, atyai törvény, vének tanácsa, földre zuhantam, hangot hallottam, názáreti Jézus, ragyogó fényesség, bizonyos Ananiás, ottani zsidók, pillanatban visszanyertem, egész világra, első olvasmány, jeruzsálemi keresztényüldözés, damaszkuszi zsinagógához, Szent Pál, Apostolok Cselekedeteiből, Atyáink Istene, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Ugyanekkor Saulnak, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Márk, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.18. 23:12 Illegális bevándorlás - Szakértő: egyre több migráns érkezik
01.18. 22:32 Férfi kézilabda Eb - Csak percekig vezettek, mégis nyertek a horvátok
01.18. 22:12 UDMR şi-a sărbătorit 30 de ani de existenţă la Cluj-Napoca
01.18. 22:02 Vízilabda Eb - Szerb siker
01.18. 21:32 Jégkorong Magyar Kupa - Az FTC legyőzte a MAC-ot az elődöntőben
01.18. 21:02 Harry herceg és Meghan hercegnő lemond királyi titulusáról és nem vesz rész...
01.18. 20:52 Női kézilabda EHF Kupa - Először nyert az Érd
01.18. 20:42 Adunarea delegaţilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Partidu...
01.18. 20:22 Férfi röplabda Extraliga - Öt szettben nyert a MAFC
01.18. 20:22 Vízilabda Eb - Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar férfi válogatott
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Aranytorta  Facebookon kaptam  Reményik Sándor  Havas rózsa  Facebookon kaptam  Aranytorta  Vajda Pál: Az alázatosság útja  Dr. Székely János megyéspüspök...  Feloldódás  Akárhová  Minyon  Rózsa csokor  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Jó reggelt  Gyümölcslevekkel a betegségek ...  Az élő Isten  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Kb. nekem is ilyen volt  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Várlak, hogy elmondhassam  A szeretetre nem várni kell, h...  Alvó kutya  Árpád-házi Szent Margit szűz  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Tudom a célomat..............  Bárcsak leszállnál!  A város utcája színarany  Csend kell ahhoz  Havas rózsa  Posertube  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Önismeret  Házszentelés a Szent Ferenc Al...  Posertube  Facebookon kaptam  Vajda Pál: Az alázatosság útja  Macska -egér játék......  A nap képe.......  Marcellus Hesperus: AZ ÚR SZÍN...  Png virág  Vízcseppes rózsa  Deres virág  A nők szeretik, ha meghallgatj...  Női vízilabda E.B. mérkőzések...  Deres virág  Egy zárkában Göncz Árpáddal  Halál  Ékszertorta  Feloldódás  Visegrádi vár......  Tudom a célomat..............  Facebookon kaptam  Mennyasszony  Png virág  Az Atlanti-óceáni út Norvégiáb...  A karalábé gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Téli kép  Hóember  Facebookon kaptam  Jákób kútjánál  Kaktusztorta  Dr. Székely János megyéspüspök...  Már nem kételkedem  Facebookon kaptam  Az élő Isten  Visegrádi vár......  Téli kép  Hóember  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó éjszakát, szép álmokat !......  Szép estét  A történelmi tények elhallgatá...  EGY NŐNEK KELL, HOGY LEGYEN...  Posertube  Facebookon kaptam  A szeretetre nem várni kell, h...  Az élő Isten  Mennyasszony  Facebookon kaptam  Orchidea  Szèp estét kedves látogat...  Téli kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Acadia Nemzeti Park, Maine -Eg...  Béke fejedelme - vallásos - Kr...  Ausztrália.....  Pöttyös  Téli kép  Csend kell ahhoz  Halál  Mai harmónia kártyám  Már nem kételkedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jeruzsálemi templomban, ciliciai Tarzusban, városban nevelkedtem, atyai törvény, vének tanácsa, földre zuhantam, hangot hallottam, názáreti Jézus, ragyogó fényesség, bizonyos Ananiás, ottani zsidók, pillanatban visszanyertem, egész világra, első olvasmány, jeruzsálemi keresztényüldözés, damaszkuszi zsinagógához, földre esett, hang folytatta, útitársak ijedtükben, tarzusi Sault, ember mennyi, damaszkuszi tanítványok, nevet segítségül, damaszkuszi zsidókat, időben Jézus, evangéliumot minden, híveket ezek, jelek fogják, nevemben ördögöket, evangélium igéi, többi apostol, apostolok hite, evangé­lium világosságát, apostolok lelkesedésével, egész világon, népek vezetőire, elemi csapásokat, aposto­lok boldog, keresztelkedjél, cselekedeteiből, örvendezhessünk, főpásztorunkat, magasztaljátok, lelkesedésével, megbízólevelet, elbeszélésével, felhatalmazása, közbenjárására, választottalak, damaszkuszhoz, damaszkuszban, megtartásában, visszanyertem, szentlélekkel, ajánlólevelet, jeruzsálemben, meggyógyulnak, teremtménynek, zsinagógákban, damaszkuszba, megkérdeztem, elvesztettem, püspökeinket, büntetésüket, társaságának, testvérekhez, jeruzsálembe, apostolokról, világosságát, evangéliumot, zsinagógához, gyümölcsötök, bizonyította, visszanyerje, tanítványait, visszanyerte, tanúsíthatja, választottam, buzgólkodtam, megtérésének, megtartására, mindannyian, damaszkuszi, jeruzsálemi, gonoszságot, késlekedett, pillanatban, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 339 db bejegyzés
Összes: 40839 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8032
  • e Hét: 85571
  • e Hónap: 216692
  • e Év: 216692
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.