Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Timóteus és Szent Titusz
  2017-01-26 15:13:59, csütörtök
 
   
  Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivalo sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába. Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek. Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: ,,Békesség e háznak!" Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: Elérkezett hozzátok az Isten országa!"
Lk 10,1-9

Imádság
Úr Jézus, köszönjük, hogy közöttünk való jelenléteddel ajándékozol meg. Utunkon erősítesz és bátorítasz. Add, hogy mélyen tudatában legyünk jelenlétednek. Küldő szavadra örömmel válaszoljunk minden cselekedetünkkel. Adj nekünk bölcsességet és alázatot, hogy felismerjük jelenlétedet!

ZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Megtérésének elbeszélésével Szent Pál tanúságot tesz Jézusról.
A jeruzsálemi templomban Pál így beszélt a néphez:
Zsidó ember vagyok, a ciliciai Tarzusban születtem, de ebben a városban nevelkedtem, s Gámáliel lábánál az atyai törvény szigorú megtartására tanítottak. A Törvény megtartásában buzgólkodtam, miként most ti is mindannyian. Halálra üldöztem azokat, akik ezt az (új) utat követték, férfiakat és nőket kötöztem meg és vetettem börtönbe. A főpap és a vének tanácsa tanúsíthatja mindezt. Megbízólevelet is kaptam tőlük, és azzal mentem el Damaszkuszba a testvérekhez, hogy bilincsbe verve Jeruzsálembe hurcoljam őket és elnyerjék büntetésüket.
Történt pedig, hogy útközben, amikor Damaszkuszhoz közeledtem, déltájban, hirtelen nagy mennyei fényesség vett körül. A földre zuhantam, majd egy hangot hallottam, amely így szólt hozzám: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?"
Erre én megkérdeztem: ,,Ki vagy te, Uram?"
Ő azt mondta nekem: ,,Én vagyok a názáreti Jézus, akit te üldözöl." Akik velem voltak, látták ugyan a fényt, de nem hallották annak hangját, aki hozzám szólt.
Megkérdeztem: ,,Mit tegyek, Uram?"
Az Úr akkor azt mondta nekem: ,,Kelj föl és menj be Damaszkuszba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned."
Mivel azonban a ragyogó fényesség miatt elvesztettem látásomat, kísérőim kézen fogva vezettek, és így értem be Damaszkuszba.
Egy bizonyos Ananiás nevű, Törvényt tisztelő férfi, akiről az ottani zsidók mind jó véleménnyel voltak, fölkeresett, és elém állva azt mondta nekem: ,,Saul testvér, nézz rám!" És én abban a pillanatban visszanyertem látásomat.
Ő meg folytatta: ,,Atyáink Istene eleve arra rendelt téged, hogy megismerd az ő akaratát, meglásd az Igazat, az ő küldöttjét, és halld meg ajkának igéit, mert minden ember előtt tanúskodnod kell arról, amit láttál és hallottál. Most pedig ne késlekedjél! Kelj fel, keresztelkedjél meg, és segítségül híva az ő nevét, mosd le bűneidet!"
Ez az Isten igéje.
ApCsel 22,3-16

Az első olvasmány helyett szabadon választható
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Szent Pál nem késlekedett követni az őt meghívó Úr akaratát.
A jeruzsálemi keresztényüldözés idején Saul még mindig dühtől lihegve halálra kereste az Úr tanítványait. Elment a főpaphoz, és arra kérte, adjon neki ajánlólevelet a damaszkuszi zsinagógához. Az volt a szándéka, hogy elfogja és Jeruzsálembe viszi azokat a férfiakat és nőket, akikről kideríti, hogy az új hit követői.
Már közel járt Damaszkuszhoz, amikor egyszerre mennyei fény vette körül. A földre esett, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?"
Erre ő megkérdezte: ,,Ki vagy te, Uram?"
A hang folytatta: ,,Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. Állj fel, menj be a városba! Ott majd megmondják neked, mit kell tenned."
Az útitársak ijedtükben némán álltak, mert hallották ugyan a hangot, de senkit sem láttak. Saul pedig fölkelt a földről, kinyitotta a szemét, de semmit sem látott. Kézen fogva vezették be Damaszkuszba. Három napig nem látott, nem evett és nem ivott.
Élt akkor Damaszkuszban egy Ananiás nevű tanítvány. Látomásban így szólt hozzá az Úr: ,,Ananiás!" ,,Itt vagyok, Uram!" - felelte.
Az Úr pedig folytatta: ,,Menj az Egyenes-utcába! Keresd meg Júdás házában a tarzusi Sault! Nézd, éppen imádkozik!"
Ugyanekkor Saulnak is látomása volt: Ananiást látta, ahogy belép őhozzá, és ráteszi kezét, hogy visszanyerje látását.
Ananiás ekkor így tiltakozott az Úr előtt: ,,Uram, sokaktól hallottam, hogy ez az ember mennyi gonoszságot követett el Jeruzsálemben szentjeid ellen. Felhatalmazása van a főpapoktól, hogy itt is elfogjon mindenkit, aki segítségül hívja nevedet." Az Úr ezt válaszolta neki: ,,Menj csak, mert őt választottam eszközül, hogy hirdesse nevemet a pogányoknak, a királyoknak és a választott nép fiainak. Megmutatom majd neki, mennyit kell értem szenvednie."
Ananiás elment. Belépett a házba, rátette kezét Saulra, és így beszélt hozzá: ,,Saul testvér! Urunk, Jézus, aki megjelent neked idejövet az úton, ő küldött ide engem, hogy visszanyerd látásodat, és eltelj a Szentlélekkel."
Hirtelen mintha valami hályogféle hullott volna le a szeméről. Visszanyerte látását. Megkeresztelkedett, majd ételt vett magához, és erőre kapott. Néhány napig a damaszkuszi tanítványok között maradt, aztán hirdetni kezdte a zsinagógákban, hogy Jézus az Isten Fia. Azok pedig, akik hallgatták, csodálkozva mondták: ,,Nemde ez az, aki Jeruzsálemben is vesztére tört azoknak, akik ezt a nevet segítségül hívják, és ide is azért jött, hogy bilincsbe verve a főpapok elé hurcolja őket?"
Saul pedig egyre nagyobb erővel lépett föl, és zavarba hozta a damaszkuszi zsidókat, mivel bizonyította, hogy Jézus a Krisztus.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 9,1-22

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
30. AZ APOSTOLOKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Urunkat, mennyei főpásztorunkat, hogy Szent Pál és a többi apostol közbenjárására hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Áldd meg, Urunk, Egyházadat, N. pápánkat, N. főpásztorunkat, püspökeinket és papjainkat, hogy mindig az apostolok hite és buzgósága lobogjon szívükben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Küldj, Urunk, munkásokat aratásodba, hogy az evangé­lium világosságát az apostolok lelkesedésével terjesszék az egész világon!
3. Áraszd, Urunk, áldásodat a népek vezetőire, hogy békes­ség és szeretet uralkodjék az egész világon!
4. Áldd meg, Urunk, népünk szorgalmas munkáját, tartsd távol az elemi csapásokat, hogy bőséges kenyér legyen minden család asztalán!
5. Végül engedd. Urunk, hogy (N. testvérünk és összes) el­hunyt szeretteink már most, és majdan mi is az aposto­lok boldog társaságának örvendezhessünk!
Pap: Hallgasd meg, Urunk, hitből fakadó kéréseinket, és telje­sítsd reményünket! Hisszük és reméljük, hogy ami javunkra válik, megadod nekünk. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedetünkkel, örvendezhessünk, cselekedeteiből, keresztelkedjél, főpásztorunkat, felhatalmazása, lelkesedésével, megbízólevelet, elbeszélésével, közbenjárására, jeruzsálemben, jelenlétednek, damaszkuszhoz, jelenléteddel, megtartásában, damaszkuszban, ajánlólevelet, szentlélekkel, zsinagógákban, visszanyertem, gyógyítsátok, válaszoljunk, köszöntsetek, megtartására, békességetek, damaszkuszba, világosságát, jelenlétedet, bölcsességet, megtérésének, büntetésüket, elvesztettem, választottam, jeruzsálembe, tanítványait, visszanyerte, apostolok kiválasztása, munkás kevés, aratás Urát, farkasok közé, úton senkit, maga bérére, városba érkeztek, jeruzsálemi templomban, ciliciai Tarzusban, városban nevelkedtem, atyai törvény, vének tanácsa, földre zuhantam, hangot hallottam, názáreti Jézus, ragyogó fényesség, Szent Timóteus, Szent Titusz, Apostolok Cselekedeteiből, Szent Pál, Atyáink Istene, Ugyanekkor Saulnak, Isten Fia, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.18. 23:12 Illegális bevándorlás - Szakértő: egyre több migráns érkezik
01.18. 22:32 Férfi kézilabda Eb - Csak percekig vezettek, mégis nyertek a horvátok
01.18. 22:12 UDMR şi-a sărbătorit 30 de ani de existenţă la Cluj-Napoca
01.18. 22:02 Vízilabda Eb - Szerb siker
01.18. 21:32 Jégkorong Magyar Kupa - Az FTC legyőzte a MAC-ot az elődöntőben
01.18. 21:02 Harry herceg és Meghan hercegnő lemond királyi titulusáról és nem vesz rész...
01.18. 20:52 Női kézilabda EHF Kupa - Először nyert az Érd
01.18. 20:42 Adunarea delegaţilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Partidu...
01.18. 20:22 Férfi röplabda Extraliga - Öt szettben nyert a MAFC
01.18. 20:22 Vízilabda Eb - Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar férfi válogatott
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Halál  Facebookon kaptam Krisztina...  Cica kérés.........  Tudtad e?  Facebookon kaptam  Várlak, hogy elmondhassam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Tudtad e?  Téli képek  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Deres virág  Bárcsak leszállnál!  Képes idézet !  Rákos betegségek megelőzése  Jó éjszakát, szép álmokat !......  Isten már mindent elintézett  Készüljünk együtt testben és l...  Minyon  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Szèp estét kedves látogat...  Taps  Mai harmónia kártyám  Még várok rád  Ahogy telet követ tavasz  Valódiságról "Látom a fiatal, ...  Téli kép  Farkasboroszlán - a méhek kedv...  Harmónia......  Gyümölcstorta  Pénztorta  Gyertyástorta  Png virág  Facebookon kaptam Krisztina...  Ausztrália.....  Rózsa csokor  Házszentelés a Szent Ferenc Al...  Facebookon kaptam  Acadia Nemzeti Park, Maine -Eg...  Már nem kételkedem  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Az Úr szeretetével tele van a ...  Ahogy telet követ tavasz  Sexy nő  Téli kép  Facebookon kaptam  Acadia Nemzeti Park, Maine -Eg...  Egyszer eljön majd a pillanat ...  Jó éjszakát, szép álmokat !......  Mikulástorta  Facebookon kaptam  Szívemben él!  Egy haldokló tanya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Sötétben nem látok aludni  Facebookon kaptam  Pöttyös  Béke fejedelme - vallásos - Kr...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Fehér orrszarvú....  Facebookon kaptam  Pöttyös  Pénztorta  Ausztrália.....  Aranytorta  Valódiságról "Látom a fiatal, ...  Bárcsak leszállnál!  Kellemes teázást  Isten már mindent elintézett  Ausztráliai tűzvész......  Az Úr szeretetével tele van a ...  Harmonia kártya után......  Képes idézet !  Acadia Nemzeti Park, Maine -Eg...  Téli este  Téli képek  Akárhová  Vajda Pál: Az alázatosság útja  Ausztráliai tűzvész......  Kellemes délutánt kívánok  Útravaló – 2020. január ...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Hallom...  Mai harmónia kártyám  Mikulástorta  Meteorit gif  Egyszer eljön majd a pillanat ...  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy f...  Férfi vízilabda E.B. mérkőzése...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
apostolok kiválasztása, munkás kevés, aratás Urát, farkasok közé, úton senkit, maga bérére, városba érkeztek, jeruzsálemi templomban, ciliciai Tarzusban, városban nevelkedtem, atyai törvény, vének tanácsa, földre zuhantam, hangot hallottam, názáreti Jézus, ragyogó fényesség, bizonyos Ananiás, ottani zsidók, pillanatban visszanyertem, első olvasmány, jeruzsálemi keresztényüldözés, damaszkuszi zsinagógához, földre esett, hang folytatta, útitársak ijedtükben, tarzusi Sault, ember mennyi, damaszkuszi tanítványok, nevet segítségül, damaszkuszi zsidókat, többi apostol, apostolok hite, evangé­lium világosságát, apostolok lelkesedésével, egész világon, népek vezetőire, elemi csapásokat, aposto­lok boldog, cselekedetünkkel, örvendezhessünk, cselekedeteiből, keresztelkedjél, főpásztorunkat, felhatalmazása, lelkesedésével, megbízólevelet, elbeszélésével, közbenjárására, jeruzsálemben, jelenlétednek, damaszkuszhoz, jelenléteddel, megtartásában, damaszkuszban, ajánlólevelet, szentlélekkel, zsinagógákban, visszanyertem, gyógyítsátok, válaszoljunk, köszöntsetek, megtartására, békességetek, damaszkuszba, világosságát, jelenlétedet, bölcsességet, megtérésének, büntetésüket, elvesztettem, választottam, jeruzsálembe, tanítványait, visszanyerte, zsinagógához, megkérdeztem, bizonyította, visszanyerje, püspökeinket, testvérekhez, apostolokról, társaságának, buzgólkodtam, tanúsíthatja, kiválasztott, kiválasztása, szándékozott, gonoszságot, damaszkuszi, tanítványok, hirdessétek, csodálkozva, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 339 db bejegyzés
Összes: 40839 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 216867
  • e Év: 216867
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.