Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus ezt mondta a tömegnek
  2017-01-27 09:33:19, péntek
 
  Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek:
Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás."
Majd folytatta: ,,Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely, amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak."
Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik.
Mk 4,26-34

Imádság
Uram, Istenem, őrizz meg engem attól, hogy valaha is terhesnek érezzem a munkát, vagy kedvetlen legyek hivatásomban. Adj kitartást, örömet, mellyel végzem a munkámat, valamint hasznosan, jól gazdálkodjam az idővel, ne fecséreljem el haszontalan beszélgetéssel, vagy időtöltéssel. Adj nekem oly erős szeretetet, hogy az, amit mára rendeltél nekem, ne teher legyen, hanem öröm.

Elmélkedés - Horváth István Sándor
Miután az előzményekben Jézus számos cselekedetét és csodáját lejegyezte, Márk evangélista áttér az Úr tanítására. Írásában hiába is keresnénk olyan hosszúságú beszédeket, mint például Máté evangéliumában a hegyi beszéd. Márk nagyon röviden és tömören jegyzi le Jézus beszédét, s ennek oka nem az ő szűkszavúsága vagy tájékozatlansága, hanem egyszerűen az, hogy időben az ő műve előbb keletkezett, mint a többi evangélium. Máté és Lukács már évekkel később írja meg evangéliumát, amikor a jézusi tanítás már gazdagabban élt a szóbeli hagyományban.
A magvetőről szóló példabeszéd Isten országát, annak megvalósulását és növekedését szemlélteti. A szentírástudósok alapvetően két irányba indulnak el a történet értelmezése kapcsán. Az egyik lehetséges magyarázat szerint a példázatban szereplő magvető Jézus, aki Isten országának örömhírét, tanítását, mint jó magot veti az emberek szívébe. A másik elképzelés szerint a magvető inkább Krisztus követőit, tanítványait jelképezi a történetben, azaz a keresztény embereknek minden korban azon kell fáradozniuk, hogy az Úr művét folytassák. Isten igéjét, az örök életre vezető igazságot nekünk kell elvetnünk a mai világ emberének szívébe, hogy Isten országa fennmaradjon és növekedjen. A növekedést ugyan maga Isten biztosítja kegyelme által, de a mi közreműködésünket és szolgálatunkat kéri, hogy országa, uralma jelen legyen a világban.

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
A keresztények a legnagyobb megpróbáltatásokban se veszítsék el bizalmukat!
Testvéreim!
Emlékezzetek vissza az elmúlt időkre, amikor megvilágosodástok után annyi küzdelemben és szenvedésben helyt álltatok! Egyrészt a gyalázatnak és zaklatásnak kitéve, nevetség tárgyává lettetek; másrészt részvéttel kísértétek azokat, akikkel így bántak. Együtt szenvedtetek a foglyokkal, és vagyonotok elrablását is örömmel viseltétek el abban a tudatban, hogy értékesebb és maradandóbb javakkal rendelkeztek.
Ezért ne veszítsétek el bizalmatokat, hiszen nagy jutalom jár érte! Állhatatosaknak kell lennetek, hogy Isten akaratát teljesítve elnyerjétek az ígéretet.
(Ezt mondja a próféta:)
Már csak rövid, nagyon rövid az idő,
Aztán eljön az eljövendő, és nem késik.
Az igaz ember a hitből él;
De ha elpártol, nem telik benne Istennek kedve.
Mi nem tartozunk az elpártolok közé, akik elkárhoznak, hanem a hívők közé, akik megmentik a lelküket.
Ez az Isten igéje.
Zsid 10,32-39

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, teljes szívünkből-lelkünkből a mi Urunkat, Jézus Krisztust, aki kereszthalála árán meghozta nekünk a bűnbocsánatot és a kiengesztelődést!
Lektor: 1. Itt egybegyűlt és az egész világon elterjedt Egyházért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szentséges Atyánkért, N. pápáért, püspökeinkért, az egyházi rend minden tagjáért és munkatársaikért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Az egyházak közötti békességért és a népek nyugalmáért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Azokért, akik az Egyházban az irgalmasság cselekedeteit gyakorolják, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Városunkért (községünkért) és minden lakójának jólétéért és üdvösségéért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Elhunyt N. testvérünkért [nővérünkért], akiért a keresztfán szent vérét ontotta, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, nyújtsd ki segítő jobbodat néped felé, amikor irgalmadért esedezik! Ne engedd, hogy kárba vesszen a világ életéért ontott drága véred! Hárítsd el az emberiségre leselkedő veszedelmet, hogy vigasztalást találjunk halandó életünkben, odaát pedig elnyerjük az örök boldogságot! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szentírástudósok, tájékozatlansága, kiengesztelődést, állhatatosaknak, munkatársaikért, szolgálatunkat, tanítványaival, példabeszéddel, megvalósulását, beszélgetéssel, megmagyarázott, evangéliumában, példabeszédben, bűnbocsánatot, szűkszavúsága, kereszthalála, szemléltessük, testvérünkért, püspökeinkért, cselekedeteit, előzményekben, üdvösségéért, időtöltéssel, fennmaradjon, hagyományban, tanítványait, cselekedetét, evangéliumát, emlékezzetek, községünkért, rendelkeztek, bizalmatokat, vigasztalást, hivatásomban, szenvedtetek, gazdálkodjam, időben Jézus, ember magot, föld magától, termés engedi, ember mindjárt, árnyékában laknak, előzményekben Jézus, hegyi beszéd, többi evangélium, jézusi tanítás, szóbeli hagyományban, magvetőről szóló, szentírástudósok alapvetően, történet értelmezése, egyik lehetséges, példázatban szereplő, Horváth István Sándor, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztust, Szentséges Atyánkért, Elhunyt, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Esti kép  Benned is ezerféle szín van  Nem kell ide békemenet  Keresd azt a valakit,...  Nagy László - Szerelem emléke  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  képre írva Március 15 -re emlé...  Szép Álmokat  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Az élet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Síró nő  A szív és a cselekvés egységes...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Rejtő Jenő versei  Amikor 5 éves voltam,  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Az ünnepről  Intelem  Kokárda  Cicus virággal  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Alvó baby  Házi botox  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  A kávé  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Paul David Tripp Március 17  Sötétség és világosság  Csörög a telefonom  Március 15-re emlékve  Szép estét kedves látogatóimna...  A kávé  Törött csészék  Facebookon kaptam  Síró nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  A csonk és a facsemete  Jó éjszakát  A magyar sajtó napja március 1...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Intelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Alvó baby  Mélységes szomorúsággal 
Bejegyzés Címkék
időben Jézus, ember magot, föld magától, termés engedi, ember mindjárt, árnyékában laknak, előzményekben Jézus, hegyi beszéd, többi evangélium, jézusi tanítás, szóbeli hagyományban, magvetőről szóló, szentírástudósok alapvetően, történet értelmezése, egyik lehetséges, példázatban szereplő, emberek szívébe, másik elképzelés, magvető inkább, keresztény embereknek, örök életre, növekedést ugyan, elmúlt időkre, igaz ember, elpártolok közé, hívők közé, egész világon, egyházi rend, egyházak közötti, népek nyugalmáért, irgalmasság cselekedeteit, keresztfán szent, világ életéért, emberiségre leselkedő, örök boldogságot, szentírástudósok, tájékozatlansága, kiengesztelődést, állhatatosaknak, munkatársaikért, szolgálatunkat, tanítványaival, példabeszéddel, megvalósulását, beszélgetéssel, megmagyarázott, evangéliumában, példabeszédben, bűnbocsánatot, szűkszavúsága, kereszthalála, szemléltessük, testvérünkért, püspökeinkért, cselekedeteit, előzményekben, üdvösségéért, időtöltéssel, fennmaradjon, hagyományban, tanítványait, cselekedetét, evangéliumát, emlékezzetek, községünkért, rendelkeztek, bizalmatokat, vigasztalást, hivatásomban, szenvedtetek, gazdálkodjam, keresztények, szenvedésben, veteménynél, irgalmadért, veszedelmet, példabeszéd, emberiségre, fecséreljem, evangélista, haszontalan, történetben, veszítsétek, maradandóbb, irgalmasság, zaklatásnak, elnyerjétek, nyugalmáért, könyörgések, elkárhoznak, békességért, gyakorolják, gyalázatnak, értelmezése, szemlélteti, gazdagabban, példázatban, nővérünkért, küzdelemben, városunkért, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 4337
  • e Hónap: 25020
  • e Év: 227933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.