Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Betegek világnapja 2017
  2017-02-11 10:02:12, szombat
 
  II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11. A BETEGEK VILÁGNAPJA. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy ,,Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."
Egyre több templomban február 11-én csoportosan kiszolgáltatják a szentséget azoknak, akik előzőleg kérik azt.


Pázmány Péter: Betegekért
Hatalmas Isten, emberi gyarlóságnak erős gyámola és oltalmazója, ki kezében vannak életünk határi: könyörgünk felségednek a te beteg szolgáidért: vigasztald őket, bátorítsad és erősítsed, hogy jó néven vegyék és csendesen szenvedjék látogatásidat. Gyógyítsd meg őket, szent nevedért, a reájok bocsátott csapásból, hogy meg ismérvén hozzájok való jóvoltodat, méltó hálát adjanak irgalmasságodért, és atyai ostorozásod által öregbüljenek szerelmedben és félelmedben.
Ha pedig véghetetlen bölcsességed szerént hasznosbnak látod az ő mostani kimúlásokat: adj Szentlelket nékik, hogy az igaz penitencia által, bűnök bocsánatját nyerhessék, és teelőtted kedves kimúlások légyen e világból. Adjad szent malasztodat nékik, hogy meg ismérjék a testi nyavalyáknak és csapásoknak ostorit atyai kezedből származni. Mivel akaratod nélkül csak hajunk szála sem eshetik el, és azért ostorozsz minket, hogy bűneinkből tehozzád térjünk, ki igaz élet és igaz boldogság vagy. Oh áldott Jézus, ki meggyőzted a halál fulákját, légy segétséggel beteg szolgáidnak. Ki az Atya és Szentlélek Istennel egyetemben élsz és uralkodol. Amen.

Forrás: Katolikus püspöki kar
A betegség okán a testi, lelki, szellemi jól-létben támad zavar. Ez nem csak testi betegséget jelent, hanem ennek velejárója a szegénység is. Ez együttesen az ember nyomorúsága.
Jézus korában ezeket az embereket kirekesztették. Ezzel azt akarták kifejezni, hogy nem tartoznak az egészt jelentő közösséghez, nem egészségesek.
Jézus küldetése, - Aki orvos, Aki az emberiség tanítómestere, Aki a teremtett világ főpapja, találkozik a betegekkel, az élet értelmét keresőkkel, s azokkal, akiket semmibe vettek - hogy meggyógyítsa, az élet értelmére megtanítsa és a semmibe vettek ember voltát igazolja. Így lesz az ember újra a közösség élő tagja ..
Az orvos Jézus mondja: ,,nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek". (Mk 2,17)
A tanító Jézus szíve könyörül az emberen: ,,látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Sok mindenre kezdte tanítani őket. (Mk.6,34)
Jézus, a pap mondja: ,,Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket" (Mt.9.13) ,,Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon másoknak és odaadja az életét váltságul sokakért." (Mt.20,28)
A meggyógyított, az igazságra elvezetett, Krisztus áldozata által megmentett emberek visszakerülnek a közösségbe s helyre áll a rend. Ez a folyamat a megváltás műve, az EGÉSZ-nek a titka, ami azokból épül fel, akik EGÉSZSÉGESEK.
A Bethesda fürdőnél az éltető víz mozdulására 38 éve várakozó ember tragédiája: ,,nincs emberem". S arra jött Jézus, s találkozott vele: ,,kelj föl, fogd az ágyadat és menj. Az ember azon nyomban meggyógyult, felvette ágyát és elindult." (Jn.5.)
A rablók kezébe került ember félholtan feküdt az út szélen. Elkerülték az emberek, talán az emberi tekintetek is. S arra jött egy ember, azóta így ismerjük: az irgalmas szamaritánus. Megállt, odament hozzá, sebeit bekötözte, feltette teherhordó állatára és elvitte egy fogadóba és ápolta. (Lk.10.)
A bénán született koldus Jeruzsálemben a templom Ékes-kapujánál üldögélt néhány fillér reményében. Talán gyűltek is a fillérek a megélhetésre. S arra jött Péter és János apostol: ,, Nézz ránk !" S Péter ezt mondta neki: ,, aranyom, ezüstöm nincs, de amim van, neked adom: a názáreti Jézus Krisztus nevében állj fel és járj! Jobb kezénél fogva felsegítette. ,, (Ap.Csel 3.)
Az evangélium tanítását ismerve nem kis együgyűség kell ahhoz, hogy valaki a megoldást, a gyógyulást a technika fejlődésétől, árbefagyasztó vagy éppen pénzt rendelkezésre bocsátó intézkedésektől, politikai rendszerváltozásoktól várja.
Gyógyulás ott történik, ahol az emberek, orvosok, tanárok, papok Jézus egyszerű jóságát gyakorolják, vagyis találkoznak a betegekkel, az igazságot keresőkkel, s azokkal, akik bűneik terhét hurcolják.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: irgalmasságodért, kezdeményezésére, sziklabarlangban, intézkedésektől, egészségeseknek, kiszolgáltatják, kirekesztették, visszakerülnek, tanítómestere, meggyógyított, rendelkezésre, látogatásidat, jeruzsálemben, árbefagyasztó, egészségesek, szolgáljanak, fejlődésétől, megélhetésre, szamaritánus, bölcsességed, felsegítette, szerelmedben, gyarlóságnak, nyavalyáknak, adományozott, meggyógyítsa, öregbüljenek, magyarázható, ostorozásod, félelmedben, mozdulására, találkozott, csoportosan, oltalmazója, felségednek, meggyógyult, napon jelent, sziklabarlangban csodatevő, zarándokok száma, természetes módon, világnap célja, szenvedés megértését, szentséget azoknak, reájok bocsátott, igaz penitencia, testi nyavalyáknak, halál fulákját, betegség okán, ember nyomorúsága, embereket kirekesztették, egészt jelentő, emberiség tanítómestere, János Pál, BETEGEK VILÁGNAPJA, Szűzanya Soubirous Bernadett, Pázmány Péter, Hatalmas Isten, Szentlélek Istennel, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png fotel  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tanuld meg ezt a versemet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Png virág  Radikális szeretet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 19  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Rátalálsz  Szép estét  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  képre írva  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Fekete István - Akác  Rátalálsz  Minden harmadik...  Png csokor  Jó éjszakát  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Fekete István - Akác  Szép napot kívánok  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Gonosz démon-álarc  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Lóhere  Gonosz démon-álarc  Szép estét  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Alázat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mi lenne ha  A sors  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
napon jelent, sziklabarlangban csodatevő, zarándokok száma, természetes módon, világnap célja, szenvedés megértését, szentséget azoknak, reájok bocsátott, igaz penitencia, testi nyavalyáknak, halál fulákját, betegség okán, ember nyomorúsága, embereket kirekesztették, egészt jelentő, emberiség tanítómestere, teremtett világ, élet értelmét, élet értelmére, semmibe vettek, ember újra, orvos Jézus, egészségeseknek kell, tanító Jézus, nagy tömeget, juhok pásztor, igazakat hívjam, életét váltságul, igazságra elvezetett, megváltás műve, ember azon, rablók kezébe, emberi tekintetek, irgalmas szamaritánus, bénán született, templom Ékes-kapujánál, názáreti Jézus, evangélium tanítását, technika fejlődésétől, igazságot keresőkkel, irgalmasságodért, kezdeményezésére, sziklabarlangban, intézkedésektől, egészségeseknek, kiszolgáltatják, kirekesztették, visszakerülnek, tanítómestere, meggyógyított, rendelkezésre, látogatásidat, jeruzsálemben, árbefagyasztó, egészségesek, szolgáljanak, fejlődésétől, megélhetésre, szamaritánus, bölcsességed, felsegítette, szerelmedben, gyarlóságnak, nyavalyáknak, adományozott, meggyógyítsa, öregbüljenek, magyarázható, ostorozásod, félelmedben, mozdulására, találkozott, csoportosan, oltalmazója, felségednek, meggyógyult, gyógyulások, szolgáidért, természetes, véghetetlen, csapásoknak, malasztodat, közösséghez, gyakorolják, találkoznak, segétséggel, szolgáidnak, bocsánatját, nyomorúsága, kimúlásokat, hasznosbnak, szentlelket, egyetemben, betegekért, templomban, betegséget, velejárója, keresőkkel, szentlélek, szentséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.