Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit
  2017-02-25 21:10:50, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Nem feledkezem meg rólad.
Így panaszkodott Sion:
,,Elhagyott az Úr!
Megfeledkezett rólam!"
De megfeledkezhet-e csecsemőjéről az asszony?
És megtagadhatja-e szeretetét méhe szülöttétől?
De még ha ő megfeledkeznék is:
én akkor sem feledkezem meg rólad - mondja az Úr.
Ez az Isten igéje.
Iz 49,14-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad! Vö. 2a. vers.
Előénekes: Csak Istenben keress megnyugvást, lelkem, * csak tőle jön üdvösségem.
Mert ő az üdvösségem, ő az oltalmam, * ő a sziklaváram, nem fogok többé meginogni.
Hívek: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad!
E: Lelkem, nyugodj meg teljesen Istenben, * hagyatkozz rá türelemmel.
Mert ő az én üdvösségem, ő az én Istenem, * ő a sziklaváram, nem fogok meginogni.
H: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad!
E: Szabadulásomat és üdvösségemet Istentől várom, * ő az én erősségem, Istennél találok menedéket.
Minden népek, benne bízzatok, * tárjátok fel szíveteket őelőtte.
H: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad!
Zsolt 61,2-3.6-7.8-9ab

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Feltárja az Úr a szívek szándékait.
Testvéreim!
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit. Az intézőktől csak azt kívánják, hogy hűségesek legyenek.
A magam részéről nem törődöm azzal, hogy ti vagy más emberi bíróság hogyan ítélkezik fölöttem, hiszen én még önmagam felett sem ítélkezem. Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelenti azt, hogy igaz vagyok: az Úr mond fölöttem ítéletet.
Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, amíg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és feltárja a szívek szándékait. Akkor mindenki megkapja az elismerést Istentől.
Ez az Isten igéje.
1Kor 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne aggódjatok a holnap miatt!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is.
Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. Nem több az élet az ételnél, és a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem is aratnak, és magtárakba sem gyűjtenek, hanem a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet azoknál? Ti aggodalmaskodók, melyiktek tudja életét egyetlen lépésnyivel is megtoldani?
És a ruházat miatt miért aggodalmaskodtok? Figyeljétek a mezők liliomait, hogyan nőnek, pedig nem fáradoznak és nem is szőnek. Mondom nektek: Salamon még dicsősége teljében sem öltözött úgy, mint egy ezek közül! Ha a mezei virágot, amely ma virul és holnap a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor titeket nem sokkal inkább, kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok hát, hogy mit együnk? vagy: mit igyunk? vagy: mibe öltözzünk?! Ezeket a pogányok keresik. Mert a ti mennyei Atyátok jól tudja, hogy minderre szűkségtek van. Ti mindenekelőtt az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket is mind megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok hát a holnap miatt! A holnap majd gondoskodik magáról! Elég a mának a maga baja.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 6,24-34

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, hogy minden bizalmatlanság és aggodalmaskodás nélkül merjünk Isten gondviselésére hagyatkozni!
Lektor: 1 .Hogy Szentatyánk, N. pápa, főpásztoraink és papjaink Isten gondviselő jóságának hűséges tanúi legyenek!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Hogy a világ vezetői az isteni gondviselés szolgálatában dolgozzanak a népek haladásáért!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Hogy híveid a te országodat és igazságodat keresve a többi szükségeset is megkapják!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Hogy amint az anya nem feledkezik meg gyermekéről, úgy te se feledkezzél meg rólunk!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Hogy nagybeteg és haldokló embertársaink is érezzék gondviselő jóságodat!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Mennyei Atyánk! Távolítsd el lelkünkből az aggodalmaskodást, hogy bizalommal és hűségesen szolgálhassunk neked. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: aggodalmaskodást, aggodalmaskodtok, aggodalmaskodás, aggodalmaskodók, megfeledkezhet, tanítványaihoz, bizalmatlanság, gondviselésére, megfeledkezett, szabadulásomat, megfeledkeznék, szolgálhassunk, korintusiakhoz, mindenekelőtt, megtagadhatja, főpásztoraink, csecsemőjéről, szolgálatában, szolgálhattok, kicsinyhitűek, embertársaink, megnyugvásod, megvilágítja, panaszkodott, üdvösségemet, ítélkezzetek, hagyatkozni, szentatyánk, megnyugvást, gondoskodik, megkapjátok, sziklaváram, könyörgések, imádkozzunk, figyeljétek, szükségeset, szívek szándékait, intézőktől csak, magam részéről, sötétség titkait, elismerést Istentől, holnap miatt, időben Jézus, másikat pedig, életetek miatt, ruházat miatt, mezők liliomait, ezek közül, mezei virágot, kemencébe kerül, pogányok keresik, holnap majd, OLVASMÁNY Izajás, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Csak Istenben, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Hogy Szentatyánk, Mennyei Atyánk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  képre írva  Robin Wight pitypang szobra  James Allen  Robert Merle tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Tavaszi este  Eduardo Sacheri gondolata  Tanmese  Pitypang szökőkút  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kertem  különleges  Pitypang szökőkút  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 12  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Alvó cica  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva  képre írva  Különleges  Egy gondolat  Önmaga ellenére  Szép estét  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Walter Chrysler mondta  Vito Giaquinto gondolata  különleges  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Tavaszi este  James Allen  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Paul David Tripp Április 12  Jázmin  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimn...  Erdei gyöngyvirág  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul Éluard - És egy mosoly 
Bejegyzés Címkék
szívek szándékait, intézőktől csak, magam részéről, sötétség titkait, elismerést Istentől, holnap miatt, időben Jézus, másikat pedig, életetek miatt, ruházat miatt, mezők liliomait, ezek közül, mezei virágot, kemencébe kerül, pogányok keresik, holnap majd, maga baja, evangélium igéi, világ vezetői, isteni gondviselés, népek haladásáért, többi szükségeset, aggodalmaskodást, aggodalmaskodtok, aggodalmaskodás, aggodalmaskodók, megfeledkezhet, tanítványaihoz, bizalmatlanság, gondviselésére, megfeledkezett, szabadulásomat, megfeledkeznék, szolgálhassunk, korintusiakhoz, mindenekelőtt, megtagadhatja, főpásztoraink, csecsemőjéről, szolgálatában, szolgálhattok, kicsinyhitűek, embertársaink, megnyugvásod, megvilágítja, panaszkodott, üdvösségemet, ítélkezzetek, hagyatkozni, szentatyánk, megnyugvást, gondoskodik, megkapjátok, sziklaváram, könyörgések, imádkozzunk, figyeljétek, szükségeset, szülöttétől, lépésnyivel, gyermekéről, feledkezzél, tekintsenek, ragaszkodik, haladásáért, igazságodat, gondviselés, dolgozzanak, üdvösségem, aggódjatok, fáradoznak, szolgálhat, magtárakba, megtoldani, hagyatkozz, elismerést, evangélium, türelemmel, szentlecke, szándékait, testvéreim, szíveteket, gondviselő, feledkezik, szeretetét, szűkségtek, apostolnak, feledkezem, bizalommal, lelkünkből, intézőktől, országodat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 759
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 15205
  • e Év: 248952
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.