Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyböjt 2. vasárnapja
  2017-03-12 12:05:12, vasárnap
 
   
  Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és (ennek) testvérét Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: ,,Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, felállítok itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította be őket, és a felhőből egy hang hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!" Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: ,,Keljetek fel, és ne féljetek!" Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: ,,Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!"
Mt 17,1-9

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Belátjuk, hogy nem elegendő színeváltozásod szemlélése, nekünk is változnunk kell. A lelki újjászületés útján be kell ismernünk, hogy bűnösök vagyunk, és szükségünk van a te segítségedre, hogy megszabaduljunk a bűntől. A lelki megújulás útján el kell fogadnunk az isteni megváltást. Ha a nagyböjti időszakot a bűnbánatra, a bűnbevallásra, a szentgyónásra használjuk, akkor a böjti időszak végén jobban megértjük és elfogadhatjuk, hogy kereszthalálod jelenti a megváltást. Hívj minket, hogy veled legyünk a szenvedés napjaiban és feltámadásodnak is részesei lehessünk!

Elmélkedés Horváth István Sándor
A dicsőség fényében
Hétpettyes katicabogár téved a szobámba, csak akkor veszem észre, amikor már leszállt az egyik virágra. Nem pihenni jött, sietősen mászik fel a növény egyik szárán, a csúcsára érve toporzékol egy kicsit, majd megfordul és lemászik. Egy másik levélre ugyanolyan sietősen kapaszkodik fel, de onnan sincs tovább út, ezért ismét lefelé veszi az irányt. Próbálkozik még néhányszor, aztán talán megunja, ezért kiterjeszti szárnyait és elröppen a fény, az ablak felé. Közben elgondolkodom: vajon milyen érzés lehetett neki, amikor először jött rá, hogy repülni is tud? A katicabogár nem tekinti felesleges fáradozásnak, hogy fel és le mászik a fűszálakon és más növényeken, mert bármelyikről tovaszállhat.
Nagyböjt második vasárnapján egy magaslatra hív minket az evangéliumi történet, Jézus színeváltozásának jelenete. Lélekben csatlakozunk a három kiválasztott apostolhoz, Péterhez, Jakabhoz és Jánoshoz, hogy az Úr vezetésével felmenjünk a hegyre. Életünk során sokszor megjárjuk ezt a lelki magaslatot, eljutunk az Istennel való találkozás helyére, megtapasztaljuk Isten közelségét és jelenlétét, de mindannyiszor le kell jönnünk a hegyről, ahogyan a három apostol is lejött a színeváltozás után, és miként a katicabogár is lemászik a növényen. De életünk során egyetlen pillanatra sem feledkezhetünk meg arról, hogy ,,vannak szárnyaink." Ugyan nem a magunk erejéből, hanem Istennek köszönhetően fogunk eljutni a mennybe, de jó tudnunk, hogy nem kell a mélybe süllyednünk, nem fogunk teljesen megsemmisülni, hanem Isten kegyelme felemel minket.
A színeváltozással az lehetett az Úr célja, hogy felragyogtassa isteni dicsőségét a kiválasztott három apostolnak és megmutassa nekik, milyen dicsőség vár rá és minden emberre a mennyországban. Az apostolok szemét elkápráztatta a látomás, a dicsőségben ragyogó Krisztus látványa, de itt most nem éreznek félelmet. Isten közvetlen jelenléte sok esetben félelmet ébreszt az emberben, de jelen esetben nincs erről szó. Zavarodottak, csodálkoznak, de nem rettegnek, hanem maradni szeretnének. Erre utal Péter megjegyzése, miszerint jó nekik az isteni fényben tündöklő Jézus közelében lenni, és szeretnék, ha ez az élmény tovább tartana. A csodálatos színeváltozás azonban nem tart sokáig, vissza kell térniük a mindennapokba, le kell jönniük a hegyről. Szívükben azonban ott őrzik az élmény emlékét, és talán éppen ez fog nekik erőt adni Jézus kereszthalála láttán.
Az esemény jelentős mozzanata az a titokzatos hang, amely a Jézust körülvevő felhőből hallatszik: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!" Minden kétséget kizáróan ez a mennyei Atya hangja, az ő tanúságtétele Jézusról, a Fiúistenről. Az Atya szavaiból tudja meg Péter, Jakab és János, hogy ki valójában Jézus. A feltámadáskor szintén az Atya fog cselekedni, a feltámasztással azt fogja igazolni, hogy Jézus az ő szeretett Fia. A húsvét ünnepe az Isten-látás, a Feltámadottal való személyes találkozás napja lesz számunkra, mert a feltámadt Krisztus megmutatja isteni dicsőségének teljességét.

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Ábrahámnak, Isten népe ősatyjának meghívása.
Az Úr így szólt Ábrahámhoz:
,,Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked. Nagy néppé teszlek. Megáldalak és naggyá teszem nevedet, s te magad is áldás leszel. Megáldom azokat, akik áldanak téged, de akik átkoznak téged, azokat én is megátkozom. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége."
Ábrahám tehát elköltözött, ahogy az Úr megparancsolta neki.
Ez az Isten igéje.
Ter 12,1-4a

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Isten hív és megvilágosít minket.
Kedves Fiam!
Vállald velem együtt a szenvedéseket az evangéliumért, Isten erejére támaszkodva, aki megváltott minket, és szent hívással hívott, nem tetteink miatt, hanem saját elhatározása és kegyelme alapján, amely megnyilvánult most Megváltónknak, Jézus Krisztusnak megjelenésével. Ő legyőzte a halált, és felragyogtatta előttünk az életet és a halhatatlanságot.
Ez az Isten igéje.
2Tim 1,8b-10

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Forduljunk most, testvéreim, mennyei Atyánkhoz, akinek templomában megtaláljuk zaklatott szívünk békéjét és nyugalmát!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy hívő néped érezze: milyen jó együtt lennünk tenálad!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Részesítsd, Urunk, Egyházad tagjait a veled való találkozás boldogságában!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Engedd, Urunk, hogy Krisztusban minden nép felismerje a te dicsőséges Fiadat!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Töltsd el, Urunk, boldogsággal lelkünket, amikor az imádságban veled beszélgetünk!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, Urunk, hogy a mennyei dicsőség ígérete enyhítse a betegek szenvedéseit!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Istenünk, minden világosság Atyja! Segíts minket, hogy asztalod körül összegyűlve már földi életünkben érezhessük boldogító közelségedet. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Urunk, Istenünk, tisztítson meg bűneinktől ez az áldozat: szentelje meg szolgáid testét és lelkét, hogy méltó módon ünnepeljük meg Húsvét ünnepét. Krisztus, a mi Urunk által.
Prefáció:
az Úr színeváltozásáról
Az Úr legyen veletek.
H.: És a te lelkeddel.
Emeljük föl szívünket.
H.: Fölemeltük az Úrhoz.
Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek.
H.: Méltó és igazságos.
(Mert) Valóban méltó és igazságos, illő és üdvös, hogy mindig és mindenütt hálát adjunk néked, mi Urunk, szentséges Atyánk, mindenható örök Isten: Krisztus, a mi Urunk által.
Ő tanítványainak saját halálát előre megmondta, - a szent hegyen megmutatta NÉkik dicsőségének fényét. Így világossá tette számunkra, amit a törvény és a próféták tanúsága hirdet, hogy szenvedésére a feltámadás örök fénye virrad.
(És) Ezért a mennyei hatalmas angyalokkal együtt a földön mi is szüntelenül magasztalunk téged, - fölségedet DIcsérjük, és hangos szóval vég nélkül mondjuk: (zengjük)
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: halhatatlanságot, színeváltozással, színeváltozásod, megszabaduljunk, megtapasztaljuk, feltámadásodnak, feltámasztással, megparancsolta, kereszthalálod, tanítványainak, mennyországban, megjelenésével, feledkezhetünk, felragyogtatta, felragyogtassa, szentgyónásra, feltámadottal, boldogságában, elkápráztatta, szenvedéseket, mindannyiszor, evangéliumért, feltámadáskor, bűnbevallásra, tanúságtétele, színeváltozás, elfogadhatjuk, megsemmisülni, kereszthalála, elgondolkodom, mindennapokba, megváltónknak, megnyilvánult, zavarodottak, kiválasztott, magasztalunk, magas hegyre, arca ragyogni, ruhája pedig, hang hallatszott, tanítványok földre, hegyről lejövet, lelkükre kötötte, holtak közül, lelki újjászületés, lelki megújulás, isteni megváltást, nagyböjti időszakot, szentgyónásra használjuk, böjti időszak, szenvedés napjaiban, dicsőség fényében, Ekkor Péter, Jézus Krisztus, Elmélkedés Horváth István Sándor, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent Pál, Kedves Fiam, Jézus Krisztusnak, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Érelmeszesedés ellen  Romantikus szép estét  Szèp estét kedves látogat...  Gárdonyi Géza:
 Mikor it...  Téli kép  Lassú folyamat lesz - Kétszázh...  Mikulás virágról, amit tudni k...  Mindent lát szemed  Kis csizma - nagy csizma  Kiváló csütörtököt  Egy angyal  Jó éjszakát  Őri István: Szeretnék a boldog...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  ...Ügyelj rá, hogy szánj némi ...  Jó reggelt , szép napot  Szèp napot kívánok  Legfontosabb tények a zsírról  Villogó virágok  Png nő  Ez egy 3 èves fenyõf...  Romantikus szép estét  Jack Kornfield: A bölcs szív  Villogó virágok  Téli képek  Romantikus szép estét  Facebookon kaptam Ani barátnőm...  Mikulás, kedves Mikulás!  Bognár Barnabás: Ha mosolyt ho...  A vállfájdalom okai  Kellemes kávézást  Szőke nő egy madárral a téli k...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy édesanya képe  Ho - Ho - Ho - Ho  Png virág  4. Őszödi beszéd az EU-s megsz...  Ez egy 3 èves fenyõf...  Ismeri fájdalmunkat  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Nincs értelme - Kétszázhuszonh...  Dsida Jenő: Kicsi rózsa  Érelmeszesedés ellen  Jack Kornfield: A bölcs szív  Kellemes hétvégét  Jó reggelt , szép napot  A december egy nagy, vörös bár...  Facebookon kaptam  Akit szeretnek, az van  Facebookon kaptam  Télapó csízma  Szép estét  Kovács Sándor - A felnőttek Mi...  Télapó zsák  Szèp napot kívánok  A december egy nagy, vörös bár...  Ekcémára - természetes gyógy...  Facebookon kaptam Ani barátnőm...  Facebookon kaptam  Fogjunk kezet ismét  Minden kis gyermeknek!  Adventi fények  Akit szeretnek, az van  Megváltás  Mikulás virágról, amit tudni k...  Facebookon kaptam  Fénythozó angyalka  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagyszerű napot  Tiszta  Szép estét  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok  Romantikus szép estét  Istennel való kapcsolat  ...akik éheznek és szomjaznak ...  Facebookon kaptam  Téli kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Png virág  Érelmeszesedés ellen  Ajándék  Vidám ébredést, derűs napot  Legfontosabb tények a zsírról  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Úton van a Mikulás  Mikulás, kedves Mikulás!  Télapó zsák  Pro Urbe fal  Png kutya  Facebookon kaptam  Havas téli képek  Egy rózsaszálat kaptam - azino  Png virág 
Bejegyzés Címkék
magas hegyre, arca ragyogni, ruhája pedig, hang hallatszott, tanítványok földre, hegyről lejövet, lelkükre kötötte, holtak közül, lelki újjászületés, lelki megújulás, isteni megváltást, nagyböjti időszakot, szentgyónásra használjuk, böjti időszak, szenvedés napjaiban, dicsőség fényében, egyik virágra, növény egyik, csúcsára érve, másik levélre, ablak felé, evangéliumi történet, három kiválasztott, lelki magaslatot, három apostol, színeváltozás után, magunk erejéből, mélybe süllyednünk, kiválasztott három, apostolok szemét, dicsőségben ragyogó, isteni fényben, élmény tovább, csodálatos színeváltozás, élmény emlékét, esemény jelentős, mennyei Atya, feltámadáskor szintén, húsvét ünnepe, feltámadt Krisztus, föld minden, veled való, imádságban veled, mennyei dicsőség, betegek szenvedéseit, szent hegyen, próféták tanúsága, feltámadás örök, mennyei hatalmas, halhatatlanságot, színeváltozással, színeváltozásod, megszabaduljunk, megtapasztaljuk, feltámadásodnak, feltámasztással, megparancsolta, kereszthalálod, tanítványainak, mennyországban, megjelenésével, feledkezhetünk, felragyogtatta, felragyogtassa, szentgyónásra, feltámadottal, boldogságában, elkápráztatta, szenvedéseket, mindannyiszor, evangéliumért, feltámadáskor, bűnbevallásra, tanúságtétele, színeváltozás, elfogadhatjuk, megsemmisülni, kereszthalála, elgondolkodom, mindennapokba, megváltónknak, megnyilvánult, zavarodottak, kiválasztott, magasztalunk, elhatározása, boldogsággal, megérintette, beszélgetünk, közelségedet, szenvedésére, hallgassátok, bármelyikről, csodálkoznak, fáradozásnak, megvilágosít, tovaszállhat, csatlakozunk, beszélgettek, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 4277 db bejegyzés
Összes: 40980 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 16387
  • e Hónap: 16387
  • e Év: 991006
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.