Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kepli Lajos arról, hogy elérje, a vasárnapi legyen az ......
  2017-03-22 08:23:27, szerda
 
  Nem tett le a jobbikos Kepli Lajos arról, hogy elérje, a vasárnapi legyen az utolsó óraátállítás, s végleg maradjunk a nyári időszámításban. Ám a fideszesek már nem lelkesek, a kormány hallgat. Számos szervezet foglalt korábban úgy állást, hogy energiamegtakarítási szempontból nem éri meg az óraátállítás. Ám sokan nem szeretnének időzónát váltani.
- Most arra várunk, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága részletesen megvitassa a tavaly ősszel benyújtott indítványomat az óraátállítás megszüntetéséről. A témát eddig még nem vette napirendjére a testület. Korábban úgy tűnt, hogy támogatják a javaslatot, de azóta különböző jogszabályokra, rendeletekre hivatkoznak a tagok, úgy tűnik, mégsem szeretnék elfogadni - mondta lapunknak Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő. Ugyanez a bizottság tavaly novemberben - óriási meglepetésre - még támogatta Kepli javaslatát arról, hogy hazánkban a nyári időszámítást vegyék alapul, és maradjunk is ebben a rendszerben.
A képviselő még nem tett le javaslatának elfogadtatásáról. Tervei szerint a most vasárnapi lenne az utolsó óraátállítás, amellyel végleg visszaállnánk a nyári időszámításra. Mint mondta, többször kérték már a napirendre vételt, és most újra megteszik. Reményei szerint két héten belül ismét a bizottság elé kerülhet a kérdés, s ha ott támogatást kap, akkor a következő lépés az Országgyűlés, ahol a javaslat megszavazásához elég az egyszerű többség. Így ősszel már nem kellene az órát ismét átállítani.
- Kepli Lajos elmondta, egyelőre nem tudja, mi a kormány végső álláspontja a kérdésben. -Nehéz határozott véleményt kicsikarni belőlük - mondta. Ezt támasztja alá Bencsik Jánosnak, a bizottság egyik fideszes tagjának a nyilatkozata: lapunk megkeresésére közölte, nincs információja arról, hogy megint napirendre kerül-e a kérdés. Érdeklődésünkre, hogy ha a részletes vitáig jutna a téma tárgyalása, ő és pártja támogatná-e a javaslatot, azt válaszolta, feltételezésekbe nem tud belebonyolódni. A képviselő ősszel még egészen más húrokat pengetett: lapunknak arról beszélt, hogy elfogadja Kepli Lajos érvelését, egyetért az ötlettel, és képviselőtársait is arra fogja biztatni, szavazzák meg a javaslatot, ha az a parlament elé kerül.
- Amíg az Európai Unió többi tagállama továbbra is él az óraátállítás lehetőségével, értelmetlen a nyári időszámítás egész évre való kiterjesztése. Mivel uniós irányelv vonatkozik a kérdésre, közösen kell döntenünk róla. Fontos, hogy időzónánk összhangban legyen azon országokéval, amelyekkel szoros gazdasági kapcsolatban vagyunk, ezzel csökkentve a tranzakciós költségeket. Ugyanakkor energiamegtakarítási szempontból egyre kevésbé releváns a kérdés, hiszen amit a világításon megspórolunk, azt elveszítjük például a légkondicionáláson. Az ügy szimbolikus jelentőséggel is bír: az, hogy ugyanakkor van éjfél Budapesten, mint Párizsban és Berlinben, nem pedig akkor, amikor Bukarestben és Kijevben. Ebből is érezzük, hogy kulturálisan és gazdaságilag Nyugatra húz a szívünk - közölte megkeresésünkre az ellenzéki Momentum Mozgalom.
- Kepli Lajos korábban úgy nyilatkozott, hazánk időzónájára uniós irányelv vonatkozik, amelyet nem kötelező elfogadnunk, nemzeti szintű döntés is elég a váltáshoz. Szerinte több kutatás is kimutatta, hogy az emberek az átállítás után fáradtabbak, ingerültebbek lesznek, több közlekedési baleset is történik, mint máskor. Mint mondta, leginkább a mezőgazdaságot segítené, ha az ország egész évben a nyári időszámításban maradna. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. korábban azt közölte lapunkkal, becslései alapján az óraátállítással a magyar fogyasztók évente négy-öt milliárd forintot takaríthatnak meg áramköltségeikből.

Érvek és ellenérvek
- Kepli Lajos még októberben nyújtotta be indítványát az óraátállítás megszüntetéséről. Az LMP akkor közölte, szakpolitikai szinten lehetne foglalkozni az óraátállítás eltörlésével. A párt szóvivője, Gál József lapunknak azt mondta, a téli és a nyári időszámításnak, vagyis az órák évente kétszeri átállításának nincs sok értelme, és a kérdést energiapolitikai szempontból is meg lehetne vizsgálni.
- Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár decemberben azt mondta, uniós irányelv írja elő a közös óraállítást a belső piac megfelelő működéséért. Szerinte az óraátállítás eltörlése problémákat okozna a nemzetközi vasúti közlekedés menetrendjében, ugyanakkor elismerte, hogy a változtatás kedvező hatással lehetne a turizmusra. Párttársa, Bodó Sándor országgyűlési képviselő fontosnak nevezte, hogy az unióban egységesen járjanak el ebben a kérdésben. Heringes Anita, az MSZP vezérszónoka társadalmi párbeszédet és összehangolt uniós álláspontot szorgalmazott.
- Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Tudományos Akadémia bevonásával lenne célszerű készíteni egy alapos kutatást az óraátállítás témájában. Ha e tanulmány végső következtetése az, hogy a magyar vállalkozások számára előnyös lenne egész évben a nyári időszámításban maradni, akkor érdemes lépni, főként, ha ez energiamegtakarítással és közérzetünk javulásával jár.

/Forrás: mno.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Címkék: rendszerirányító, megszüntetéséről, képviselőtársait, feltételezésekbe, energiapolitikai, elfogadtatásáról, érdeklődésünkre, megkeresésünkre, óraátállítással, megszavazásához, villamosenergia, belebonyolódni, menetrendjében, időszámításnak, időszámításban, jogszabályokra, mezőgazdaságot, következtetése, időszámításra, szakpolitikai, vállalkozások, szorgalmazott, indítványomat, lehetőségével, országgyűlési, kiterjesztése, energiaügyért, átállításának, ingerültebbek, visszaállnánk, takaríthatnak, jelentőséggel, megkeresésére, óraátállítás, gazdaságilag, nyilatkozata, jobbikos Kepli, vasárnapi legyen, utolsó óraátállítás, nyári időszámításban, kormány hallgat, tavaly ősszel, óraátállítás megszüntetéséről, témát eddig, bizottság tavaly, nyári időszámítást, most vasárnapi, nyári időszámításra, napirendre vételt, következő lépés, javaslat megszavazásához, egyszerű többség, Kepli Lajos, Bencsik Jánosnak, Európai Unió, Momentum Mozgalom, Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt, Aradszki András, Bodó Sándor, Heringes Anita, Dávid Ferenc, Munkáltatók Országos Szövetsége, Magyar Tudományos Akadémia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png ház  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Kaffka_Margit  Egy bizonyos határt  Szívem tiéd  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png virág  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Png virág  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kövesd a cowboyt!  Egy bizonyos határt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Ágai Ágnes – Csendélet  Erdőn  Szép napot kívánok  Nagyon különös  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás  Albert Einsteinről  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fehér virág  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einsteinről  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kislány  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jobbikos Kepli, vasárnapi legyen, utolsó óraátállítás, nyári időszámításban, kormány hallgat, tavaly ősszel, óraátállítás megszüntetéséről, témát eddig, bizottság tavaly, nyári időszámítást, most vasárnapi, nyári időszámításra, napirendre vételt, következő lépés, javaslat megszavazásához, egyszerű többség, órát ismét, kormány végső, bizottság egyik, részletes vitáig, téma tárgyalása, képviselő ősszel, óraátállítás lehetőségével, nyári időszámítás, tranzakciós költségeket, világításon megspórolunk, szívünk &#8211, ellenzéki Momentum, átállítás után, mezőgazdaságot segítené, ország egész, magyar fogyasztók, óraátállítás eltörlésével, párt szóvivője, nyári időszámításnak, órák évente, kérdést energiapolitikai, közös óraállítást, belső piac, óraátállítás eltörlése, nemzetközi vasúti, változtatás kedvező, unióban egységesen, alapos kutatást, óraátállítás témájában, magyar vállalkozások, rendszerirányító, megszüntetéséről, képviselőtársait, feltételezésekbe, energiapolitikai, elfogadtatásáról, érdeklődésünkre, megkeresésünkre, óraátállítással, megszavazásához, villamosenergia, belebonyolódni, menetrendjében, időszámításnak, időszámításban, jogszabályokra, mezőgazdaságot, következtetése, időszámításra, szakpolitikai, vállalkozások, szorgalmazott, indítványomat, lehetőségével, országgyűlési, kiterjesztése, energiaügyért, átállításának, ingerültebbek, visszaállnánk, takaríthatnak, jelentőséggel, megkeresésére, óraátállítás, gazdaságilag, nyilatkozata, nyilatkozott, kulturálisan, napirendjére, rendeletekre, megspórolunk, meglepetésre, időszámítást, országokéval, javaslatának, eltörlésével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.