Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvéti vigília, Urunk feltámadásának ünnepe
  2017-04-15 10:06:58, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.
Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.
Isten szólt: ,,Legyen világosság", és meglett a világosság. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől. A világosságot nappalnak nevezte Isten, a sötétséget pedig éjszakának. Aztán este lett és reggel: az első nap.
Isten újra szólt: ,,A vizek közepén keletkezzék szilárd boltozat és alkosson válaszfalat a vizek között." Úgy is lett. Isten megalkotta a szilárd boltozatot, és elválasztotta vele a boltozat fölötti és a boltozat alatti vizeket. Isten a boltozatot égnek nevezte. És este lett és reggel: második nap.
Isten ismét szólt: ,,Gyűljenek össze az ég alatti vizek egy helyre és emelkedjék ki a száraz." Úgy is történt. Isten a szárazat földnek nevezte, az összefolyt vizeket pedig elnevezte tengernek. És Isten látta, hogy ez jó.
Akkor megint szólt Isten: ,,Teremjen a föld zöldellő növényeket, amelyek termést hoznak, fákat, amelyek magot rejtő gyümölcsöt teremnek a földön." Úgy is lett. A föld zöldellő növényeket termett, amelyek termést hoznak fajuk szerint, és fákat, amelyek gyümölcsöt érlelnek, amelyekben magvak vannak a fajtának megfelelően. Isten látta, hogy ez jó. Este lett és reggel: a harmadik nap.
Akkor megint szólt Isten: ,,Legyenek világító testek az égbolton, s válasszák el a nappalt az éjszakától. Határozzák meg az ünnepeket, a napokat és az éveket. Fényeskedjenek az égbolton, s világítsák meg a földet." Úgy is lett. Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon, és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat. Isten az égboltra helyezte őket, hogy világítsák meg a földet, uralkodjanak a nappal és éjszaka fölött, s válasszák el a világosságot meg a sötétséget. Isten látta, hogy ez jó. Este lett és reggel: a negyedik nap.
Isten szólt: ,,A vizek teljenek meg élőlények sokaságával; az égen, a föld felett, az égbolt alatt pedig röpködjenek madarak." Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó. Isten megáldotta őket, és így szólt: ,,Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön." Este lett és reggel: az ötödik nap. Aztán szólt Isten: ,,Hozzon elő a föld élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és mezei vadakat fajuk szerint." Úgy is történt. Isten megteremtette a mezei vadakat fajuk szerint, a háziállatokat fajuk szerint és az összes csúszómászót a földkerekségen, fajonként. Isten látta, hogy ez jó.
Isten újra szólt: ,,Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ő uralkodjék a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog." Isten megteremtette az embert saját képmására: Isten képmására teremtette őt; férfinak és nőnek teremtette őket.
Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik: ,,Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és minden állat fölött, amely a földön mozog." Azután ezt mondta Isten: ,,Íme, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen. A mező vadjainak, az ég madarainak s mindennek, ami a földön mozog és lélegzik, minden növényt táplálékul adok." Úgy is történt. Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott. Este lett és reggel: a hatodik nap.
Így készült el a föld, az ég, és minden, ami benne van. Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett.
Ez az Isten igéje.

A szertartás további összes olvasmánya az alábbi dokumentumban olvasható.
Ter 1,1-2,2

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: * újítsd meg a föld színét. Vö. 30. vers.
Előénekes: Mondj áldást, lelkem az Úrnak! * Nagy vagy nagyon, én Uram, Istenem.
Fenségbe és ékességbe öltözöl, * sugárzó fény a te köntösöd.
Hívek: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: * újítsd meg a föld színét.
E: Szilárd alapokra ágyaztad a földet, * nem fog soha meginogni.
Az őstenger köntösként takarta, * a hegyeket is vizek borították.
H: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: * újítsd meg a föld színét.
E: A forrásvizeket patakokba gyűjtöd, * ott csörgedeznek a hegyek között.
Az ég madarai partjukon fészkelnek, * az ágak közt zengik énekük.
H: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: * újítsd meg a föld színét.
E: Eged kamráiból öntözd a hegyeket, * a földet jóltartod javaid bőségével.
Az állatoknak füvet sarjasztasz, † és növényeket az ember javára hogy kenyeret nyerjen a földből.
H: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: * újítsd meg a föld színét.
E: Mily sokrétű a te műved, Uram! * bölcsességgel alkottál mindent.
Teremtményeid betöltik a földet, * mondj áldást, lelkem az Úrnak.
H: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: * újítsd meg a föld színét.
Zsolt 103,1-2a.5-6.10 és 12.13-14.24 és 35c

ALLELUJA
Előénekes: Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, * mivel irgalma örökké megmarad!
Mondja Izrael háza, hogy jó az Isten, * mivel irgalma örökké megmarad. - 6. tónus

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, mennyei Atyánkhoz, aki szent Fia feltámasztása által új életre hívott meg bennünket!
Lektor: 1. Töltsd el, Urunk, N. pápánk, N. püspökünk, papjaink, szerzeteseink és minden keresztény testvérünk lelkét a feltámadt Krisztus kegyelmeivel!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Segítsd, Urunk, az újonnan megkeresztelteket, hogy keresztségi fogadásukhoz egész életükben hűségesek maradjanak!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Szüntesd meg a szakadásokat a keresztények között, hogy megvalósuljon a testvéri egység mindazokkal, akiket összeköt az egy keresztség!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Áldd meg, Urunk, hazánkat és mindazokat, akik népünk életének megújításán dolgoznak!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add meg, Urunk, a megdicsőülés reményét a szenvedőknek és az elhagyottaknak!
Hívek: Kérünk téged . . .
6. Újítsd meg egyházközségünk életét áldozatkészségben és szeretetben!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Mennyei Atyánk! Szent Fiad feltámadásának éjszakáján örömet ajándékoztál a világnak. Add, hogy a feltámadás hitében éljünk, és így egykor eljussunk Fiad dicsőségébe. Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: egyházközségünk, feltámadásának, csúszómászókat, földkerekségen, fényeskedjenek, elhagyottaknak, megteremtette, feltámasztása, háziállatokat, elválasztotta, szaporodjatok, megvalósuljon, bölcsességgel, szaporodjanak, dokumentumban, forrásvizeket, teremtményeid, szerzeteseink, kegyelmeivel, fogadásukhoz, megdicsőülés, szenvedőknek, keresztények, világosságot, szakadásokat, csörgedeznek, uralkodjatok, ajándékoztál, csúszómászót, táplálékotok, uralkodjanak, keresztségi, megfelelően, keletkezzék, szeretetben, sötétségtől, föld puszta, vizek fölött, világosságot nappalnak, sötétséget pedig, vizek közepén, vizek között, szilárd boltozatot, boltozat fölötti, boltozat alatti, boltozatot égnek, szárazat földnek, összefolyt vizeket, föld zöldellő, fajtának megfelelően, nagyobbik világítót, kisebbik világítót, OLVASMÁNY Mózes, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Mondja Izrael, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Mennyei Atyánk, Szent Fiad,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Adakozás  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Alvó cicák  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Alázat  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  képre írva  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tanuld meg ezt a versemet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete István - Akác  Adakozás  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A Megváltó szolgálatában  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem méltó hozzád  Alázat  Fehér virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem számIt  Akarat  Sose bánj semmit  képre írva  Bounty krémes  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Hogy lehet megtartani  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Popper Péter szavai  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Popper Péter szavai  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Adakozás  Nem tudhatod  Lóhere  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép napot kívánok 
Bejegyzés Címkék
föld puszta, vizek fölött, világosságot nappalnak, sötétséget pedig, vizek közepén, vizek között, szilárd boltozatot, boltozat fölötti, boltozat alatti, boltozatot égnek, szárazat földnek, összefolyt vizeket, föld zöldellő, fajtának megfelelően, nagyobbik világítót, kisebbik világítót, égboltra helyezte, vizek teljenek, föld felett, égbolt alatt, nagy tengeri, vízben úszkálnak, röpködő madarakat, tengerek vizét, föld élőlényeket, mezei vadakat, háziállatokat fajuk, összes csúszómászót, tenger halai, mezei vadak, összes csúszómászó, földön mozog, embert saját, tenger halain, egész földön, mező vadjainak, hetedik napon, szertartás további, alábbi dokumentumban, föld színét, őstenger köntösként, forrásvizeket patakokba, hegyek között, ágak közt, földet jóltartod, állatoknak füvet, ember javára, feltámadt Krisztus, újonnan megkeresztelteket, keresztények között, testvéri egység, megdicsőülés reményét, feltámadás hitében, egyházközségünk, feltámadásának, csúszómászókat, földkerekségen, fényeskedjenek, elhagyottaknak, megteremtette, feltámasztása, háziállatokat, elválasztotta, szaporodjatok, megvalósuljon, bölcsességgel, szaporodjanak, dokumentumban, forrásvizeket, teremtményeid, szerzeteseink, kegyelmeivel, fogadásukhoz, megdicsőülés, szenvedőknek, keresztények, világosságot, szakadásokat, csörgedeznek, uralkodjatok, ajándékoztál, csúszómászót, táplálékotok, uralkodjanak, keresztségi, megfelelően, keletkezzék, szeretetben, sötétségtől, válaszfalat, képmásunkra, megújításán, sarjasztasz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6977
  • e Hét: 18607
  • e Hónap: 51761
  • e Év: 285508
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.