Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Fatimai Kegyhely – Az isteni jelenés emléke
  2017-05-04 15:06:29, csütörtök
 
  A Fatimai Kegyhely - Az isteni jelenés emléke Videó ezen az oldalon Link

Fatimai Szűzanya kegyhely templom - Zakopane
...... .....



Fatima a szűzanya
...... .........


Kilencvenkilenc éve, 1917. október 13-án teljesedett be a római katolikus egyházban 1930-tól hivatalosan is elismert fatimai jelenések közül az utolsó és talán a leghíresebb, az úgynevezett napjelenés. A Vatikán a három fatimai titok közül az utolsót csak II. János Pál pápa pontifikátusa idején, 2000-ben hozta nyilvánosságra. A történelemfordító 1917-es év előtt szinte senki sem hallott a Leira városától mintegy harminc kilométerre fekvő portugál településről, Fatimáról.
A városka - sajátos módon - Mohamed próféta kedvenc leányának nevét viseli,
amit még az ibériai kalifátus idején kapott a móroktól. Az álmos portugál kisváros neve az első világháború derekán, a bolsevik forradalom vérzivataros évében, 1917-ben vált széles körben is ismertté.
Május 13-án a település határában fekvő Iria-völgyben (Cova d'Iria) három gyermek, név szerint az akkor tízéves Lúcia de Jesus dos Santos, valamint unokatestvérei, a kilencéves Francisco Marto, valamint a hétéves Jacinta Marto a nyájat őrizte, amikor nem sokkal a déli rózsafüzér-imádság után sugárzó fényt láttak azon a helyen, ahol ma a világhírű zarándokhely bazilikája áll.
A három látnok unokatestvér: Lúcia, Francisco és Jacinta a képen



A három gyermek először villámlásnak vélte a fényjelenséget, amelytől megrettenve, éppen hazafelé indultak volna, amikor egy második villanásra figyeltek fel.
A prefektus be akarta bizonyítani, hogy hazug meséről van szó
A tölgyfabokor felett kibontakozó sugárzó fényben - elmondásuk szerint - egy, a kezei között rózsafüzért tartó nő alakját látták, aki meghívta őket, hogy minden hónap 13-án jöjjenek vissza Cova d'Iriához.
A gyermekek így is tettek - egy alkalmat kivéve -, és mind az ötször megjelent előttük a fényesen ragyogó nőalak, a Szent Szűz.
...... .......


Azonban mindhárom gyermek továbbra is azt állította, hogy rendszeresen a Szent Szűz jelenik meg előttük. Miután elengedték őket a prefektúráról, augusztus 19-én Valinhos mellett - Cova d'Iria közelében - ismét látták a jelenséget.
Az utolsó jelenés időpontját és helyszínét napra és órára pontosan jó előre bejelentette, így október 13-án hatalmas, egyes korabeli becslések szerint 70 ezres tömeg, de legalább 30 ezer ember gyűlt össze a környékről. A különleges jelenés az óriási tömeg előtt is bekövetkezett. A sugárzó nőalak azt mondta, hogy ő a Rózsafüzér királynője, és ezen a helyen emeljenek kápolnát a tiszteletére.
a tömeg egy emberként úgy érzékelte, hogy előbb elhalványodott és ezüstszínűvé vált a napkorong, majd sebesen forogni kezdett, mint egy tűzkerék, végül úgy tűnt, mintha a Föld felé zuhanna. Az utolsó fatimai esemény, az 1917. október 13-ai volt.
Ilyen a fatimai üzenet is, mely megtérésre és bűnbánatra indító fölszólításával az evangélium szíve felé irányít és indít." (Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Hittani Kongregáció, Fatima üzenete
XVI. Benedek pápa csak negyedszázaddal később vetette papírra a titkokat
A fatimai jelenésekről szóló első részletesebb egyházi összefoglalót Formigao portugál katolikus pap készítette, 1921-ben. Mindezek alapján Leira püspöke 1922. május 3-án elrendelte a fatimai jelenésekkel kapcsolatos kánonjogi per megindítását. A püspök a kánoni eljárás eredményeként 1930. október 13-án, napra pontosan tizenhárom évvel az utolsó látomás után,
kiadta az ,,Isteni gondviselés" című pásztorlevelét, amelyben a jelenéseket hivatalosan is elismertnek minősítette, és engedélyezte a Szent Szűz tiszteletét Fatimában.
A városkát már 1917-ben sok tízezernyi zarándok kereste fel, napjainkban pedig mintegy ötmillió ember fordul meg évente a világhírű kegyhelyen
A három unokatestvér közül kettőt, Franciscót és Jacintát elvitte az 1918-ban kitört spanyolnátha-járvány, Lúcia pedig karmelita apácaként rejtetten, visszavonultan élt hosszú évtizedeken át egy spanyolországi zárdában. A hat fatimai jelenés közül a harmadik eseményen, 1917. július 13-án a ragyogó fényben álló nőalak három titkot is megosztott a gyermekekkel.
Lúcia nővér az első kettőről csak 1940. augusztus 31-én számolt be írásban Leira püspökének.

- Az első titok a pokol látomása. ,,A Szűzanya egy hatalmas tűztengert mutatott, ami a föld alatt látszott. Emberi formájú démonok és lelkek voltak alámerülve, mint égő, átlátszó széndarabok, mind megfeketedett vagy bronzszínben ragyogott, a tűzvészben lebegtek, majd az égbe emelkedtek a lángok segítségével, amelyek belőlük indultak füstfelhőket okádva, majd körülvéve minket súlytalanul, fájdalmas és kétségbeesett sikolyok és nyögések közepette visszahulltak."
- A második fatimai titok az első világháború végét és egy következő, még pusztítóbb világégés kirobbanását vizionálja, illetve Oroszország felajánlására vonatkozik.
További részlete a cikknek itt olvasható Link
- A harmadik fatimai titok az egyház és a pápa szenvedéseiről, nagy vértanúságokról és a hűséges hitvallásról szól.(Forrás: Adorans, Fatima) a civilizáció pusztulására utal a harmadik fatimai titok
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: kilencvenkilenc, negyedszázaddal, vértanúságokról, fölszólításával, szenvedéseiről, spanyolországi, unokatestvérei, fényjelenséget, pásztorlevelét, nyilvánosságra, elhalványodott, visszavonultan, eredményeként, pontifikátusa, visszahulltak, összefoglalót, prefektúráról, megfeketedett, felajánlására, bekövetkezett, kétségbeesett, spanyolnátha, unokatestvér, pusztulására, engedélyezte, megindítását, kirobbanását, ezüstszínűvé, vérzivataros, tiszteletére, jelenésekről, részletesebb, településről, jelenésekkel, hitvallásról, bejelentette, isteni jelenés, római katolikus, úgynevezett napjelenés, három fatimai, utolsót csak, történelemfordító 1917-es, városka –, ibériai kalifátus, álmos portugál, első világháború, bolsevik forradalom, település határában, akkor tízéves, kilencéves Francisco, hétéves Jacinta, nyájat őrizte, Fatimai Kegyhely, Fatimai Szűzanya, János Pál, Francisco Marto, Jacinta Marto, Szent Szűz, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Hittani Kongregáció,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 20  Az engedelmesség miért nem vál...  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reggel van  A másik dolog,  Egy maradéktalanul uralt világ  Soha ne kedvezz...  Png csokor  Nem számIt  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Zilahy Lajos gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete István - Akác  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 20  Tavaszi kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A sors  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
isteni jelenés, római katolikus, úgynevezett napjelenés, három fatimai, utolsót csak, történelemfordító 1917-es, városka &#8211, ibériai kalifátus, álmos portugál, első világháború, bolsevik forradalom, település határában, akkor tízéves, kilencéves Francisco, hétéves Jacinta, nyájat őrizte, világhírű zarándokhely, három látnok, három gyermek, második villanásra, tölgyfabokor felett, kezei között, alkalmat kivéve, ötször megjelent, fényesen ragyogó, utolsó jelenés, különleges jelenés, óriási tömeg, sugárzó nőalak, helyen emeljenek, utolsó fatimai, fatimai üzenet, evangélium szíve, fatimai jelenésekről, fatimai jelenésekkel, kánoni eljárás, utolsó látomás, jelenéseket hivatalosan, világhírű kegyhelyen, három unokatestvér, 1918-ban kitört, spanyolországi zárdában, harmadik eseményen, ragyogó fényben, első kettőről, első titok, pokol látomása, hatalmas tűztengert, föld alatt, tűzvészben lebegtek, égbe emelkedtek, lángok segítségével, második fatimai, pápa szenvedéseiről, hűséges hitvallásról, civilizáció pusztulására, harmadik fatimai, kilencvenkilenc, negyedszázaddal, vértanúságokról, fölszólításával, szenvedéseiről, spanyolországi, unokatestvérei, fényjelenséget, pásztorlevelét, nyilvánosságra, elhalványodott, visszavonultan, eredményeként, pontifikátusa, visszahulltak, összefoglalót, prefektúráról, megfeketedett, felajánlására, bekövetkezett, kétségbeesett, spanyolnátha, unokatestvér, pusztulására, engedélyezte, megindítását, kirobbanását, ezüstszínűvé, vérzivataros, tiszteletére, jelenésekről, részletesebb, településről, jelenésekkel, hitvallásról, bejelentette, tölgyfabokor, füstfelhőket, villámlásnak, zarándokhely, segítségével, rendszeresen, bronzszínben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6977
  • e Hét: 18607
  • e Hónap: 51761
  • e Év: 285508
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.