Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Mór püspök - napi ige 10.25
  2017-10-25 17:19:49, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A nektek juttatott kegyelem szerint segítsetek a szenteken.
Testvéreim!
A nekem juttatott kegyelemmel azt mondom mindnyájatoknak: Senki ne becsülje magát a kelleténél többre, hanem józanul gondolkodjatok, mindenki az Istentől nekijuttatott hit mértéke szerint.
Mi egy testet alkotunk Krisztusban, egyenként viszont egymásnak tagjai vagyunk. Az Istentől kapott kegyelemnek megfelelően azonban különböző kegyelmi ajándékaink vannak. Aki a prófétálást kapta feladatul, prófétáljon a hit szabálya szerint! Aki tisztséget kapott, gyakorolja tisztségét! Aki tanításra nyert megbízatást, tanítson! Aki a buzdítás ajándékát kapta, buzdítson! Aki jótékonykodik, tegye egyszerűségben! Aki elöljáró, legyen gondos! Aki irgalmasságot gyakorol, tegye derűsen!
Szeressetek tettetés nélkül. Irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást. A buzgóságban ne lankadjatok! Legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok. A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak.
Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet.
Ez az Isten igéje.
Róm 12,3-13

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit. Vö. 3. vers.
Előénekes: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * minden föld az Úrnak énekeljen.
Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, * napról napra hirdessétek üdvösségét.
Hívek: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
E: Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, * és csodatetteit minden népnek.
H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
E: Népek családjai, adjatok az Úrnak, † adjatok dicsőséget és tiszteletet az Úrnak, * ismerjétek el az Úr nevének dicsőségét.
H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
E: Mondjátok a nemzeteknek: * ,,Az Úr uralkodik!"
Ő tette a földet szilárddá, és az meg nem inog, * ő ítélkezik a népek fölött igazságban.
H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
Zsolt 95,1-2a.2b-3.7-8a.10

ALLELUJA
Jézus mondja: † Jöjjetek, kövessetek engem, * én emberek halászává teszlek benneteket! Mk 1,17 - 5. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az aratnivaló sok, de a munkás kevés.
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek.
Akkor így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!"
Majd odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 9,35-10,1

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

vagy
34. A HITHIRDETŐKRŐL
Pap: Kérjük, testvéreim, a mindenható Atyaistent, hogy hallgassa meg könyörgésünket a hit terjedéséért!
Lektor: 1. Tedd láthatóvá Egyházadat minden ember előtt, mint a hegyen épült várost!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szüntesd meg a népek között a káros megkülönböztetést és széthúzást az evangélium örömhíre által!
3. Úgy tölts el minket a hit örömével, hogy megoszthassuk azt embertársainkkal is!
4. Küldj munkásokat aratásodba: támassz hivatásokat az evangélium hirdetésére!
5. (Szent N. érdemeiért és közbenjárására) adj erőt a hithirdetőknek, hogy lelkesedésük és jó példájuk állandó maradjon!
6. Add, hogy imádsággal és jótékonysággal valamennyien szívünkön viseljük a missziók ügyét!
Pap: Mindenható, örök Isten! Engedd, hogy minden ember megtapasztalja irgalmadat, és eljusson igazságod fényére! A tőled tanult szeretetben teremtsük meg a békét, és jussunk el mindnyájan az örök életre! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tiszteletadásban, embertársainkkal, vendégszeretetet, meggyógyítsanak, mindnyájatoknak, ragaszkodjatok, lelkipásztorok, egyszerűségben, hithirdetőkről, gondolkodjatok, könyörgésünket, tanítványaihoz, jótékonysággal, megtapasztalja, közbenjárására, hithirdetőknek, nyomorúságban, meggyógyított, jótékonykodik, nekijuttatott, elcsigázottak, zsinagógákban, megoszthassuk, irgalmasságot, gondosságával, gyakoroljátok, testvérünket, terjedéséért, valamennyien, csodatetteit, állhatatosak, örvendeztesd, lelkesedésük, megfelelően, kegyelemnek, szeretetben, nektek juttatott, nekem juttatott, kelleténél többre, testet alkotunk, prófétálást kapta, buzdítás ajándékát, testvéri szeretetben, tiszteletadásban előzzétek, reményben legyetek, nyomorúságban béketűrők, imádságban állhatatosak, nemzetek között, földet szilárddá, népek fölött, munkás kevés, szíve rajtuk, Szent Mór, SZENTLECKE Szent Pál, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL, Krisztus Urunkat, Szívedre, Jézus Krisztus, Szent,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Soha ne kedvezz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors  A boldog családok mind hasonló...  Nagyon különös  Csak a fogyatkozás látható  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Szívem  A másik dolog,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép napot kívánok  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Örülök, hogy látlak!  Png kutya  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Radikális szeretet  Png csokor  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Julian Brass gondolata  Tavaszi kép  Bounty krémes  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Png virág  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  A boldog családok mind hasonló...  A boldog családok mind hasonló...  A másik dolog,  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Szép álmokat!  A sors  Egy lelki imádság  Nem méltó hozzád  Tavaszi kép  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Png cica  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
nektek juttatott, nekem juttatott, kelleténél többre, testet alkotunk, prófétálást kapta, buzdítás ajándékát, testvéri szeretetben, tiszteletadásban előzzétek, reményben legyetek, nyomorúságban béketűrők, imádságban állhatatosak, nemzetek között, földet szilárddá, népek fölött, munkás kevés, szíve rajtuk, pásztor nélküli, aratás Urát, tisztátalan szellemeket, evangélium igéi, pásztorok fejedelme, apostoli lelkű, világ elveszítse, lelki táplálék, elveszett bárányt, pásztorok gondosságával, pásztorokat pedig, rájuk bízott, mindenható Atyaistent, hegyen épült, népek között, káros megkülönböztetést, evangélium örömhíre, evangélium hirdetésére, missziók ügyét, tőled tanult, örök életre, tiszteletadásban, embertársainkkal, vendégszeretetet, meggyógyítsanak, mindnyájatoknak, ragaszkodjatok, lelkipásztorok, egyszerűségben, hithirdetőkről, gondolkodjatok, könyörgésünket, tanítványaihoz, jótékonysággal, megtapasztalja, közbenjárására, hithirdetőknek, nyomorúságban, meggyógyított, jótékonykodik, nekijuttatott, elcsigázottak, zsinagógákban, megoszthassuk, irgalmasságot, gondosságával, gyakoroljátok, testvérünket, terjedéséért, valamennyien, csodatetteit, állhatatosak, örvendeztesd, lelkesedésük, megfelelően, kegyelemnek, szeretetben, hirdessétek, nemzeteknek, prófétáljon, megbízatást, ajándékaink, tiszteletet, prófétálást, szeressetek, kegyelemmel, kéréseinket, tanítványát, tisztátalan, hivatásokat, szellemeket, énekeljetek, pásztorokat, könyörgések, mindörökkön, krisztusban, buzgóságban, végignézett, lankadjatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.