Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Krisztus a Mindenség Királya 11.26
  2017-11-24 18:39:51, péntek
 
   
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Igazságot teszek a juhok között.
Ezt mondja az Úr, az Isten:
,,Íme, magam keresem meg juhaimat, és magam ügyelek rájuk. Amint a pásztor szemlét tart nyája fölött, amikor elszéledt juhai között van, én is szemlét tartok juhaim fölött, amelyek azon a napon szétszóródtak. Visszahozom őket mindenünnen, ahová a felhő és a sötétség napján szétszóródtak.
Magam terelgetem majd juhaimat, és magam telepítem le őket - mondja az Úr, az Isten. Megkeresem az elveszettet, visszaterelem az elszéledtet, bekötözöm a sérültet, ápolom a beteget, a kövér és egészséges fölött pedig őrködöm. Az igazság szerint legeltetem őket.
Ami meg titeket illet, juhaim - mondja az Úr, az Isten -, íme, igazságot teszek a juhok között, a kosok és a bakok között."
Ez az Isten igéje.
Ez 34,11-12.15-17

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. 9. tónus.
Előénekes: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.
Zöldellő mezőkön terelget engem, * csendes vizekhez vezet, és lelkemet felüdíti.
Hívek: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.
E: Az igazság ösvényén vezet engem, * ahogyan ő megígérte.
H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.
E: Számomra asztalt terítettél, * hogy üldözőimet szégyen érje.
Fejemet megkented olajoddal, * serlegemet csordultig megtöltötted.
H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.
E: Jóságod és irgalmad nyomon követ, * életemnek minden napján.
Otthonom lesz az Isten háza, * mindörökké szünet nélkül.
H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.
Zsolt 22,1-2a.2b-3.5-6

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Krisztus átadja Istennek, az Atyának az uralmat, hogy Isten legyen minden mindenben.
Testvéreim!
Krisztus feltámadt a halálból, elsőként a holtak közül. Egy ember által jött a halál, és egy ember által jön a holtak feltámadása is. Amint ugyanis Ádámban mindenki meghal, úgy Krisztusban mindenki életre kel. Mindenki akkor, amikor sorra kerül: először Krisztus, majd amikor ő eljön, azok is mindannyian, akik Krisztushoz tartoznak.
Azután következik a vég, amikor Krisztus átadja Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített. Addig kell ugyanis uralkodnia, amíg ellenségeit mind lába alá nem veti. Utolsó ellenségként a halál semmisül meg. S ha majd minden alá lesz vetve neki, maga a Fiú is aláveti magát annak, aki mindent alávetett neki, hogy Isten legyen minden mindenben.
Ez az Isten igéje.
1Kor 15,20-26.28

ALLELUJA
Áldott, aki jön az Úr nevében! * Áldott legyen Dávid ősatyánknak eljövendő országa! Mk 11,9b-10a - 4g. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Helyet foglal dicsőséges trónusán, és szétválasztja őket.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!"
Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"
Ezután a balján állókhoz szól: ,,Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, és nem adtatok nekem enni; szomjas voltam, és nem adtatok inni; idegen voltam, s nem fogadtatok be; ruhátlan voltam, és nem takartatok be; beteg voltam és börtönben sínylődtem; s ti nem látogattatok meg engem!"
Erre ők is megkérdezik: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, és nem siettünk a segítségedre?" Ő pedig ezt feleli majd nekik: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek!" Ezek akkor az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 25,31-46

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Krisztus Király nélkülöző embertársaink személyében várja irgalmas szeretetünket. Kérjük kegyelmét, hogy megfeleljünk várakozásának!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy Egyházad példát adjon az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlásában!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy az államférfiak mindent megtegyenek a szegénység és a nyomor megszüntetésére!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, Urunk, hogy híveid irgalmas szeretettel ápolják a betegeket és gondozzák az öregeket!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Add, Urunk, hogy a szomorkodókat megvigasztaljuk, a tanácstalanokat és a tévelygőket pedig a helyes útra vezessük!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, Urunk, hogy az utolsó ítéleten királyi jobbodon, az áldottak között lehessünk!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy a mindenség Királya. Hallgasd meg esdeklő népedet, és áldd meg örökségedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Urunk, Istenünk, felajánljuk neked ezt az engesztelő áldozatot, és könyörögve kérünk, hogy az egység és a béke ajándékát adja meg minden népnek szent Fiad. Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Prefáció:
Az Úr legyen veletek.
H.: És a te lelkeddel.
Emeljük föl szívünket.
H.: Fölemeltük az Úrhoz.
Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek.
H.: Méltó és igazságos.

(Mert) Valóban méltó és igazságos, illő és üdvös, hogy mindig és mindenütt hálát adjunk néked, - mi Urunk, szentséges ATyánk, mindenható, örök Isten:
Te egyszülött Fiadat, a mi Urunkat, Jézus Krisztust az öröm olajával örök főpappá és a mindenség királyává kented, - hogy a kereszt oltárán tökéletes engesztelő áldozatul felajánlja ÖNmagát, és véghezvigye az emberek megváltásának szent művét.
(És) Miután hatalma alá vetett minden teremtményt, - az örök és egyetemes ORszágot mérhetetlen fölségednek átadja: az ő országa igazság és élet, kegyelem és szentség, igazságosság, szeretet és béke.
(És) Ezért mi is, miként az angyalok és főangyalok, a trónod körül álló hatalmas égi szellemek, és minden seregek a mennyben, a te dicsőséged himnuszát zengjük, - és velük EGyütt vég nélkül mondjuk: (énekeljük:)
Szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenség Ura, Istene,...

Áldozási ének:
Az Úr királyként trónol mindörökké; az Úr békével áldja meg népét. (Zsolt 28,10-11)

Áldozás utáni könyörgés:
A halhatatlanság eledelét magunkhoz véve, kérünk, Istenünk, hogy mi, akik dicsőségünknek tartjuk azt, hogy Krisztust, a mindenség Királyát szolgáljuk, a mennyek országában örökre vele éljünk. Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.

Krisztus a Mindenség Királya
.........


...... ........... .........


Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteinek, meglátogattatok, megszüntetésére, megvigasztaljuk, tanácstalanokat, dicsőségünknek, meglátogattunk, halhatatlanság, tanítványaihoz, megsemmisített, korintusiakhoz, szomorkodókat, szétszóródtak, szétválasztja, gyakorlásában, megváltásának, összesereglik, szeretetünket, várakozásának, fölkerestetek, visszaterelem, embertársaink, ellenségként, felsőbbséget, megfeleljünk, igazságosság, segítségedre, látogattatok, befogadtatok, betakartatok, dicsőségében, megtöltötted, államférfiak, krisztushoz, megtegyenek, elveszettet, juhok között, pásztor szemlét, napon szétszóródtak, sötétség napján, igazság szerint, bakok között, igazság ösvényén, holtak közül, ember által, holtak feltámadása, halál semmisül, időben Jézus, pásztor elválasztja, jobbjára állítja, kosokat pedig, jobbján állókhoz, Mindenség Királya, OLVASMÁNY Ezekiel, VÁLASZOS ZSOLTÁR, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Krisztus Király, Jézus Krisztus, Jézus Krisztust,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
10.18. 22:32 Az amerikai kormányzat új szankciókat vezet be Kuba ellen
10.18. 22:22 A negyeddöntőben búcsúztak a magyarok a vegyescsapatok curling-világbajnoks...
10.18. 22:22 Török offenzíva - NATO-főtitkár: a tűzszüneti megállapodás segíthet a konfl...
10.18. 22:02 Pályakerékpáros Eb - Borissza 19., Lovassy 17. omniumban
10.18. 21:42 Női röplabda Extraliga - A címvédő Vasas vendégeként győzött a Békéscsaba
10.18. 21:32 Osztrák jégkorongliga - A hajrában fordított Salzburgban a Fehérvár
10.18. 21:22 Brexit - Szakértő: a következő uniós költségvetési ciklusban 84 milliárd eu...
10.18. 21:02 Jégkorong Erste Liga - Kétgólos hátrányból győzött Székesfehérváron a Csíks...
10.18. 20:42 Megerősítették tisztségében a bajor CSU elnökét
10.18. 20:42 Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Szolnoki győzelem Herceg Noviban
Tudjátok ?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak lelki nemessége meglegyen...    Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot    Londíner    Őszi kép  Csak lelki nemessége meglegyen...    Facebookon kaptam  Mák gyógyító hatásairól    Facebookon kaptam  Szép estét    Kellemes kávézást      Facebookon kaptam  Elfenekelve  Facebookon kaptam      Facebookon kaptam  Elfenekelve    Facebookon kaptam  Jó reggelt  Őszi kép      Mák gyógyító hatásairól  A birs ősrégi idők óta használ...  Őszi kép  Csak lelki nemessége meglegyen...      Facebookon kaptam        Őszi kép      Komárom  Őszi levél  Szálljon föl színedhez…    Lila rózsa            Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam    Facebookon kaptam    Kellemes délutánt kívánok!    Jó reggelt , szép napot  Érdekes előadás - az egészségr...  A nő nem attól lesz csoda szép    28. évközi hét csütörtök 10.17                    Facebookon kaptam    Boldogság...  Szèp estét kedves látogat...  Jó reggelt , szép napot        Zelk Zoltán: Feltámadás    Ne féljünk a szívünktől  Jó reggelt , szép napot        Jó reggelt , szép napot      Facebookon kaptam    Facebookon kaptam       
Bejegyzés Címkék
juhok között, pásztor szemlét, napon szétszóródtak, sötétség napján, igazság szerint, bakok között, igazság ösvényén, holtak közül, ember által, holtak feltámadása, halál semmisül, időben Jézus, pásztor elválasztja, jobbjára állítja, kosokat pedig, jobbján állókhoz, világ kezdetétől, balján állókhoz, örök tűzre, örök büntetésre, igazak pedig, örök életre, evangélium igéi, irgalmasság cselekedeteinek, államférfiak mindent, nyomor megszüntetésére, szomorkodókat megvigasztaljuk, tévelygőket pedig, helyes útra, utolsó ítéleten, áldottak között, mindenség Királya, engesztelő áldozatot, béke ajándékát, öröm olajával, mindenség királyává, kereszt oltárán, emberek megváltásának, trónod körül, halhatatlanság eledelét, mindenség Királyát, mennyek országában, cselekedeteinek, meglátogattatok, megszüntetésére, megvigasztaljuk, tanácstalanokat, dicsőségünknek, meglátogattunk, halhatatlanság, tanítványaihoz, megsemmisített, korintusiakhoz, szomorkodókat, szétszóródtak, szétválasztja, gyakorlásában, megváltásának, összesereglik, szeretetünket, várakozásának, fölkerestetek, visszaterelem, embertársaink, ellenségként, felsőbbséget, megfeleljünk, igazságosság, segítségedre, látogattatok, befogadtatok, betakartatok, dicsőségében, megtöltötted, államférfiak, krisztushoz, megtegyenek, elveszettet, befogadtunk, szeretettel, mindannyian, örökségedet, tévelygőket, feltámadása, krisztusban, elszéledtet, irgalmasság, ősatyánknak, megkérdezik, angyalainak, betakartunk, legkisebbek, mindörökkön, személyében, ellenségeit, könyörgések, mérhetetlen, véghezvigye, , ,
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 3840 db bejegyzés
Összes: 40544 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1669
  • e Hét: 13354
  • e Hónap: 45863
  • e Év: 830216
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.