Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2018. január 15. hétfő evangelium
  2018-01-15 13:05:08, hétfő
 
  ...... .........


Abban az időben Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Ezért néhányan odamentek Jézushoz és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?"
Jézus így válaszolt: ,,Vajon böjtölhet-e a násznép, míg velük van a vőlegény? Amíg a vőlegény velük van, nem böjtölhetnek. De jönnek majd napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt. És akkor, azon a napon majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot. Vagy ha igen, akkor az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. És új bort sem tölt senki régi tömlőbe; vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, meg a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való."
/Magyar Kurír/

Imádság
Uram, te újra meg újra hangsúlyozod, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Ha megvizsgáljuk, melyik a legnagyobb, a neked leginkább tetsző erény, azt látjuk, hogy a hit. Igen, ennek ereje által készülünk fel arra, hogy belépjünk a Szentek Szentjébe. Hit nélkül, ó, dicsőség Ura, nem tettél volna értünk csodákat. Mielőtt csodát műveltél volna, azt akartad, hogy jóságoddal egyesítsük hitünket.

OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Isten előtt kedvesebb az engedelmesség, mint az áldozat.
Az amalekiták elleni hadjáratban Saul király nem engedelmeskedett Isten parancsának. Amikor védekezni kezdett, Sámuel próféta leintette: ,,Kérlek, hagyd abba! Mert előbb én akarom elmondani neked, amit az Úr közölt velem az éjjel."
Saul ráhagyta: ,,Beszélj!"
Sámuel ekkor így kezdte beszédét: ,,Bár kicsiny voltál a magad szemében is, nemde mégis te lettél Izrael törzseinek fejedelme, és téged kent fel az Úr választott népének királyává? Aztán elküldött az Úr ennek a feladatnak teljesítésére, és megparancsolta: Menj és büntesd meg a vétkes amalekitákat! Harcolj ellenük, míg meg nem semmisíted őket! Miért nem hallgattál hát az Úr szavára? Miért estél neki a zsákmánynak, és műveltél gonoszat az Úr szemében?"
Saul erre azt felelte Sámuelnek: ,,Hiszen én hallgattam az Úr szavára, és vállaltam azt a feladatot, amelyre az Úr küldött. Foglyul ejtettem Ágágot, az amalekiták királyát, és az amalekitákat is elpusztítottam. A nép pedig azért választotta ki a zsákmányból az áldozatnak való legjavát, az aprójószágot és a marhát, hogy áldozatul mutassa be az Úrnak, a te Istenednek, Galgalában."
De Sámuel ezt válaszolta neki: ,,Azt hiszed, jobban tetszik az Úrnak az égő- és a vágóáldozat, mint ha engedelmeskedel szavának? Bizony, többet ér az engedelmesség, mint az áldozat; és többet ér a szófogadás, mint a juhok hájának bemutatása. Babonaság bűnével ér fel az ellenszegülés, és a bálványimádás vétkével az engedelmesség megtagadása. Mivel megvetetted az Úr szavát, téged most ő vet el, hogy többé ne lehess király."
Ez az Isten igéje. 1Sám 15,16-23

VÁLASZOS ZSOLTÁR :
Válasz: Aki szeplőtelenül járja az élet útját, annak mutatom meg az Isten üdvösségét. 23b. vers. - 9. tónus.
Előénekes: Nem áldozataid miatt dorgállak meg én, * égőáldozataidat mindig látom.
Nem fogadok el borjakat házadtól, * kecskéket sem kívánok legelődről.
Hívek: Aki szeplőtelenül járja az élet útját, * annak mutatom meg az Isten üdvösségét.
E: Törvényeimet miért emlegeted, * és miért veszed ajkadra szövetségem;
hiszen gyűlölöd a törvény fegyelmét, * hátat fordítasz szavaimnak.
H: Aki szeplőtelenül járja az élet útját, * annak mutatom meg az Isten üdvösségét.
E: így cselekedtél, és én csak hallgattam, úgy vélted, hogy hozzád hasonló vagyok, * de felelned kell, mert számon kérlek.
Aki tisztel engem, az a dicséret áldozatát hozza, aki szeplőtelenül járja az élet útját, * annak mutatom meg az Isten üdvösségét.
H: Aki szeplőtelenül járja az élet útját, * annak mutatom meg az Isten üdvösségét.
Zsolt 49,8-9.16bc-l 7.21 és 23
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedett, égőáldozataidat, engedelmeskedel, elpusztítottam, megparancsolta, szeplőtelenül, engedelmesség, ellenszegülés, farizeusoknak, bálványimádás, teljesítésére, megvizsgáljuk, aprójószágot, hangsúlyozod, böjtölhetnek, megkérdezték, amalekitákat, törvényeimet, parancsának, zsákmányból, zsákmánynak, választotta, hadjáratban, vágóáldozat, megtagadása, tanítványai, cselekedtél, szövetségem, megvetetted, üdvösségét, szavaimnak, tönkremegy, törzseinek, hallgattam, amalekiták, legnagyobb, időben Keresztelő, farizeusok böjtöltek, tanítványai böjtölnek, vőlegény velük, napon majd, neked leginkább, amalekiták elleni, magad szemében, feladatnak teljesítésére, vétkes amalekitákat, amalekiták királyát, áldozatnak való, juhok hájának, bálványimádás vétkével, engedelmesség megtagadása, élet útját, Keresztelő János, Keresztelő Jánosnak, Magyar Kurír, Szentek Szentjébe, OLVASMÁNY Sámuel, VÁLASZOS ZSOLTÁR,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Fehér virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  képre írva  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Rátalálsz  Idő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png ház  képre írva  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem számIt  Png virág  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Idő  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Elköszönt  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png virág  képre írva  Nem tudhatod  Png kutya  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Éretlen vers  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Idő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  Gonosz démon-álarc  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
időben Keresztelő, farizeusok böjtöltek, tanítványai böjtölnek, vőlegény velük, napon majd, neked leginkább, amalekiták elleni, magad szemében, feladatnak teljesítésére, vétkes amalekitákat, amalekiták királyát, áldozatnak való, juhok hájának, bálványimádás vétkével, engedelmesség megtagadása, élet útját, törvény fegyelmét, engedelmeskedett, égőáldozataidat, engedelmeskedel, elpusztítottam, megparancsolta, szeplőtelenül, engedelmesség, ellenszegülés, farizeusoknak, bálványimádás, teljesítésére, megvizsgáljuk, aprójószágot, hangsúlyozod, böjtölhetnek, megkérdezték, amalekitákat, törvényeimet, parancsának, zsákmányból, zsákmánynak, választotta, hadjáratban, vágóáldozat, megtagadása, tanítványai, cselekedtél, szövetségem, megvetetted, üdvösségét, szavaimnak, tönkremegy, törzseinek, hallgattam, amalekiták, legnagyobb, választott, egyesítsük, lehetséges, jóságoddal, bemutatása, áldozatnak, istenednek, galgalában, kiszakítja, válaszolta, legelődről, szófogadás, hallgattál, áldozataid, feladatnak, semmisíted, keresztelő, farizeusok, feladatot, fordítasz, vállaltam, elküldött, odamentek, védekezni, királyává, előénekes, olvasmány, kedvesebb, áldozatát, kecskéket, leginkább, könyvéből, böjtöltek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.