Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Borzasztó érzés egyszerre magyarnak és bírónak lenni ......
  2018-02-12 23:30:32, hétfő
 
  Borzasztó érzés egyszerre magyarnak és bírónak lenni a téli olimpián.
Két magyar bíró is tevékenykedik a 2018-as téli olimpia rövid pályás gyors korcsolya versenyein: Pádár Beáta bíró asszisztens és a pályán belülről követi az eseményeket, dr. Kövér Balázs pedig a palánkon kívül, a monitor előtt tevékenykedik, mint videobíró - a Phjongcshangi játékok harmadik napján eddigi élményeikről számoltak be.



Minden kezdet nehéz, nem volt ez másképp a két magyar szakemberrel Dél-Koreában sem: Kövér Balázséknak az olimpiai formaruhával akadt gondjuk:
,,A ruhánk az utolsó pillanatban lett kész. Kaptunk egyen nadrágot, inget és nyakkendőt. Utóbbinak olyan a színe, mint az önkéntesek öltözetének élénk árnyalata. Elküldtük a méreteket, de mindenkinek kicsi lett. Az egyik kollégánk le is fotózta magát, mert úgy nézett ki, mintha az érettségi ballagós öltönyét viselné, pedig 60 éves. A koreai szabók háromszor varrták át mindenkinek" - mesélte a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetség honlapjának.
A bíróktól rendkívüli koncentrációt követelnek meg a versenyek, ráadásul az olimpián jóval sűrűbb a program, mint egy másik világversenyen.
,,Nagyon jó látni a mieinket a jégen. Egyfolytában azért szorítok - így Kövér Balázs -, hogy ne csináljanak semmi vitathatót, semmi olyat hogy ellenük kelljen dönteni. Érezni, persze érzem, hogy nagyon dobog a szívem, sokkal jobban. Azért drukkolok, hogy ne kelljen nekünk beavatkozni."
A legrosszabb az, hogy az egészet kell figyelni, nem csak a magyarokat. A váltónál nekem borzasztó volt. Megkaptam Kanadát. Őszintén szólva nagyon nehéz helyzet, hogy két irányba kell koncentrálni. Szakemberként és magyarként. Megtanultuk, nekünk ezt profihoz méltón kell kezelni. Ha kizárás van, vagy győzelem, ugyan úgy kell megélni. Legalábbis törekedni erre - tette hozzá Pádár Beáta.
A két magyar bíró további kihívásokra is rávilágított, amikor a profizmus és az érzelmek keresztezik egymás útját:
Abból a szempontból is más az olimpia, hogy míg egy világkupán simán odamegyek a csapathoz köszönni, megöleljük egymást, ezt most nem tehetjük meg. Legfeljebb egy kézfogás, esetleg összemosolygás fér bele. Az ő védelmükben és a mienkben is. Csak a függönyök mögött lehet helye az érzelmeknek. Ott is csak óvatosan" - mondta dr. Kövér Balázs.
Persze nem minden a munkáról szól, a téli olimpia szervezői szabadidős programokkal is kedveskednek a bíróknak: Elvittek minket egy halászfaluba és egy - a koreai szerelmi történetre épülő - pikáns fallosz múzeumba is. Mondhatom, sokat nevettünk - mesélte Pádár Beáta.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Címkék: összemosolygás, világversenyen, szakemberként, phjongcshangi, tevékenykedik, koncentrációt, koncentrálni, programokkal, korcsolyázók, élményeikről, egyfolytában, rávilágított, kedveskednek, szakemberrel, halászfaluba, formaruhával, beavatkozni, keresztezik, szempontból, mindenkinek, öltözetének, pillanatban, csináljanak, legrosszabb, megtanultuk, honlapjának, eseményeket, balázséknak, kihívásokra, védelmükben, asszisztens, érzelmeknek, magyarként, legalábbis, versenyein, rendkívüli, téli olimpián, 2018-as téli, pályán belülről, palánkon kívül, monitor előtt, olimpiai formaruhával, utolsó pillanatban, önkéntesek öltözetének, egyik kollégánk, érettségi ballagós, koreai szabók, bíróktól rendkívüli, olimpián jóval, másik világversenyen, egészet kell, váltónál nekem, Pádár Beáta, Kövér Balázs, Kövér Balázséknak, Magyar Országos Korcsolyázók Szövetség, Megkaptam Kanadát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Krisztinától  A Megváltó szolgálatában  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bertolt Brecht -től idézet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png kutya  Png férfi  Szép napot kívánok  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Még csak most kezdődik a nap  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Csak a fogyatkozás látható  Még csak most kezdődik a nap  Hazára minden embernek szükség...  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  Szép napot kívánok  Egy hatékony szolga  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Soha ne kedvezz...  Nem méltó hozzád  Nem számIt  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Hazára minden embernek szükség...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tavaszi kép  Sokan azt tartják  Png kislány  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Sokan azt tartják  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A sors  képre írva  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar... 
Bejegyzés Címkék
téli olimpián, 2018-as téli, pályán belülről, palánkon kívül, monitor előtt, olimpiai formaruhával, utolsó pillanatban, önkéntesek öltözetének, egyik kollégánk, érettségi ballagós, koreai szabók, bíróktól rendkívüli, olimpián jóval, másik világversenyen, egészet kell, váltónál nekem, érzelmek keresztezik, világkupán simán, csapathoz köszönni, függönyök mögött, munkáról szól, téli olimpia, koreai szerelmi, összemosolygás, világversenyen, szakemberként, phjongcshangi, tevékenykedik, koncentrációt, koncentrálni, programokkal, korcsolyázók, élményeikről, egyfolytában, rávilágított, kedveskednek, szakemberrel, halászfaluba, formaruhával, beavatkozni, keresztezik, szempontból, mindenkinek, öltözetének, pillanatban, csináljanak, legrosszabb, megtanultuk, honlapjának, eseményeket, balázséknak, kihívásokra, védelmükben, asszisztens, érzelmeknek, magyarként, legalábbis, versenyein, rendkívüli, történetre, önkéntesek, vitathatót, nyakkendőt, követelnek, magyarokat, szabadidős, megöleljük, legfeljebb, világkupán, szervezői, megkaptam, mondhatom, borzasztó, háromszor, versenyek, kollégánk, drukkolok, érettségi, szövetség, utóbbinak, csapathoz, nevettünk, magyarnak, korcsolya, méreteket, profizmus, függönyök, egyszerre, videobíró, számoltak, árnyalata, elküldtük, odamegyek, törekedni, tehetjük, múzeumba, öltönyét, mieinket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 7558
  • e Hónap: 40712
  • e Év: 274459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.