Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A NOB teljes csődjét hozta a 2018-as téli olimpia ......
  2018-02-25 15:23:49, vasárnap
 
  Forrás: Origo/sport
A NOB teljes csődjét hozta a 2018-as téli olimpia helyszín választása.
Jelképes jelenet volt, amikor a férfi jégkorongtornán győztes orosz válogatott tagjai teli torokból énekelték országuk himnuszát, miközben a hangszórókból az olimpiai himnusz üvöltött, középen meg az ötkarikás zászló kúszott magasba. Mindezt félháznyi közönség figyelte, a másik fele rég hazament. Minden idők legellentmondásosabb téli olimpiája ért ezzel véget, amelynek helyszín választása a Nemzetközi Olimpiai Bizottság csődjét és alkalmatlanságát is megmutatta. Ám a rémálomnak ezzel nincs vége, mert 2022-ben az igazi téli nagyhatalomnak számító Peking rendezi a téli olimpiát. Könnyen lehet, hogy négy év múlva visszasírjuk a Koreában látottakat.
Az NHL és a NOB által kiherélt jégkorongtorna, a versenyeket jellemző totális helyszíni érdektelenség - nem kevés gond és baj terhelte a 16 napos rendezvénysorozatot.
Ami a férfi hokisokat illeti, a kezdettől fogva tudni lehetett, hogy az NHL-ben játszó sztárok nélküli tornán bármi megtörténhet.
Mondjuk arra senki sem számított, hogy Németország a döntőig menetel, arra meg talán a németek sem, hogy 55 másodperccel a rendes játékidő vége előtt győzelemre állnak az oroszok ellen. A rutintalanság aztán megbosszulta magát, hirtelen halálban nyertek az oroszok, de azzal mindenki tisztában van, hogy ez az eredmény soha nem születhetett volna meg akkor, ha itt vannak a világ legjobbjai. Az meg, hogy a döntőn is voltak üres székek, tényleg példátlan.
Ami a Nemzetközi Olimpiai Bizottság helyszín választását illeti, a NOB alaposan befürdött Phjongcshanggal.
A téli olimpiai sportágak nagy része a koreai embereket egyáltalán nem érdekelte, így az üresen ásítozó széksorok előtt rendezett versenyek rettenetes látványt nyújtottak. Az olimpiai turizmusnak már 2014-ben lőttek, jelen esetben nemcsak az irdatlan távolság tartotta vissza a szurkolók jelentős részét, hanem Észak-Korea közelsége is. Az más kérdés, hogy a mögöttünk lévő 16 napban a phenjani vezetés szokatlanul normális arcát mutatta a világnak - kérdés, mi lesz akkor, ha a játékok befejeztével hazamennek a legények. A NOB lassan ott tart, hogy lasszóval kell fognia a rendezőket, 2022-re például a kínai Peking és a kazah Almati pályázata maradt versenyben.
A kínai főváros nyert, de kétségünk ne legyen felőle, hogy a döntéssel az olimpiai mozgalom és a sport vesztett.
A téli olimpiai sportágak nagy részének Kínában ugyanúgy nincs beágyazottsága, mint Koreában. Ott persze könnyen kivezényelhetnek majd ezer meg ezer ,,önkéntest", hogy tele legyenek a lelátók, arrafelé ez nem szokott gondot jelenteni. A 2026-os téli játékok rendezőjét még nem ismerjük, de ha a Peking-Phjongcshang-Szocsi hármast lajstromozzuk, akkor könnyen rájöhetünk, hogy 2010, Vancouver után
minimum 16 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan helyen rendezzék meg a téli olimpiát, ahol ennek az eseménynek komoly a beágyazottsága.
Legalábbis ebben reménykedünk. A mediterrán Szocsira sok mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy ideális téli olimpiai helyszín lett volna - ellenben megrendezte minden idők legdrágább téli olimpiáját, amely után a többi pályázó szép sorban vonta vissza kandidálását. Tudták, azzal, amit Szocsi produkált, úgysem lehet versenyezni.
A magyaroknak természetesen örökké emlékezetes marad a 2018-as téli olimpia, hiszen a férfi rövid pályás gyors korcsolya váltó aranyérme sporttörténelmi pillanatokkal ajándékozott meg bennünket.
Nem beszélve a további helyezésekről, pontszerzésekről. Jó szívvel gondolunk vissza a műkorcsolyában formabontó rövid programot bemutató Tóth Ivettre, aki alaposan odavágott a megcsontosodott műkorcsolyának azzal, hogy rövid programját az AC/DC zenéjére mutatta be. Tóth Ivett ezzel a húzással milliók kedvence lett. Elérte a tizenöt perc hírnév"
A magyarként az olimpiára önmagát bevásároló Elisabeth Swaney-t, akinek szánalmas félcső-produkcióján az egész világ röhögött. Hogy ez később nemzetközi médiafigyelmet és további ostoba nyilatkozatokat eredményezett Erzsikének? Istenem, minden elmúlik egyszer.
Ahogy ez a téli olimpia is elmúlt. Tiszta szerencse, hogy az éremtáblázat élén egy olyan ország - Norvégia - végzett az élen, amelyben nem ugatják, hanem értik a téli sportokat. Mondhatnánk, ezzel helyreállt a világ rendje, úgyhogy
nincs más hátra, mint drukkolni a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak azért, hogy a 2026-os rendezést illetően 2019-ben, Milánóban bölcs döntést hozzon.
És imádkozni azért, hogy Dubajnak, vagy Dohának a phjongcshangi sikereket látva eszébe ne jusson téli olimpiát rendezni.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Címkék: kivezényelhetnek, alkalmatlanságát, pontszerzésekről, sporttörténelmi, megcsontosodott, phjongcshanggal, jégkorongtornán, nyilatkozatokat, műkorcsolyának, nagyhatalomnak, műkorcsolyában, beágyazottsága, médiafigyelmet, jégkorongtorna, helyezésekről, rutintalanság, pillanatokkal, hangszórókból, érdektelenség, phjongcshangi, lajstromozzuk, eredményezett, természetesen, phjongcshang, ajándékozott, születhetett, reménykedünk, kandidálását, megbosszulta, éremtáblázat, produkcióján, befejeztével, visszasírjuk, bizottságnak, megtörténhet, másodperccel, 2018-as téli, olimpiai himnusz, ötkarikás zászló, másik fele, rémálomnak ezzel, igazi téli, téli olimpiát, versenyeket jellemző, férfi hokisokat, kezdettől fogva, döntőig menetel, rendes játékidő, oroszok ellen, rutintalanság aztán, eredmény soha, világ legjobbjai, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tóth Ivettre, Tóth Ivett, Elisabeth Swaney-t, Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy lelki imádság  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Akik bántanak téged  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem méltó hozzád  Albert Einstein gondolata  Alvó cicák  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Alvó cicák  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bounty krémes  Fehér virág  Fehér virág  Radikális szeretet  s immár én is felragyogva, ért...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Idő  Mi lenne ha  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Éretlen vers  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png telefon  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Egy bizonyos határt  Irgalom és ítélet  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  s immár én is felragyogva, ért...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét  Bounty krémes  Lóhere  Szép álmokat!  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell 
Bejegyzés Címkék
2018-as téli, olimpiai himnusz, ötkarikás zászló, másik fele, rémálomnak ezzel, igazi téli, téli olimpiát, versenyeket jellemző, férfi hokisokat, kezdettől fogva, döntőig menetel, rendes játékidő, oroszok ellen, rutintalanság aztán, eredmény soha, világ legjobbjai, téli olimpiai, koreai embereket, üresen ásítozó, olimpiai turizmusnak, irdatlan távolság, szurkolók jelentős, mögöttünk lévő, phenjani vezetés, világnak &#8211, játékok befejeztével, kínai Peking, kazah Almati, kínai főváros, olimpiai mozgalom, sport vesztett, 2026-os téli, eseménynek komoly, mediterrán Szocsira, többi pályázó, magyaroknak természetesen, férfi rövid, további helyezésekről, megcsontosodott műkorcsolyának, húzással milliók, tizenöt perc, olimpiára önmagát, egész világ, téli olimpia, éremtáblázat élén, olyan ország, téli sportokat, világ rendje, 2026-os rendezést, phjongcshangi sikereket, kivezényelhetnek, alkalmatlanságát, pontszerzésekről, sporttörténelmi, megcsontosodott, phjongcshanggal, jégkorongtornán, nyilatkozatokat, műkorcsolyának, nagyhatalomnak, műkorcsolyában, beágyazottsága, médiafigyelmet, jégkorongtorna, helyezésekről, rutintalanság, pillanatokkal, hangszórókból, érdektelenség, phjongcshangi, lajstromozzuk, eredményezett, természetesen, phjongcshang, ajándékozott, születhetett, reménykedünk, kandidálását, megbosszulta, éremtáblázat, produkcióján, befejeztével, visszasírjuk, bizottságnak, megtörténhet, másodperccel, magyaroknak, emlékezetes, turizmusnak, versenyezni, megrendezte, mondhatnánk, szokatlanul, választását, németország, versenyeket, hazamennek, rendezőket, versenyben, választása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4185
  • e Hét: 15815
  • e Hónap: 48969
  • e Év: 282716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.