Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. nagyböjti hét csütörtök 03.01
  2018-03-01 08:32:41, csütörtök
 
  ...... ........... ........... .......


Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta el a farizeusoknak: ,,Volt egy gazdag ember. Bíborba és patyolatba öltözködött, és mindennap dúsan lakmározott. Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a gazdag kapuja előtt, tele fekéllyel. Szívesen jóllakott volna az ételmaradékból, amely a gazdag ember asztaláról lehullott, de abból sem adtak neki. Csak a kutyák jöttek, és nyalogatták a sebeit. Meghalt a koldus, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. A gazdag is meghalt, és eltemették. A pokolban, amikor nagy kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és a keblén Lázárt. Felkiáltott: »Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban.« »Fiam - felelte Ábrahám -, emlékezzél rá, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg mennyi jutott a rosszból. Most ő itt vigasztalódik, te pedig odaát gyötrődöl.
Azonfelül köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy aki innét át akarna menni hozzátok, ne tudjon, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki.« »Akkor arra kérlek, atyám - kiáltotta újra -, küldd el őt atyai házunkba, ahol még öt testvérem él. Tegyen bizonyságot előttük, nehogy ők is idejussanak a gyötrelmek helyére.« Ábrahám ezt felelte: »Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak.« Ám az erősködött: »Nem teszik, atyám, Ábrahám! De ha valaki, a halottak közül elmenne hozzájuk, bűnbánatot tartanának.« Ő azonban így felelt: »Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, akkor még ha a halottak közül támad is fel valaki, annak sem hisznek.«"
Fotó: Orthodox Christian Network
Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Csak Istenben bízzunk, ő a mi egyetlen és örök szövetségesünk! Tőle nyerjük örök életünket.
Amikor a király szövetségeseket keresett, prófétája által így szólt az Úr:
Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és akinek szíve elfordul az Úrtól.
Olyan lesz, mint a cserje a pusztában: semmi jót nem várhat, a kiaszott sivatagban tanyázik, sós és lakhatatlan földön. Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog.
Szárazság idején sem kell aggódnia, akkor sem szűnik meg gyümölcsöt teremni.
Csalárdabb az emberi szív mindennél, és tele van gonoszsággal. Ki lát bele titkos rejtekeibe? Én, az Úr, aki a szíveket vizsgálom, és kikutatom a veséket, hogy megfizessek kinek-kinek életmódja és tetteinek gyümölcse szerint.
Ez az Isten igéje.
Jer 17,5-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A dúsgazdag meg a szegény Lázár.
Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta el a farizeusoknak:
,,Volt egy gazdag ember. Bíborba és patyolatba öltözködött, és mindennap dúsan lakmározott. Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a gazdag kapuja előtt, tele fekéllyel. Szívesen jóllakott volna az ételmaradékból, amely a gazdag ember asztaláról lehullott, de abból sem adtak neki. Csak a kutyák jöttek, és nyalogatták a sebeit. Meghalt a koldus, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. A gazdag is meghalt, és eltemették. A pokolban, amikor nagy kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és a keblén Lázárt.
Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban. Fiam - felelte Ábrahám -, emlékezzél rá, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg mennyi jutott a rosszból. Most ő itt vigasztalódik, te pedig odaát gyötrődöl.
Azonfelül köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy aki innét át akarna menni hozzátok, ne tudjon, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki.« »Akkor arra kérlek, atyám - kiáltotta újra -, küldd el őt atyai házunkba, ahol még öt testvérem él. Tegyen bizonyságot előttük, nehogy ők is idejussanak a gyötrelmek helyére.«
Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak. Ám az erősködött: Nem teszik, atyám, Ábrahám! De ha valaki, a halottak közül elmenne hozzájuk, bűnbánatot tartanának.
Ő azonban így felelt: »Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, akkor még ha a halottak közül támad is fel valaki, annak sem hisznek.«"
Ezek az evangélium igéi.
Lk 16,19-31

Imádság
Uram, Jézus! Földi életed során mindig tudtad, merre visznek lépteid, s hová vezet az út, amelyen elindultál. Szavaiddal, tanításoddal, igazságoddal utat találtál az emberi szívekhez, s megmutattad az Istenhez vezető utat. A te életutad végső soron mindig felfelé vitt, Atyád felé, aki örökre magához ölelt a Golgota magaslatán álló kereszten. Jézusom, társad szeretnék lenni utadon, amely a halálon keresztül az életre vezet!.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A szegények támogatását, a nagylelkű adakozást állítja elénk az evangélium, amelyben Jézus példázatot mond a szegény Lázárról és egy gazdag emberről. A gazdagnak mindene megvolt, amit a földi élet nyújthat, úgy érezte, nincs szüksége semmire. Talán azt is gondolhatta, hogy vagyona Isten áldásának köszönhető. Úgy vélte, hogy az anyagi javak tökéletesen boldoggá teszik életét és biztonságot nyújtanak neki. A történet másik szereplője egy szegény koldus, akinek nevet is ad az elbeszélő, Lázárnak hívják. Neki az élet másik oldala jutott, a nélkülözés, a szegénység, a betegség. Bár Jézus egy példázatot mond, azaz egy kitalált történetet, mégis azt érezzük, mintha valóságosak volnának a szereplők. Egy-egy városba érkezve Jézus bizonyára elhaladt előkelő, gazdag emberek otthona előtt, és az utcákon látott szegény koldusokat. Napjainkban is megtapasztalható ugyanez, a gazdag városok peremkerületeiben sokan rendkívüli szegénységben élnek. Mintha két világról lenne szó, amelyeknek semmi köze egymáshoz. A gazdagok nem törődnek a szegényekkel, észre sem veszik őket, és a szegények legfeljebb álmodnak arról, hogy egyszer jobbra fordul sorsuk.
Jézus azzal folytatja a történetet, hogy a túlvilágon megfordul a két szereplő helyzete, a szegény ugyanis a mennybe kerül, a gazdag viszont a kárhozatra jut. Az irgalmasság azt jelenti, hogy észreveszem a rászorulót és segítek rajta. Isten a mennyország boldogságával jutalmazza azokat, akik földi életükben irgalmas szívvel fordulnak mások felé.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtapasztalható, szövetségeseket, ételmaradékból, szövetségesünk, vigasztalódik, példabeszédet, farizeusoknak, szegénységben, boldogságával, igazságoddal, feltekintett, tanításoddal, szegényekkel, hallgassanak, gonoszsággal, lakhatatlan, nyalogatták, mennyország, bizonyságot, idejussanak, gondolhatta, biztonságot, felkiáltott, megmutattad, támaszkodik, tökéletesen, irgalmasság, észreveszem, valóságosak, lakmározott, támogatását, öltözködött, megfizessek, napjainkban, példázatot, legfeljebb, alkalommal Jézus, példabeszédet mondta, gazdag ember, gazdag kapuja, kutyák jöttek, angyalok Ábrahám, keblén Lázárt, gyötrelmek helyére, halottak közül, király szövetségeseket, kiaszott sivatagban, folyóig ereszti, emberi szív, szíveket vizsgálom, szegény Lázár, evangélium igéi, Orthodox Christian Network, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Jeremiás, Csak Istenben, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Png kutya  Szép napot kívánok  Png férfi  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tavaszi kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Irgalom és ítélet  Julian Brass gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Reggel van  Adakozás  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Minden harmadik...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem méltó hozzád  Csak a fogyatkozás látható  A Megváltó szolgálatában  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 21  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Sokan azt tartják  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Albert Einsteinről  Sose bánj semmit  Tavaszi kép  Bertolt Brecht -től idézet  Kerüld el az evangélium örömén...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Png kutya  A másik dolog,  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Mai harmónia kártyám  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mindig jusson idő nevetni  Soha ne kedvezz...  Png telefon  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hiányzik  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A kételkedés kezelése  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19 
Bejegyzés Címkék
alkalommal Jézus, példabeszédet mondta, gazdag ember, gazdag kapuja, kutyák jöttek, angyalok Ábrahám, keblén Lázárt, gyötrelmek helyére, halottak közül, király szövetségeseket, kiaszott sivatagban, folyóig ereszti, emberi szív, szíveket vizsgálom, szegény Lázár, evangélium igéi, emberi szívekhez, halálon keresztül, életre vezet, szegények támogatását, nagylelkű adakozást, szegény Lázárról, gazdag emberről, gazdagnak mindene, földi élet, anyagi javak, történet másik, szegény koldus, élet másik, példázatot mond, kitalált történetet, utcákon látott, gazdag városok, szegények legfeljebb, túlvilágon megfordul, szegény ugyanis, mennybe kerül, gazdag viszont, mennyország boldogságával, megtapasztalható, szövetségeseket, ételmaradékból, szövetségesünk, vigasztalódik, példabeszédet, farizeusoknak, szegénységben, boldogságával, igazságoddal, feltekintett, tanításoddal, szegényekkel, hallgassanak, gonoszsággal, lakhatatlan, nyalogatták, mennyország, bizonyságot, idejussanak, gondolhatta, biztonságot, felkiáltott, megmutattad, támaszkodik, tökéletesen, irgalmasság, észreveszem, valóságosak, lakmározott, támogatását, öltözködött, megfizessek, napjainkban, példázatot, legfeljebb, evangélium, hallgatnak, kárhozatra, prófétákra, rejtekeibe, patyolatba, szavaiddal, elindultál, köszönhető, tartanának, emlékezzél, erősködött, szereplője, történetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4727
  • e Hét: 16357
  • e Hónap: 49511
  • e Év: 283258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.