Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A názáreti zsinagógában Jézus így beszélt a néphez
  2018-03-05 09:05:58, hétfő
 
  ...... ..........


A názáreti zsinagógában Jézus így beszélt a néphez: ,,Bizony mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész Földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán." Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték Jézust a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Ne mi akarjuk meghatározni, hogy mikor és hogyan tegyen velünk jót az Isten: bízzuk rá magunkat teljesen!
A királyok korában történt.
Námán, a szíriai király seregének vezére, nagyra becsült, kedvelt embere volt urának, mert általa adott az Úr győzelmet Arámnak. De ez az ember leprás volt.
A szíriaiak egyszer kivonultak portyázni, s Izrael földjéről magukkal hurcoltak egy lányt. Ez Námán feleségének szolgálatába került. S így szólt asszonyához: ,,Ha uram a prófétához fordulna Szamariában, biztosan megszabadítaná leprájától." Námán erre elment urához és előadta; ,,Így és így beszélt ez az Izrael földjéről való lány." Szíria királya azt válaszolta: ,,Menj el s adok neked egy levelet Izrael királya számára!" El is ment, s vitt magával 10 ezüst talentumot, 6000 sékel aranyat és 10 ünnepi köntöst. Aztán átadta Izrael királyának a levelet, amely így szólt: ,,Ezzel a levéllel egyszersmind szolgámat, Námánt is elküldöm hozzád, szabadítsd meg leprájától!"
Amikor Izrael királya elolvasta a levelet, megszaggatta ruháját és felkiáltott: ,,Vajon Isten vagyok én, hogy halált vagy életet tudjak osztogatni? Miért küldte hát ide ezt az embert, hogy szabadítsam meg leprájától? Világosan láthatjátok, csak ürügyet keres, hogy belém köthessen."
Amikor Elizeus meghallotta, hogy a király megszaggatta ruháját, elküldött hozzá s ezt üzente neki: ,,Miért szaggattad meg ruhádat? Jöjjön el hozzám, és megtudja, hogy van próféta Izraelben."
Námán tehát elment lovastul, kocsistul, és megállt Elizeus házának ajtaja előtt. Elizeus kiküldte hozzá egyik emberét, ezzel az üzenettel: ,,Menj, fürödj meg hétszer a Jordánban, és fölépül a tested, tiszta leszel!" Námán megharagudott és azt mondta: ,,Nos, azt gondoltam, majd kijön, elém áll és segítségül hívja az Úrnak, az ő Istenének a nevét, aztán a beteg rész fölé tartja kezét, s így megszabadít a leprától. Hát nem különbek-e Damaszkusz folyói, az Abana és a Parpar Izrael minden vizénél? Miért ne fürödhetnék hát meg azokban, hogy megtisztuljak?" Azzal megfordult és haragosan elment onnan. Szolgái azonban eléje léptek és a lelkére beszéltek: ,,Atyám, ha a próféta valami nehezet kívánt volna, nem tennéd-e meg azt is? Mennyivel inkább (meg kell tenned), mivel csak azt mondta neked: Fürödj meg és tiszta leszel."
Leszállt tehát, és Elizeus utasítása szerint hétszer alámerült a Jordánban. A teste újra olyan tiszta lett, akár egy kisgyerek teste.
Aztán visszatért Isten emberéhez, egész kíséretével együtt. Amikor az kijött, odament, eléje állt és azt mondta: ,,Valóban, most már tudom, hogy nincs Isten az egész világon, csak Izraelben."
Ez a Isten igéje.
2Kir 5,1-15a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus Krisztus küldetése nemcsak a zsidókhoz szól, hanem a pogányokhoz is.
A názáreti zsinagógában Jézus így beszélt a néphez: ,,Bizony mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész Földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán."
Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték Jézust a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Ezek az evangélium igéi.
Lk 4,24-30

Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására! Vezess el engem arra, hogy téged mindenkinél és mindennél jobban szeresselek!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: özvegyasszonyhoz, cselekedeteimtől, megszabadítaná, megtisztuljak, könyörgésemet, megharagudott, gondolatokat, megszaggatta, szolgálatába, zsinagógában, kicsinységem, birtoklására, meghatározni, egyszersmind, felugrottak, láthatjátok, asszonyához, fölvezették, kíséretével, jóakarattal, szabadítsam, pogányokhoz, szamariában, megszabadít, mindenkinél, száreptában, feleségének, meghallotta, letaszítsák, fürödhetnék, szeresselek, felkiáltott, boldogságod, hatalmaddal, válaszolta, királyának, názáreti zsinagógában, maga hazájában, egész Földön, szidoni Száreptában, szíriai Námán, zsinagógában mind, városon kívülre, szakadék szélére, királyok korában, szíriai király, ember leprás, szíriaiak egyszer, prófétához fordulna, levelet Izrael, levéllel egyszersmind, király megszaggatta, Izraelben Illés, Ugyanígy Elizeus, Magyar Kurír, Amikor Izrael, Vajon Isten, Amikor Elizeus, Parpar Izrael, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  képre írva  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Haja van  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 27  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Alvó baby  Soli Deo gloria  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  2004-es kivégzés után  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Óraállítás  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Nagy Feró megmondta?  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Haja van  Hibáztam már  Táplálékok a máj egészségének ...  virágvasárnap  Szép álmokat!  Levél lány  Vérnyomáscsökkentés  képre írva  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne hagyd  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Óraállítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Sadhguru idézet  Graffiti bölcsesség  Szívet megérintő . . .  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Sir Andrew Lloyd Webber  képre írva  Alvó kutyák  képre írva  üdvözöllek!  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem jár  2004-es kivégzés után  Paul David Tripp Március 26  A máj egészségét biztosító és ...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata 
Bejegyzés Címkék
názáreti zsinagógában, maga hazájában, egész Földön, szidoni Száreptában, szíriai Námán, zsinagógában mind, városon kívülre, szakadék szélére, királyok korában, szíriai király, ember leprás, szíriaiak egyszer, prófétához fordulna, levelet Izrael, levéllel egyszersmind, király megszaggatta, beteg rész, lelkére beszéltek, próféta valami, teste újra, kisgyerek teste, egész világon, zsidókhoz szól, evangélium igéi, ellenséget tetteimtől, özvegyasszonyhoz, cselekedeteimtől, megszabadítaná, megtisztuljak, könyörgésemet, megharagudott, gondolatokat, megszaggatta, szolgálatába, zsinagógában, kicsinységem, birtoklására, meghatározni, egyszersmind, felugrottak, láthatjátok, asszonyához, fölvezették, kíséretével, jóakarattal, szabadítsam, pogányokhoz, szamariában, megszabadít, mindenkinél, száreptában, feleségének, meghallotta, letaszítsák, fürödhetnék, szeresselek, felkiáltott, boldogságod, hatalmaddal, válaszolta, királyának, tetteimtől, kormányozd, visszatért, kivonultak, talentumot, bensőséges, megfordult, eltávozott, osztogatni, szaggattad, leprájától, segítségül, szabadítsd, jóságodban, evangélium, ellenséget, mindenható, rendkívüli, prófétához, damaszkusz, tudatában, elolvasta, hurcoltak, szolgámat, könyvéből, mennyivel, emberéhez, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1234
  • e Hét: 6925
  • e Hónap: 27608
  • e Év: 230521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.