Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese 03.19
  2018-03-19 17:05:09, hétfő
 
  Igenaptár oldalon:
OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. (Lk 1,32)
Amikor Dávid király elhatározta, hogy Jeruzsálemben templomot épít az Úrnak, még akkor éjszaka az Úr szózatot intézett Nátán prófétához: ,,Menj, és mondd meg szolgámnak, Dávidnak:
Ezt mondja az Úr:
Ha majd napjaid betelnek és megtérsz atyáidhoz, megtartom a magvadból származó utódodat, és megszilárdítom királyságát. Ő házat épít nevemnek, én meg minden időre megszilárdítom királyi trónját. Én az ő atyja leszek, ő pedig az én fiam. Házad és királyságod örökre fennmarad színem előtt, trónod örökké szilárd marad."
Ez az Isten igéje.
2Sám 7,4-5a.12-44a.16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A reménytelenségben is reménykedve hitt.
Testvéreim!
Az az ígéret, hogy Ábrahám utódai öröklik a világot, nem a mózesi törvénnyel, hanem a hitből fakadó megigazulással kapcsolatban hangzott el.
Azért a hittel kapcsolatban, hogy kegyelemből legyen. Így lett az ígéret minden utód számára biztos, nemcsak azok számára, akik alá vannak vetve a törvénynek, hanem azok számára is, akik Ábrahám hitéből valók. Nekik mindnyájuknak atyja ő Isten előtt, amint az írás mondja róla: ,,Sok nép atyjává rendeltelek." Mert hitt abban, aki életre kelti a halottakat, és létet ad a nemlétezőknek. A reménytelenségben is reménykedve hitte, hogy sok nép atyja lesz, Isten ígérete szerint: ,,Nagy lesz a te nemzetséged."
Ez szolgált megigazulására.
Ez az Isten igéje.
Róm 4,13.16-18.22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
József úgy cselekedett, ahogy az Úr angyala parancsolta neki.
Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának.
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni. Ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiad születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől!"
Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki.
Ezek az evangélium igéi.

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Nekem Atyám dolgaiban kell lennem.
Jézus szülei évről évre fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét esztendős lett, az ünnepi szokás szerint szintén fölmentek. Az ünnepek elmúltával hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban ott maradt Jeruzsálemben anélkül, hogy szülei észrevették volna. Azt gondolták, hogy az úti társaságban van. Már egy napi járásra voltak, amikor keresni kezdték a rokonok és az ismerősök között. Mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, és ott keresték.
Három nap múlva találták meg a templomban. A tanítómesterek között ült, hallgatta és kérdezgette őket. Aki csak hallotta, módfelett elcsodálkozott értelmességén és feleletein. Amikor szülei megpillantották, nagyon meglepődtek. Azután anyja így szólt hozzá: ,,Fiam, miért tetted ezt velünk? Látod, atyád és én bánkódva kerestünk!" Jézus ezt felelte nekik: ,,Miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy nekem Atyám dolgaiban kell lennem?" Ők azonban nem értették, hogy mit akar ezzel mondani.
Akkor követte őket, lement velük Názáretbe, és engedelmeskedett nekik.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 1,16.18-21.24a vagy Lk 2,41-51a


Magyar kurír oldalon
...... ........... ........... .......


Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának.
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni. Ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiad születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől!" Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki.

Imádság:
Mindenható Úristen, aki gondviselésed eszközéül gyarló embereket választasz, ily módon is kitünteted isteni hatalmadat a világ kormányzásában, áraszd ránk kegyelmedet, hogy ki imádva elismerem benned a legfőbb hatalmasságot és minden hatalom kútfejét: annak általad rendelt egyházi és világi képviselőit köteles engedelmességgel tiszteljem, s így isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent akaratodat.

Elmélkedés: C. Horváth István Sándor
Szent Józsefet, Mária jegyesét, Jézus nevelőapját ünnepeljük a mai napon, akiről nagyon keveset tudunk meg az evangéliumokból, csupán Jézus születésekor szerepel néhány alkalommal. Az evangélista ,,igaz embernek" nevezi őt, ami arra utal, hogy vallásos ember volt, aki igyekezett a maga életében Isten törvényeit megvalósítani. Hitének, igaz életének egyik tanújele, hogy megérti azokat a látomásokat, amelyeket álmában kap, és azoknak megfelelően cselekszik. A mai evangéliumban is egy ilyen álomról, látomásról olvasunk, amelyből József megtudja Isten küldöttétől, az angyaltól, hogy jegyesének, Máriának a Szentlélek közreműködésének köszönhetően fog hamarosan gyermeke születni, és azt az utasítást kapja, hogy vegye feleségül Máriát. József pedig nem kételkedik abban, hogy az üzenet valóban Istentől származik, hanem megteszi amit Isten kér tőle.
Az éjszakai látomás során tehát nem csak a születendő gyermek származásával kapcsolatban kap útmutatást, hanem saját hivatását, feladatát is felismeri.
Nekünk is figyelnünk kell Isten küldötteire és üzeneteire. Nekünk is meg kell hallanunk, amikor ismerteti velünk szándékát és nekünk is készséggel kell azt teljesítenünk. Életünk boldogságát akkor fogjuk megtalálni, ha a magunk elképzelései helyett Isten akaratát valósítjuk meg.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: engedelmességgel, engedelmeskedett, közreműködésének, evangéliumokból, megszégyeníteni, megpillantották, megigazulására, megparancsolta, tanítómesterek, elcsodálkozott, megigazulással, megszilárdítom, kormányzásában, megvalósítani, szentlélektől, nemlétezőknek, értelmességén, teljesítenünk, szülőanyjának, jeruzsálemben, mindnyájuknak, hatalmasságot, gondviselésed, származásával, evangéliumban, elképzelései, kapcsolatban, születésekor, törvényednek, jeruzsálembe, visszatértek, köszönhetően, cselekedett, parancsolta, teljesítsem, királyságod, magvadból származó, mózesi törvénnyel, hitből fakadó, hittel kapcsolatban, ígéret minden, írás mondja, benne fogant, evangélium igéi, húsvét ünnepére, ünnepi szokás, ünnepek elmúltával, gyermek Jézus, napi járásra, ismerősök között, tanítómesterek között, világ kormányzásában, Szent József, Boldogságos Szűz Mária, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Dávid, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Amikor József, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Nekem Atyám, Amikor Jézus, Mindenható Úristen, Horváth István Sándor, Szent Józsefet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fújjad márciusi szél . . .  Szeretettel  Esti kép  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szép Álmokat  Hernádkak  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Hernádkak  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Aztán itt van egy másik szerep...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkak  Nagy László - Szerelem emléke  A gyomorrontás tojással is kez...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Alvó cica  Gősi Vali - Tükre lennék...  Heltai Jenő: Szabadság  Szép Álmokat  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  1848. március 15-én  Atyám !  Márciusi eső  Esti kép  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Por  Jó éjszakát  Ibolya  A csonk és a facsemete  Síró nő  Alvó baby  Amikor 5 éves voltam,  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Ibolya  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Paul David Tripp Március 16  Vágy, élet és sugár  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Intelem  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kávé  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Atyám !  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Jó éjszakát  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Március 15-re emlékve  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Mély, puha álom - sárga féltés 
Bejegyzés Címkék
magvadból származó, mózesi törvénnyel, hitből fakadó, hittel kapcsolatban, ígéret minden, írás mondja, benne fogant, evangélium igéi, húsvét ünnepére, ünnepi szokás, ünnepek elmúltával, gyermek Jézus, napi járásra, ismerősök között, tanítómesterek között, világ kormányzásában, legfőbb hatalmasságot, evangélista &#8222, maga életében, ilyen álomról, utasítást kapja, üzenet valóban, éjszakai látomás, születendő gyermek, magunk elképzelései, engedelmességgel, engedelmeskedett, közreműködésének, evangéliumokból, megszégyeníteni, megpillantották, megigazulására, megparancsolta, tanítómesterek, elcsodálkozott, megigazulással, megszilárdítom, kormányzásában, megvalósítani, szentlélektől, nemlétezőknek, értelmességén, teljesítenünk, szülőanyjának, jeruzsálemben, mindnyájuknak, hatalmasságot, gondviselésed, származásával, evangéliumban, elképzelései, kapcsolatban, születésekor, törvényednek, jeruzsálembe, visszatértek, köszönhetően, cselekedett, parancsolta, teljesítsem, királyságod, nevelőapját, evangélista, reménykedve, egybekeltek, rendeltelek, észrevették, meglepődtek, kegyelemből, kérdezgette, nemzetséged, kegyelmedet, társaságban, képviselőit, királyságát, boldogságát, megfelelően, elhatározta, küldötteire, látomásokat, küldöttétől, figyelnünk, testvéreim, kételkedik, evangélium, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.