Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fordulat jöhet az óraátállításban
  2018-03-20 08:39:25, kedd
 
  Most vasárnap, március 25-én ismét át kell állítani az órákat. Hajnali 2-kor már 3 óra lesz, így kevesebbet aludhatunk, de este később megy le a nap.
Kérdés, hogy meddig marad az évente kétszeri óraállítgatás. A Napi.hu azt írja, hogy az Európai Parlament képviselői kezdeményezték az óraátállítás felülvizsgálatát. Az állampolgári törekvések ugyanis azt mutatják, hogy sokan eltörölnék a tekergetést.
Több tanulmány vizsgálta az óraátállítás hatásait, előnyökről nem igazán tudtak beszámolni, az egészségre gyakorolt negatív következményeket azonban rendre kimutatták.
A mostani felülvizsgálat során azt mérlegeik, milyen hatással van a közlekedésre, az energiamegtakarításra és az egészségre a nyári és a téli időszámítás fenntartása.
Az ügyet Finnország kezdeményezésére vették napirendre, ugyanis finnek tízezrei kérték a kormányt, hogy szüntesse meg az óraátállítást.

Eltörölheti az Európai Unió az óraátállítást?
Az Európai Parlament képviselői kezdeményezték az óraátállítás felülvizsgálatát. A képviselők arra kérik az Európai Bizottságot, hogy ha szükségesnek látják, töröljék el a téli és a nyári időszámítást..
Az Európai Parlament sajtószolgálatának beszámolója szerint a képviselők 384 igen, 153 nem és 12 tartózkodás mellett elfogadták azt az állásfoglalást, amely szerint rengeteg európai állampolgár fejezte ki aggodalmát az évi kétszeri óraátállítás miatt, annak egészségügyi, illetve anyagi következményei miatt.
A képviselői állásfoglalás felszólítja az Európai Bizottságot, hogy értékelje a 2001-ben elfogadott, nyári időszámításról szóló irányelvet, és ha szükségesnek találja, tegyen javaslatot annak felülvizsgálatára.
A Bizottság január végén megkezdte az ezzel kapcsolatos információgyűjtést, amelynek keretében megvizsgálják az óraátállítás egészségügyi hatásait, de felmérik, hogy a téli és a nyári időszámításra való átállás milyen hatással van a közlekedésre, illetve az energiafelhasználásra.
Az óraátállítás eltörlésének ötlete Finnországból származik, ahol több tízezren fordultak a finn kormányhoz, hogy a tekintsenek el az évi kétszeri óraátállítástól. A finnek a nyári időszámítást állandósítanák a skandináv országban.

Újabb ellenségeket szerzett magának az óraátállítás.
Az uniós parlament sajtószolgálata arról tájékoztatott, hogy a 384 igen szavazattal, 153 ellenszavazattal, 12 tartózkodással elfogadott állásfoglalás szerint az állampolgári kezdeményezések azt mutatják, hogy a széles nyilvánosság fejezi ki aggodalmát egészségi okokra hivatkozva az évente kétszer, márciusban és októberben esedékes óraátállítás miatt.
Rámutattak, számos tanulmány sikertelenül próbálkozott meggyőző eredményt elérni a szabályozás előnyeit illetően, negatív hatásokat azonban rendre kimutattak az emberi egészségre nézve. Az EP-képviselők állásfoglalásukban felszólították az Európai Bizottságot, hogy végezzen alapos értékelést a nyári időszámításról szóló irányelvről, és szükség esetén tegyen javaslatot annak felülvizsgálatára.
A 2001-ben hatályba lépett jelenlegi nyári időszámításról szóló irányelv harmonizált időpontot ír elő a nyári időszámítás kezdetét és végét illetően az egész unióra vonatkozóan azzal a céllal, hogy segítse a belső piac hatékony működését. Az Európai Bizottság január végén döntött arról, hogy információkat gyűjt arról, mi indokolhatja az óraátállításra vonatkozó irányelv módosítását. Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a közlekedésre, az energiamegtakarításra és az emberi egészségre gyakorolt hatását mérlegelik.
Az óraátállítás kérdésének napirendre tűzését Finnország kezdeményezte azt követően, hogy állampolgárok tízezrei kérték a finn kormányt, a jövőben tekintsen el az évi kétszeri óraátállítástól, és maradjon a nyári időszámítás

Forrás: www.nlcafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Címkék: felülvizsgálatát, kezdeményezésére, következményeket, ellenszavazattal, óraátállítástól, kezdeményezések, sajtószolgálata, időszámításról, felülvizsgálat, felszólították, óraátállításra, állásfoglalást, állandósítanák, kezdeményezték, tartózkodással, következményei, óraátállítást, állásfoglalás, állampolgárok, időszámításra, kezdeményezte, tájékoztatott, információkat, finnországból, megvizsgálják, tájékoztatása, óraállítgatás, óraátállítás, időszámítást, egészségügyi, sikertelenül, eltörlésének, próbálkozott, indokolhatja, szükségesnek, közlekedésre, évente kétszeri, óraátállítás felülvizsgálatát, állampolgári törekvések, óraátállítás hatásait, egészségre gyakorolt, mostani felülvizsgálat, téli időszámítás, ügyet Finnország, képviselők arra, nyári időszámítást, képviselői állásfoglalás, 2001-ben elfogadott, ezzel kapcsolatos, óraátállítás egészségügyi, nyári időszámításra, óraátállítás eltörlésének, Európai Parlament, Európai Unió, Európai Bizottságot, Európai Bizottság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png fotel  Minden harmadik...  Akarat  Egy bizonyos határt  Png telefon  Idő  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Idő  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szívem  Őrizkednünk kell...  Png csokor  A sors  Jó éjszakát  Alvó cicák  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Reggel van  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes délutánt kívánok  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mai harmónia kártyám  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Kaffka_Margit  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png fotel  Facebookon kaptam  Png fotel  Sose bánj semmit  Nem számIt  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Zilahy Lajos gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Nem tudhatod  Akarat  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Png virág  Sokan azt tartják  Adakozás  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  A másik dolog,  Tanuld meg ezt a versemet  Png kislány  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Png kislány  Rátalálsz  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog, 
Bejegyzés Címkék
évente kétszeri, óraátállítás felülvizsgálatát, állampolgári törekvések, óraátállítás hatásait, egészségre gyakorolt, mostani felülvizsgálat, téli időszámítás, ügyet Finnország, képviselők arra, nyári időszámítást, képviselői állásfoglalás, 2001-ben elfogadott, ezzel kapcsolatos, óraátállítás egészségügyi, nyári időszámításra, óraátállítás eltörlésének, finn kormányhoz, skandináv országban, uniós parlament, állampolgári kezdeményezések, széles nyilvánosság, évente kétszer, szabályozás előnyeit, emberi egészségre, nyári időszámításról, 2001-ben hatályba, nyári időszámítás, egész unióra, belső piac, óraátállításra vonatkozó, uniós bizottság, óraátállítás kérdésének, finn kormányt, jövőben tekintsen, felülvizsgálatát, kezdeményezésére, következményeket, ellenszavazattal, óraátállítástól, kezdeményezések, sajtószolgálata, időszámításról, felülvizsgálat, felszólították, óraátállításra, állásfoglalást, állandósítanák, kezdeményezték, tartózkodással, következményei, óraátállítást, állásfoglalás, állampolgárok, időszámításra, kezdeményezte, tájékoztatott, információkat, finnországból, megvizsgálják, tájékoztatása, óraállítgatás, óraátállítás, időszámítást, egészségügyi, sikertelenül, eltörlésének, próbálkozott, indokolhatja, szükségesnek, közlekedésre, ellenségeket, nyilvánosság, állampolgári, tekintsenek, bizottságot, időszámítás, fenntartása, szabályozás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2001
  • e Hét: 7802
  • e Hónap: 40956
  • e Év: 274703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.