Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. nagyböjti hét kedd 03.20
  2018-03-20 10:11:50, kedd
 
  A Sátoros-ünnep alkalmával Jézus így beszélt a farizeusokhoz: ,,Én elmegyek, és ti hiába kerestek, mert meghaltok bűneitekben. Ahová én megyek, oda ti nem jöhettek." A zsidók erre tanakodni kezdtek: ,,Csak nem akarja megölni magát, hogy ezt mondja: »Ahová én megyek, oda ti nem jöhettek?«" Jézus így folytatta: ,,Ti innen alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok. Azért mondtam nektek, hogy meghaltok bűneitekben, mert nem hiszitek el rólam, hogy ki vagyok: ezért kell meghalnotok bűneitekben." Erre megkérdezték: ,,De hát ki vagy te?" Jézus azt válaszolta: ,,Kezdettől fogva az vagyok, amit mondok is nektek. Sokat kellene még beszélnem rólatok, és ítéletet mondanom felettetek, mert aki engem küldött, igazmondó; én pedig azt hirdetem a világnak, amit tőle hallottam." De azok nem értették meg, hogy az Atyáról beszél nekik. Végül Jézus azt mondta nekik: ,,Ha majd felemelitek (a kereszten) az Emberfiát, akkor megtudjátok, hogy én vagyok, és hogy semmit nem teszek önmagamtól, hanem azt hirdetem, amit Atyámtól tanultam. Aki küldött engem, az velem van, és nem hagy magamra, mert én mindig azt cselekszem, amiben ő tetszését találja." E szavak után sokan hittek Jézusban.

OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
Isten megkönyörül mindazokon, akik a Megváltó előképére, a fán függő rézkígyóra föltekintenek.
Az Egyiptomból való kivonulás idején a választott nép elhagyta a Hór hegyét, és Edom földjét megkerülve a Vörös-tenger felé haladt. A nép azonban belefáradt a vándorlásba, és zúgolódni kezdett Isten és Mózes ellen:
,,Miért hoztál ki minket Egyiptomból, azért, hogy meghaljunk itt a pusztában? Nincsen kenyér, nincsen ivóvíz, és unjuk már e semmit érő manna-étket is!"
Az Úr ekkor mérges kígyókat küldött a népre, s ezek megmarták őket, úgyhogy Izrael fiai közül sokan meghaltak.
Erre Mózes elé járultak, és így kérlelték őt: ,,Vétkeztünk, lázadoztunk Isten ellen és teellened. Imádkozzál, hogy a kígyókat vegye el tőlünk az Úr!" Mózes tehát közbenjárt a népért, és az Úr így válaszolt: ,,Csináltass egy rézkígyót, és tűzd ki jelül egy fára. Akit marás ért és rátekint, az életben marad."
Csináltatott is Mózes egy rézkígyót, és kitűzte jelül egy fára. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt.
Ez az Isten igéje.
Szám 21,4-9

Imádság
Uram, Istenem, szívből bánom egész életem minden vétkét, mert ezzel rászolgáltam büntetésedre; mivel hozzád, legnagyobb jótevőmhöz hálátlan voltam; különösen pedig azért, mert téged, végtelenül jó Istent ezáltal megbántottalak! Ígérem, hogy életemet megjavítom, és többé nem akarok vétkezni. Jézusom, add ehhez kegyelmedet!.

Elmélkedés C Horváth István Sándor
Az előzményekben Jézus már tanított az Atyával való egységéről, arról, hogy ő az Atya küldötte, valamint arról, hogy maga az Atya tesz minderről tanúságot. A mai evangéliumi szakaszban e kijelentéseinek összefoglalásaként vonja le a végső következtetést: ,,semmit nem teszek önmagamtól, hanem azt hirdetem, amit Atyámtól tanultam." Ennek igazsága majd akkor fog sokak számára világossá válni, amikor a kereszten felemelik őt. A hitetlenség oka az, hogy ellenfelei nem akarják megérteni őt, nem akarják elfogadni isteni származását. Mindaddig, amíg csupán valóságos embert látunk benne, de nem hiszünk abban, hogy Jézus valóságos Isten, nem fogunk megérteni semmit a küldetéséből, és nem fog vágy ébredni bennünk, hogy kövessük őt. A benne nem hívők számára az Úr figyelmeztetése így hangzik: ,,meghaltok bűneitekben, mert nem hiszitek el rólam, hogy ki vagyok."
A hit és hitetlenség állnak itt egymással szemben, mint az ember lehetséges válaszai. Amikor Jézus származásának és küldetésének titkába beavatja az embereket, és amikor megismerteti velük az Atya üdvözítő tervét, akkor lehetőséget ad a döntésre. Az egykori hallgatósághoz hasonlóan mi is választás elé kerülünk: hiszünk-e benne vagy hitetlenül elutasítjuk őt? A döntés távolabbi következménye, hogy a hitetlenek meghalnak bűneikben és emiatt a kárhozatra kerülnek, ezzel szemben a Jézusban hívők és a hitükben hűségesen kitartók elnyerik bűneik bocsánatát és jutalmul az örök életet kapják.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: figyelmeztetése, kijelentéseinek, következtetést, megbántottalak, hallgatósághoz, következménye, előzményekben, föltekintenek, farizeusokhoz, származásának, megkérdezték, büntetésedre, föltekintett, rászolgáltam, küldetéséből, csináltatott, küldetésének, megismerteti, kegyelmedet, vándorlásba, bűneitekben, megkönyörül, egyiptomból, lázadoztunk, evangéliumi, hitetlenség, megtudjátok, meghalnotok, származását, lehetőséget, elutasítjuk, felemelitek, megkerülve, választott, mindazokon, cselekszem, zsidók erre, világból vagytok, világból vagyok, kígyókat vegye, életben marad, életben maradt, előzményekben Jézus, végső következtetést, kereszten felemelik, ember lehetséges, egykori hallgatósághoz, döntés távolabbi, hitetlenek meghalnak, kárhozatra kerülnek, hitükben hűségesen, örök életet, Végül Jézus, OLVASMÁNY Mózes, Erre Mózes, Elmélkedés Horváth István Sándor, Amikor Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy tavasz  Müller Péter tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az ember  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mindig lesz olyan  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Magamnak  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Andrássy Réka - A bolond Böske  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Horváth Szilvia tollából  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Egy barátság története  Tavaszi este  Jó éjszakát  Egy gondolat  Spenót fasírttal  Szívek  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  jó reggelt  Horváth Szilvia tollából  Alvó cica  Facebookon kaptam  Vidámság  Magyar költészet napja  Paul David Tripp Április 15  Nevelőszülőkhöz adták,  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Alvó cicák  Jánosházy György: Fogd a kezem  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Somlyó Zoltán - Orgonával  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ott van  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét kedves látogatóimna...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Különleges  Önmaga ellenére  Mindig lesz olyan  József Attila – Keresek ...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Borzasztó  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Nevelőszülőkhöz adták,  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Nagy és kis csodák  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  A Magyar Költészet napja alkal...  Martin Buber, A haszidim meséi  képre írva  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Emlékezz 
Bejegyzés Címkék
zsidók erre, világból vagytok, világból vagyok, kígyókat vegye, életben marad, életben maradt, előzményekben Jézus, végső következtetést, kereszten felemelik, ember lehetséges, egykori hallgatósághoz, döntés távolabbi, hitetlenek meghalnak, kárhozatra kerülnek, hitükben hűségesen, örök életet, figyelmeztetése, kijelentéseinek, következtetést, megbántottalak, hallgatósághoz, következménye, előzményekben, föltekintenek, farizeusokhoz, származásának, megkérdezték, büntetésedre, föltekintett, rászolgáltam, küldetéséből, csináltatott, küldetésének, megismerteti, kegyelmedet, vándorlásba, bűneitekben, megkönyörül, egyiptomból, lázadoztunk, evangéliumi, hitetlenség, megtudjátok, meghalnotok, származását, lehetőséget, elutasítjuk, felemelitek, megkerülve, választott, mindazokon, cselekszem, önmagamtól, belefáradt, bocsánatát, válaszolta, felettetek, rézkígyóra, végtelenül, szakaszban, egységéről, hitetlenek, ellenfelei, hitetlenül, lehetséges, elmélkedés, megjavítom, csináltass, közbenjárt, imádkozzál, kárhozatra, jótevőmhöz, legnagyobb, meghaljunk, vétkeztünk, alkalmával, bűneikben, tanúságot, meghalnak, minderről, megérteni, valóságos, kérlelték, válaszolt, teellened, emberfiát, hallottam, megmartak, igazmondó, egymással, távolabbi, meghaltok, kereszten, rézkígyót, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 965
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 24703
  • e Év: 258450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.