Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
13 éves lány indított el forradalmat a műkorcsolyában
  2018-03-22 18:08:25, csütörtök
 
  2018.03.19. Index sport
A 13 éves Alekszandra Truszova lett az első műkorcsolyázónő, aki szabad programja közben két négyfordulatos ugrást is be tudott mutatni. A kivitelezés is tökéletesre sikerült, nem véletlenek a forradalmi és történelmi jelzők. Természetesen ezzel a teljesítménnyel meg is nyerte a junior-világbajnokságot Szófiában
...... ......


,,Szasa Truszova két kvadrát ugrott egy versenyen, és a technikai pontszáma magasabb volt, mint bármelyik férfi korcsolyázóé a mezőnyben. Legenda, és még csak 13 éves. Hölgyeim és uraim, egy királynőt adok át" - írta Twitterén Hanju Juzuru Phjongcshang olimpiai bajnok műkorcsolyázója.
,,A kvadrák többé már nem csak a férfiakhoz tartoznak. A női műkorcsolya elkezdte a saját kvadra forradalmát. Ma történelmet írt" - ezek pedig már Tara Lipinski világ- és olimpiai bajnok szavai.
Truszova kűrjében egy négyfordulatos salchow-t és egy négyfordulatos toe-loopot ugrott. Korábban nő csak egyszer ugrott versenyen négyfordulatost. A japán Ando Miki még a 2002-es junior Grand Prix-döntőn mutatott be egy salchow-t. Truszova most 92,35 technikai pontot kapott. Ez nem hivatalos világrekord.
Videó Link
A friss junior világbajnoknak jobb pontszáma lett, mint az olimpián a háromszoros férfi világbajnok Patrick Channak, és a Phjongcshangban a legjobb nyolcban végző oroszokat, Mihail Koljadát és Dmitrij Alijevet is lenyomta volna ezzel, ha csak a technikai pontokat nézzük.
Azon persze már nem is lepődik meg senki, hogy Oroszországban tinédzsersport a korcsolya. Az olimpiát például a 15 éves Alina Zagitova nyerte, míg négy évvel ezelőtt a szintén 15 éves Julija Lipnyickaja volt az orosz olimpiai csapat egyik sztárja. Truszova négyévesen kezdett korcsolyázni, tavaly indult először nemzetközi versenyen, most pedig már szinte minden elképzelhető rekord az övé a kvadrákon kívül is. Ő lett minden idők legfiatalabb junior világbajnoka, junioroknál övé a legmagasabb összpontszám, a legjobb rövid programot is ő futotta, és most neki van a legerősebb szabad programja.
A négyfordulatos technikailag és fizikailag is nehezen kivitelezhető ugrás, a férfi mezőnyben sem tudja mindenki. Truszova már a szezon elejétől arra készült, hogy megugorja a kvadrát.
,,Meg akartam tanulni egy négyfordulatost, mert olyat akartam csinálni, amit senki más nem tud. A tanulást tripla axellel kezdtem. Már régebben is próbáltam, egy másik edzővel, amikor még tízéves voltam, de akkor nem működött az axel. Aztán Eteri Georgijevna Tutberidzéhez kerültem (nála készül az olimpiai bajnok Zagitova és a második Medvegyeva is). Fél éve korcsolyáztam nála, aztán megint megpróbáltam a tripla axelt. Nem ment túl jól. Aztán döntöttük úgy, hogy megpróbáljuk a négyfordulatos salchow-t. Tavaly áprilisban csináltam meg. A négyfordulatos toe-loopot a decemberi junior Grand Prix-döntő után kezdtem el tanulni" - idézte Truszovát az ISU honlapja.
Danyil Glejhengauz, a műkorcsolyázó egyik edzője elmondta, nem ők akarták, hogy négyfordulatost ugorjon Truszova, ő állt elő az ötlettel. Fontos szemponttá vált, hogy nem volt benne félelem. Először a triplákat gyakorolták, egyre növelve a magasságot. Az edző szerint Truszova jó alany volt ehhez, mert fizikailag és mentálisan is elég erős, jól ugrik. Hogy a sérüléseket elkerüljék, ugrás közben speciális emelőszerkezetet (valami ilyesmit) és párnázott ruhákat használtak. Nagyjából fél év kellett ahhoz, hogy megtanulják a négyfordulatost.
15 évesen - két év múlva - minden idők második legfiatalabb téli olimpiai bajnoka lett, amikor Szocsiban a programban először szereplő csapatversenyben első lett Oroszországgal.

- Több edző szerint éppen erre az eredményre vezethető vissza, hogy most kiszáll. A sok sztár nevelő Alekszandr Zsulin edző úgy véli, hogy a műkorcsolyázó nem tudott megbirkózni azzal a figyelemmel és népszerűséggel, amit az aranyérem váltott ki. A műkorcsolyázó olimpiai bajnok, Julija Lipnyickaja 19 évesen visszavonult, részletesen nem indokolta miért, de anorexiája és mentális problémai miatt dönthetett így. Lipnyickaja 15 évesen volt a csúcson, két évbe sűrűsödött össze egész felnőtt karrierje. Az oroszok rövid időn belül a második olimpiai bajnokukról kénytelenek lemondani a phjongcsangi olimpia előtt, hétvégén az egyéni bajnok Angyelina Szotnyikova jelentette be, hogy sérülése miatt nem tudja megvédeni címét 2018-ban.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Címkék: csapatversenyben, világbajnokságot, emelőszerkezetet, műkorcsolyázója, phjongcshangban, műkorcsolyázónő, teljesítménnyel, négyfordulatost, népszerűséggel, négyfordulatos, világbajnoknak, tinédzsersport, oroszországban, oroszországgal, műkorcsolyázó, természetesen, kivitelezhető, tutberidzéhez, korcsolyáztam, elképzelhető, visszavonult, korcsolyázóé, megpróbáltam, phjongcshang, megpróbáljuk, korcsolyázni, legfiatalabb, technikailag, világbajnoka, phjongcsangi, összpontszám, figyelemmel, tökéletesre, kénytelenek, bajnokukról, legmagasabb, első műkorcsolyázónő, technikai pontszáma, királynőt adok, kvadrák többé, férfiakhoz tartoznak, saját kvadra, négyfordulatos salchow-t, négyfordulatos toe-loopot, japán Ando, 2002-es junior, friss junior, háromszoros férfi, legjobb nyolcban, technikai pontokat, olimpiát például, orosz olimpiai, Alekszandra Truszova, Szasa Truszova, Twitterén Hanju Juzuru Phjongcshang, Tara Lipinski, Ando Miki, Grand Prix-döntőn, Patrick Channak, Mihail Koljadát, Dmitrij Alijevet, Alina Zagitova, Julija Lipnyickaja, Aztán Eteri Georgijevna Tutberidzéhez, Grand Prix-döntő, Danyil Glejhengauz, Alekszandr Zsulin, Angyelina Szotnyikova,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Walter Chrysler mondta  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bársony székben  Robin Wight pitypang szobra  Hamvas Béla  Müller Péter tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Előfordul, hogy  Zilahy Lajos gondolata  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gebhardt Nóra versei II.  Spenót fasírttal  Alvó cicák  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mindig lesz olyan  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Különleges  Annyira tisztelem a szabadságo...  Csend  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  IGEN így  Facebookon kaptam  Töröld le  Alvó cicák  Szívek  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  40 felett  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Bársony székben  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy barátság története  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szívek  képre írva  Spenót fasírttal  Reményik Sándor: Pierrot &...  Vannak emberek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  József Attila - Kopogtatás nél...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  különleges  Erdei gyöngyvirág  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Mindent de mindent visszakap  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Krisztinától  39 ígéret  Mindig lesz olyan 
Bejegyzés Címkék
első műkorcsolyázónő, technikai pontszáma, királynőt adok, kvadrák többé, férfiakhoz tartoznak, saját kvadra, négyfordulatos salchow-t, négyfordulatos toe-loopot, japán Ando, 2002-es junior, friss junior, háromszoros férfi, legjobb nyolcban, technikai pontokat, olimpiát például, orosz olimpiai, kvadrákon kívül, legmagasabb összpontszám, legjobb rövid, legerősebb szabad, négyfordulatos technikailag, férfi mezőnyben, szezon elejétől, tanulást tripla, másik edzővel, olimpiai bajnok, második Medvegyeva, tripla axelt, decemberi junior, műkorcsolyázó egyik, triplákat gyakorolták, edző szerint, sérüléseket elkerüljék, programban először, eredményre vezethető, aranyérem váltott, műkorcsolyázó olimpiai, oroszok rövid, második olimpiai, phjongcsangi olimpia, egyéni bajnok, csapatversenyben, világbajnokságot, emelőszerkezetet, műkorcsolyázója, phjongcshangban, műkorcsolyázónő, teljesítménnyel, négyfordulatost, népszerűséggel, négyfordulatos, világbajnoknak, tinédzsersport, oroszországban, oroszországgal, műkorcsolyázó, természetesen, kivitelezhető, tutberidzéhez, korcsolyáztam, elképzelhető, visszavonult, korcsolyázóé, megpróbáltam, phjongcshang, megpróbáljuk, korcsolyázni, legfiatalabb, technikailag, világbajnoka, phjongcsangi, összpontszám, figyelemmel, tökéletesre, kénytelenek, bajnokukról, legmagasabb, megbirkózni, kivitelezés, junioroknál, háromszoros, megtanulják, forradalmát, szotnyikova, világbajnok, glejhengauz, alekszandra, műkorcsolya, lipnyickaja, gyakorolták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1685
  • e Hét: 3455
  • e Hónap: 16131
  • e Év: 249878
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.