Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja 05.21
  2018-05-21 08:19:31, hétfő
 
   
  2018. május 20. vasárnap 17:00
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől. Az Egyház Anyja titulus, mellyel 1980 óta a loretói litániában is megszólítjuk a Szűzanyát, közelebb hozza a hívők számára Mária istenanyaságának azt a ,,kiterjesztését", melyet Fiának misztikus Teste, az Egyház irányában él meg, és amelynek köszönhetően mi magunk, Krisztusban megkeresztelt emberekként Máriára mint égi Édesanyánkra tekinthetünk.
Az Egyház szimbóluma itt ,,a szeretett tanítvány", aki most már saját anyjaként is tekint Jézus Anyjára. Mária lelki anyasága egyetemes, mert az üdvösség műve is egyetemes. Mély lelki anyaság fűzi mindazokhoz, akik a keresztség által a kegyelem rendjében Fiának testvéreivé lettek, így a totus Christus irányában teljesedik ki igazán istenanyasága.

Magyar Kurír

- Kilenced Segítő Szűz Mária ünnepére
Segítő Szűz Mária-kilenced az idén egybeesik a pünkösdi felkészüléssel, mintegy hangsúlyozva, hogy Mária volt az Egyház Anyja ...
.......


Segítő Szűz Mária-kilenced az idén egybeesik a pünkösdi felkészüléssel, mintegy hangsúlyozva, hogy Mária volt az Egyház Anyja és a Keresztények Segítsége kezdettől fogva.
Mária még ma is él, és az üdvösségre akar vezetni minket, egy olyan világban, ahol az emberek lelke nyugtalan és gyenge. Mária hív bennünket, hogy imádkozzunk, kérve a Szentlelket, hogy alakítson át és töltsön el minket a hit és a remény erejével. Egy világban, amelyet a gyűlölet és az erőszak jellemez, és egyre nagyobb méreteket ölt a keresztények üldözése, a Lélek az evangélium bátor apostolaivá tesz minket. Don Bosco azt akarta, hogy a valdoccói nagy oltárképen Máriát az Egyház és az apostolok segítségeként ábrázolják, akik a képen mind mártíromságuk eszközével van megjelenítve. Ebben a május 15-23. között imádkozott kilencedben különleges módon Máriára bízzuk a szalézi püspököket, akik május 21-25. között tesznek látogatást Torinóban és Don Bosco életének szent helyszínein; és a hetedik Mária, a Keresztények Segítsége című nemzetközi kongresszust (Torino - Colle Don Bosco, augusztus 6-9.), amelynek témája: Mária házától a mi otthonainkba. Ezekkel az eseményekkel a Szalézi Család ki akarja fejezni elkötelezettségét, hogy elfogadja és támogatja Isten tervét a családok számára, Mária hathatós közbenjárásának ajánlva az egyházat és a családot. A család evangéliuma Isten szeretetének jó híre, amit hirdetni kell azoknak, akik házaspárként megélik a család eme alapvető emberi és személyes tapasztalatát, és nyitottak a gyermekáldásra. Az egyháznak a házasságról szóló tanítását hatékony módon kell bemutatni, ami megérinti az emberek szívét, és Isten tervének megfelelően alakítja át.

- Kilenced Segítő Szűz Mária
A közelgő Segítő Szűz Mária ünnepére készülve a szalézi munkatársak újra közös imára hívnak mindenkit. ,,Ő tett mindent!"- mondta Don Bosco. Imádkozzunk és bízzunk Máriában, ő elvezet bennünket Jézushoz!
,,Gyenge erők, amikor egyesülnek, erőssé válnak; és ha egy kötél önmagában könnyen el is szakad, három kötelet egyesítve nehéz azokat eltépni" - idézte Don Bosco a Prédikátor könyvét (4,12) a szalézi munkatársaknak írt Szabályzatában. Hallgassunk most is az ő szavára, és imádkozzunk együtt a magyar Szalézi Családért, hogy lelki közösségben egymással előmozdítsuk apostoli küldetésünket hazánkban!
MÁDSÁGOK
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól! Ámen. (3x)

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes,
az Úr van teveled,
áldott vagy te az asszonyok között,
és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus.
Asszonyunk, Szűz Mária,
Istennek szent Anyja,
imádkozzál érettünk, bűnösökért,
most és halálunk óráján. Ámen. (3x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. (3x)
Zárófohász: Dicsértessék és áldassék mindenkor a legméltóságosabb Oltáriszentség!
Üdvöz légy, Úrnőnk, irgalmasságnak asszonya!
Élet, édesség, reménycsillag, áldunk.
Most kérve kérlel Évának száműzött népe.
Hozzád sóhajtozunk, sírva és zokogva
siralmaink völgye mélyén.

Hallgass meg hát, égi közbenjárónk!
Kegyes Anyánk, két szemed áldott sugarát fordítsd ránk végre!
És Jézust mutasd nekünk, méhed szent gyümölcsét,
hogy őt e számkivetés múltán lássuk!
Ó áldott, ó drága, ó édes, szép Szűz Mária! (3X)

Zárófohász: Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk
Aki kegyelmet kér Istentől, élessze fel a Szentségi Jézusba vetett hitét, és tiszteletét a Szűzanya iránt. Mondjon el kilenc napon át: három Miatyánkot, Üdvözlégyet, Dicsőséget az Oltáriszentség tiszteletére a következő zárófohásszal: ,,Dicsértessék és áldassék mindenkor a legméltóságosabb Oltáriszentség!"
Valamint mondja el háromszor az Üdvözlégy Úrnőnk imát (Salve Regina) a Segítő Szűz tiszteletére ezzel a zárófohásszal: ,,Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk!"
Járuljon a szentségekhez (szentgyónás, Eucharisztia).
Ajánlja fel saját személyes munkáját, vagy anyagi támogatását a Szalézi Művek, a gyerekek, fiatalok javára.


Wikipedia: Az egyház által elfogadott Mária-jelenések Link

- II. János Pál pápa azt kérte, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert - mint mondta - ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal,
...... .....


Az Apostoli Palota Szent Péter térre néző oldalán látható a Mater Ecclesiae (az Egyház Anyja) című mozaik. Szűz Mária képét II. János Pál akarata szerint 1981. december 7-én helyezték el a palota falán. A mozaik alatt ott a lengyel pápa címere és jelmondata: ,,Totus Tuus" (Egészen a tied).
De miért helyeztetett II. János Pál Szűzanya-mozaikot a Szent Péter térre? A lengyel pápa az 1981. május 13-án, a téren elkövetetett merénylet után Mária oltalmának tulajdonította megmenekülését. De már egy évvel korábban, amikor a nagyhéten több ezer fiatallal találkozott, egy diák felvetette neki az ötletet, hogy a Szent Péter téren, egy jól látható helyen helyezzenek el egy Mária-ábrázolást - ami különös módon addig hiányzott onnan.
II. János Pál pápa azt kérte, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert - mint mondta - ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal, és különösen közel volt az Egyházhoz a történelem legnehezebb pillanataiban"
A kép egy hagyományos Mária-ábrázolás másolata: Az Istenszülő a gyermekkel, amit Madonna della colonna (oszlopos Madonna) néven is ismernek. Az eredeti a Szent Péter-bazilika helyén Nagy Konstantin császár által építtetett ókori templom egyik oszlopán volt látható. Miután a II. vatikáni zsinat végén, 1964 novemberében VI. Pál pápa bejelentette, hogy Máriát mint az Egyház Anyját is tiszteljük, ezt az ősi képet Mater Ecclesiae-nak nevezték el.
A mozaikot 1981. december 7-én, a szeplőtelen fogantatás ünnepe előestéjén helyezték el az Apostoli Palota falán. Másnap II. János Pál pápa megáldotta a képet, és kifejezve: ezentúl ,,mindazok, akik eljutnak a Szent Péter térre, felemelhetik szemüket a képre, gyermeki bizalommal üdvözölhetik a Szűzanyát, és a közbenjárásába ajánlhatják kéréseiket."
...... .......


Forrás: Aleteia.com, Opusdei.org
Fotó: Wikipédia; Fatherjerabek.com
Magyar Kurír


- Lorettói litánia Link
Szentséges Szűz Mária - Könyörögj érettünk!
Istennek szent anyja - Könyörögj érettünk!
Szüzeknek szent Szüze - Könyörögj érettünk!
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: istenanyaságának, legméltóságosabb, közbenjárásának, pünkösdvasárnap, istentiszteleti, megmenekülését, tulajdonította, oltáriszentség, felkészüléssel, irgalmasságnak, közbenjárásába, kiterjesztését, gyermekáldásra, szabályzatában, munkatársaknak, szenteltessék, zárófohásszal, fatherjerabek, pillanataiban, mártíromságuk, tapasztalatát, megkeresztelt, szentléleknek, segítségeként, reménycsillag, küldetésünket, szentségekhez, istenanyasága, köszönhetően, keresztények, üdvözölhetik, megbocsátunk, helyeztetett, megjelenítve, felemelhetik, eucharisztia, pünkösdvasárnap utáni, idei évtől, loretói litániában, hívők számára, szeretett tanítvány”, üdvösség műve, keresztség által, kegyelem rendjében, totus Christus, idén egybeesik, pünkösdi felkészüléssel, üdvösségre akar, olyan világban, emberek lelke, remény erejével, erőszak jellemez, Szűz Mária, Egyház Anyja, Szentségi Kongregáció, Boldogságos Szűz Máriának, Egyház Anyjának, Jézus Anyjára, Magyar Kurír, Kilenced Segítő Szűz Mária, Segítő Szűz Mária-kilenced, Keresztények Segítsége, Colle Don Bosco, Szalézi Család, Segítő Szűz Mária, Szalézi Családért, Üdvözlégy Mária, Kegyes Anyánk, Szentségi Jézusba, Üdvözlégy Úrnőnk, Salve Regina, Segítő Szűz, Szalézi Művek, János Pál, Egyház Anyját, Isten Anyja, Apostoli Palota Szent Péter, Mater Ecclesiae, Totus Tuus”, János Pál Szűzanya-mozaikot, Szent Péter, Szent Péter-bazilika, Nagy Konstantin, Mater Ecclesiae-nak, Apostoli Palota, Másnap II, Szentséges Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
10.22. 23:03 Brexit - Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő hala...
10.22. 22:13 A szenátusi választási eredmények felülvizsgálatát kezdeményezte a lengyel ...
10.22. 22:03 Hollik: korrekt együttműködésre törekszünk a főváros vezetőivel
10.22. 22:02 Kövér: kiemelt szerepük volt a szakkollégiumoknak a rendszerváltás előkészí...
10.22. 21:53 Október 23. - Salvini: a magyar nép rendkívüli volt 1956-ban és most is az
10.22. 21:53 Brexit - A Brexit-megállapodás alapelveit jóváhagyta, a ratifikációs menetr...
10.22. 21:43 Október 23. - Böröcz László: az 1956-os forradalom kétszer is diadalmaskodo...
10.22. 21:43 Balázsy Péter nem lesz tagja a szombathelyi közgyűlésnek
10.22. 21:23 Férfi vízilabda ob I - A Miskolc nagy csatára késztette a címvédő Ferencvár...
10.22. 21:23 Török offenzíva - Putyin és Erdogan megállapodott a kurd milíciák török hat...
Tudjátok ?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
még több kérdés
Blog Címkék
A folsavról  1956-tal kapcsolatban ideje le...  Vass Albert: Látható az Ist...  Szép új hetet  Viccek  Zselatinmaszk - visszafiatalít...  Néhány egyszerű gyakorlat segí...  Készülődés  Szép új hetet  Esti kép  Naplemente  Tandari Éva: Nem kérek sokat  Az Úr irgalma végtelen - Tégy ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  csodaszép csokor  Facebookon kaptam  Tandari Éva: Nem kérek sokat  Diótermés  Néhány egyszerű gyakorlat segí...  Posertube  Egy kirándulás emléke  Mitesszerek ellen  Facebookon kaptam  Boldog IV. Károly 10.21  Mai harmónia kártyám  Hideg kéz - hideg láb  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Küldetése van, nem is akármi: ...  Facebookon kaptam  Párizs érseke a politikusoknak  Facebookon kaptam  Szép őszi napot  Katona Bálint: Maradék idő ver...  2019. október 20-án dr. Székel...  Szép őszi napot  A folsavról  Nő őszi öltözékben  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Facebookon kaptam  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Vidám, szép napot  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Esti kép  1882. október 22-én Budapesten...  Jó éjszakát  Viccek  Szent II. János Pál pápa emlék...  Diótermés  Élek, dönthetek, cselekedhetek...  Ady Endre : Misztérium  Napi bölcselet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina...  Az Úr irgalma végtelen - Tégy ...  Nagyon haragos  Szèp estét  Jó reggelt , szép napot  Készülődés  Az nem megoldás  Egy kirándulás emléke  Én még mit sem tudtam rólad......  Hideg kéz - hideg láb  Nem élhetünk nélküle  Csodálatos szép napot , hetet  Mindannyian valakinek az örök ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szèp napot kívánok!  Domonkos Jolán: Görbe világ  Vass Albert: Látható az Ist...  1956-tal kapcsolatban ideje le...  Szèp estét  6 . Keresztény tanösvény: Hisz...  Egy szép álom  Élek, dönthetek, cselekedhetek...  Szèp estét  Mit tegyél a negatív érzelmekk...  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Szép őszi napot  Csodálatos szép napot , hetet  Készülődés  A papnál  Szép őszi kép  Szép új hetet  Domonkos Jolán: Görbe világ  Domonkos Jolán: Görbe világ  Néhány egyszerű gyakorlat segí...  Két ember kapcsolatában sosem ...  Facebookon kaptam  A tele töltött üveg  A "C" vitaminról  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Szèp napot és hetet kíván...  Add tovább!  Téged látlak Uram...  Egy fény gyúlt a mennyből. 
Bejegyzés Címkék
pünkösdvasárnap utáni, idei évtől, loretói litániában, hívők számára, szeretett tanítvány&#8221, üdvösség műve, keresztség által, kegyelem rendjében, totus Christus, idén egybeesik, pünkösdi felkészüléssel, üdvösségre akar, olyan világban, emberek lelke, remény erejével, erőszak jellemez, keresztények üldözése, evangélium bátor, valdoccói nagy, apostolok segítségeként, képen mind, május 15&#8211, szalézi püspököket, hetedik Mária, családok számára, család evangéliuma, házasságról szóló, emberek szívét, közelgő Segítő, szalézi munkatársak, kötél önmagában, szalézi munkatársaknak, magyar Szalézi, mennyekben vagy, ellenünk vétkezőknek, asszonyok között, legméltóságosabb Oltáriszentség, következő zárófohásszal, egyház által, palota falán, mozaik alatt, lengyel pápa, téren elkövetetett, évvel korábban, nagyhéten több, diák felvetette, történelem legnehezebb, hagyományos Mária-ábrázolás, mozaikot 1981, szeplőtelen fogantatás, közbenjárásába ajánlhatják, istenanyaságának, legméltóságosabb, közbenjárásának, pünkösdvasárnap, istentiszteleti, megmenekülését, tulajdonította, oltáriszentség, felkészüléssel, irgalmasságnak, közbenjárásába, kiterjesztését, gyermekáldásra, szabályzatában, munkatársaknak, szenteltessék, zárófohásszal, fatherjerabek, pillanataiban, mártíromságuk, tapasztalatát, megkeresztelt, szentléleknek, segítségeként, reménycsillag, küldetésünket, szentségekhez, istenanyasága, köszönhetően, keresztények, üdvözölhetik, megbocsátunk, helyeztetett, megjelenítve, felemelhetik, eucharisztia, tekinthetünk, elkövetetett, édesanyánkra, megszólítjuk, otthonainkba, dicsértessék, , ,
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3895 db bejegyzés
Összes: 40599 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 619
  • e Hét: 6810
  • e Hónap: 53997
  • e Év: 838350
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.