Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 10. vasárnap 06.10
  2018-06-10 08:26:00, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Az első ember és felesége, miután ettek a tiltott fa gyümölcséből, elrejtőztek a kert fái között, de az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, és féltem, mert mezítelen vagyok, ezért elrejtőztem."
De az Úristen így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?" Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, azért ettem."
Erre az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó rászedett, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te pedig a sarka után leselkedel."
Ez az Isten igéje. Ter 3,9-15

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testvéreim! Mivel a hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme él, mint amiről írva van: ,,Hittem, azért beszéltem", mi is hiszünk, s azért beszélünk.
Tudjuk ugyanis, hogy. aki Jézust feltámasztotta, Jézussal minket is feltámaszt, és veletek együtt elébe állít. Mert minden értetek történik, hogy minél bővebben áradjon a kegyelem, és így hálát is mind többen adjanak az Isten dicsőségére.
Ezért nem veszítjük el kedvünket, mert bár a külső ember romlásnak indult bennünk, a belső napról napra megújul. A mostani, pillanatnyi, könnyű szenvedés ugyanis a mennyei örök dicsőség túláradó mértékét az szerzi meg nekünk. Csak ne a láthatóra, hanem a láthatatlanra fordítsuk figyelmünket. Mert a látható mulandó, a láthatatlan azonban örök. ,,Tudjuk ugyanis, hogy ha földi sátrunk összedől, Istentől kapunk lakást: örök otthont a mennyben, amelyet nem emberi kéz épített.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,13-5,1

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben:
Jézus az ő tanítványaival elment haza. Ismét olyan nagy tömeg gyűlt össze, hogy még evésre sem maradt idejük. Amikor rokonai ezt meghallották, odamentek, hogy elvigyék őt. Az a hír járta ugyanis, hogy megzavarodott.
Az írástudók pedig, akik Jeruzsálemből jöttek, azt mondták: ,,Belzebub szállta meg", és: ,,A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket."
Ám ő magához hívta őket, és példabeszédekben szólt hozzájuk: ,,Hogyan űzhetné ki a sátán a sátánt? Ha egy ország meghasonlik önmagával, az az ország nem maradhat fenn. Ha egy család meghasonlik önmagával, az a család nem maradhat fenn. Ha a sátán önmaga ellen támad és meghasonlik önmagával, akkor nem maradhat fenn, hanem elpusztul. Az erősnek házába nem törhet be senki, és nem ragadhatja el a holmiját, hacsak előbb meg nem kötözi az erőset; így viszont már kirabolhatja a házát.
Bizony, mondom nektek, hogy az emberek fiainak minden bűnt megbocsátanak, és minden káromlást, bárhogyan is káromkodnak. De aki a Szentlelket káromolja, az soha nem nyer bocsánatot, azt örökös, bűn terheli." (Azért mondta mindezt Jézus), mert azt terjesztették: ,,Megszállta a tisztátalan lélek."
Közben anyja és testvérei is odaértek. Megálltak kint, üzentek érte és hívatták. Körülötte tömeg ült. Azt mondták neki: ,,Anyád és testvéreid keresnek téged odakint."
Ő így válaszolt: ,,Ki az én anyám és kik az én testvéreim?" Azután végighordozva tekintetét a körülötte ülőkön, ezt mondta: ,,Íme, ezek az én anyám és az én testvéreim! Mindaz, aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem, nővérem és anyám!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,20-35
...... ......



Imádság
Mindenható Isten! Te minden embert üdvözíteni akarsz és ezt a szándékodat minden emberrel közlöd. Te ébreszted fel bennünk a vágyat, hogy téged keressünk, neked szolgáljunk és földi életünk után is veled legyünk majd az örökkévalóságban. Ugyanakkor felismerjük azt is, hogy a gonosz lélek le akar téríteni minket az üdvösség útjáról. Segíts minket, Istenünk, hogy a kísértéseket felismerjük és visszautasítsuk! Segíts, hogy üdvözítő akaratod megvalósuljon és eljussunk az üdvösségre!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A jóság forrása
A nagypapa, amikor meglátogatta az unokáit, a legszívesebben a 4 éves kislánnyal játszott. Ez alkalommal előkerült egy dobozból egy baba, amelyet ha felhúztak, járni tudott. Karácsonyra kapta a nagypapától a kislány, hetekig játszott vele nagy örömmel, mindig kellett valaki, aki felhúzza, de idővel bekerült a dobozba és szinte teljesen megfeledkezett róla. Amikor most újra felfedezték, azonnal felcsillant a kislány szeme és kérte a nagypapáját, hogy segítsen neki felhúzni. A nagypapa megtette, s a baba elindult, de valami oknál fogva kissé bicegett. A kislány rögtön morcos lett, s most már követelte a papájától, hogy húzza fel újra, de most is csak bicegett. Erre a kislány felkapta, a földhöz vágta s a baba szétesett. A csörömpölésre odajött az édesanyja, felvette a törött babát, hogy elvigye és összerakja, megragassza, de a kislány nekiállt üvölteni, hogy adja vissza neki a babáját, ez az ő játéka, ne vegyék el tőle. S bár a nagypapa is próbálta csitítani, ő hatalmas hisztit vágott, mert nem tudta elviselni, hogy elveszik tőle, amivel játszott, pedig az édesanyja csak meg akarta javítani, amit éppen ő tett tönkre. Az eset kapcsán felmerül a kérdés: Miért nem látta meg édesanyja segíteni akaró szeretetét? Miért nem fogadta el azt? Bizonyára azért, mert csak az adott pillanatra gondolt, és nem tudta elképzelni, hogy kis idő múlva újra játszhat majd a babával.
A mai evangélium kapcsán az a kérdés merül fel bennünk, hogy miért támad olyan gondolat az emberekben, hogy Jézus az ördöggel, a gonosz lélekkel szövetkezve képes csodákat tenni? Micsoda lehetetlen gondolat! Milyen furcsa elképzelés! Honnan jut egyáltalán ilyen bárkinek is az eszébe? A bevezető történet tanulságát folytatva, talán itt is arról van szó, hogy az emberek nem látnak tovább az adott pillanatnál, az adott helyzetnél. Látnak egy rendkívüli cselekedetet Jézustól, nem értik azt, nem ismerik annak hátterét, meg sem próbálják más szemszögből vagy nagyobb távlatból értékelni a történteket, hanem azonnal ítéletet alkotnak, gyors magyarázatot keresnek. Az ítélkezésnél lényeges szempont, hogy mindenki magából indul ki. A jószándékú ember általában másokról is jót feltételez, míg a rosszindulatúak mások cselekedeteiben is rossz indítékokat látnak.
Isten mindent jónak teremtett, de az ember képes mindent elrontani. Isten, az élet teremtője, képes a rosszat jóvá alakítani, a bennem lévő rosszat is. Amikor a magunk vagy mások hibájából rossz körülmények közé kerülünk, akkor egyet tehetünk: imádkozunk Istenhez a változásért, a rossz jóvá alakulásáért. A szenvedés, a súlyos betegség is ilyen helyzet. Nincs biztosíték arra, hogy a helyzet változni fog, főként arra nincs, hogy rövid időn belül jóra fordul minden, mégis bizalommal kell kérnünk és várnunk Isten segítségét. És ha ez a segítség megérkezik, akkor nem szabad akadályoznunk annak megvalósulását, főként akkor nem, ha Isten minket akar átalakítani.
Keresztény emberként hiszünk abban, hogy Isten a jó forrása. A bűn, a rossz megtapasztalása a világban nem kényszeríthet minket arra, hogy elszakadjunk a jóság forrásától, hanem éppen arra ösztönöz minket, hogy visszatérjünk hozzá. Isten számunkra a megújulás forrása. Keressük és tegyük meg mindig az ő akaratát, s akkor a jó növekedni fog bennünk.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: példabeszédekben, örökkévalóságban, megtapasztalása, rosszindulatúak, visszautasítsuk, cselekedeteiben, korintusiakhoz, megfeledkezett, legszívesebben, tanítványaival, feltámasztotta, megvalósulását, megzavarodott, végighordozva, jeruzsálemből, visszatérjünk, terjesztették, megbocsátanak, kényszeríthet, csörömpölésre, megvalósuljon, akadályoznunk, láthatatlanra, segítségével, meglátogatta, ítélkezésnél, fejedelmének, megtiltottam, magyarázatot, alakulásáért, meghallották, cselekedetet, kísértéseket, figyelmünket, elszakadjunk, gyümölcséből, első ember, kígyó rászedett, mező minden, föld porát, asszony közé, sarka után, hitnek bennünk, külső ember, belső napról, mennyei örök, láthatatlanra fordítsuk, látható mulandó, láthatatlan azonban, írástudók pedig, gonosz lelkek, ország meghasonlik, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Márk, Mindenható Isten, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ott van  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Walter Chrysler mondta  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Azért kaptad  Vidámság  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kertem  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Anyák napjára  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Eduardo Sacheri gondolata  Egy tavasz  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Spenót fasírttal  képre írva  különleges  Különleges  Magyar költészet napja  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan válunk hűségesekké?  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Anyámról való emlékek  Szép álmokat!  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  IGEN így  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
első ember, kígyó rászedett, mező minden, föld porát, asszony közé, sarka után, hitnek bennünk, külső ember, belső napról, mennyei örök, láthatatlanra fordítsuk, látható mulandó, láthatatlan azonban, írástudók pedig, gonosz lelkek, ország meghasonlik, család meghasonlik, sátán önmaga, erősnek házába, emberek fiainak, tisztátalan lélek, körülötte ülőkön, evangélium igéi, szándékodat minden, gonosz lélek, üdvösség útjáról, kísértéseket felismerjük, jóság forrása, kislány szeme, nagypapa megtette, baba elindult, kislány rögtön, kislány felkapta, földhöz vágta, baba szétesett, csörömpölésre odajött, törött babát, kislány nekiállt, édesanyja csak, eset kapcsán, adott pillanatra, gonosz lélekkel, bevezető történet, adott pillanatnál, adott helyzetnél, rendkívüli cselekedetet, ítélkezésnél lényeges, jószándékú ember, rosszindulatúak mások, ember képes, élet teremtője, rosszat jóvá, bennem lévő, magunk vagy, rossz jóvá, súlyos betegség, helyzet változni, segítség megérkezik, rossz megtapasztalása, jóság forrásától, megújulás forrása, példabeszédekben, örökkévalóságban, megtapasztalása, rosszindulatúak, visszautasítsuk, cselekedeteiben, korintusiakhoz, megfeledkezett, legszívesebben, tanítványaival, feltámasztotta, megvalósulását, megzavarodott, végighordozva, jeruzsálemből, visszatérjünk, terjesztették, megbocsátanak, kényszeríthet, csörömpölésre, megvalósuljon, akadályoznunk, láthatatlanra, segítségével, meglátogatta, ítélkezésnél, fejedelmének, megtiltottam, magyarázatot, alakulásáért, meghallották, cselekedetet, kísértéseket, figyelmünket, elszakadjunk, gyümölcséből, kirabolhatja, átalakítani, megkérdezte, szövetkezve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.