Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mai evangélium – 2018. június 11.
  2018-06-11 09:25:39, hétfő
 
  ...... .......


Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait:
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére.
Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok.

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Barnabás derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel.
Azok a hívek, akik az István diakónus miatt kitört üldözés elől szétszéledtek, eljutottak egész Föníciáig, Ciprusig és Antiochiáig.
Velük volt az Úr segítsége, úgyhogy sokan megtértek, és az Úr hívei lettek.
Ennek a híre eljutott a jeruzsálemi egyházba is. Ezért elküldték Barnabást Antiochiába. Amikor megérkezett, örvendezve látta az Úr kegyelmét, mindenkit buzdított, hogy őszinte szívvel ragaszkodjék az Úrhoz, mivel derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel. Így aztán nagyon sokan csatlakoztak az Úrhoz.
Barnabás erre elutazott Tarzusba, hogy fölkeresse Sault. Amikor megtalálta, magával vitte őt Antiochiába. Egy álló esztendőn keresztül részt vettek az összejöveteleken, és nagyon sok embert tanítottak. A tanítványokat először Antiochiában nevezték el krisztusiaknak, azaz keresztényeknek.
Az antiochiai egyházban több próféta és tanító volt, például Barnabás, a Nigernek nevezett Simon, a cirenei Lúciusz, továbbá Manaén, aki együtt nevelkedett Heródes fejedelemmel, és Saul. Egy alkalommal, amikor istentiszteletet tartottak és böjtöltek, így szólt hozzájuk a Szentlélek: ,,Válasszátok ki Barnabást és Sault arra a munkára, amelyre meghívtam őket!" Erre böjtöltek és imádkoztak, majd rájuk tették kezüket, és útnak indították őket.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 11,21b-26;13,1-3

Imádság
Köszönet és hála neked, Urunk, aki táplálékul nyújtod felénk tested, a mennyből alászálló kenyeret, hogy aki e kenyérből eszik, az örökké éljen. Elfogadom, Uram ezt a hatalmas, Szent Szívedből jövő áldozatod, és megtartom szövetségedet, hogy én benned élhessek, te meg bennem, mert életem, amit adtál, csak az öröklétben hirdetheti mindenkor hatalmas fenségedet és dicsőségedet. Mi Urunk! Legyen tetszésed szerint, most és mindörökké!

Elmélkedés C Horváth István Sándor
A mai napon Szent Barnabást ünnepeljük, aki ugyan nem tartozott a Jézus által választott tizenkét apostol közé, mégis Egyházunk a kezdetektől fogva apostolként tiszteli őt. Ciprus szigetén született egy vagyonos zsidó családból, majd Jeruzsálembe költözött és ott telepedett le. Az Apostolok Cselekedeteiből tudjuk, hogy Jézus feltámadását követően az elsők között csatlakozott az új vallás követőihez, a keresztény közösséghez. Másokhoz hasonlóan ő is megértette a szegénység előnyét és értelmét, nem akart vagyonához kötődni, ezért földjét eladta és az érte kapott pénzt felajánlotta az apostoloknak az Egyház szükségleteire, a szegények megsegítésére. Szívvel-lélekkel végezte az igehirdetést, miként Jézus apostolai. Amikor kedvező hírek érkeztek Antióchiából, hogy az ott élők is befogadták az evangéliumot, az apostolok Barnabást küldték az újonnan megtérők megerősítésére, s ez a tény, ez a küldetés azt igazolja, hogy valóban tekintélynek örvendett és komoly egyházszervezői feladatokat végzett. Szintén az ő érdeme, hogy nagy bizalommal fordult a megtért Pál apostolhoz, akit ő vitt el a többi apostolhoz, akit korábbi, a keresztényeket üldöző fellépéséért gyanakvással fogadtak kezdetben. A későbbiekben Pál apostollal együtt igehirdető tevékenységet végez, majd pedig a népek apostolától elválva visszatért szülőföldjére, Ciprus szigetére.
Barnabás életpéldája bátorítson minket arra, hogy nagylelkűen ajánljuk fel magunkat Isten és az Egyház szolgálatára.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: istentiszteletet, összejöveteleken, cselekedeteiből, keresztényeknek, egyházszervezői, keresztényeket, szükségleteire, megerősítésére, krisztusiaknak, szentlélekkel, szülőföldjére, szétszéledtek, tevékenységet, szövetségedet, érdeklődjetek, megsegítésére, tanítványokat, felajánlotta, köszöntsétek, apostoloknak, csatlakozott, feltámadását, fejedelemmel, ragaszkodjék, csatlakoztak, dicsőségedet, antiochiában, jeruzsálembe, gyógyítsatok, gyanakvással, igehirdetést, tekintélynek, tisztítsatok, szolgálatára, antióchiából, fellépéséért, mennyek országa, városba vagy, békétek rászáll, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, antiochiai egyházban, cirenei Lúciusz, mennyből alászálló, örökké éljen, öröklétben hirdetheti, kezdetektől fogva, vagyonos zsidó, elsők között, keresztény közösséghez, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabást Antiochiába, Szent Szívedből, Elmélkedés Horváth István Sándor, Szent Barnabást,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  képre írva  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Zilahy Lajos mondta  Töröld le  Tavaszi este  Szabó T. Anna - Pitypang  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Mindent de mindent visszakap  39 ígéret  Müller Péter tollából  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Különleges  Walter Chrysler mondta  Egy gondolat  Előfordul, hogy  Szép estét kedves látogatóimn...  Eduardo Sacheri gondolata  Martin Buber, A haszidim meséi  Önmaga ellenére  jó reggelt  Azért kaptad  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Minden tavaszból őrizz..  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó kislány  Gebhardt Nóra versei II.  Különleges  A hagyma antibakteriális hatás...  Kertem  Facebookon kaptam  képre írva  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  különleges  40 felett  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A sorsod  Egy gondolat  Andrássy Réka - A bolond Böske  Hogyan válunk hűségesekké?  Walter Chrysler mondta  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mennyek országa, városba vagy, békétek rászáll, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, antiochiai egyházban, cirenei Lúciusz, mennyből alászálló, örökké éljen, öröklétben hirdetheti, kezdetektől fogva, vagyonos zsidó, elsők között, keresztény közösséghez, szegénység előnyét, érte kapott, szegények megsegítésére, apostolok Barnabást, újonnan megtérők, többi apostolhoz, keresztényeket üldöző, népek apostolától, istentiszteletet, összejöveteleken, cselekedeteiből, keresztényeknek, egyházszervezői, keresztényeket, szükségleteire, megerősítésére, krisztusiaknak, szentlélekkel, szülőföldjére, szétszéledtek, tevékenységet, szövetségedet, érdeklődjetek, megsegítésére, tanítványokat, felajánlotta, köszöntsétek, apostoloknak, csatlakozott, feltámadását, fejedelemmel, ragaszkodjék, csatlakoztak, dicsőségedet, antiochiában, jeruzsálembe, gyógyítsatok, gyanakvással, igehirdetést, tekintélynek, tisztítsatok, szolgálatára, antióchiából, fellépéséért, evangéliumot, későbbiekben, apostolától, megérkezett, támasszatok, hirdessétek, nevelkedett, válasszátok, antiochiába, nagylelkűen, antiochiáig, közösséghez, feladatokat, apostolként, kezdetektől, visszaszáll, életpéldája, jeruzsálemi, apostollal, szentlecke, tanítottak, eljutottak, visszatért, örvendezve, igehirdető, fölkeresse, megtalálta, bátorítson, szentlélek, telepedett, érdemtelen, választott, ünnepeljük, követőihez, keresztény, befogadták, vagyonához, szegénység, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 7105
  • e Hónap: 19781
  • e Év: 253528
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.