Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
11. évközi hét szerda 06.20
  2018-06-20 11:55:45, szerda
 
  Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat.
Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony, mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor tehát alamizsnát adsz, ne tudja bal kezed, mit cselekszik a jobb kezed, hogy adományod rejtekben legyen, és akkor Atyád jutalmaz meg érte, aki lát téged a rejtekben is.
Amikor pedig imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva imádkozni! Bizony, mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a szobádba, és zárt ajtó mögött, a rejtekben imádkozzál Atyádhoz! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Amikor böjtöltök, ne legyetek komorak, mint a képmutatók! Keserű arcot mutatnak, hogy az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony, mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor tehát böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Ezek az evangélium igéi. Mt 6,1-6.16-18

OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Az Úr tüzes szekéren mennybe ragadja Illés prófétát.
Illés és Elizeus elhagyták Galgalát, mert elérkezett az ideje, hogy az Úr Illés prófétát forgószélben az égbe ragadja. Amikor Jerikóba érkeztek, Illés azt mondta Elizeusnak: ,,Maradj csak itt, mert az Úr engem a Jordánhoz küldött!" Elizeus azonban azt felelte: ,,Az Úr életére meg a te életedre mondom, hogy nem hagylak el."
Tehát mind a ketten továbbmentek. Sőt a prófétatanítványok közül is ötvenen követték őket. Amikor ők ketten megálltak a Jordán folyó mellett, azok is megálltak velük szemben, kissé távolabbról. Ekkor Illés fogta a palástját, összegöngyölte, és ráütött vele a vízre. Erre a víz kettévált, úgyhogy ők ketten szárazon mehettek át.
Amint átértek, Illés azt mondta Elizeusnak: ,,Kívánj valamit, hogy megtegyem neked, amíg el nem hagylak." Elizeus azt felelte: ,,Azt kérem, hogy szálljon rám kétszeres rész a lelkedből." Erre Illés így válaszolt: ,,Nehéz dolgot kértél. Ha látsz engem, amikor elhagylak, teljesül kérésed; de ha nem látsz, nem teljesül."
Amint mentek, és menet közben beszélgettek, egyszer csak egy tüzes szekér tüzes lovakkal szétválasztotta őket, és Illés a forgószélben felment az égbe. Elizeus látta ezt, és felkiáltott: ,,Atyám, atyám, Izrael szekere és szekerének vezetője!" Amikor már nem láthatta többé, fogta a saját ruháját, és kettészakította.
Aztán fölemelte Illés palástját, amely leesett róla; majd visszafordult és megállt a Jordán partján. Majd fogta Illés leesett palástját, ráütött vele a vízre, és közben ezt mondta: ,,Hol van az Úr, Illés Istene?" Amikor pedig ráütött a vízre, az kettévált, és Elizeus átkelt rajta.
Ez az Isten igéje. 2Kir 2,1.6-14

Imádság
Igazán szomorú dolog, hogy olyan nagyra vagyunk egyes dolgokkal, amiket, Uram, teérted teszünk. Holott jobb volna oda sem figyelni rájuk, ha mégoly nagy számmal volnának is! Boldogok azok, akik nagy tetteket vihetnek végbe a Te dicsőségedre! Ó, Uram! Tégy engem képessé valami jóra, ha már annyira szeretsz!
Avilai Szent Teréz

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A hegyi beszéd folytatásában Jézus megvilágítja tanítványai számára, hogy vallási cselekedeteik hogyan múlhatják felül a farizeusi vallásosságot. Három jámborsági gyakorlatot említ, az alamizsnát, az imádságot és a böjtöt. Az imádság helyes formájáról holnap, a másik kettőről a mai evangéliumban olvasunk. Jézus felhívása így hangzik: ,,Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek!" Máté evangéliumában most fordul elő először a ,,képmutatók" kifejezés, amelyet az írástudókra és a farizeusokra ért. Sem a Szentírásban, sem más korabeli írásban nem találunk arra vonatkozó adatot, hogy a jótékonyságot gyakorló személyek kürtöltettek volna az adományok szétosztásakor. A kijelentés értelme az, hogy az adakozó személy ne hívja fel magára a figyelmet, ne keltsen feltűnést. Adományát semmiképpen se azért adja, hogy így vívja ki az emberek megbecsülését, tiszteletét.
Az igazi erény, az önzetlen adakozás sosem keresi a feltűnést és nem az elismerés reményében történik. Aki jótetteiért bármiféle dicséretet vár az emberektől, az már megkapta a maga jutalmát, tehát Istentől nem számíthat semmilyen jutalmazásra. Aki viszont önzetlenül, nagylelkűen, titokban segít másokon, azt Isten fogja majd megjutalmazni. Isten ugyanis jól ismeri szívünk szándékait és eszerint ítéli meg cselekedeteinket.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteinket, kettészakította, szétválasztotta, jótetteitekkel, tanítványainak, evangéliumában, összegöngyölte, szétosztásakor, jótékonyságot, zsinagógákban, megjutalmazni, megbecsülését, folytatásában, cselekedeteik, evangéliumban, vallásosságot, hivalkodjatok, visszafordult, böjtölésedet, forgószélben, utcasarkokon, beszélgettek, dicsőségedre, megvilágítja, kürtöltettek, jutalmazásra, farizeusokra, szentírásban, továbbmentek, írástudókra, vigyázzatok, nagylelkűen, jótetteiért, távolabbról, gyakorlatot, tiszteletét, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, égbe ragadja, ketten továbbmentek, tüzes szekér, forgószélben felment, saját ruháját, Amikor Jerikóba, Ekkor Illés, Erre Illés, Illés Istene, Avilai Szent Teréz, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Popper Péter szavai  Szabolcska Mihály – Ákác...  Lóhere  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  A másik dolog,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét  A televizió nem a kultúrát kép...  Png fotel  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Fekete-erdő desszert  Zilahy Lajos gondolata  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Nagyon különös  Png kislány  Facebookon kaptam  A sors  Kellemes délutánt kívánok  Egy bizonyos határt  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Zilahy Lajos gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete-erdő desszert  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Próbálj meg ...  Png telefon  Tavaszi kép  Fekete-erdő desszert  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png virág  Akarat  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Akarat  Png cica  Esti kép  Kövesd a cowboyt!  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Fehér virág  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, égbe ragadja, ketten továbbmentek, tüzes szekér, forgószélben felment, saját ruháját, hegyi beszéd, farizeusi vallásosságot, imádság helyes, másik kettőről, jótékonyságot gyakorló, adományok szétosztásakor, kijelentés értelme, adakozó személy, emberek megbecsülését, igazi erény, önzetlen adakozás, elismerés reményében, maga jutalmát, cselekedeteinket, kettészakította, szétválasztotta, jótetteitekkel, tanítványainak, evangéliumában, összegöngyölte, szétosztásakor, jótékonyságot, zsinagógákban, megjutalmazni, megbecsülését, folytatásában, cselekedeteik, evangéliumban, vallásosságot, hivalkodjatok, visszafordult, böjtölésedet, forgószélben, utcasarkokon, beszélgettek, dicsőségedre, megvilágítja, kürtöltettek, jutalmazásra, farizeusokra, szentírásban, továbbmentek, írástudókra, vigyázzatok, nagylelkűen, jótetteiért, távolabbról, gyakorlatot, tiszteletét, illatosítsd, tanítványai, semmiképpen, felkiáltott, képmutatók, jutalmukat, evangélium, cselekszik, formájáról, elmélkedés, alamizsnát, imádkoztok, jámborsági, elérkezett, kürtöltess, elizeusnak, reményében, önzetlenül, szekerének, kijelentés, szándékait, imádkozzál, emberektől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.