Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 13. vasárnap 07.01
  2018-07-01 12:55:45, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A halált nem Isten alkotta, ő nem leli örömét az élők pusztulásában. Hisz mindent azért teremtett, hogy legyen, és a világon minden teremtmény az életet szolgálja. Nincs bennük pusztító méreg, és a földön nem az alvilág uralkodik. Az igazság ugyanis halhatatlan. Isten halhatatlanságra teremtette az embert, a saját örökkévalóságának képmásává tette. A sátán irigysége révén azonban a világba jött a halál, és akik vele tartanak, azok megtapasztalják.
Ez az Isten igéje. Bölcs 1,13-15;2,23-24

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testvéreim!
Ti mindenben kitűntök: a hitben, a szóban, a tudásban, minden buzgólkodásban, és az irántunk táplált szeretetben: tűnjetek ki tehát a jótékonykodásban is. Hiszen ismeritek Urunk, Jézus Krisztus jótékonyságát. Noha gazdag volt, értetek szegénnyé lett, hogy szegénysége által meggazdagodjatok. Nem azért kell gyűjteni, hogy mások megszabaduljanak a szükségtől, ti meg bajba jussatok, hanem az egyenlőségért. Most az ő szükségüket a ti bőségetek enyhíti, hogy majd az ő bőségük nektek szolgáljon szükségetekben segítségül, s így (a javak) kiegyenlítődjenek. Az Írásban is ez áll: ,,Aki sokat gyűjtött, nem bővelkedett, aki meg keveset, nem szűkölködött."
Ez az Isten igéje. 2Kor 8,7.9.13-15

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben amikor Jézus a bárkával ismét átkelt a túlsó partra, a tó partján nagy tömeg sereglett köréje. Ekkor odajött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója, s mihelyt meglátta őt, a lába elé borult, és nagyon kérte: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Erre ő elment vele. Nagy tömeg kísérte, és tolongott körülötte.
Volt ott egy asszony, aki már tizenkét éve vérfolyásban szenvedett. Sok orvos sokféle kellemetlen kezelésnek vetette alá: Mindenét rájuk költötte, de hasztalan, egyre rosszabbul lett. Hallott Jézusról, ezért átfurakodott a tömegen, és hátulról megérintette a ruháját. Így gondolkodott magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." És azonmód megszűnt a vérfolyása. Érezte testében, hogy meggyógyult bajából.
Jézus nyomban észrevette, hogy erő ment ki belőle. Megfordult a tömegben, és megkérdezte: ,,Ki érintette meg a ruhámat?" Tanítványai ezt válaszolták: ,,Látod, hogy szorongat a tömeg, mégis azt kérdezed: Ki érintett meg?" De ő mégis körülnézett, hogy lássa, ki volt az. Az asszony félve, remegve előlépett - mert hisz tudta, hogy mi történt vele -, odaborult eléje, és őszintén bevallotta neki az igazságot.
Ő így szólt hozzá: ,,Leányom, hited meggyógyított téged. Menj békével, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!"
Még beszélt, amikor
jöttek a zsinagóga elöljárójának házából és közölték: Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert? A hír hallatára Jézus így bátorította a zsinagóga elöljáróját: ,,Ne félj, csak higgy?" Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Amikor odaértek az elöljáró házához, nagy riadalmat, sok siratót és jajgatót látott. Bement és így szólt hozzájuk: ,,Mit lármáztok itt, miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik." Azok kinevették. Ő azonban mindenkit kiparancsolt, maga mellé vette a gyermek apját, anyját, s kísérőivel együtt bement (a helyiségbe), ahol a gyermek volt. Megfogta a kislány kezét, és azt mondta neki: Talita kúm, ami annyit jelent: Kislány, mondom neked, kelj föl! A kislány azonnal fölkelt, és járni kezdett. Tizenkét éves volt. Azok pedig magukon kívül voltak a csodálkozástól. De ő szigorúan meghagyta, hogy ezt a dolgot senki meg ne tudja. Azután szólt nekik, hogy adjanak enni a kislánynak.
Ezek az evangélium igéi.
...... .......Imádság
Urunk, Jézus Krisztus. Értetlenül és tehetetlenül állunk, amikor találkozunk a szenvedéssel vagy a halállal. Segíts minket, hogy bajainkban, nehéz élethelyzeteinkben is mindig érezzük, hogy te nem hagysz magunkra minket és képes vagy segíteni rajtunk. Segíts, hogy ne veszítsük el isteni erődbe és szeretetedbe vetett hitünket! Segíts, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is gondoljunk a te gondviselő szeretetedre! Bizalommal és hittel fordulunk hozzád: Mutasd meg, Urunk, hogy velük vagy!

Válaszd Jézust!
A mai vasárnap evangéliuma két csodát kapcsol össze. A történet azzal kezdődik, hogy a zsinagóga elöljárója, egy Jairus nevű ember Jézus segítségét kéri haldokló kislánya miatt. Jézus elindul, de útközben egy vérfolyásban szenvedő, őt megérintő asszony meggyógyul betegségéből. Mire az elöljáró házába érnek, a kislány már meghalt, de Jézus feltámasztja, visszahívja őt az életbe. A két elbeszélést több elem is összekapcsolja. Mindkettőnél nő szerepel, egy fiatal lány és egy idősebb asszony. Jelentősége van Jézus érintésének is. Jairus ugyanis azt kéri, hogy Jézus tegye kezét kislányára, érintse meg őt, s ez majd gyógyulást fog hozni. Az asszony pedig maga érinti meg az Urat és szintén gyógyulásában reménykedik. Közös elem továbbá, hogy az egyik történetben egy tizenkét esztendős lányról van szó, a másikban pedig ugyanennyi ideje szenved betegségében az asszony. Mindkét esetben valamilyen leküzdhetetlen akadály szerepel, azaz olyan élethelyzetek ezek, ahol az ember már tehetetlen. Jairus a halálán lévő kislányához hívja Jézust, tehát olyan állapotban van gyermeke, amikor ember már aligha segíthet rajta, majd pedig ez a határhelyzet tovább fokozódik, még jobban nyilvánvalóvá válik, amikor meghozzák a kislány haláláról a hírt a szolgák. Az asszony esetében szintén emberileg kilátástalan helyzetről van szó, hiszen Márk evangélista hangsúlyozza, hogy a kellemetlen orvosi kezelések egyáltalán nem hoztak eredményt a beteg asszony számára, hiába költötte rájuk egész vagyonát.
Mindezek mellett a legfontosabb közös elem, hogy Jézus a hitre adott válaszként gyógyít. Jairus így fejezi ki hitét: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Ha nem hinne Jézus gyógyító erejében, aligha kérne ilyet. Aztán pedig, amikor kislánya halálhírét hozzák, ő nem tartja feleslegesnek, hogy az Úr házába fáradjon, azaz továbbra is hisz abban, hogy Jézus képes segíteni. Ezért bátorítja őt Jézus: ,,Ne félj, csak higgy!" Az asszony abban a hitben, abban a reményben érinti meg Jézus ruháját, hogy ez az érintés gyógyulást fog hozni számára. Ha nem hitt volna erősen ebben, aligha tett volna ilyet.
Érdemes észrevennünk a történetekben a szereplőkre, Jairusra és az asszonyra ható kétféle erőt. Jairus egyrészt a szolgák elkeseredett szavát hallja, ami alapján nincs oka reményre, semmi értelme nincs annak, hogy Jézus eljöjjön házába. Másrészt pedig Jézus bátorítását hallja, aki szerint a hit csodákra képes. Az asszony esetében is észrevehető ez a kettős hatás, de itt nem kimondott szavak, hanem az ő gondolatai formájában jelentkeznek. Egyrészt azt gondolja, hogy egyetlen orvos sem tudott rajta segíteni korábban, tehát nincs esélye arra, hogy meggyógyuljon, másrészt pedig nem adja fel a reményt, bízik abban, hogy Jézus képes vele csodát tenni, s ehhez elég lesz az is, ha meg tudja őt érinteni. Mindketten engedik azt, hogy a jó hatás győzzön bennük és éppen ennek köszönhetően teljesül vágyuk. A zsinagógai elöljárót nem tudják lebeszélni a szolgák arról, hogy Jézust házába hívja gyermekéhez, és az asszonyt sem bizonytalanítják el a korábbi sikertelenségek és kellemetlen élmények, bátran, bizalommal, hittel megteszi, amit elhatározott, amit jónak tart, megérinti Jézus ruháját.
Életünk bizonyos helyzeteiben a hit és a kételkedés, a bizalom és a tehetetlenség, a bátorság és a félelem között őrlődünk. Érdemes mindig Jézust választanunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszabaduljanak, jótékonykodásban, meggazdagodjatok, bizonytalanítják, halhatatlanságra, sikertelenségek, megtapasztalják, korintusiakhoz, leküzdhetetlen, összekapcsolja, buzgólkodásban, csodálkozástól, szükségetekben, egyenlőségért, feleslegesnek, meggyógyuljon, gyógyulásában, történetekben, jótékonyságát, meggyógyított, pusztulásában, élethelyzetek, nyilvánvalóvá, elöljárójának, megszabadulva, tehetetlenség, legfontosabb, szenvedéssel, feltámasztja, vérfolyásban, szeretetedbe, átfurakodott, hangsúlyozza, megérintette, kiparancsolt, kilátástalan, élők pusztulásában, világon minden, életet szolgálja, alvilág uralkodik, igazság ugyanis, saját örökkévalóságának, sátán irigysége, világba jött, irántunk táplált, időben amikor, bárkával ismét, túlsó partra, zsinagóga elöljárója, ruháját érintem, asszony félve, zsinagóga elöljárójának, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Márk, Hallott Jézusról, Válaszd Jézust, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lehetetlen  Árvácska csokor  Panda maci  Elvetettség és szenvedés  Facebookon kaptam  Helyettesítés  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Koronavírus és az immunrendsze...  Zöld drágakőkristály  Szép kép  Szép kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  5307 az új fertőzött, elhunyt ...  Kereszt  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Olvass álhíreket!  A víz még a fogyásban is segít  Olvass álhíreket!  A nyugalom padja  Ma Győr - beoltják a mamát  Játszuk el, hogy most neked is...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Köszönöm a látogatást  Kék fluoritkristály  Facebookon kaptam  Pasi típusok  Facebookon kaptam  Szükségszerű  A kereszt nagysága  Facebookon kaptam  Ima a Családom védelméért  Astra Zeneca és a vérrögösödés  Egy csésze kávét?  Köszönöm a látogatást  Gyertya  Cukorbetegség és a vese  Mindent, amit adtál.....  Kellemes teázást  Április 16 Magyarországon 2001...  Elvetettség és szenvedés  A nyugalom padja  Kérek egy kulcsot a szívedhez....  Jó éjszakát!  Naplemente  Png rózsa csokor  Kellemes teázást  Gramofon  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Tsavorit kristály  Játszuk el, hogy most neked is...  Egy csésze kávét?  Zöld turmalinkristály  Naplemente  Lámpa  A nyugalom padja  Hívő ember  Jó éjszakát!  Png virág  Az élet rövid, élj!  Facebookon kaptam Krisztinától  Koronavírus és az immunrendsze...  Kellemes délutánt kívánok  Jó tesz a bélrendszernek  Facebookon kaptam  Padlizsánkrémrecept Hozzávaló...  Elvetettség és szenvedés  Barna drágakő kristály  Mindazt...  Kereszt  Megváltó  Aranyosi Ervin: Szeretni való ...  Tsavorit kristály  Kereszt  Png csokor  Facebookon kaptam  3,5 millió beoltottnál nyitha...  Facebookon kaptam  Elkiabáltam  Elvetettség és szenvedés  Png nő  Png nő  Idézet Petőfi Sándortól  Facebookon kaptam  Kórusban  Szép estét  Egy csésze kávét?  Kereszt  Krisztus követése  Facebookon kaptam  Az aktív szén szerepe a szépsé...  Mindig lesz valaki  Krisztus követése  Spirálgalaxis  Megváltó  Kereszthalál 
Bejegyzés Címkék
élők pusztulásában, világon minden, életet szolgálja, alvilág uralkodik, igazság ugyanis, saját örökkévalóságának, sátán irigysége, világba jött, irántunk táplált, időben amikor, bárkával ismét, túlsó partra, zsinagóga elöljárója, ruháját érintem, asszony félve, zsinagóga elöljárójának, zsinagóga elöljáróját, elöljáró házához, gyermek apját, gyermek volt, kislány kezét, kislány azonnal, dolgot senki, evangélium igéi, szenvedéssel vagy, történet azzal, vérfolyásban szenvedő, elöljáró házába, fiatal lány, idősebb asszony, asszony pedig, egyik történetben, tizenkét esztendős, másikban pedig, halálán lévő, határhelyzet tovább, kislány haláláról, asszony esetében, kellemetlen orvosi, beteg asszony, legfontosabb közös, hitre adott, asszony abban, reményben érinti, érintés gyógyulást, asszonyra ható, szolgák elkeseredett, kettős hatás, zsinagógai elöljárót, szolgák arról, korábbi sikertelenségek, félelem között, megszabaduljanak, jótékonykodásban, meggazdagodjatok, bizonytalanítják, halhatatlanságra, sikertelenségek, megtapasztalják, korintusiakhoz, leküzdhetetlen, összekapcsolja, buzgólkodásban, csodálkozástól, szükségetekben, egyenlőségért, feleslegesnek, meggyógyuljon, gyógyulásában, történetekben, jótékonyságát, meggyógyított, pusztulásában, élethelyzetek, nyilvánvalóvá, elöljárójának, megszabadulva, tehetetlenség, legfontosabb, szenvedéssel, feltámasztja, vérfolyásban, szeretetedbe, átfurakodott, hangsúlyozza, megérintette, kiparancsolt, kilátástalan, jelentkeznek, betegségéből, szűkölködött, elhatározott, mindkettőnél, szeretetedre, választanunk, tehetetlenül, észrevennünk, helyzeteiben, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1830
  • e Hét: 15329
  • e Hónap: 25222
  • e Év: 319784
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.