Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kamilliánus rend - katolikus orvosok .....
  2018-07-14 09:54:37, szombat
 
  1. Kik vagyunk?
Olyan katolikus orvosok, orvosnők, gyógyszerészek, terapeuták, lelkigondozók közössége vagyunk, akikben él a hívás, a hála érzése Teremtőnk, Jótevőnk iránt, amely arra késztet, hogy a Tőle szerzett áldást valamilyen módon viszonozzuk. Így a betegek, rászorulók, idősek, korlátozottak gyógyításában eszközt látunk arra, hogy Istent szolgáljuk.

2. Mit akarunk?
Gyógyító tevékenységünket tudatosan és meggyőződéssel akarjuk végezni, mint Istentől jövő megbízást a ránk bízott szenvedők testi, lelki, szociális gyógyulásáért és Isten szeretetét hivatásunk által a szenvedőknek átadni és bennük jelenvalóvá tenni.

3. Mit adunk?
Az ima közössége (egyéni és így a Közösség minden tagja által folyamatosan végzett ima összeolvadása) által bekapcsolódást Isten üdvözítő akaratába: az egyazon szándékra végzett ima, még ha különböző helyeken is mondják azt- hatékonyabb. A kapcsolattartás közössége által bekapcsolódást a Kamilliánusok* (Katolikus keresztény gyógyítók) életének és hivatásának fő tevékenységébe: a betegekért végzett szolgálatba. Írott és elektronikus kommunikációs eszközökön keresztül rendszeres és friss információkat Személyes vagy kommunikációs csatornán keresztül konzultációs lehetőségeket . Szakmai- kulturális- lelki programokat (könyv, előadás, konferencia, lelkigyakorlat)

4. Milyen forrásból táplálkozik a munkánk?
Szaktudásunkból - amelyet lelkiismeretesen mindig az aktuális szinten kívánunk tartani- szellemileg, és lelkileg táplálkozunk Abból a tudatból, hogy mint teremtmények, istengyermeki méltóságunk van A ránk bízott szenvedők méltóságának tudatából, akikben Krisztust ismerjük fel és akikkel mind Isten örök látására vagyunk hivatottak Krisztusi küldetésünk tudatából, hogy gyógyítsuk a betegeket és hirdessük Isten országát Az Egyházzal való élő kapcsolatunkból a helyi (plébániai) közösségben és a ,,Curate infirmos"-ban, a ,,Katolikus Orvosok és Segítő Foglalkozásúak Kamilliánus Közösségé"-ben, amelyet lelki otthonunknak tekintünk.

5. Kik a példaképeink?
Első helyen KRISZTUS maga, aki szavaival és tetteivel az abszolút példaképet állítja elénk. Az ő viselkedése a szenvedőkkel és útmutatásai adják nekünk a mértéket gyógyító tevékenységünkhöz. A szentségek vételéből, melyet életének feláldozása által adott nekünk, és amelyet az Eucharistiában ünneplünk, belőle merítünk erőt és éljük meg a vele való közösséget. Konkrét irányvonalat mutat LELLISI SZT. KAMILL (1550-1614) élete és lelkisége, aki a betegek, betegápoló intézmények és a segítő foglalkozásúak védőszentje, valamint az általa alapított ,,Betegek szolgái"- nak, a KAMILLIÁNUSOK RENDJE

7. Szervezeti felépítésünk
Ez a közösség a Szentlélek sugallatára, rendi (egyházi) jóváhagyással jött létre és a Kamilliánus Rendhez kapcsolódik, mint szervezeti egységhez. A kapcsolódás a közösség tagjai számára lelkiismereti kötődést jelent.

8. Mit kérünk?
Fogadja el a hivatásában (egyéni és szakmai életében) és gyakorolja a ,,Gyógyítsd a betegeket és hirdesd az Evangéliumot": CURATE INFIRMOS ET PRAEDICATE EVANGELIUM Szent Kamilli jelmondatot. Igény és lehetőség szerint rendszeresen végezze el - csatlakozási szándéka kinyilvánítása után - a megküldött imalapról valamelyik, vagy mindegyik imát Legyen nyitott a lelki és szakmai kapcsolattartásra, szakterületén belül ismeretek átadására.
Szent Kamill és társai a betegek szolgálatára, segítésére adták életüket. A beteg ember ellátása áldozatos feladat. Vegyük észre életünkben a mindennapok hűsége mellett az áldozatvállalás szükségességét is.


Lelliszi szent Kamill élete röviden
...... .......


Az abruzzókbeli Chieti közelében született 1550-ben. Fiatalkorában katonáskodott és könnyelműen élt, majd megtérve segítőtestvér kívánt lenni a kapucinus rendben. Betegsége miatt ez a vágya nem teljesült. Tanulni kezdett, és gyógyulása után pappá szentelték. 1582-ben megalapította a Betegek szolgáinak szerzetesrendjét, a kamilliánusokat, a betegápolás ellátására. A betegeknek nem csak testi gyógyulásáról, hanem a lelkéről is gondoskodtak. Rómában halt meg 1614. július 14-én.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: lelkiismeretesen, szerzetesrendjét, tevékenységünket, kamilliánusokat, kapcsolattartás, kapcsolatunkból, szaktudásunkból, áldozatvállalás, tevékenységébe, szükségességét, bekapcsolódást, eucharistiában, foglalkozásúak, meggyőződéssel, kinyilvánítása, lelkigyakorlat, gyógyszerészek, gyógyulásáért, kamilliánusok, lehetőségeket, korlátozottak, istengyermeki, kommunikációs, szakterületén, gyógyításában, jóváhagyással, segítőtestvér, fiatalkorában, katonáskodott, megalapította, információkat, lelkiismereti, lelkigondozók, gyógyulásáról, összeolvadása, konzultációs, hála érzése, ránk bízott, szenvedőknek átadni, egyazon szándékra, kapcsolattartás közössége, betegekért végzett, aktuális szinten, abszolút példaképet, mértéket gyógyító, szentségek vételéből, vele való, segítő foglalkozásúak, általa alapított, közösség tagjai, megküldött imalapról, betegek szolgálatára, Katolikus Orvosok, Segítő Foglalkozásúak Kamilliánus Közösségé”, LELLISI SZT, KAMILLIÁNUSOK RENDJE, Kamilliánus Rendhez, CURATE INFIRMOS ET PRAEDICATE EVANGELIUM Szent Kamilli, Szent Kamill,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  A gyász  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Az embernek fiatal korában van  Nem kell ide békemenet  Esti kép  Őri István - Dal az életről  Síró nő  Dóró Sándor: Tétova lét  Dóró Sándor: Tétova lét  Az élet  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Márciusi eső  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Kezdet  Mai harmónia kártyám  Az élet  Ez a miénk!  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Esti kép  Sötétség és világosság  Ted Engstrőm gondolata  Tavaszról álmodom,  Cicus virággal  Könnyáztatta asszonysorsok  Sötétség és világosság  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Sajnos ezt elBalogozták  Tavaszról álmodom,  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Mély, puha álom - sárga féltés  Nem kell ide békemenet  Rochefoucauld - a bölcs  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeretettel  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Mélységes szomorúsággal  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Őri István - Dal az életről  Március  A halolaj és a hal még a migré...  Szeretettel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az élet  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Üdvözöllek az oldalamon  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Ne feledjük: a föld jóval több...  A tékozló és Isten gondviselés...  Paul David Tripp Március 15  Nemzeti  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Hernádkak  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Nem kell ide békemenet 
Bejegyzés Címkék
hála érzése, ránk bízott, szenvedőknek átadni, egyazon szándékra, kapcsolattartás közössége, betegekért végzett, aktuális szinten, abszolút példaképet, mértéket gyógyító, szentségek vételéből, vele való, segítő foglalkozásúak, általa alapított, közösség tagjai, megküldött imalapról, betegek szolgálatára, beteg ember, mindennapok hűsége, áldozatvállalás szükségességét, abruzzókbeli Chieti, kapucinus rendben, betegápolás ellátására, lelkiismeretesen, szerzetesrendjét, tevékenységünket, kamilliánusokat, kapcsolattartás, kapcsolatunkból, szaktudásunkból, áldozatvállalás, tevékenységébe, szükségességét, bekapcsolódást, eucharistiában, foglalkozásúak, meggyőződéssel, kinyilvánítása, lelkigyakorlat, gyógyszerészek, gyógyulásáért, kamilliánusok, lehetőségeket, korlátozottak, istengyermeki, kommunikációs, szakterületén, gyógyításában, jóváhagyással, segítőtestvér, fiatalkorában, katonáskodott, megalapította, információkat, lelkiismereti, lelkigondozók, gyógyulásáról, összeolvadása, konzultációs, felépítésünk, gondoskodtak, folyamatosan, irányvonalat, példaképeink, méltóságának, otthonunknak, szenvedőknek, evangéliumot, szenvedőkkel, teremtmények, elektronikus, rendszeresen, csatlakozási, szolgálatára, táplálkozunk, abruzzókbeli, védőszentje, kamilliánus, intézmények, jelenvalóvá, betegápolás, programokat, táplálkozik, útmutatásai, viselkedése, feláldozása, szellemileg, mindennapok, viszonozzuk, közösségben, kapcsolódás, hivatásának, hivatásában, küldetésünk, könnyelműen, konferencia, kapcsolódik, szolgálatba, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.