Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét szerda 08.08
  2018-08-08 11:13:06, szerda
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Isten örök szeretettel szereti népét, és annak maradékát megszabadítja.
Prófétája által a messiási idők jó hírével vigasztal az Úr: ,,Abban az időben majd népem összes törzseinek Istene leszek, ők pedig népemmé lesznek" - ezt ígéri most az Úr. Így szól az Úr: ,,A pusztában vándorló nép, amely a kardtól megmenekült, kegyelmet talált; Izrael nyugalma felé tart."
A távolból megjelent neki az Úr, és így szólt: ,,Örök szeretettel szerettelek téged, magamhoz vontalak, és megkönyörülök rajtad.
Ezért ismét felépítelek, népem, és te felépülsz majd, Izrael szűzi leánya; virulsz majd és ékeskedel, ha dobjaiddal és ünnepi karaiddal kivonulsz.
Újra szőlőt ültetsz Szamaria hegyein, és akik elültetik a szőlőt, azok fogják szüretelni is.
Mert eljön majd a nap, amikor így kiáltanak Efraim hegyén az őrök: »Jöjjetek, menjünk föl Sionba az Úrhoz, a mi Istenünkhöz!«"
Igen, így szól az Úr: ,,Vigadjatok, örvendjetek Jákob miatt!
Csendüljön énekszó, ujjongjatok e dicső nemzeten!
Harsogva hirdessétek, hogy mit tett az Úr: megszabadította népét, Izrael maradékát!"
Ez az Isten igéje. Jer 31,1-7

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus meggyógyítja egy kánaáni pogány asszony leányát.
Abban az időben Jézus továbbhaladt. Tirusz és Szidon vidékére vonult vissza. És íme, jött egy arra lakó kánaáni asszony, és kiáltozva kérte: ,,Könyörülj rajtam, Uram, Dávid fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz szellem!" Ő azonban szóra sem méltatta. Végül odamentek hozzá tanítványai, és arra kérték: ,,Küldd el őt, ne kiáltozzon utánunk!"
Jézus kijelentette: ,,Az én küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól." Ám az asszony odajött, és leborult előtte e szavakkal: ,,Uram, segíts rajtam!" Ő így válaszolt: ,,Nem való elvenni a gyerekek kenyerét és odadobni a kutyáknak!" Mire az asszony: ,,Igen, Uram, de a kutyák is esznek abból, ami lehull gazdájuk asztaláról!" Erre Jézus így szólt hozzá: ,,Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd!" És a lánya meggyógyult még abban az órában.
Ezek az evangélium igéi. Mt 15,21-28
........



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! A te szereteted jele és eszköze szeretnék lenni. Adj nekem alázatot, hogy a hibát először mindig magamban keressem, s kész legyek elindulni a jó úton. Elsősorban nem másokon, hanem magamon szeretnék változtatni, hogy egészen olyan legyek mint te: irgalmas és megbocsátó minden emberhez. Adj nekem alázatot, amikor mások figyelmeztetnek engem és adj erőt, hogy megváltozzak! Szüntess meg minden békétlenséget és viszálykodást közösségünkben, hogy testvéri szeretetben éljünk egymással!.

A mai evangéliumban Máté evangélista kánaáninak nevezi azt az asszonyt, aki lánya gyógyulását kéri Jézustól. Valójában ebben a korban kánaáni őslakosok már nem éltek, a zsidó gondolkodás szerint meg is érdemelték sorsukat, hiszen bűnös nép voltak. Az evangélista itt nem az asszony származását akarja megnevezni, hanem azt közli, hogy pogány származású. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy Jézus küldetése nem korlátozódik az ószövetségi választott népre, a zsidóságra, hanem egyetemes módon kiterjed minden nemzetre.
Jézus először nem is válaszol, továbbhalad, mintha meg sem hallotta volna a kérést. Az asszony azonban nem távozik lemondóan vagy csalódottan, hanem megismétli kérését. Kiáltozása már a tanítványokat is zavarta, ezért ők azt kérik Mesterüktől, hogy küldje el az asszonyt, amelyet úgy kell értenünk, hogy teljesítse kívánságát és akkor majd távozik. Ekkor Jézus kijelenti, hogy küldetése csak Izrael népéhez szól. Ez a válasz, amely pontosan tükrözi a korabeli gondolkodást, első pillanatban elutasításnak tűnik, valójában azonban csak próbára akarja tenni az asszony hitét és kitartását. Az asszony rögtön megragadja a lehetőséget, végre vele foglalkozik Jézus! Most már egészen közel kerülhet Jézushoz és lába elé borulva ismétli meg kérését. Ám Jézus válasza ekkor is kitérő. S bár az asszony megsértődhetne azon, hogy kutyához hasonlítják, mégsem ezt teszi, hanem a Jézus által felhozott példát továbbgondolva erősíti meg kérését. Kitartása kivívja Jézus dicséretét és meghozza az eredményt, lánya meggyógyul.
Mennyire vagyok kitartó az imádságban?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszabadította, figyelmeztetnek, megsértődhetne, közösségünkben, továbbgondolva, tanítványokat, megkönyörülök, békétlenséget, elutasításnak, megszabadítja, viszálykodást, evangéliumban, továbbhaladt, meggyógyítja, gondolkodást, kijelentette, megváltozzak, korlátozódik, ószövetségi, evangélista, továbbhalad, tanítványai, foglalkozik, lehetőséget, származását, szeretettel, szempontból, jelentősége, megmenekült, felépítelek, kegyetlenül, szerettelek, meggyógyult, változtatni, hasonlítják, mesterüktől, messiási idők, időben majd, pusztában vándorló, kardtól megmenekült, távolból megjelent, kánaáni pogány, időben Jézus, arra lakó, lányomat kegyetlenül, gonosz szellem, asszony odajött, gyerekek kenyerét, lánya meggyógyult, evangélium igéi, hibát először, korban kánaáni, OLVASMÁNY Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Jézus, Jézus Krisztus, Ekkor Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Inkább ad  J. Donald Walters  Az erdőterápia egészségre gyak...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti képek  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  képre írva  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Minden kedves látogatómnak sze...  Agárdi Gábor gondolata  Képes idézet !  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Boldogság  Aki belekortyol  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Paul David Tripp Március 27  Nagyhétfő:  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Alvó cica  Minden kedves látogatómnak sze...  Válaszok a halál után  Idővel az ember megérti, hogy ...  Sok ember olyan,  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Heltai Jenő: Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  Maci az északi fény alatt  2004-es kivégzés után  Soli Deo gloria  Alvó baby  Paul David Tripp Március 28  Boldogság  képre írva  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Alvó cica  A tavasz nem csak önmagában sz...  Az út  üdvözöllek!  képre írva  Ha nyitott vagy  A nagyhét eseményei  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Haja van  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
messiási idők, időben majd, pusztában vándorló, kardtól megmenekült, távolból megjelent, kánaáni pogány, időben Jézus, arra lakó, lányomat kegyetlenül, gonosz szellem, asszony odajött, gyerekek kenyerét, lánya meggyógyult, evangélium igéi, hibát először, korban kánaáni, zsidó gondolkodás, asszony származását, ószövetségi választott, asszony azonban, korabeli gondolkodást, asszony hitét, asszony rögtön, asszony megsértődhetne, megszabadította, figyelmeztetnek, megsértődhetne, közösségünkben, továbbgondolva, tanítványokat, megkönyörülök, békétlenséget, elutasításnak, megszabadítja, viszálykodást, evangéliumban, továbbhaladt, meggyógyítja, gondolkodást, kijelentette, megváltozzak, korlátozódik, ószövetségi, evangélista, továbbhalad, tanítványai, foglalkozik, lehetőséget, származását, szeretettel, szempontból, jelentősége, megmenekült, felépítelek, kegyetlenül, szerettelek, meggyógyult, változtatni, hasonlítják, mesterüktől, ujjongjatok, gondolkodás, szeretetben, gyógyulását, csalódottan, örvendjetek, hirdessétek, pillanatban, istenünkhöz, választott, származású, teljesítse, vigadjatok, evangélium, csendüljön, érdemelték, dicséretét, megbocsátó, szüretelni, dobjaiddal, megnevezni, kánaáninak, elsősorban, kívánságát, szereteted, imádságban, kitartását, asztaláról, kiáltozzon, kiáltozása, küldetésem, megismétli, meggyógyul, törzseinek, zsidóságra, megragadja, őslakosok, elültetik, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.