Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szentek körében Székesfehérvár fogadalmi ünnepén
  2018-08-15 15:59:59, szerda
 
  2018. augusztus 15. szerda 15:00
Húsz magyar szent ereklyéje jelenlétében ünnepeltek a székesfehérváriak a Szent István-i országfelajánlás emléknapján, augusztus 14-én. A város fogadalmi szentmiséjére érkezett ugyanis a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje.
...... .....


Az ünnepélyes fogadás után imaórával, katekézisekkel, a kongresszusról való tájékoztatókkal mélyítették el a lelki felkészülést. A fogadalmi szentmisében a Magyar Szent Család ereklyéivel kiegészítve a Szűzanya és a magyar szentek oltalmába ajánlotta Spányi Antal megyéspüspök hazánkat és a magyar családokat.
Augusztus 14-én a délelőtti órákban érkezett Székesfehérvárra a missziós kereszt, köszöntése felemelő és megindító volt a megjelent papok és hívek számára. Ugrits Tamás pasztorális helynök vezetésével az imaórán a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepének szentírási szakaszait olvasták fel.
,,Székesfehérvár városa ünnepi ruhába öltözik, de lelkét is ünneplőbe öltözteti - mondta Spányi Antal püspök az igeliturgián. - Most a készület idején vagyunk. Arra hív bennünket az egyház, arra figyelmeztet a missziós kereszt, hogy újuljunk meg gondolkodásmódunkban, életfelfogásunkban. Arra hív, hogy mélyüljünk el a hit megélésben, befogadásában és a lelkünkbe fogadott hit ereje formálja át cselekedeteinket, egész életünket, emberi kapcsolatainkat. A hit nem az élet szegletébe való drága kincs, hanem az, ami mindent meghatároz, mindent átjár, mindent átformál."
A főpásztor ezt követően a kereszt misztériumáról elmélkedett. ,,Ez a kereszt, Isten örök szeretetének a jele. Jelképezi nekünk és közel hozza hozzánk az Isten szeretetét, amely elveszi bűneinket, megszabadít kötelékeinktől, fölemel, szabaddá tesz, a kegyelemben élővé tesz. A megszentelő kegyelemmel díszíti föl lelkünket, és vezeti életünket az Atyai ház öröme felé. Néha úgy gondoljuk, ez az út túlságosan is meredek nekünk, néha úgy érezzük, a kereszt súlya túlságosan is nehéz. Milyen jó ránézni erre a keresztre, és felfedezni a magyar szentek és boldogok ereklyéit, akiknek nehéz volt az élet, nem volt könnyű az út, amelyen Krisztust kellett követniük, de nem a maguk erejére hagyatkoztak, hanem befogadták az Úr kegyelmét. Vele együtt hordták keresztjüket, Őróla akartak tanúskodni a világban."
Az imaóra végén a lelki megújulásért és az eucharisztikus kongresszus kegyelmeiért imádkozták a Mindenszentek litániáját. A záróáldás előtt a híveknek lehetőségük volt a Jézus keresztereklyéjét és a magyar szentek ereklyéit őrző kereszt előtti hódolatra, vagyis a személyes imára, térdhajtásra, tiszteletadásra.
A nap folyamán az ünnepélyesen kihelyezett missziós keresztnél vezetett szentségimádásokat tartottak, majd Bozai Márton atya, az eucharisztikus kongresszus székesfehérvári egyházmegyei előkészületeiért felelős referens tartott vetített előadást a kongresszus történetéről és a 2020-as magyarországi találkozó terveiről.
Emlékezzél meg, Istennek dicsőséges Anyja, magyarok Nagyasszonya, szentséges Szűz Mária, emlékezzél meg örökségedről, amelyet hű szolgád, első királyunk és apostolunk, Szent István neked felajánlott. Tekints kegyes szemmel országodra, városunkra: légy szószólónk és közbenjárónk Szent Fiadnál, Jézus Krisztusnál. Hozzád kiáltottak őseink és minden ínségükből kiszabadultak. Ez a remény éltet most is, ez a bizalom indít, hogy oltalmadban keressünk menedéket mi, a te néped és örökséged. Oltalmazd és védjed hatalmas pártfogásoddal minden testi-lelki bajtól országunkat és városunkat. Hazánk főpásztorainak nyerj isteni segítő kegyelmet küldetésük teljesítéséhez, híveidnek pedig az élő hit cselekedeteiben és gyümölcseiben buzgó szívet. Könyörgünk, Nagyasszonyunk, magyar hazánk és városunk vezetőiért, hogy a Szentlélek ajándékai által megvilágosítva védelmezzék az igazat, a közjó előmozdításán őszinte igyekezettel fáradozzanak.
Könyörgünk, Nagyasszonyunk, egész nemzetünkért. Vezesd kegyességeddel, tartsd meg Isten szeretetében és félelmében. Nyerj a bűnbánóknak bocsánatot, az igazaknak állhatatosságot, a fiataloknak tisztaságot, a házastársaknak hűséget,a szegényeknek pártfogást, a szomorúaknak vigasztalást, a megholt híveknek pedig örök nyugodalmat. Légy minden ügyünkben szószólónk Szent Fiadnál, hogy az ő akarata szerint rendezzük életünket. Fogadd kegyesen kérésünket, hogy közbenjárásoddal megsegítve, a jelen élet küzdelmei után az örökkévaló boldogságra eljussunk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteinket, székesfehérvárra, előkészületeiért, közbenjárásoddal, országfelajánlás, kapcsolatainkat, állhatatosságot, felmagasztalása, cselekedeteiben, tájékoztatókkal, tiszteletadásra, székesfehérvári, kegyességeddel, nagyasszonyunk, eucharisztikus, kongresszusról, katekézisekkel, megvilágosítva, házastársaknak, misztériumáról, teljesítéséhez, kötelékeinktől, székesfehérvár, pártfogásoddal, főpásztorainak, előmozdításán, gyümölcseiben, szentmiséjére, kiszabadultak, mindenszentek, magyarországi, befogadásában, keresztjüket, térdhajtásra, szeretetének, figyelmeztet, város fogadalmi, budapesti Nemzetközi, ünnepélyes fogadás, kongresszusról való, lelki felkészülést, fogadalmi szentmisében, magyar szentek, magyar családokat, délelőtti órákban, missziós kereszt, megjelent papok, készület idején, lelkünkbe fogadott, élet szegletébe, kereszt misztériumáról, kegyelemben élővé, Szent István-i, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Magyar Szent Család, Spányi Antal, Ugrits Tamás, Szent Kereszt, Bozai Márton, Szűz Mária, Szent István, Szent Fiadnál, Jézus Krisztusnál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png virág  Png rózsa csokor  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tanuld meg ezt a versemet  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Kerüld el az evangélium örömén...  Alvó cicák  A Megváltó szolgálatában  Még csak most kezdődik a nap  Png telefon  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Csak a fogyatkozás látható  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hiányzik  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kutya  Radikális szeretet  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Facebookon kaptam  képre írva  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Soha ne kedvezz...  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Kövesd a cowboyt!  Erdőn  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  képre írva  Png rózsa csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png cica  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
város fogadalmi, budapesti Nemzetközi, ünnepélyes fogadás, kongresszusról való, lelki felkészülést, fogadalmi szentmisében, magyar szentek, magyar családokat, délelőtti órákban, missziós kereszt, megjelent papok, készület idején, lelkünkbe fogadott, élet szegletébe, kereszt misztériumáról, kegyelemben élővé, megszentelő kegyelemmel, kereszt súlya, maguk erejére, imaóra végén, lelki megújulásért, eucharisztikus kongresszus, záróáldás előtt, híveknek lehetőségük, személyes imára, ünnepélyesen kihelyezett, kongresszus történetéről, 2020-as magyarországi, remény éltet, bizalom indít, közjó előmozdításán, bűnbánóknak bocsánatot, igazaknak állhatatosságot, fiataloknak tisztaságot, házastársaknak hűséget, szegényeknek pártfogást, szomorúaknak vigasztalást, megholt híveknek, jelen élet, örökkévaló boldogságra, cselekedeteinket, székesfehérvárra, előkészületeiért, közbenjárásoddal, országfelajánlás, kapcsolatainkat, állhatatosságot, felmagasztalása, cselekedeteiben, tájékoztatókkal, tiszteletadásra, székesfehérvári, kegyességeddel, nagyasszonyunk, eucharisztikus, kongresszusról, katekézisekkel, megvilágosítva, házastársaknak, misztériumáról, teljesítéséhez, kötelékeinktől, székesfehérvár, pártfogásoddal, főpásztorainak, előmozdításán, gyümölcseiben, szentmiséjére, kiszabadultak, mindenszentek, magyarországi, befogadásában, keresztjüket, térdhajtásra, szeretetének, figyelmeztet, nagyasszonya, megyéspüspök, fáradozzanak, örökségedről, ünnepélyesen, igyekezettel, igeliturgián, szegényeknek, megújulásért, kegyelmeiért, közbenjárónk, hagyatkoztak, történetéről, nemzetünkért, vigasztalást, szentmisében, felkészülést, egyházmegyei, jelenlétében, szeretetében, szomorúaknak, fiataloknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.