Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Áder János Köztársasági elnök ünnepi beszéde, 08.20
  2018-08-20 16:11:13, hétfő
 
  Magyarországnak ragaszkodnia kell ahhoz a nyugati kultúrához, amelyhez Szent István királyunk a sorsunkat kötötte - mondta augusztus 20-ai ünnepi beszédében Áder János államfő.
A köztársasági elnök a honvéd tisztek avatásán hétfőn Márai Sándor szavaira emlékeztetett:
Magyarország csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában; nincs módunk középszerűnek lenni.
Az államfő a honvédekhez szólva azt mondta: hazánk békéje és biztonsága csak Európa békéjében és biztonságában teremthető meg. Hazánk Szent Istvántól ,,magyar szívet és európai lelkiismeretet kapott", első királyunk tudta, hogy a béke megtartásának feltétele a nyugati civilizáció megőrzésében rejlik. Benne összetartozott a hazafiság és az európaiság, ,,magyar öntudata sosem kelt harcra európai szellemével" - fogalmazott az államfő, emlékeztetve: az államalapító az istenhite mellett az ahhoz tartozó nyugati keresztény műveltséget is vallotta, ahogy az európai népek egymásra utaltságát, a kölcsönös tisztelet erejét is.
Áder János szerint, akit mindez erősít, annak a hazaszeretetet nem kell megtanítani, az tudja, hogy a hazát nem lehet lecserélni, ahhoz érdemes hűségesnek lenni és ide kell hazatérni.
Magyarország a történelem viharjaiban is megmaradt, mert erős volt ,, mutatott rá a köztársasági elnök, ,,miközben nálunk nagyobb népeket is kifújtak már kisebb forgószelek a történelemből. Áder János felidézte első királyunk fiához, Imre herceghez írt intelmét:
égy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen, vagy a balsors letaszítson.
Szent István hitt abban is, hogy hatalmunkban áll alakítani a történelmet, barátokat gyűjtött, míg más fejedelmek ellenségeket, és a békességet kereste - méltatta az államalapítót a köztársasági elnök. Örökségéből nemzedékek alkottak tovább egy önálló, szabad, európai országot, amelyet sokan próbáltak elvenni, de megtartotta mindazok hűsége, munkája és ragaszkodása, akik nem hajoltak meg az idők viharaiban - hangsúlyozta Áder János.
Bárhogy is hívták ezt az államot, bárkik is álltak a kormányrúd mellett, és bármerre is próbálták kormányozni, a nemzet sorsát azok formálták, akik hol ösztönösen, hol tudatosan, de becsülettel, tisztességgel és nagyon sok munkával mindvégig a magyarok országát élték tovább, akik a Szent István-i hagyományt folytatták - fűzte hozzá az államfő.
És bár az ország sosem feledi a bűnöket - amelyek közül a köztársasági elnök Radnóti Miklós, Salkaházi Sára és Szerb Antal meggyilkolását, vagy a dunabogdányi svábok kitelepítését, az ÁVO tevékenységét és az '56-os megtorlást emelte ki -, Magyarország újra és újra igent mondott a félelem nélküli életre, az emberi méltóságra, a szabad vallásgyakorlásra, a munkához való jogra, az igazságosságra, hangsúlyozta.
Ez a Magyarország a 20. század végén ismét igent mondott egykori önmagára, igent a Szent István-i hazára és Európára - fűzte hozzá. Az államfő a nemrég elhunyt erdélyi származású költő, Kányádi Sándor életét, hazaszeretetét állította példaként, aki ,,igazán tudta, milyen érzés egy létében fenyegetett közösség tagjaként magyarnak megmaradni", és a hazát mindenhol megtalálni a közös anyanyelvet beszélők között.
Áder János szavait azzal zárta: ez a föld ezer esztendeje a mi földünk, közös hazánk földje, és az is marad, amíg lesznek, akik itt, Európa szívében magyarul értik és érzik, mi mindent is rejt ez a négy egyszerű szócska: A haza minden előtt.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Címkék: magyarországnak, hazaszeretetet, meggyilkolását, igazságosságra, hazaszeretetét, összetartozott, lelkiismeretet, történelemből, középszerűnek, kitelepítését, tevékenységét, emlékeztetett, biztonságában, tisztességgel, megtartásának, államalapítót, magyarország, ellenségeket, dunabogdányi, köztársasági, államalapító, emlékeztetve, megőrzésében, hatalmunkban, ragaszkodása, hangsúlyozta, ragaszkodnia, fogalmazott, kormányozni, honvédekhez, szellemével, becsülettel, műveltséget, megtartotta, civilizáció, anyanyelvet, nyugati kultúrához, sorsunkat kötötte, köztársasági elnök, honvéd tisztek, minőség igényével, honvédekhez szólva, béke megtartásának, nyugati civilizáció, istenhite mellett, ahhoz tartozó, európai népek, kölcsönös tisztelet, történelem viharjaiban, szerencse túlságosan, balsors letaszítson, békességet kereste, Áder János Köztársasági, Szent István, Áder János, Márai Sándor, Hazánk Szent Istvántól, Szent István-i, Radnóti Miklós, Salkaházi Sára, Szerb Antal, Kányádi Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Alázat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Alvó cicák  A televizió nem a kultúrát kép...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gonosz démon-álarc  Az igazi szeretetért rendszeri...  A boldog családok mind hasonló...  Mi lenne ha  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Png rózsa csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A sors  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Png virág  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Julian Brass gondolata  Adakozás  Png ház  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Nem számIt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A kételkedés kezelése  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  képre írva  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó éjszakát  Próbálj meg ...  Png cica  A másik dolog,  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tavaszi kép  Fehér virág  Soha ne kedvezz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png fotel  Szép estét  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png fotel  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png cica  Hogy lehet megtartani  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy hatékony szolga  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  A kételkedés kezelése  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
nyugati kultúrához, sorsunkat kötötte, köztársasági elnök, honvéd tisztek, minőség igényével, honvédekhez szólva, béke megtartásának, nyugati civilizáció, istenhite mellett, ahhoz tartozó, európai népek, kölcsönös tisztelet, történelem viharjaiban, szerencse túlságosan, balsors letaszítson, békességet kereste, idők viharaiban, kormányrúd mellett, nemzet sorsát, magyarok országát, ország sosem, bűnöket &#8211, dunabogdányi svábok, félelem nélküli, emberi méltóságra, szabad vallásgyakorlásra, munkához való, nemrég elhunyt, létében fenyegetett, hazát mindenhol, közös anyanyelvet, föld ezer, négy egyszerű, haza minden, magyarországnak, hazaszeretetet, meggyilkolását, igazságosságra, hazaszeretetét, összetartozott, lelkiismeretet, történelemből, középszerűnek, kitelepítését, tevékenységét, emlékeztetett, biztonságában, tisztességgel, megtartásának, államalapítót, magyarország, ellenségeket, dunabogdányi, köztársasági, államalapító, emlékeztetve, megőrzésében, hatalmunkban, ragaszkodása, hangsúlyozta, ragaszkodnia, fogalmazott, kormányozni, honvédekhez, szellemével, becsülettel, műveltséget, megtartotta, civilizáció, anyanyelvet, történelmet, örökségéből, letaszítson, viharjaiban, forgószelek, megtanítani, fenyegetett, lecserélni, utaltságát, viharaiban, teremthető, származású, történelem, megtorlást, kultúrához, nemzedékek, megmaradni, európaiság, túlságosan, esztendeje, ösztönösen, keresztény, folytatták, méltóságra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.