Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tanmese a megtérésről 2018.08.27
  2018-08-27 12:24:28, hétfő
 
  Vereb István /Laudetur Kiadó alapító tulajdonosa / írása

A kis hittérítő
A híres francia újságírónak, Louis Veuillot-nak volt egy leánykája, aki bizony nem sok örömöt okozott apukájának. Sokat bosszankodott a kis Odette miatt, aki lusta, dacos és sokszor durva is tudott lenni. Az édesanya azonban egyre azzal vigasztalta az apát:
- Légy türelemmel és majd meglátod, hogy az első szentáldozás megváltoztatja a gyermeket!
Erre a hitetlen apa gúnyosan nevetni kezdett:
- Igen, igen, a ti csodavallásotok megjavítja az embereket! Fütyülök én erre!
Anyukának azonban igaza lett. Mióta Odette a szentáldozásra készült, igen megváltozott. Engedelmes, szorgalmas kisleány lett belőle. Az édesapa alig akart hinni a szemének és kijelentette, hogy ezek után ő is kíváncsi már arra, mit mond a pap az oktatáson, ami így megváltoztatta leánykáját. Legközelebb tehát ő is elment leánykájával a templomba. Itt hallotta azokat a hitigazságokat, amelyeket ő eddig nem ismert, és amelyek megváltoztatták Odette-jét.
Az egyik napon a kislány bement apukája szobájába és így szólt hozzá:
- Kedves apukám. Közeledik az első szentáldozás napja. Addig azonban nem mehetek áldozni, amíg bocsánatot nem kérek tőled a sok bosszúságért, amit neked okoztam. Majd letérdelt édesapja elé: kérlek édesapám, áldj meg engem, hogy Jézus leolvashassa homlokomról a te bocsánatodat!
Ekkor Veuillot Lajos reszkető kézzel egy keresztet rajzolt gyermeke homlokára.
Boldogan állt föl ezután a leányka és örömkönnyek csillogtak a szemében. Majd kis karjával átölelte édesapját és ezt mondotta:
- Még egy nagy kérésem lenne!
Az apa azonban, aki sejtette, hogy mit akar kérni leánykája, ujját a szájához tette, mondván: csitt! - Most menj, majd holnap elmondhatod a másik kérésedet.
Odette engedelmeskedett és szomorúan visszatért szobájába. Alighogy elment, az édesapa máris megbánta visszautasító szavait. Lábujjhegyen leánykája szobájához lopódzott. Az ajtó nem volt egészen becsukva, és így megláthatta Odette-jét, aki a Szűzanya képe előtt térdelt és így imádkozott:
- Édes Szűzanyám, segíts rajtam, és eszközöld ki, hogy apukám velem együtt a szentáldozáshoz járuljon! Lágyítsd meg a szívét és ajándékozd meg a hit kegyelmével! Veulliot hallgatózott és egészen megrendült a lelke. Visszament szobájába, ahol fejét kezébe hajtva, nem tarthatta tovább vissza könnyeit. Alig múlt el néhány perc, amikor suhogást hallott. Odette állt előtte:
- Apukám, ne haragudj, de nem tudtam holnap reggelig várni. Arra akarlak kérni, hogy a mamával és velem együtt te is járulj a szentáldozáshoz!
Isten kegyelmének és gyermeke kérésének nem tudott ellenállni. Sírva fakadt és leánykáját a szívéhez szorította.
- Igen - mondotta - még ma veled együtt elmegyek a gyóntatóatyához és majd ezt mondom neki:
- Tessék nézni, itt az én édesapám!
Elgondolhatjátok, mennyire örült Odette és édesanyja apuka megtérésének. Így az elsőáldozás napja kétszeres örömnap lett a számukra.

Charles de Foucauld: Adoráló ima...
Atyám, Rád hagyatkozom: tedd velem azt, ami Neked tetszik. Bármit teszel is velem, megköszönöm. Kész vagyok mindenre, elfogadok mindent, csak akaratod teljesedjék bennem és minden teremtményedben. Semmi mást nem óhajtok, Istenem! A szeretet sürget, hogy egészen Neked adjam magamat, hogy fenntartás nélkül kezedbe helyezzem életemet - határtalan bizalommal.
Mert Te vagy az én Atyám. Ámen.





 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: elgondolhatjátok, engedelmeskedett, szentáldozáshoz, megváltoztatták, gyóntatóatyához, teremtményedben, csodavallásotok, hitigazságokat, megváltoztatta, szentáldozásra, megváltoztatja, visszautasító, bosszankodott, megváltozott, leánykájával, megtérésének, szentáldozás, bocsánatodat, hallgatózott, bosszúságért, lábujjhegyen, kijelentette, leolvashassa, megláthatta, vigasztalta, elsőáldozás, megköszönöm, teljesedjék, kegyelmének, tulajdonosa, legközelebb, homlokomról, újságírónak, hagyatkozom, örömkönnyek, elmondhatod, híres francia, édesanya azonban, első szentáldozás, szentáldozásra készült, édesapa alig, egyik napon, kislány bement, keresztet rajzolt, nagy kérésem, szájához tette, másik kérésedet, édesapa máris, szentáldozáshoz járuljon, szívéhez szorította, elsőáldozás napja, szeretet sürget, Vereb István, Laudetur Kiadó, Louis Veuillot-nak, Mióta Odette, Ekkor Veuillot Lajos, Édes Szűzanyám, Mert Te,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem jár  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  A csend aranyat ért  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Mire jók ?  Színház az egész világ,  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Inkább ad  Manna OWell tollából  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Levél lány  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét kedves látogatóimna...  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Képes idézet !  képre írva  Ratkós beszületései a szereplő...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Alvó baby  képre írva  Sárkány  Képes idézet !  képre írva  J. Donald Walters  Nem látom őket  Válaszok a halál után  Az izmaink nem csak testmozgás...  Nem azt látja  Szép álmokat!  Virágvasárnap: az élet és a re...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Szép estét  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Devecsery László - Húsvét  Sir Andrew Lloyd Webber  Benedek Elek - Virágvasárnap  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam Krisztinától  Az angyali üdvözlet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Táplálékok a máj egészségének ...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Rács mögé  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Nem jár  Facebookon kaptam Krisztinától  Az idegen országok éghajlata  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az út  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Sadhguru idézet  Graffiti bölcsesség 
Bejegyzés Címkék
híres francia, édesanya azonban, első szentáldozás, szentáldozásra készült, édesapa alig, egyik napon, kislány bement, keresztet rajzolt, nagy kérésem, szájához tette, másik kérésedet, édesapa máris, szentáldozáshoz járuljon, szívéhez szorította, elsőáldozás napja, szeretet sürget, elgondolhatjátok, engedelmeskedett, szentáldozáshoz, megváltoztatták, gyóntatóatyához, teremtményedben, csodavallásotok, hitigazságokat, megváltoztatta, szentáldozásra, megváltoztatja, visszautasító, bosszankodott, megváltozott, leánykájával, megtérésének, szentáldozás, bocsánatodat, hallgatózott, bosszúságért, lábujjhegyen, kijelentette, leolvashassa, megláthatta, vigasztalta, elsőáldozás, megköszönöm, teljesedjék, kegyelmének, tulajdonosa, legközelebb, homlokomról, újságírónak, hagyatkozom, örömkönnyek, elmondhatod, kegyelmével, bocsánatot, ajándékozd, megrendült, visszament, szobájához, ellenállni, csillogtak, leánykáját, szorgalmas, szorította, imádkozott, megjavítja, engedelmes, határtalan, visszatért, apukájának, türelemmel, fenntartás, bizalommal, szomorúan, leánykája, templomba, kérésedet, kérésének, édesapját, szobájába, letérdelt, homlokára, keresztet, tarthatta, helyezzem, hittérítő, közeledik, eszközöld, szűzanyám, lopódzott, amelyeket, oktatáson, gyermeket, édesanyja, elfogadok, kétszeres, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.