Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Gellért püspök és vértanú 09.24
  2018-09-24 18:42:46, hétfő
 
  Iganaptár oldalon
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az igazak halálát Isten úgy fogadja, mint egészen elégő áldozatot.
Így szól az örök Bölcsesség: Az igazak lelke Isten kezében van, és a halál kínja nem érheti őket.
Az esztelenek szemében úgy látszott, hogy meghaltak; a világból való távozásukat balsorsnak vélték, elmenetelüket megsemmisülésnek.
Ők azonban békességben vannak.
Mert ha az emberek szemében szenvedtek is, a reményük telve volt halhatatlansággal.
Kevés fenyítés után nagy jótéteményekben részesülnek, mert Isten próbára tette és magához méltónak találta őket.
Mint aranyat a kohóban, megvizsgálta és elfogadta őket egészen elégő áldozatul.
Az (utolsó) ítélet idején majd felragyognak az igazak, és olyanok lesznek, mint a szikra, amely a tarlón tovaharapódzik.
Nemzetek fölött ítélkeznek majd, és népeken uralkodnak: és az Úr lesz a királyuk mindörökre.
Akik benne bíztak, akkor majd megismerik az igazságot, és akik hűségesek voltak, szeretetben nála maradnak, mert kegyelem és irgalom lesz választottainak osztályrésze.
Ez az Isten igéje. Bölcs 3,1-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne féljetek azoktól akik megölik a testet!
Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak:
Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,28-33

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Kereszthalálod mutatja, hogy mit jelent az élet teljes odaadása, az élet szeretetből való feláldozása. A szeretet mértéke csak a teljesség lehet. Ami ennél kevesebb, az önzés. Ha kevesebbet akarunk adni Istennek, akkor önzőek vagyunk és nem ismerjük a mindent odaadó szeretetet. Amikor a szeretetet gyakoroljuk az sosem önmagunk vagy emberségünk feladása, hanem éppen emberségünk legmélyebb megélése, kifejezése. Segíts, hogy értelmünkkel Isten megismerésére törekedjünk, szívünk minden érzését felé irányítsuk és lelkünk minden idegszálával rá figyeljünk. Add, hogy a szeretet valóban belülről, szívünk és lelkünk mélyéről fakadjon!

A magvetőről szóló példázat, amelyet szombaton olvastunk, felvezette az Isten országáról szóló tanítást. Ezt egészíti ki újabb elemmel a mai részlet. A lámpa fényét senki nem akarja elrejteni, hiszen éppen azért szokás meggyújtani, hogy fényével bevilágítsa a házat. Nyilvánvaló, hogy Jézusnak az a szándéka, hogy az Isten országáról szóló tanítása elterjedjen mindenütt a világon és eljusson minden emberhez. Ez azonban most még csak viszonylag szűk körben valósul meg. Apostolainak és tanítványainak, és a későbbi korokban követőinek is éppen az lesz a küldetése, hogy az Úrtól kapott tanítás fényét továbbadják.
A krisztusi örömhír nem maradhat titokban. Erre utal a következő mondás: ,,Semmi sincs elrejtve, ami nyilvánosságra ne jutna; és nincs olyan titok, ami ki ne derülne." Az örömhír természete megkívánja, hogy aki megismerte, továbbadja azt. Most a tanítványok Krisztustól hallják az üdvösségre vezető tanítást, az Úr mennybemenetele, e világból való távozása után pedig nekik kell azt továbbadniuk, hirdetniük. A következő nemzedékeknek szintén az lesz a feladata, hogy azt átadják utódaiknak.
A részletet Jézus kissé titokzatos mondása zárja le: ,,Akinek ugyanis van, az még kap hozzá; akinek pedig nincsen, az még azt is elveszíti, amiről azt vélte, hogy az övé." A kijelentés azt jelentheti, hogy akik befogadják az örömhírt, egyre gazdagabbak lesznek lelkiekben, akik viszont nem szívlelik meg azt, idővel ráébrednek, hogy a tanítás csírája elszárad lelkükben.
C. Horváth István Sándor

Magyar kurír oldalon
.......


zent Gellértre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye fővédőszentjére emlékezünk liturgikus ünnepén, szeptember 24-én. Népünk kereszténnyé válásának kezdetén vezérelte hozzánk Isten, hogy Imre herceg nevelőjeként, remeteként, püspökként és vértanúként szolgálja Istent és a magyarság krisztusi hitre térését.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: megsemmisülésnek, mennybemenetele, jótéteményekben, választottainak, fővédőszentjére, tanítványainak, kereszthalálod, tovaharapódzik, nyilvánosságra, megismerésére, elmenetelüket, nemzedékeknek, kereszténnyé, apostolainak, nevelőjeként, megvizsgálta, felragyognak, osztályrésze, idegszálával, továbbadniuk, értelmünkkel, elterjedjen, krisztustól, emberségünk, szeretetben, tanítványok, békességben, gyakoroljuk, nyilvánvaló, feláldozása, távozásukat, meggyújtani, egyházmegye, részesülnek, szeretetből, törekedjünk, igazak halálát, örök Bölcsesség, igazak lelke, halál kínja, esztelenek szemében, világból való, emberek szemében, reményük telve, tarlón tovaharapódzik, királyuk mindörökre, időben Jézus, pokolba taszíthatja, fillérért ugye, emberek előtt, evangélium igéi, élet teljes, Szent Gellért, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor, Szeged-Csanádi Egyházmegye,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  ajándék, mellyel meglepem  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  James Allen  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Paul David Tripp Április 12  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó kislány  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Paul Éluard - És egy mosoly  James Allen  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó nap volt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  jó reggelt  Az ember emlékekből áll  Egy gondolat  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Egy barátság története  Vito Giaquinto gondolata  Önmaga ellenére  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Ott van  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó cicák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztinától  Borzasztó  Jó éjszakát  Egy párkányon  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi 
Bejegyzés Címkék
igazak halálát, örök Bölcsesség, igazak lelke, halál kínja, esztelenek szemében, világból való, emberek szemében, reményük telve, tarlón tovaharapódzik, királyuk mindörökre, időben Jézus, pokolba taszíthatja, fillérért ugye, emberek előtt, evangélium igéi, élet teljes, élet szeretetből, szeretet mértéke, teljesség lehet, mindent odaadó, szeretetet gyakoroljuk, sosem önmagunk, szeretet valóban, magvetőről szóló, lámpa fényét, későbbi korokban, krisztusi örömhír, következő mondás, örömhír természete, tanítványok Krisztustól, üdvösségre vezető, következő nemzedékeknek, részletet Jézus, tanítás csírája, magyarság krisztusi, megsemmisülésnek, mennybemenetele, jótéteményekben, választottainak, fővédőszentjére, tanítványainak, kereszthalálod, tovaharapódzik, nyilvánosságra, megismerésére, elmenetelüket, nemzedékeknek, kereszténnyé, apostolainak, nevelőjeként, megvizsgálta, felragyognak, osztályrésze, idegszálával, továbbadniuk, értelmünkkel, elterjedjen, krisztustól, emberségünk, szeretetben, tanítványok, békességben, gyakoroljuk, nyilvánvaló, feláldozása, távozásukat, meggyújtani, egyházmegye, részesülnek, szeretetből, törekedjünk, bevilágítsa, gazdagabbak, vértanúként, továbbadják, taszíthatja, kevesebbet, magvetőről, liturgikus, emlékezünk, evangélium, szeptember, országáról, befogadják, bölcsesség, természete, utódaiknak, verebeknél, figyeljünk, jelentheti, irányítsuk, mindörökre, szeretetet, kifejezése, uralkodnak, követőinek, ítélkeznek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.