Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sjöström: Ha Katinka meg tudja csinálni, akkor nekem is ....
  2018-10-04 11:34:49, csütörtök
 
  Sjöström: Ha Katinka meg tudja csinálni, akkor nekem is sikerülhet
Jó emlékekkel térhetett vissza Budapestre Sarah Sjöström. A csütörtökön kezdődő világkupa előtt a Kossuth Rádió Sportvilágának nyilatkozó kiváló svéd úszó elismerte, őt is Hosszú Katinka teljesítménye inspirálta, hogy állandó versenyzéssel készüljön a nagyobb kihívásokra.
,,Mindig igyekszem valamilyen kulturális programot beiktatni: megnézni valamit, vagy elmenni egy-egy étterembe" - mondta az uszodákon túli világra is nyitott, a tavalyi világbajnokságon három számban is győztes Sjöström.
Így kedden mielőtt a Verrasztó Dávidék által a versenyzőknek szervezett közös vacsorán részt vett volna, örömmel látogatott el az Országházba. ,,Jó, ha nem csak és kizárólag az úszással foglalkozunk az ilyen túrákon, és az ilyen programok fel is töltenek." Sjöströmöt lenyűgözte az impozáns épület. ,,Volt idegenvezetőnk, aki mesélt például a Szent Koronáról és be is vezetett minket a történelembe."
Mivel az olimpiai bajnok a felkészülését törökországi nemzetközi klubjában végzi, és a karácsonyait pedig például rendre Dél-Afrikában tölti, szinte alig-alig látogat haza Svédországba. ,,Egész évben összesen, ha öt hetet töltöttem otthon. Ezt soknak azért nem mondanám."
Tavaly megnyerte az összetett világkupát, az ehhez szükséges számhalmozásról azt gondolja, segíti a tokiói céljaiban. ,,Meggyőződésem, hogy nagyon is. Jó a változatosság, hogy nem csak a rutinedzéseket kell csinálnom újra és újra, mert csak edzéssel nem tudom magam igazán felkészíteni arra, hogy mondjuk az olimpián is csúcsformában ússzak. A sok versenyzés miatt valahogy könnyebb a nagyon fontos pillanatokban is jobban teljesíteni. A világkupa-sorozat ebből a szempontból tökéletes gyakorlás."
Mivel az erőltetett menetet Hosszú Katinka alkalmazta először, Sjöström egyetért azzal, hogy ezt a módszert akár magyar riválisáról el is lehetne nevezni.
,,Mindenképpen. Őszintén szólva engem is és még sok más úszót is ő inspirált azzal, hogy elkezdett így versenyezni. Elképesztő volt látni, hogy mennyit vállalt egy versenyen. És persze én is elkezdtem utánozni őt, mert kezdetben csak egy, legfeljebb két számot vállaltam, de aztán látva őt, úgy gondoltam, miért ne próbálkoznék meg többel? Még úgy is, hogy két úszás között, mondjuk csak tíz perc marad pihenni. Úgy mentem neki, hogyha Katinka meg tudja csinálni, akkor talán nekem is sikerülhet. És be is jött a dolog, hiszen folyamatosan szembesülök azzal, hogy többet bírok, mint amennyit gondoltam. Mindig meg tudom lepni magam, hogy még egy-egy verseny után is tudok gyorsan úszni. Nyilván nem könnyű ez így, de határozottan élvezem."
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Címkék: világbajnokságon, számhalmozásról, idegenvezetőnk, sportvilágának, rutinedzéseket, meggyőződésem, versenyzőknek, teljesítménye, versenyzéssel, pillanatokban, változatosság, csúcsformában, felkészülését, folyamatosan, felkészíteni, svédországba, próbálkoznék, foglalkozunk, törökországi, történelembe, határozottan, mindenképpen, karácsonyait, országházba, szembesülök, versenyezni, szempontból, riválisáról, csütörtökön, kihívásokra, teljesíteni, szervezett, legfeljebb, nemzetközi, versenyzés, sikerülhet, csütörtökön kezdődő, nagyobb kihívásokra, uszodákon túli, tavalyi világbajnokságon, versenyzőknek szervezett, úszással foglalkozunk, ilyen túrákon, ilyen programok, impozáns épület, olimpiai bajnok, felkészülését törökországi, karácsonyait pedig, összetett világkupát, ehhez szükséges, tokiói céljaiban, rutinedzéseket kell, Budapestre Sarah Sjöström, Kossuth Rádió Sportvilágának, Hosszú Katinka, Verrasztó Dávidék, Szent Koronáról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Esti kép  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Alvó cicák  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Adakozás  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép álmokat!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Elköszönt  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Esti kép  Png kislány  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png ház  Egy bizonyos határt  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png cica  A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png férfi  Ami embereknek lehetetlen, az...  Lóhere  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy lelki imádság  Irgalom és ítélet  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mi lenne ha  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
csütörtökön kezdődő, nagyobb kihívásokra, uszodákon túli, tavalyi világbajnokságon, versenyzőknek szervezett, úszással foglalkozunk, ilyen túrákon, ilyen programok, impozáns épület, olimpiai bajnok, felkészülését törökországi, karácsonyait pedig, összetett világkupát, ehhez szükséges, tokiói céljaiban, rutinedzéseket kell, nagyon fontos, világkupa-sorozat ebből, szempontból tökéletes, erőltetett menetet, módszert akár, világbajnokságon, számhalmozásról, idegenvezetőnk, sportvilágának, rutinedzéseket, meggyőződésem, versenyzőknek, teljesítménye, versenyzéssel, pillanatokban, változatosság, csúcsformában, felkészülését, folyamatosan, felkészíteni, svédországba, próbálkoznék, foglalkozunk, törökországi, történelembe, határozottan, mindenképpen, karácsonyait, országházba, szembesülök, versenyezni, szempontból, riválisáról, csütörtökön, kihívásokra, teljesíteni, szervezett, legfeljebb, nemzetközi, versenyzés, sikerülhet, kulturális, valamilyen, alkalmazta, látogatott, erőltetett, világkupát, emlékekkel, nyilatkozó, elképesztő, lenyűgözte, sjöströmöt, inspirálta, budapestre, gondoltam, programok, elkezdtem, versenyen, töltöttem, céljaiban, koronáról, verrasztó, csinálnom, elkezdett, kizárólag, étterembe, vállaltam, elismerte, tökéletes, készüljön, klubjában, gyakorlás, megnyerte, inspirált, világkupa, térhetett, afrikában, igyekszem, összetett, kezdetben, uszodákon, szükséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2873
  • e Hét: 8674
  • e Hónap: 41828
  • e Év: 275575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.