Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 28. vasárnap 10.14 mai evangélium
  2018-10-14 15:21:24, vasárnap
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Testvéreim!
Az Isten szava eleven, átható, és minden kétélű kardnál élesebb, behatol a lélek és a szellem, az íz és a velő gyökeréig, megítéli a szív gondolatait és érzéseit. Semmilyen teremtett dolog nem marad előtte rejtve. Minden föl van fedve és nyitva van az előtt, akinek számadással tartozunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 4,12-13

OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Könyörögtem, és megkaptam az okosságot; esdekeltem, és leszállt rám a bölcsesség lelke. Többre becsültem a jogarnál és a trónnál, és hozzá mérten semminek tartottam a gazdagságot. A fölbecsülhetetlen drágakövet sem állítottam vele egy sorba, mert mellette minden arany csak egy marék homok, és vele összemérve az ezüst csak sárnak számít. Jobban szerettem az egészségnél és a szépségnél, és birtoklását a világosságnál is többre tartottam; mert a fény, amely belőle árad, nem alszik ki soha. De a bölcsességgel együtt a többi javak is mind hozzám jöttek, és mérhetetlen gazdagságot kaptam tőle.
Ez az Isten igéje. Bölcs 7,7-11

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: ,,Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"
Jézus megkérdezte: ,,Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodj hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!"
Ekkor az így válaszolt: ,,Mester, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva."
Jézus ránézett és megkedvelte. Ezt mondta neki: ,,Valami hiányzik még belőled. Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben. Aztán gyere és kövess engem!"
Ennek hallatára ő elszomorodott, és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
Jézus ekkor körülnézett, és így szólt tanítványaihoz: ,,Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!" A tanítványok megdöbbentek szavain. Jézus azonban megismételte: ,,Fiaim, milyen nehéz bejutni a gazdagoknak az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába."
Azok még jobban csodálkoztak, és kérdezgették egymást: ,,Hát akkor ki üdvözülhet?"
Jézus rájuk nézett és folytatta: ,,Embernek lehetetlen ez, de Istennek nem. Mert Istennek minden lehetséges." *
Ekkor Péter megszólalt és ezt mondta neki: ,,Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged."
Jézus így válaszolt: ,,Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most, ezen a világon otthont, testvért, anyát, apát, gyermeket és földet - bár üldözések közepette -, az eljövendő világban pedig örök életet."
Ezek az evangélium igéi.

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Életünk során számtalan dolog elterelheti, eltérítheti figyelmünket a legfontosabbról, végső célunkról, az üdvösségről. Újra és újra vissza kell térnünk Isten hívásához, aki elültette szívünkben az örök élet vágyát. Vissza kell térnünk az első szeretethez, hogy megerősödve újra továbbinduljunk! Fáradság, küzdelem nélkül nem lesz eredmény, nem jutunk sokra, nem tudjuk teljesíteni tőled kapott hivatásunkat. Segíts, hogy mindent megtegyek, amit üdvösségem érdekében kérsz tőlem

Tedd szabaddá szívedet!
Az evangéliumi történet azzal kezdődik, hogy egy ember odalép Jézushoz. Ez a történet egy valódi találkozást mutat be. Márk evangélista nem árul el semmit az illető személyéről, mintha egyáltalán nem volna lényeges, hogy ki lehetett ő, hiszen végül minden jószándéka ellenére sem csatlakozott Jézushoz, nem lett az ő tanítványa. Az evangélista csak ennyit ír: ,,odasietett hozzá valaki." A sietség azonban sokat elárul az illető jelleméről és szándékáról, hát még az a cselekedete, hogy Jézushoz érve azonnal ,,térdre borult előtte", és így adta elő kérését. Valamilyen titokzatos erő sürgeti ezt az embert, szeretne valami számára nagyon lényegeset megtudni, s hisz abban, hogy sürgető kérdésére Jézus igaz választ tud adni.
Odasietett tehát Jézushoz valaki, egy ember, aki egy közülünk, s aki ismeri Isten ígéretét, az üdvösséget. Most azt szeretné megtudni, hogy mit kell tenni az üdvösség elnyerése érdekében. Az élet, az emberi létezés értelmére rákérdező nagy sóhajként fakad ki belőle: ,,Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"
Kérdése után a rövid párbeszédből kiderül, hogy ez az ember ismeri és megtartja Isten törvényeit, jónak, az örök életre vezetőnek tartja a parancsokat, ugyanakkor érzi azt is, hogy valami ennél többet kellene tennie, különben nem sietett volna kérésével Jézushoz. Bátran és magabiztosan kimondja magáról, hogy a törvényeket megtartotta és megtartja. Ennek alapján mondhatjuk: jónak látja önmagát, törvénytisztelőnek tartja önmagát, Istennek tetszőnek minősíti saját életét. És ne gondoljuk, hogy ez nagyképűség a részéről, hiszen ismeri az alázatot, amelynek jele, hogy kérését térden állva adja elő. És magunk elé képzelve a találkozást abban is biztosak lehetünk, hogy a Jézussal való beszélgetés közben is térdelve marad, talán csak a legvégén, a számára teljesíthetetlennek, vállalhatatlannak tűnő kérés elhangzását követően áll fel és távozik leverten, szomorúan.
Ő jónak látja önmagát, de milyennek látja őt Jézus? Biztos, hogy Jézus is meglátja benne a jót, meglátja nemes szándékát, meglátja igyekezetét és buzgóságát, észreveszi végső sorsáért való aggodalmát és felelősségérzetét, ugyanakkor megsejti gyenge pontját is, a vagyonhoz, az anyagi javak által nyújtott biztonsághoz és kényelemhez való ragaszkodását. Mit ér az Istennek való odaadás, ha csak annyit adok neki, ami a mindenkinek szóló parancsban szerepel? Mennyit ér az embertárs felé irányuló szeretet, ha csak annyit adok, amit kötelezőnek érzek? Mit ér a jószándék, ha csupán az előírások teljesítéséig jutok vele és nem tovább?
E kérdésekre, ugyanúgy mint az emberi élet nagy kérdéseire Jézus ad hiteles választ. Ő tanít minket a helyes élet útjára. Az ő törvényei határozzák meg azt, hogy a cselekedetek jók vagy rosszak, üdvösségünket szolgálják-e vagy kárhozatunkat fogják eredményezni. Ő nyilatkoztatja ki számunkra a mennyei Atya akaratát és meghívását a vele való boldog életre. Az élet és örök élet nagy kérdéseivel fordulj bátran Jézushoz! Ha minden felesleges dolognak helye van a szívedben, mindennek, ami nem az örökléthez, hanem ehhez a világhoz köt, akkor nem vagy még szabad ember. Tedd szabaddá a szívedet, teljesen szabaddá és akkor be tudod fogadni az üdvösséget!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: legfontosabbról, továbbinduljunk, tanítványaihoz, nyilatkoztatja, bölcsességgel, elszomorodott, evangéliumért, kárhozatunkat, teljesítéséig, üdvösségünket, világosságnál, ragaszkodását, párbeszédből, hivatásunkat, csatlakozott, megismételte, magabiztosan, eredményezni, ifjúságomtól, csodálkoztak, kérdezgették, figyelmünket, cselekedetek, biztonsághoz, megdöbbentek, megtartottam, gazdagoknak, parancsokat, mérhetetlen, birtoklását, egészségnél, gazdagságot, megkérdezte, körülnézett, megkedvelte, elterelheti, velő gyökeréig, szív gondolatait, bölcsesség lelke, fölbecsülhetetlen drágakövet, marék homok, ezüst csak, bölcsességgel együtt, többi javak, időben amikor, örök életet, szegények közt, tanítványok megdöbbentek, tevének átmenni, gazdagnak bejutni, evangéliumért elhagyja, világon otthont, EVANGÉLIUM Szent Márk, Mert Istennek, Ekkor Péter, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Idő  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mi lenne ha  Mi lenne ha  Png cica  Albert Einsteinről  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kislány  képre írva  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  Örülök, hogy látlak!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 21  Próbálj meg ...  Éretlen vers  Neked tudnod kell  Png virág  Fehér virág  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reggel van  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Rátalálsz  Png kutya  Albert Einsteinről  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
velő gyökeréig, szív gondolatait, bölcsesség lelke, fölbecsülhetetlen drágakövet, marék homok, ezüst csak, bölcsességgel együtt, többi javak, időben amikor, örök életet, szegények közt, tanítványok megdöbbentek, tevének átmenni, gazdagnak bejutni, evangéliumért elhagyja, világon otthont, eljövendő világban, evangélium igéi, örök élet, első szeretethez, evangéliumi történet, ember odalép, valódi találkozást, illető személyéről, evangélista csak, sietség azonban, illető jelleméről, üdvösség elnyerése, emberi létezés, rövid párbeszédből, ember ismeri, örök életre, törvényeket megtartotta, találkozást abban, anyagi javak, mindenkinek szóló, embertárs felé, előírások teljesítéséig, emberi élet, helyes élet, mennyei Atya, vele való, legfontosabbról, továbbinduljunk, tanítványaihoz, nyilatkoztatja, bölcsességgel, elszomorodott, evangéliumért, kárhozatunkat, teljesítéséig, üdvösségünket, világosságnál, ragaszkodását, párbeszédből, hivatásunkat, csatlakozott, megismételte, magabiztosan, eredményezni, ifjúságomtól, csodálkoztak, kérdezgették, figyelmünket, cselekedetek, biztonsághoz, megdöbbentek, megtartottam, gazdagoknak, parancsokat, mérhetetlen, birtoklását, egészségnél, gazdagságot, megkérdezte, körülnézett, megkedvelte, elterelheti, tanítványok, evangélista, beszélgetés, találkozást, nagyképűség, megtartotta, elhangzását, igyekezetét, kérdéseivel, kötelezőnek, mindenkinek, kényelemhez, törvényeket, teljesíteni, megerősödve, szeretethez, üdvösségről, cselekedete, szándékáról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.