Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Imre herceg ünnepe 11.05
  2018-11-05 10:14:42, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az élet igazi értékét nem a hosszú, hanem a feddhetetlen tiszta élet adja.
Az igaz ember akkor is elnyeri a teljes boldogságot, ha fiatalon ragadja el a halál. Az emberi élet értékét ugyanis nem a hosszú öregkor adja meg, és nem az évek számával mérik érdemét. A lelki bölcsesség az igazi ősz haj: a feddhetetlen tiszta élet az igazi öregség. Az Isten kedvét találta benne: szerette és magához vette őt a bűnösök közül, akiknek körében élt. Kiragadta őt közülük, hogy a gonoszság meg ne rontsa gondolkodását, és a hamisság meg ne fertőzze lelkületét. A bűnös élet káprázata ugyanis elvakít, hogy ne lássuk a jót; a szenvedély szédülete elsodorja az ártatlan lelket. Fiatalon halt meg, mégis teljes életpályát futott be. Lelke kedves volt az Isten előtt, azért sietve kimentette őt a bűnösök közül. Az emberek látják ezt, de nem értik, és szívükben sem érzik, hogy Isten jóságos és irgalmas szentjeihez, és választottainak életére gondot visel. Az elhunyt igaz elítéli az életben maradt gonoszokat. A hamar tökéletessé lett ifjúkor pedig a bűnös életét. Látják ugyanis a bölcsnek végét, de nem értik, mit rendelt felőle az Úr, és miért helyezte őt az Úr biztonságba.
Ez az Isten igéje. Bölcs 4,7-15

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten arra rendelt minket, hogy Fiának képmását öltsük magunkra.
Testvéreim!
Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. Így lesz ő elsőszülött a sok testvér között.
Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta, akiket meghívott, azokat igazzá tette, akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette.
Ez az Isten igéje. Róm 8,28-30

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Álljatok mindig készen!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki.
Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,35-40
...... ..............
Imádság
Urunk, Istenünk! Csodálatos képességekkel áldottad meg az embereket és bizalmad jeleként arra kérsz bennünket, hogy embertársaink szolgálatára álljunk. Segíts minket, hogy minden adottságunkkal önmagunk és mások üdvösségét segítsük, s ezáltal dicsőséget szerezzünk neked. Hűséges szolgáid akarunk lenni, akik szolgálatunk jutalmaként eljuthatunk az örök életre.

Elmélkedés
A mai napon Szent Imre herceget, Szent István király és Boldog Gizella fiát ünnepeljük. Szent Gellért, aki hét esztendőn keresztül volt Imre nevelője, felébresztette benne az életszentség vágyát, és megismertette vele azokat a keresztény értékeket, amelyek egy ország igazságos kormányzásához szükségesek. István királynak az volt az elképzelése, hogy Imre kövesse őt a trónon, ezért összefoglalta azokat az erényeket, amelyek egy keresztény uralkodóra jellemzőek. István király Intelmeit Imre már nem ültethette át a gyakorlatba, mert fiatalon érte őt a halál. Ezt követően ajánlotta az országot és nemzetet Szent István a Szűzanya oltalmába.
Szent Imre ünnepének evangéliuma az urukra várakozó szolgákról szól, akiket éberség, állandó készenlét jellemez. A kötelességüket teljesítő szolgákat a hazatérő úr olyan jutalomban részesíti, ami nem volna elvárható tőle: ő szolgálja ki szolgáit. Az úrból így szolga lesz, a szolga pedig megdicsőülésben részesül. E szerepcsere azt szemlélteti, hogy Krisztus hogyan fog bennünket fogadni a mennyben, ha földi életünk során őt szolgáltuk és neki engedelmeskedtünk. Éljünk úgy, hogy ne érjen minket váratlanul a Krisztussal való találkozás, aminek időpontját előre nem tudhatjuk! Éljünk úgy, hogy Krisztus minket is boldognak nevezzen és bevezessen az örökkévalóságba!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: megdicsőülésben, elhatározásából, örökkévalóságba, választottainak, felébresztette, tanítványaihoz, kormányzásához, adottságunkkal, kötelességüket, megérkezésekor, összefoglalta, képességekkel, gondolkodását, megismertette, hasonlítsatok, embertársaink, életszentség, feddhetetlen, szolgálatunk, szolgálatára, választotta, jutalmaként, eljuthatunk, szeretőknek, gondoljátok, szerepcsere, dicsőítette, szemlélteti, szentjeihez, menyegzőről, krisztussal, evangéliuma, gyakorlatba, elképzelése, szükségesek, elsőszülött, élet igazi, feddhetetlen tiszta, igaz ember, teljes boldogságot, emberi élet, hosszú öregkor, évek számával, lelki bölcsesség, igazi öregség, bűnösök közül, bűnös élet, szenvedély szédülete, ártatlan lelket, emberek látják, elhunyt igaz, életben maradt, Szent Imre, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szent István, Boldog Gizella, Szent Gellért, Intelmeit Imre, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Esterházy Péter: Harmonia c...  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Gebhardt Nóra versei II.  Ady Endre - Mindegy átka  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 14  Magyar költészet napja  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  József Attila – Keresek ...  39 ígéret  Egy párkányon  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  képre írva  Nevelőszülőkhöz adták,  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Szép estét  Egy barátság története  Zilahy Lajos gondolata  Csend  Szép estét kedves látogatóimn...  Jó éjszakát  Tanmese  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mindig lesz olyan  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 14  A hagyma antibakteriális hatás...  Vidámság  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Márai Sándor tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Segíts neki dicsérni Téged  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Anyámról való emlékek  James Allen  Megígért békesség  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Reményik Sándor: Pierrot &...  Márai Sándor tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Magyar költészet napja  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  "Ez egy csoda"  Müller Péter tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó kislány  Különleges  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás 
Bejegyzés Címkék
élet igazi, feddhetetlen tiszta, igaz ember, teljes boldogságot, emberi élet, hosszú öregkor, évek számával, lelki bölcsesség, igazi öregség, bűnösök közül, bűnös élet, szenvedély szédülete, ártatlan lelket, emberek látják, elhunyt igaz, életben maradt, hamar tökéletessé, bűnös életét, bölcsnek végét, javukra válik, időben Jézus, olyan emberekhez, második vagy, harmadik őrváltáskor, evangélium igéi, örök életre, életszentség vágyát, keresztény értékeket, ország igazságos, keresztény uralkodóra, urukra várakozó, kötelességüket teljesítő, szolga pedig, megdicsőülésben, elhatározásából, örökkévalóságba, választottainak, felébresztette, tanítványaihoz, kormányzásához, adottságunkkal, kötelességüket, megérkezésekor, összefoglalta, képességekkel, gondolkodását, megismertette, hasonlítsatok, embertársaink, életszentség, feddhetetlen, szolgálatunk, szolgálatára, választotta, jutalmaként, eljuthatunk, szeretőknek, gondoljátok, szerepcsere, dicsőítette, szemlélteti, szentjeihez, menyegzőről, krisztussal, evangéliuma, gyakorlatba, elképzelése, szükségesek, elsőszülött, őrváltáskor, tökéletessé, biztonságba, boldogságot, evangélium, rómaiakhoz, életpályát, szenvedély, lelkületét, kimentette, gonoszokat, apostolnak, szentlecke, testvéreim, dicsőséget, jutalomban, szolgákról, ültethette, jellemzőek, szolgáltuk, váratlanul, bevezessen, időpontját, találkozás, uralkodóra, keresztény, csodálatos, felszolgál, emberekhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.