Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Idézet Böjte Csaba atyától
  2018-11-13 12:07:21, kedd
 
  2018 november 09. idézet:
.........A legtöbb baj onnan fakad, hogy mi mindig valami nagyot akarunk, de a kis dolgokról megfeledkezünk! Désen, első éves fiatal szerzetes papként, a kommunizmus bukása után mikor minden képlékeny volt és a hosszú elnyomás után azt hittük, hogy megérkeztünk a Kánaánba, én is tudtam hatalmas lendülettel nagyokat mondani. Mentségemre mondva, abban az eufórikus hangulatban úgy is gondoltam! Aztán egy ebéd közben a drága jó Hugolin atya ahogy hallgatta az én nagy terveimet, kissé morcosan azt mondotta nekem, hogy én biza olyan fene nagyon ne szeressem őt meg ezt a világot, elég lesz ha a mellette lévő szobámból mikor elmegyek leoltom a villanyt és becsukom az ajtót, hogy a huzat ne csapkodja!...... ........... ..... Ahhoz, hogy célba érjünk, kis léptekkel induljunk el a helyes irányba! Minden új kapcsolat, az a bizonyos új világ is kis dolgokkal kezdődik, miket nagy - nagy szeretettel viszünk véghez!
Szeretettel, Csaba t.

2018 november 12 idézet:
,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek." Lk 17,6
Sydneyben eljutottam az Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumba, itt található például a 19. századi James Craig vitorlás hajót, illetve James Cook kapitány Endeavor hajójának eredeti nagyságú replikáját is.
Minden fiú olvasmányaiban feltűnnek a hajók, a kalandos hajóutakról szóló történetek!! A képen is látható fából készült, vitorlás hajó - a múzeum adatai szerint - 12-szer kerülte meg a földet! mennyi hit kellett ahoz hogy hosszú hónapokon, éveken keresztülan magányos, mobil internet kapcsolat nélküli átkelj a végtelen óceánon? Mennyi vihart, nehézséget ért meg ez a vén teknő, mely most szépen felújítva, lelakozva ring az öböl békés vizén, míg a társai csendben nyugszanak a hullám sírjaikban!? Álltam a patinás szép vitorlások előtt és azon gondolkodtam, hogy vajon a mai ember hite, vállalkozás kedve, teherbírási ereje, kitartása, szívóssága elődeinkkel összemérhető-e??
Számomra ez a múzeum látogatása, a kiállított tárgyakon túl, a mindenre vállalkozó férfi erő, az életveszélyes nehézségekben megmutatkozó bátorság, a természet határait szétfeszítő ember nagyság titkaiba való bepillantás is volt!! Megcsodáltam a tervező, bölcs mérnöki munkát, melyet a fa, a vasérc megmunkálásához mesteri szinten értő emberek pontosan ki is viteleztek, természetes anyagokból készült kötelekkel, vitorlákkal felszereltek, majd Isten gondviselő jóságában bízva, élő reménnyel a fedélzeten útnak is indítottak ismeretlen földek felé!! Lehet, hogy ezek a tengerészek ittak, számunkra elképzelhetetlen bűnöket követtek el, de a nehézségekben is helytállva, kemény kitartó teherbírással ezeket a kézzel épített bárkákat a világ óceánjainak háborgó vizén, a messzi földrészek kikötőjébe biztonságosan elvezették és ez olyan érték ami előtt a fejemet tisztelettel meghajtom!!
Adná az Isten, hogy a XXI század embere is e kor lehetetlennek tűnő feladatait ilyen elszánt, szívos híttel, bátorsággal, találékonysággal megtudja oldani!!
Tisztelettel, Csaba t.

- Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra!
Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, - bocsáss meg neki!"
Az apostolok kérték az Urat: ,,Növeld bennünk a hitet!"
Az Úr így válaszolt: ,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek."
Lukács 17, 1-6

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: találékonysággal, elképzelhetetlen, engedelmeskedik, megmunkálásához, olvasmányaiban, megfeledkezünk, tanítványaihoz, teherbírással, életveszélyes, nehézségekben, biztonságosan, lehetetlennek, összemérhető, tisztelettel, gondolkodtam, megcsodáltam, megmutatkozó, felszereltek, megérkeztünk, tengerészeti, teherbírási, vitorlákkal, keresztülan, szeretettel, mentségemre, lendülettel, vállalkozás, természetes, bepillantás, szederfának, forduljanak, szétfeszítő, óceánjainak, vigyázzatok, elődeinkkel, hangulatban, kommunizmus bukása, hosszú elnyomás, eufórikus hangulatban, ebéd közben, mellette lévő, helyes irányba, kalandos hajóutakról, múzeum adatai, végtelen óceánon, öböl békés, társai csendben, hullám sírjaikban, patinás szép, múzeum látogatása, kiállított tárgyakon, mindenre vállalkozó, Idézet Böjte Csaba, Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumba, James Craig, James Cook,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Alvó baby  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  Facebookon kaptam  Síró nő  Sajnos ezt elBalogozták  Éljen a magyar szabadság!  Vágy, élet és sugár  Paul David Tripp Március 17  Keresd azt a valakit,...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Atyám !  Heltai Jenő: Szabadság  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor még rangja volt...  Por  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  ...és mégis ráismersz  Könnyáztatta asszonysorsok  Szabó Norbert – Szabadsá...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Szeretettel  Sajnos ezt elBalogozták  Csörög a telefonom  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  A kávé  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Nemzeti  A csonk és a facsemete  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Mi a különbség  Intelem  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Alvó kislány  Amikor 5 éves voltam,  Ez a miénk!  Paul David Tripp Március 15  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Mai harmónia kártyám  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Esti kép  Kezdet  Éljen a magyar szabadság!  Amikor még rangja volt...  Csörög a telefonom  Alvó cica  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Paul David Tripp Március 15  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Atyám !  Rochefoucauld - a bölcs  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  William Shakespeare-től idéze...  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az élet  Amikor 5 éves voltam,  Szeüleidtől tanultad  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Márciusi eső  A gyász  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez... 
Bejegyzés Címkék
kommunizmus bukása, hosszú elnyomás, eufórikus hangulatban, ebéd közben, mellette lévő, helyes irányba, kalandos hajóutakról, múzeum adatai, végtelen óceánon, öböl békés, társai csendben, hullám sírjaikban, patinás szép, múzeum látogatása, kiállított tárgyakon, mindenre vállalkozó, életveszélyes nehézségekben, természet határait, vasérc megmunkálásához, fedélzeten útnak, tengerészek ittak, kézzel épített, világ óceánjainak, messzi földrészek, fejemet tisztelettel, alkalommal Jézus, tengerbe dobnák, kicsinyek közül, apostolok kérték, találékonysággal, elképzelhetetlen, engedelmeskedik, megmunkálásához, olvasmányaiban, megfeledkezünk, tanítványaihoz, teherbírással, életveszélyes, nehézségekben, biztonságosan, lehetetlennek, összemérhető, tisztelettel, gondolkodtam, megcsodáltam, megmutatkozó, felszereltek, megérkeztünk, tengerészeti, teherbírási, vitorlákkal, keresztülan, szeretettel, mentségemre, lendülettel, vállalkozás, természetes, bepillantás, szederfának, forduljanak, szétfeszítő, óceánjainak, vigyázzatok, elődeinkkel, hangulatban, bátorsággal, hajóutakról, kommunizmus, tengerészek, anyagokból, kötelekkel, fedélzeten, malomkövet, látogatása, sírjaikban, földrészek, eljutottam, vitorlások, feladatait, történetek, elvezették, viteleztek, lehetetlen, ismeretlen, szívóssága, indítottak, nehézséget, alkalommal, replikáját, nyugszanak, kikötőjébe, vállalkozó, gondviselő, kiállított, helytállva, szobámból, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.