Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
33. évközi hét csütörtök 11.22
  2018-11-22 11:06:55, csütörtök
 
  ........


EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Halljuk meg az Úr szavát, hogy üdvözítő javaiban részesüljünk!
Amikor Jézus közel ért Jeruzsálemhez, és megpillantotta a várost, sírva fakadt. Azután ezt mondta: ,,Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál! Most azonban el van rejtve szemed előtt. Jönnek majd napok, amikor sánccal vesz körül ellenséged, bekerít és mindenfelől ostromol. Eltipornak téged és gyermekeidet, akik falaid közt laknak. Nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod idejét.
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,41-44

SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Jézus, az Isten Báránya megváltott minket vére kiontása árán.
Én, János, látomásban láttam a mennyei trónuson ülőnek jobb kezében egy kívül-belül teleírt könyvtekercset, amely hét pecséttel volt lepecsételve. Aztán láttam egy hatalmas angyalt, aki harsány szóval kérdezte: ,,Ki méltó arra, hogy kibontsa a könyvtekercset, és feltörje pecsétjeit?" De senki sem volt képes rá sem a mennyben, sem a földön, sem a föld alatt, hogy kinyissa a könyvet, és elolvassa. Erre keserves sírásra fakadtam, mert senki sem volt méltó a könyvtekercset kinyitni és elolvasni. A vének egyike így szólt hozzám: ,,Ne sírj! Nézd, győzött az oroszlán Júda törzséből, Dávid sarja. Ő majd kinyitja a könyvet, és feltöri hét pecsétjét."
Akkor láttam, hogy a trón és a négy élőlény meg a vének között, mintegy megölve, ott áll a Bárány. Hét szarva és hét szeme volt: ezek Istennek az egész földre szétküldött hét szelleme. Odament, és átvette a trónon ülő jobbjából a könyvet. Amint átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt. Hárfája volt mindegyiknek és tömjénnel telt aranycsészéje: ezek a szentek imádságai. Új éneket énekeltek: ,,Méltó vagy, (Urunk), hogy átvedd a könyvet, és feltörd pecsétjeit. Hiszen megöltek, de megváltottad (az embereket) Istennek, véred árán minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből. Istenünk országává és papjaivá tetted őket, és majd uralkodni fognak a földön."
Ez az Isten igéje. Jel 5,1-10

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Olykor nem érzem közelséged, nem hallom hangod, nem látlak téged, nem ismerem fel szándékaidat és nincs erőm engedelmeskedni. Naponta küzdök hibáimmal és gyengeségeimmel, bűneim a mélybe taszítanak. A lelki mélység és sötétség rettenetes állapotából emelj fel engem! Erősítsd hitemet, hogy bátran megvalljalak téged, és irántad érzett szeretetem mindig hozzád vezessen és kössön.

Jézus amint a távolból megpillantja Jeruzsálemet, sírásra fakad, megsiratja a várost, amelyet néhány évvel később a rómaiak megostromolnak és lerombolnak. Lukács evangélista minden bizonnyal ez utóbbi tény ismeretében írja le Jézus szavait, ugyanakkor nincs okunk kételkedni abban, hogy Jézus előre látta, ismerte a város sorsát.
,,Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál!" - olvassuk az Úr szavait az evangéliumban. E figyelmeztetés nem csak Jeruzsálem egykori lakóinak szól, hanem minden kor emberének. Bárcsak mindenki felismerné és megtenné, ami üdvösségére szolgál! Az Úr szavai szerint nem kell azoktól félnünk, akik erőszakkal elvehetik életünket, hanem inkább azoktól a gonosz erőktől, akik a kárhozatra juttatnak minket, azaz megakadályozzák üdvösségünket. Fel kell ismernünk Krisztus személyében az Üdvözítőt! El kell fogadnunk annak igazságát, hogy egyedül az ő segítsége által üdvözülhetünk. Követnünk kell őt, aki elvezet minket az üdvösségre! Gondolkozzunk tehát el azon, hogy hová vezet az életünk? Mit érdemlünk majd életünk cselekedetei alapján, kárhozatot vagy örök életet? Világosítsa meg a Szentlélek értelmünket, hogy felismerjük üdvösségünk útját!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyengeségeimmel, megakadályozzák, engedelmeskedni, figyelmeztetés, könyvtekercset, megpillantotta, megostromolnak, gondolkozzunk, jeruzsálemhez, evangéliumban, üdvösségünket, üdvözülhetünk, aranycsészéje, mindegyiknek, gyermekeidet, cselekedetei, üdvösségedre, megpillantja, megváltottad, részesüljünk, lepecsételve, szándékaidat, megvalljalak, jeruzsálemet, felismernéd, lerombolnak, mindenfelől, állapotából, világosítsa, evangélista, ismeretében, üdvösségére, személyében, értelmünket, felismerjük, üdvösségünk, evangélium igéi, mennyei trónuson, kívül-belül teleírt, hatalmas angyalt, föld alatt, könyvtekercset kinyitni, vének egyike, oroszlán Júda, négy élőlény, vének között, egész földre, szentek imádságai, mélybe taszítanak, lelki mélység, távolból megpillantja, rómaiak megostromolnak, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus, Isten Báránya, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  József Attila – Keresek ...  Paul Éluard - És egy mosoly  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  A felvilágosodás...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmaga ellenére  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Magamnak  Jó éjszakát  IGEN így  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  jó reggelt  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egyszerű  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Csend  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Otthon  Otthon  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Zilahy Lajos mondta  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  képre írva  Borzasztó  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Ismeretlen: Ikarusz monda  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Az ember  "Ez egy csoda"  Hogyan válunk hűségesekké?  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Gebhardt Nóra versei II. 
Bejegyzés Címkék
evangélium igéi, mennyei trónuson, kívül-belül teleírt, hatalmas angyalt, föld alatt, könyvtekercset kinyitni, vének egyike, oroszlán Júda, négy élőlény, vének között, egész földre, szentek imádságai, mélybe taszítanak, lelki mélység, távolból megpillantja, rómaiak megostromolnak, város sorsát, gonosz erőktől, kárhozatra juttatnak, gyengeségeimmel, megakadályozzák, engedelmeskedni, figyelmeztetés, könyvtekercset, megpillantotta, megostromolnak, gondolkozzunk, jeruzsálemhez, evangéliumban, üdvösségünket, üdvözülhetünk, aranycsészéje, mindegyiknek, gyermekeidet, cselekedetei, üdvösségedre, megpillantja, megváltottad, részesüljünk, lepecsételve, szándékaidat, megvalljalak, jeruzsálemet, felismernéd, lerombolnak, mindenfelől, állapotából, világosítsa, evangélista, ismeretében, üdvösségére, személyében, értelmünket, felismerjük, üdvösségünk, látogatásod, szétküldött, pecsétjeit, evangélium, megváltott, taszítanak, szentlecke, közelséged, eltipornak, huszonnégy, szentlélek, szeretetem, kárhozatra, kárhozatot, jeruzsálem, rettenetes, felismerné, erőszakkal, kételkedni, ugyanakkor, üdvösségre, megsiratja, ellenséged, látomásban, érdemlünk, pecsétjét, törzséből, elolvasni, igazságát, pecséttel, követnünk, segítsége, ismernünk, elolvassa, fogadnunk, üdvözítőt, tömjénnel, országává, nemzetből, uralkodni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.