Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
33. évközi hét péntek 11.23
  2018-11-23 16:09:06, péntek
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Jelképes látomásában Jánosnak le kell nyelnie a könyvet, vagyis teljesen meg kell értenie Isten határozatait, hogy közölhesse embertársaival.
Én, János, égi hangot hallottam, amely így szólt hozzám:
,,Menj, vedd át a kibontott könyvtekercset az angyal kezéből, aki a tenger és a föld felett áll!" Odamentem az angyalhoz, és kértem, hogy adja át a könyvtekercset. Ő hozzám fordult: ,,Fogd a könyvtekercset, és nyeld le! Gyomrodban ugyan keserű lesz, de a szádban olyan édes, mint a méz."
Átvettem a könyvtekercset az angyal kezéből, és lenyeltem. Számban édes volt, mint a méz: amikor azonban lenyeltem, a gyomrom keserű lett tőle.
Aztán ezt az utasítást kaptam: ,,Ismét jövendölnöd kell a nemzetekről, a különböző nyelvet beszélő népekről és királyokról."
Ez az Isten igéje. Jel 10,8-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A templom az imádság háza.
Amikor Jézus Jeruzsálemben tartózkodott, bement a templomba, és kiűzte onnan a kereskedőket. Ezt mondta nekik: ,,Írva van: - Az én házam az imádság háza. Ti pedig rablóbarlanggá tettétek."
Ott tanított azután mindennap a templomban. A főpapok, az írástudók és a nép vezetői az életére törtek. De nem tudták eldönteni, hogy mit tegyenek vele, mert az egész nép odaadó figyelemmel hallgatta (tanítását).
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,45-48
.........



Imádság
Urunk Jézus Krisztus! Te az utolsó vacsorán úgy rendelted, hogy életed folytatódjon tanítványaid, követőid életében, a mi életünkben. Szent tested az Atyának szóló áldozat és nekünk adott ajándék, amely által áldozatod naponta megújul és életed bennünk folytatódik. Az általad adott csodálatos kenyér keresztény életünk forrása. Élj bennünk! Táplálj minket! Segíts, hogy áldozatodhoz kapcsolódva mi is felajánljuk életünket a mennyei Atyának.

Jeruzsálembe érkezvén Jézus kiűzi a kereskedőket a templomból. Olyan határozottsággal és magabiztossággal cselekszik, hogy senki sem próbálja őt megakadályozni ebben. E cselekedetével Jézus mintegy birtokba veszi a templomot, az ő Atyjának lakóhelyét, az imádság házát és visszaadja azt eredeti rendeltetésére. Ugyanennél a jelenetnél János evangélista kiemeli Jézus szavait: ,,Ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!" (Jn 2,16). Jézus felhatalmazva érzi magát arra, hogy rendet teremtsen a templomban, mert ez az ő Atyjának a háza, majd pedig itt kezd el tanítani, mert neki joga van ehhez. Cselekedetének köszönhetően újra az egyetlen Isten iránti tisztelet, a vele való találkozás és az imádság háza lesz a templom.
Templomaink szintén az Istennel való találkozás helyei, ahol az Oltáriszentségben jelenlévő Úr Jézus vár minket. Bármikor betérhetünk hozzá, hogy kifejezzük tiszteletünket. Bármikor betérhetünk, hogy az imádságban hozzá emeljük lelkünket. Ide jövünk, hogy a szentmisében hallgassuk az Úr tanítását és áldozatával együtt magunkat is felajánljuk Istennek és lelkileg egyesüljünk az Úrral a szentáldozásban. Ide jövünk, hogy kifejezzük azt, hogy az Egyház közösségéhez tartozunk és testvérként tekintünk a velünk együtt ünneplőkre. Mert a templom nem csak az Isten háza, hanem a mi otthonunk is.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: magabiztossággal, határozottsággal, szentáldozásban, könyvtekercset, rablóbarlanggá, embertársaival, tiszteletünket, cselekedetével, vásárcsarnokká, cselekedetének, megakadályozni, rendeltetésére, jeruzsálemben, felhatalmazva, közösségéhez, köszönhetően, kereskedőket, áldozatodhoz, jeruzsálembe, tanítványaid, folytatódjon, tartózkodott, szentmisében, határozatait, folytatódik, látomásában, felajánljuk, testvérként, figyelemmel, betérhetünk, kapcsolódva, áldozatával, templomaink, nemzetekről, jövendölnöd, evangélista, kibontott könyvtekercset, angyal kezéből, föld felett, szádban olyan, gyomrom keserű, utasítást kaptam, különböző nyelvet, imádság háza, életére törtek, evangélium igéi, utolsó vacsorán, általad adott, mennyei Atyának, imádság házát, jelenetnél János, egyetlen Isten, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus Jeruzsálemben, Urunk Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png fotel  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Szép álmokat!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zilahy Lajos gondolata  Soha ne kedvezz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Próbálj meg ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem méltó hozzád  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png férfi  Szívem  Nevem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Egy lelki imádság  Png nő  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png ház  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mai harmónia kártyám  Png fotel  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szívem tiéd  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  képre írva  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kibontott könyvtekercset, angyal kezéből, föld felett, szádban olyan, gyomrom keserű, utasítást kaptam, különböző nyelvet, imádság háza, életére törtek, evangélium igéi, utolsó vacsorán, általad adott, mennyei Atyának, imádság házát, jelenetnél János, egyetlen Isten, vele való, imádságban hozzá, szentmisében hallgassuk, velünk együtt, magabiztossággal, határozottsággal, szentáldozásban, könyvtekercset, rablóbarlanggá, embertársaival, tiszteletünket, cselekedetével, vásárcsarnokká, cselekedetének, megakadályozni, rendeltetésére, jeruzsálemben, felhatalmazva, közösségéhez, köszönhetően, kereskedőket, áldozatodhoz, jeruzsálembe, tanítványaid, folytatódjon, tartózkodott, szentmisében, határozatait, folytatódik, látomásában, felajánljuk, testvérként, figyelemmel, betérhetünk, kapcsolódva, áldozatával, templomaink, nemzetekről, jövendölnöd, evangélista, királyokról, egyesüljünk, közölhesse, életünkben, ünneplőkre, kifejezzük, imádságban, gyomrodban, evangélium, templomban, hallgassuk, szentlecke, ugyanennél, visszaadja, cselekszik, jelenetnél, találkozás, templomból, lakóhelyét, keresztény, csodálatos, könyvéből, teremtsen, jelenések, lenyeltem, utasítást, tisztelet, templomba, különböző, életünket, tanítását, írástudók, templomot, eldönteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 968
  • e Hét: 3149
  • e Hónap: 36303
  • e Év: 270050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.