Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Keresztény vagy? Akkor élj keresztényként.
  2018-11-30 16:42:31, péntek
 
  Ferenc pápa: Véget ér az a civilizáció, amely pogánnyá válik
2018. november 30. péntek 15:28
A keresztény élet nem békíthető össze a világias élettel - fogalmazott a pápa november 29-én, csütörtökön reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén..
A világ vége és a saját életünk vége - ez a hét liturgiájának témája, erről szól a napi olvasmány és az evangélium. A Jelenések könyvéből vett olvasmány Babilon elpusztítását írja le. A szép város a világiasság jelképe volt: a luxusé, az önelégültségé, az e világi hatalomé - állapította meg Ferenc pápa. A Lukács evangéliumából vett részlet pedig Jeruzsálem, a szent város elpusztításáról szól.
Az ítélet napján Babilon egy győzelmi kiáltással pusztul el. A nagy parázna asszony elbukik, az Úr elítéli, és rámutat az igazságra: ,,ördögök lakóhelyévé lett, és minden tisztátalan szellem tanyájává". A város hatalmassága mögött romlottság rejlik, mulatságain tettetett boldogság uralkodik. Erőszakos lesz pusztulása, és senki sem találja meg többé. ,,A hárfások, zenészek és fuvolások hangja és harsona nem hangzik fel többé benned", nem lesznek szép ünnepek, a kézművesek sem működnek többé ott, mert nem a munka, hanem a romlottság városa lett Babilon. ,,A malom zörgése nem hallatszik többé benned; és lámpavilág nem fénylik többé benned." Lehet, hogy kivilágított város, de nincs benne fény, világosság - jegyezte meg a Szentatya. - Romlott civilizáció. ,,A vőlegénynek és menyasszonynak szava nem hangzik fel többé benned." Sok pár, sok ember élt ott, de nem volt köztük szeretet. E pusztulás belülről kezdődik, és akkor ér véget, amikor az Úr azt mondja: ,,Elég." Eljön az a nap, amikor az Úr azt mondja: ,,Elég volt a világ felszínességéből." Ez annak a civilizációnak a válsága, amely büszke, önelégült, diktatórikus; és ilyen véget ér - mondta Ferenc pápa.
Jeruzsálem pusztulása másfajta romlottság miatt következik be: a szeretethez való hűtlenség romlottsága miatt. Nem tudta felismerni Isten szeretetét Fiában. A szent várost ,,legázolják a pogányok". Megbünteti az Úr, mert megnyitotta szívének kapuit a pogányok előtt. Keresztényként élünk? - vetette fel a kérdést a pápa. - Úgy tűnik. De valójában pogány életet élünk, amikor megtörténnek ezek a dolgok, és Babilon elcsábít minket. Jeruzsálem úgy él, mint Babilon. Össze akarjuk egyeztetni a két életformát, de nem megy, és mindkettőt elítélik. Keresztény vagy? Akkor élj keresztényként. Nem lehet összevegyíteni a vizet az olajjal. Mindig különbözőek maradnak. Ez a vége egy önmagában ellentmondásos civilizációnak, amely magát kereszténynek mondja, de pogányként él - mutatott rá a Szentatya.
Az olvasmány és az evangélium történetéhez visszatérve Ferenc pápa kiemelte, hogy a két város elítélése után felhangzik az Úr hangja. A pusztítás után elérkezik az üdvösség, és az angyal ezt mondja: Gyertek, ,,boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzői lakomájára!" Ez a valódi ünnep! A mi életünkben is vannak tragédiák, de ekkor a távlat felé kell tekinteni, mert megváltott minket az Úr, és eljön, hogy üdvözítsen bennünket. Ez arra tanít, hogy a világ próbatételeit ne a világiassággal vagy a pogánysággal alkut kötve éljük meg, ami pusztuláshoz vezet, hanem reménykedve, eltávolodva a világias és pogány csábításoktól. Tekintsünk a horizontra, reménykedjünk Krisztusban, az Úrban! A remény a mi erőnk. Haladjunk előre, de kérjük a Szentlelket - buzdított a pápa.
Gondoljunk korunk Babilonjára, a hatalmas birodalmakra, amelyek az előző században összeomlottak. Így végzik a mai nagyvárosok is, sőt, a mi életünk is, ha továbbra is az elpogányosodás útján járunk. Csak azok az emberek maradnak meg, akik az Úrba vetik reményüket. Nyissuk meg szívünket a remény előtt, és távolodjunk el az élet elpogányosodásától! - figyelmeztetett homíliája végén Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: felszínességéből, elpusztításáról, figyelmeztetett, evangéliumából, keresztényként, világiassággal, civilizációnak, ellentmondásos, elpogányosodás, összevegyíteni, menyasszonynak, csábításoktól, önelégültségé, kereszténynek, liturgiájának, reménykedjünk, összeomlottak, elpusztítását, próbatételeit, hatalmassága, birodalmakra, pogánysággal, pusztuláshoz, történetéhez, kápolnájában, diktatórikus, megtörténnek, kivilágított, visszatérve, fogalmazott, civilizáció, szeretethez, megnyitotta, mulatságain, eltávolodva, különbözőek, keresztény élet, világias élettel, pápa november, világ vége, saját életünk, napi olvasmány, szép város, világiasság jelképe, szent város, ítélet napján, győzelmi kiáltással, nagy parázna, város hatalmassága, romlottság városa, malom zörgése, világ felszínességéből, Szent Márta-ház, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Baranyi Ferenc - N i n c s  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Sík Sándor - Ha jő a perc  Segíts neki dicsérni Téged  Segíts neki dicsérni Téged  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Kertem  Szép estét  A pitypang legendája  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  képre írva  Márai Sándor tollából  Zilahy Lajos mondta  Segíts neki dicsérni Téged  Sorsunk miatt...  Márai Sándor tollából  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Magyar költészet napja  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Csend  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Martin Buber, A haszidim meséi  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hamvas Béla  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Különleges  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Tavaszi este  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
keresztény élet, világias élettel, pápa november, világ vége, saját életünk, napi olvasmány, szép város, világiasság jelképe, szent város, ítélet napján, győzelmi kiáltással, nagy parázna, város hatalmassága, romlottság városa, malom zörgése, világ felszínességéből, szeretethez való, szent várost, pogányok előtt, önmagában ellentmondásos, evangélium történetéhez, pusztítás után, valódi ünnep, távlat felé, világ próbatételeit, világiassággal vagy, pogánysággal alkut, hatalmas birodalmakra, előző században, elpogányosodás útján, emberek maradnak, remény előtt, felszínességéből, elpusztításáról, figyelmeztetett, evangéliumából, keresztényként, világiassággal, civilizációnak, ellentmondásos, elpogányosodás, összevegyíteni, menyasszonynak, csábításoktól, önelégültségé, kereszténynek, liturgiájának, reménykedjünk, összeomlottak, elpusztítását, próbatételeit, hatalmassága, birodalmakra, pogánysággal, pusztuláshoz, történetéhez, kápolnájában, diktatórikus, megtörténnek, kivilágított, visszatérve, fogalmazott, civilizáció, szeretethez, megnyitotta, mulatságain, eltávolodva, különbözőek, nagyvárosok, csütörtökön, babilonjára, távolodjunk, reménykedve, szentlelket, világiasság, vőlegénynek, tisztátalan, állapította, lakóhelyévé, hivatalosak, romlottsága, krisztusban, szeretetét, felismerni, életünkben, következik, jeruzsálem, pusztulása, megváltott, üdvözítsen, romlottság, egyeztetni, kiáltással, kézművesek, keresztény, pogányként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.