Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
  2018-12-08 14:12:04, szombat
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Teremtés könyvéből
Ellenségeskedést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé.
Az (első) ember és felesége a bűn elkövetése után elrejtőztek az Édenkert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?" Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert mezítelen vagyok, tehát elrejtőztem."
De Isten így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém rendeltél, ő adott nekem a fáról, ezért ettem."
Az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó vezetett félre, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Az (ő ivadéka) széttiporja fejedet, te pedig a sarkát mardosod."
Az ember Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élő anyja.
Ez az Isten igéje. Ter 3,9-15.20

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten Krisztusban választott ki minket a világ teremtése előtt, hogy fogadott fiakká legyünk.
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden mennyei áldásával megáldott minket Krisztus által. Őbenne választott ki minket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket.
Őbenne nyertük el mi is az örökséget annak rendelése szerint, aki mindent szabad elhatározásából tesz. Szolgáljunk hát fölsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket.
Ez az Isten igéje. Ef 1,3-6.11-12

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van.
Abban az időben:
Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!"
Ezután az angyal eltávozott.
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,26-38
...... .....



Egyetemes könyörgés
Lektor: 1. Istenünk, aki Szűz Máriát kivetted az áteredő bűn törvénye alól, őrizd Egyházadban az igaz tanítást és a bűntelen életet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Mennyei Atyánk! Legkedvesebb leányod közbenjárása hozzon békességet a világnak!
3. Urunk, taníts meg, hogy mindennél többre becsüljük kegyelmedet és a tiszta életet!
4. A szeplőtelen Szűzanya alázatos, egyszerű élete legyen az anyák és a leányok példaképe!
5. A szeplőtelenül fogantatott Szűz Mária legyen betegeink gyógyítója!
Pap: Urunk, Istenünk! Kegyelmedből a Boldogságos Szűzben újra megjelent a földön a bűntelen ember. Add, hogy példája nyomán és közbenjárására elkerüljük a bűnt mi is, akiket a keresztségben új emberré alkottál! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Megváltó Urunk, te egykor kisgyermekként jöttél közénk egy szegényes istállóba, hogy megújítsd hitünket és a mennyei Atyával való kapcsolatunkat. Azóta is eljössz közénk minden karácsonykor, hogy emlékeztess minket az újjászületésünk lehetőségére. Lélekben én is elindulok hozzád Betlehembe, hogy szívemből kérjem tőled bűneim bocsánatát, és hogy isteni jóságoddal megtisztítsd lelkemet. Jóságos Jézusom, nem kérek mást karácsonyra, csak azt add meg, hogy tiszta szívvel borulhassak le szegényes jászolod elé, tiszta szívvel hódoljak előtted!.

Elmélkedés
A mai napon Szűz Mária szeplőtelen fogantatását ünnepli Egyházunk. Mivel sokszor még a katolikus hívek között is tapasztalható félreértés, ezért szükséges tisztáznunk a következőket. A szeplőtelen fogantatás nem Jézus életének első pillanata az ő édesanyja, Mária méhében. Bár adventben Jézus születésére készülünk, s ez egyeseknek talán azt sugallná, hogy a születése előtt kilenc hónappal történt eseményre gondoljunk, tudniillik, amikor Mária méhében megfoganta a Szentlélek közreműködésének köszönhetően fiát, Jézust, valójában nem ez a szeplőtelen fogantatás. Mária szűzen foganta Jézust, de nem erre emlékezünk a mai napon. Ne keverjük össze a szűzi foganást a szeplőtelen fogantatással!
A szeplőtelen fogantatás megértéséhez jó néhány évvel korábbra kell visszatekintenünk, egészen Mária életének kezdetéhez, az ő születése előtti kilenc hónaphoz. Azt a pillanatot, eseményt nevezzük szeplőtelen fogantatásnak, amikor Mária az ő szülei, Joakim és Anna szeretetének a gyümölcseként megfogant anyja méhében. Ez abból a szempontból különleges, hogy az élet továbbadásának pillanatába Isten úgy szól bele, hogy a születendő gyermeket megóvja az áteredő bűntől, jelen esetben Máriát. Mária tehát fogantatása pillanatától fogva mentes volt az áteredő bűntől, s ennek köszönhetően tökéletesen működött benne a megszentelő kegyelem.
Felébred-e bennem a vágy az életszentségre?
C. Horváth István Sándor

*
- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus Network oldalon Link

- Rákoscsabai plébánia oldalon Link

- ktp oldalon Link

...... ........... ........


Már 158 éve ünnepeljük a Szeplőtelen fogantatás napját december 8-án. IX. Pius pápa kinyilatkoztatta, hogy Mária bűn nélkül fogant, így az eredendő bűntől mentes. Szeplőtelen fogantatás - latinul: conceptio immaculata. A hagyomány alapján IX. Pius pápa 1854-ban dogmaként hirdette ki. Az új Mária-dogmát Ineffabilis Deus bullájában tette közzé. Mária szeplőtelenségének dogmája IX. Pius kinyilatkoztatásával a katolikus tanítást, az egyház társadalmi tekintélyét, valamint tántoríthatatlanságát és kitartását akarta megerősíteni.
...... ........... ........... ......



...... ........... ..........



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: ellenségeskedést, kinyilatkoztatta, közreműködésének, újjászületésünk, megajándékozott, elhatározásából, feddhetetlenek, életszentségre, kisgyermekként, szolgálóleánya, közbenjárására, továbbadásának, kapcsolatunkat, gyümölcseként, fogantatásnak, fogantatással, keresztségben, tapasztalható, szeplőtelenül, legkedvesebb, lehetőségére, köszönhetően, efezusiakhoz, szeretetének, karácsonykor, közbenjárása, kegyelmedből, megtiltottam, megtisztítsd, magasságbeli, következőket, megértéséhez, magasztaljuk, gondolkodóba, fogantatását, megerősíteni, asszony közé, kígyó vezetett, mező minden, föld porát, sarkát mardosod, ember Évának, világ teremtése, örökséget annak, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, evangélium igéi, igaz tanítást, bűntelen életet, Boldogságos Szűz Mária, SZENTLECKE Szent Pál, Isten Krisztusban, Jézus Krisztus Atyja, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Galilea Názáret, Magasságbeli Fiának, Isten Fiának, Erre Mária, Szűz Máriát, Mennyei Atyánk, Szűz Mária, Boldogságos Szűzben, Megváltó Urunk, Jóságos Jézusom, Horváth István Sándor, Katolikus Network, Mária-dogmát Ineffabilis Deus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevelőszülőkhöz adták,  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Robin Wight pitypang szobra  Töröld le  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy gondolat  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kertem  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Szeretem ujjad karcsuságait,  James Allen  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Csend  Önmaga ellenére  Erdei gyöngyvirág  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  különleges  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Töröld le  Egy gondolat  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Borzasztó  Gebhardt Nóra versei II.  Szabó T. Anna - Pitypang  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 14  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó kislány  Annyira tisztelem a szabadságo...  40 felett  Gebhardt Nóra versei II.  Spenót fasírttal  Különleges  Csend  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  József Attila – Keresek ...  Önmaga ellenére  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
asszony közé, kígyó vezetett, mező minden, föld porát, sarkát mardosod, ember Évának, világ teremtése, örökséget annak, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, evangélium igéi, igaz tanítást, bűntelen életet, tiszta életet, szeplőtelen Szűzanya, leányok példaképe, szeplőtelenül fogantatott, bűntelen ember, szegényes istállóba, mennyei Atyával, újjászületésünk lehetőségére, katolikus hívek, szeplőtelen fogantatás, születése előtt, szűzi foganást, szeplőtelen fogantatással, gyümölcseként megfogant, szempontból különleges, élet továbbadásának, születendő gyermeket, áteredő bűntől, megszentelő kegyelem, eredendő bűntől, hagyomány alapján, katolikus tanítást, egyház társadalmi, ellenségeskedést, kinyilatkoztatta, közreműködésének, újjászületésünk, megajándékozott, elhatározásából, feddhetetlenek, életszentségre, kisgyermekként, szolgálóleánya, közbenjárására, továbbadásának, kapcsolatunkat, gyümölcseként, fogantatásnak, fogantatással, keresztségben, tapasztalható, szeplőtelenül, legkedvesebb, lehetőségére, köszönhetően, efezusiakhoz, szeretetének, karácsonykor, közbenjárása, kegyelmedből, megtiltottam, megtisztítsd, magasságbeli, következőket, megértéséhez, magasztaljuk, gondolkodóba, fogantatását, megerősíteni, pillanatától, pillanatába, szeplőtelen, fogantatása, születésére, krisztusban, megkérdezte, borulhassak, karácsonyra, széttiporja, ellenkezést, szempontból, emlékeztess, tisztáznunk, boldogságos, magtalannak, öregségében, elrejtőztem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.