Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angyalszó - A bűnbánat útján - Az Úr útja - Megtisztuló szí
  2018-12-09 22:05:44, vasárnap
 
  ...... .........


A bűnbánat útján
Az ókori világban az advent szó a császár vagy az uralkodó érkezését, látogatását jelentette birodalmának egy tartományába.
Mivel ez a kép nagyon kifejező arra vonatkozóan, hogy Isten eljött a világba, a keresztény közösség ennek leírására kezdte használni az advent kifejezést. Isten kilép az ő végtelen dicsőségéből, lehajol az emberiséghez, eljön közénk.
És kilép az örökkévalóságból, amikor emberként, halandó emberként megszületik, s ezzel időbeli létezést vállal magára. Isten Fiának, Jézus Krisztusnak megtestesülésével és születésével Isten belépett egy nép, az ószövetségi nép és az egész emberiség történelmébe. Ő az - az uralkodó, aki belépett szegényes emberi világunk tartományába, hogy jövetelével és jelenlétével megújítsa életünket, örömet és békességet hozzon számunkra. Isten emberré válásának ténye elgondolkoztat minket: mivel érdemeltük ki és méltók vagyunk-e arra, hogy Isten így mutassa ki végtelen szeretetét irántunk.
Kissé elgondolkozva hamar ráébredünk, hogy nem emberi érdemeink jutalmaként történt mindez, hanem amiatt, mert az emberiség letért az Isten útjáról, a szeretet és a bizalom útjáról, és Isten így akarta az embert vissza vezetni a helyes útra. Bűneink térítettek le minket az útról, Istentől való elfordulásaink, engedetlenségeink és hűtlenségünk.

Az Úr útja
Az advent kiváló alkalom arra, hogy visszatérjünk Isten útjára.
Erre szólít fel minket Keresztelő János az evangéliumban: ,,Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit". János nem járja a városokat és falvakat, mint később Jézus, hanem a pusztában él és a Jordán folyó mellett keresztel. Aki új életet akart kezdeni, megbánta bűneit és meg akart keresztelkedni Jánosnál, annak ki kellett mennie hozzá a pusztába, mintegy ki kellett üresítenie a lelkét, hogy aztán Isten megtöltse azt kegyelemmel, új élettel, megújult vallásossággal. Az emberek kivonulása azt is jelképezi, hogy egy kicsit elszakadnak korábbi életüktől, a mindennapok gondjától, mindattól, ami a földhöz és nem az éghez vonzza, köti őket. Elszakadnak korábbi bűnös életüktől és megtisztulnak, amikor János megkereszteli őket.
Pontosan ezt az utat, az elszakadás útját kell nekünk is végigjárnunk az adventi időszakban. Fel kell hagynunk bűneinkkel. Keresztelő János a mi számunkra is megmutatja az Üdvözítőhöz, a Megváltóhoz vezető egyetlen utat, a bűnbánat útját.
A ,,hegyek és halmok elhordása" talán azt is jelenti, hogy bontsuk le bűneink hegyeit, az önzés és a szeretetlenség magaslatát, a gőg és a hiúság dombját. Bontsuk le mindazt, ami akadályként tornyosul elénk, s eltakarja előlünk a távlatot, a megújulás irányát. A ,,völgyek feltöltése" pedig talán azt jelenti, hogy a szeretet jó cselekedeteivel emelkedjünk ki a mélységből, és engedjük, hogy alázatos bűnbánatunk jutalmak hogy alázatos bűnbánatunk jutalmaként Isten emeljen fel bennünket.

Megtisztuló szívvel
Urunk, irgalmas Istenünk! Te elindítasz és vezetsz minket adventi utunkon,
amely a bűnbánat útja. Segíts minket, hogy bátran, félelem és aggodalom nélkül induljunk.
Adventi utunk Betlehembe, a kis Jézushoz vezet, de bűneink akadályként állnak ezen az úton. El kell őket távolítanunk, hogy fel tudjuk szabadítani az utat és tovább tudjunk haladni. Irgalmadban bízva és megbocsátásodat kérve indulunk.
Ébressz bennünk őszinte bűnbánatot, távolíts el szívünkből minden bűnt, hogy
egyedül a te szeretetednek legyen helye szívünkben. Megtisztuló szívvel akarunk haladni feléd, megtisztult lélekkel szeretnénk megérkezni hozzád.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: örökkévalóságból, megbocsátásodat, cselekedeteivel, elgondolkoztat, szeretetlenség, keresztelkedni, elfordulásaink, vallásossággal, evangéliumban, visszatérjünk, szeretetednek, elgondolkozva, megtisztulnak, megkereszteli, egyengessétek, történelmébe, születésével, tartományába, emberiséghez, dicsőségéből, jelenlétével, hűtlenségünk, birodalmának, távolítanunk, végigjárnunk, kegyelemmel, emelkedjünk, akadályként, szabadítani, megtisztuló, elszakadnak, jövetelével, mindennapok, ószövetségi, jutalmaként, bűnbánatunk, bűnbánat útján, ókori világban, császár vagy, uralkodó érkezését, keresztény közösség, advent kifejezést, egész emberiség, emberiség letért, bizalom útjáról, embert vissza, helyes útra, advent kiváló, emberek kivonulása, kicsit elszakadnak, mindennapok gondjától, éghez vonzza, Isten Fiának, Jézus Krisztusnak, Keresztelő János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Mindig tud adni ,  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Házi botox  Amikor 5 éves voltam,  Jó éjszakát  Március  Imádkozás Krisztus értelméért  Kezdet  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Kezdet  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Sajnos ezt elBalogozták  Őri István - Dal az életről  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nem mindegy  ...és mégis ráismersz  Sajnos ezt elBalogozták  William Shakespeare-től idéze...  A gyomorrontás tojással is kez...  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Szeretettel  A halolaj és a hal még a migré...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Gősi Vali - Tükre lennék...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Alvó cica  Alvó kislány  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Március  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Ez a miénk!  Esti kép  Mély, puha álom - sárga féltés  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Por  Nemzeti  Heltai Jenő: Szabadság  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Alvó kislány  A Mindenható Istenben bízva  Március  Csörög a telefonom  Majthényi Flóra: Mi a haza?  A gyász  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Benned is ezerféle szín van  Keresd azt a valakit,...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem foghatunk rá minden sérülé... 
Bejegyzés Címkék
bűnbánat útján, ókori világban, császár vagy, uralkodó érkezését, keresztény közösség, advent kifejezést, egész emberiség, emberiség letért, bizalom útjáról, embert vissza, helyes útra, advent kiváló, emberek kivonulása, kicsit elszakadnak, mindennapok gondjától, éghez vonzza, elszakadás útját, adventi időszakban, bűnbánat útját, szeretetlenség magaslatát, hiúság dombját, megújulás irányát, bűnbánat útja, örökkévalóságból, megbocsátásodat, cselekedeteivel, elgondolkoztat, szeretetlenség, keresztelkedni, elfordulásaink, vallásossággal, evangéliumban, visszatérjünk, szeretetednek, elgondolkozva, megtisztulnak, megkereszteli, egyengessétek, történelmébe, születésével, tartományába, emberiséghez, dicsőségéből, jelenlétével, hűtlenségünk, birodalmának, távolítanunk, végigjárnunk, kegyelemmel, emelkedjünk, akadályként, szabadítani, megtisztuló, elszakadnak, jövetelével, mindennapok, ószövetségi, jutalmaként, bűnbánatunk, megszületik, irgalmadban, megtisztult, látogatását, krisztusnak, készítsétek, vonatkozóan, megváltóhoz, üdvözítőhöz, szívünkből, bűnbánatot, keresztelő, kivonulása, mélységből, időszakban, szívünkben, feltöltése, megmutatja, szeretetét, elszakadás, érdemeltük, békességet, térítettek, üresítenie, magaslatát, bűneinkkel, ráébredünk, elindítasz, jelentette, megérkezni, keresztény, szeretnénk, kifejezést, betlehembe, megújulás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.