Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urunk megjelenése, Vízkereszt 01.06 - Igenaptár
  2019-01-06 14:08:22, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az Úr dicsősége felragyogott fölötted.
Kelj föl, és tündökölj, Jeruzsálem, mert elérkezett világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott fölötted. Mert még sötétség borítja a földet, és homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az Úr, és dicsősége megnyilvánul rajtad. Népek jönnek világosságodhoz, királyok a benned támadt fényességhez. Hordozd körül tekintetedet és lásd: mind egybegyűlnek és idejönnek hozzád. Fiaid messze távolból érkeznek, s leányaidat karon fogva hozzák. Ennek láttára földerülsz, szíved dobog az örömtől és kitágul, mert feléd áramlik a tengerek gazdagsága, és ide özönlik a nemzetek kincse. Tevék áradata borít majd el, Mádián és Efa dromedárjai. Mind Sábából jönnek; aranyat és tömjént hoznak, és az Úr dicsőségét zengik.
Ez az Isten igéje. Iz 60,1-6

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A Szentlélek kinyilatkoztatta, hogy a pogányok is társörökösök.
Testvéreim!
Bizonyára hallottatok Isten kegyelmi adományáról, amelyben a ti javatokra részesültem. Kinyilatkoztatásból megismertem Krisztus titkát, amelyről korábban nem tudtak az emberek, de most a Lélek a szent apostoloknak és prófétáknak kinyilatkoztatta. Eszerint Jézus Krisztusban a pogányok is társörökösök, tagjai az egy testnek, és az evangélium által részesei az ígéreteknek.
Ez az Isten igéje. Ef 3,2-3a.5-6

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Keletről jöttünk - imádni a Királyt.
Amikor Heródes király idejében Jézus megszületett a júdeai Betlehemben, íme, napkeletről bölcsek jöttek Jeruzsálembe, és tudakolták: ,,Hol van a zsidók újszülött királya? Láttuk csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy hódoljunk előtte." Meghallotta ezt Heródes király és megrémült, s vele egész Jeruzsálem. Összehívatta a főpapokat és a nép írástudóit, és megkérdezte tőlük, hogy hol kell születnie a Messiásnak.
Azok így válaszoltak: ,,A júdeai Betlehemben, mert ezt írja a próféta: Te, Betlehem, Júda földje, bizony nem vagy a legkisebb Júda nemzetségei között, mert belőled jő ki a fejedelem, aki pásztora lesz népemnek, Izraelnek."
Erre Heródes titokban magához hívatta a bölcseket és pontosan megtudakolta tőlük a csillag megjelenésének idejét. Aztán ezzel küldte őket Betlehembe: ,,Menjetek, tudakozódjatok szorgalmasan a gyermek felől, és ha megtaláljátok, jelentsétek nekem. Én is elmegyek, hogy hódoljak előtte!" Ők pedig, miután meghallgatták a királyt, elindultak. És lám, a csillag, amelyet napkeleten láttak, előttük járt, míg meg nem állapodott a ház fölött, ahol a Gyermek volt. A csillagot meglátva nagyon megörültek. Bementek a házba, és ott látták a Gyermeket anyjával, Máriával. Földre borulva hódoltak előtte, majd kinyitották kincses zsákjaikat és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.
Mivel álmukban utasítást kaptak, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza országukba.
Ezek az evangélium igéi. Mt 2,1-12

Imádság
Mindenható Istenünk! A napkeleti bölcsek egy nagy várakozásban éltek, ezért figyelték az égi jeleket. Amikor pedig felismerték az általad mutatott jelet, követték azt, és semmi nem téríthette el őket attól, hogy céljukhoz eljussanak, és kifejezzék hódolatukat az előtt, akihez az égi jel vezette őket. Mi is keressük a jeleket, amelyekkel te vezetsz minket. Nyitott szívvel szeretnénk megérkezni, oda, ahová te vezetsz minket, Fiadhoz, a betlehemi Gyermekhez. Egyedül neki érdemes hódolnunk, mert ő a világ Megváltója

Urunk megjelenése, a három napkeleti bölcsről olvashatunk az evangéliumban. Egy különleges csillag megjelenését vették észre, s ez az égi jel útnak indította őket. Hosszú úton haladtak a csillag nyomában, követték annak fényét, miközben talán csak sejtették, hogy egy még nagyobb fényesség, a Világ Világossága vonzza őket. Az elbeszélésben Máté evangélista bölcsekről beszél és nem királyokról, de az általuk hozott értékes ajándékok, az arany, a tömjén és a mirha, arra utalnak, hogy talán uralkodók, királyok lehettek. A három ajándék alapján következtetünk arra, hogy talán hárman lehettek, ezért is nevezzük ezt a napot a Háromkirályok ünnepének. A bölcsek útja nem volt egyszerű, de minden nehézség ellenére követték azt az égi jelet, amit kezdetben láttak. Újszülött gyermeket keresnek, aki majd király vagy uralkodó lesz, ezért a fővárosba, Jeruzsálembe mennek. Érkezésükről és annak céljáról az uralkodó, Heródes is értesül. Rémület ébred szívében, mert úgy gondolja, hogy hatalmát veszély fenyegeti. Jeruzsálem népe tehát a bölcsektől értesül arról, hogy nem sokkal korábban megszületett a várva várt Messiás, de személye még titok mindenki számára. Az írástudók csak annyit tudnak mondani, hogy a prófétai jövendölések szerint Betlehemben kellett megszületnie a Megváltónak, legalábbis, ha igaz a bölcsek vélekedése, miszerint a csillag az ő születését jelzi. A csillag újra feltűnik a bölcsek számára, tovább vezeti őket, amíg Betlehemben meg nem találják Jézust.
A mai napon lélekben mi is elindulunk, hogy a napkeleti bölcsekhez hasonlóan felkeressük Megváltónkat, hódoljunk előtte, s hódolatunk jeleként, ha nem is értékes aranyat, tömjént vagy mirhát, de szívünk szeretetét adjuk át neki. A csillag fénye megvilágítja utunkat, hogy el ne tévedjünk, és megvilágosítja értelmünket, hogy a betlehemi kisdedben, aki valóságos Isten és valóságos ember, felismerjük Üdvözítőnket. Levetjük a fáradtság és a kényelem papucsát, s helyette felhúzzuk az elszántság csizmáját, amelyben mindig biztosak lépteink. Biztosak, mert tudjuk, hogy Isten és az ő jele vezet minket, s aki Istenre hagyatkozik, az biztosan célhoz ér. Lépteink sietősek, mert minden pillanatban érezzük Isten hívását és vonzását. Az öröm, az izgatottság egyre nagyobb a szívünkben, ahogyan közeledünk Urunkhoz. Emberi szándékok és félrevezetések, téves útmutatások nem térítenek le minket utunkról, nem téríthetnek el minket vágyunktól. Isten mutat nekünk utat, egyedül ő ébreszti fel bennünk az iránta való vágyakozást.
A karácsonyi események közös vonása, hogy Isten szól az emberekhez vagy jelet mutat. A betlehemi pásztoroknak angyalok vitték meg Istentől az örömhírt a Megváltó születéséről, a bölcseknek pedig Isten mutatott jelet, csillagot, amelyet követhettek. Vajon én meghallom-e Isten nekem szóló üzenetét és felismerem-e a nekem mutatott jeleket?
A másik közös összekötő pont, hogy mindenki útnak indul. A pásztoroknak csak rövid utat kellett megtenniük, a bölcsek jóval nagyobb útra vállalkoztak. Elindulok-e azon az úton, amelyen Isten vezet engem a Megváltóhoz?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatta, világosságodhoz, következtetünk, tudakozódjatok, megvilágosítja, megjelenésének, félrevezetések, elbeszélésben, meghallgatták, megtaláljátok, evangéliumban, háromkirályok, jövendölések, pásztoroknak, megszületett, várakozásban, szorgalmasan, társörökösök, megnyilvánul, megszületnie, fényességhez, érkezésükről, egybegyűlnek, jeruzsálembe, megjelenését, megváltónkat, összehívatta, tekintetedet, megtudakolta, apostoloknak, efezusiakhoz, felragyogott, világosságod, vállalkoztak, megvilágítja, üdvözítőnket, benned támadt, tengerek gazdagsága, nemzetek kincse, szent apostoloknak, evangélium által, júdeai Betlehemben, zsidók újszülött, legkisebb Júda, csillag megjelenésének, gyermek felől, csillagot meglátva, evangélium igéi, napkeleti bölcsek, nagy várakozásban, általad mutatott, betlehemi Gyermekhez, OLVASMÁNY Izajás, Mind Sábából, SZENTLECKE Szent Pál, Eszerint Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Heródes, Erre Heródes, Mindenható Istenünk, Világ Világossága, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Hogy lehet megtartani  Png cica  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Reggel van  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A kételkedés kezelése  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png cica  Facebookon kaptam  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
benned támadt, tengerek gazdagsága, nemzetek kincse, szent apostoloknak, evangélium által, júdeai Betlehemben, zsidók újszülött, legkisebb Júda, csillag megjelenésének, gyermek felől, csillagot meglátva, evangélium igéi, napkeleti bölcsek, nagy várakozásban, általad mutatott, betlehemi Gyermekhez, világ Megváltója, három napkeleti, különleges csillag, csillag nyomában, elbeszélésben Máté, általuk hozott, három ajándék, bölcsek útja, bölcsektől értesül, várva várt, írástudók csak, prófétai jövendölések, bölcsek vélekedése, csillag újra, bölcsek számára, napkeleti bölcsekhez, csillag fénye, betlehemi kisdedben, kényelem papucsát, elszántság csizmáját, biztosan célhoz, izgatottság egyre, iránta való, karácsonyi események, emberekhez vagy, betlehemi pásztoroknak, bölcseknek pedig, nekem mutatott, másik közös, pásztoroknak csak, bölcsek jóval, kinyilatkoztatta, világosságodhoz, következtetünk, tudakozódjatok, megvilágosítja, megjelenésének, félrevezetések, elbeszélésben, meghallgatták, megtaláljátok, evangéliumban, háromkirályok, jövendölések, pásztoroknak, megszületett, várakozásban, szorgalmasan, társörökösök, megnyilvánul, megszületnie, fényességhez, érkezésükről, egybegyűlnek, jeruzsálembe, megjelenését, megváltónkat, összehívatta, tekintetedet, megtudakolta, apostoloknak, efezusiakhoz, felragyogott, világosságod, vállalkoztak, megvilágítja, üdvözítőnket, születéséről, meghallotta, jelentsétek, hódolatukat, megjelenése, vágyakozást, követhettek, olvashatunk, részesültem, felismerték, válaszoltak, ajándékokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3620
  • e Hét: 5801
  • e Hónap: 38955
  • e Év: 272702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.