Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mexicó kegyhely - Guadalupe
  2019-01-18 19:04:52, péntek
 
  Magyar kurír oldalon - A legnagyobb Mária-kegyhelyek listájának első helyén vitathatatlanul a mexikói Guadalupe áll. Körülbelül 20 millió zarándok látogatja meg évente ezt a búcsújáróhelyet, amely Mexikóváros peremén található. 1531 decemberében jelent meg ezen a helyen a Szent Szűz Szent Juan Diegónak egy mesztic arcvonásait viselve, és azzal bízta meg a szentet, hogy építsenek ott templomot. Miközben ő a jelenésről beszámolt a püspöknek, ruháján kirajzolódott a későbbi kegykép, a guadalupei Miasszonyunk; hogy a ,,La Morenita" (,,a Sötétbőrű") milyen módon került a szövetre, a mai napig megmagyarázhatatlan. Ezek után egy kisméretű templomot építettek a jelenés helyén, majd később, 1976-ban azt a nagy bazilikát, amely ma is őrzi a kegyképet és 40 ezer férőhellyel rendelkezik. A guadalupei Mária Latin-Amerika és persze Mexikó patrónája.

- Wikipedia oldalon:
- Guadalupei Szűzanya
...... ........... .......


Fontos jelkép a mexikói indiánok számára, hiszen a Szent Szűz a feljegyzések szerint egy indiánnak, Juan Diegónak jelent meg 1531 telén a Tepeyac dombon, az azték kukoricaistennő Tonantzin lerombolt templomának helyén, Mexikóvároshoz közel északra.
A monda szerint aranyködbe burkolózó nő jelent meg, s arra szólította föl a férfit, hogy ,,menj a püspökhöz [...] azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!" Juan Diegónak nem hitt a püspök, s másnap a találkozás megismétlődött. Diego másodszor is elment a püspökhöz, aki ezúttal azt mondta, elhiszi, hogy a Szűzanya megjelent ott, ha hoz egy jelet. Diego ismét találkozott a Szűzanyával, aki felküldte a hegytetőre, ahol csodálatos módon az évszak ellenére nyíló rózsát talált. Ezen a helyen épült meg a Miasszonyunk-székesegyház, ahol máig őrzik Diego tilmáját (bő köpeny) amiben a rózsát Zumarraga püspök elé vitte.] A találkozás emlékére minden évben december 12-én tartják a Guadalupei Miasszonyunk ünnepét.

- Mexikóváros - vallási kegyhelyek Link

- Közép-Mexikó és a Mexikói-öböl partvidéke - vallási kegyhelyek Link

- Guadalupe Sanctuary képei Link

- A Szűzanya jelenés sorozata - 1531. Guadalupe (Mexikó)
A Szűzanya jelenés-sorozata világméretekben 1531-ben a mexikói Guadalupeban kezdődött. Ez ma is, - minden eddigi jelenést ismerve -, a legnagyobb jelentőségű Mária-jelenés, mégpedig a tudomány szempontjából is. (Ezt a televízió előtt is elmondtam, de az idő rövidsége miatt az utolsó mondatot nem mondhattam el.) Ebben a nem teremtett világban, a Szent Pál által látott Isten országában született alkotásban minden, a kép maga, az alapozás nélküli festmény 470 év óta sértetlen fényében ragyog. 1999. augusztusában, az elmúlt esztendőben mexikói utam és küldetésem alkalmával négy alkalommal bensőségesen, órákon keresztül csodálhattam és imádkozhattam előtte népünkért. Ennek a guadalupei csodaképnek a legutolsó nagy felfedezője új oldaláról a csillagászat. A csillagászok rádöbbentek arra és kimutatták, hogy a Szűzanya ruhájának dekorációja, amelyet csak festő művészeti bravúrnak tekintettek századokon keresztül, azt a csillagállást tükrözi, fényképezi vissza, amely 1531. december 9-én volt a guadalupei jelenés alkalmával, amikor a püspök előtt megjelent a látnok indián, az öt évvel ezelőtt kíváltságot, ma már oltárainkon is tisztelt boldog Juan Diego. Az ő agavé rostjaiból készült köpenyén rajzolódott ki és az Ég részéről ajándékozódott a fenséges festészeti bizonyság és tanúság, ami rögtön a Torinoi lepel után sorakozik - tudományosan és igazoltságában -, felülmúlva a világ minden más ereklyéjét.
Isten két csodálatos képmást adott az emberiségnek. Az egyik a Krisztus megrendítő szenvedését megörökítő Torinói Lepel, a másik az Istenanya guadalupei festménye, amely az örökkévalóság műtermében keletkezett egy azték indián tóga szerű köpenyének elülső oldalán.
Bővebben Link

- Network oldalon:
,,Semmitől se ijedj meg, semmi miatt ne aggódj, semmi se szomorítsa el arcodat és szívedet! Ne félj se gondtól, se fájdalomtól. Hát nem vagyok itt én, a te Anyád? Nem tartalak-e karjaim oltalmában? Nem állsz talán az árnyékomban, a védelmem alatt?"
- 1531 decemberében egy egyszerű indián kapta ezt az üzenetet a Szűzanyától: Cuauhtlatoatzin (Beszélő Sas), aki a keresztségben a Juan Diego nevet kapta.
A Guadalupei Szűzanya vagy Guadalupei Miasszonyunk (spanyolul: Nuestra Señora de Guadalupe vagy La Virgen de Guadalupe) a Guadalupei bazilikában őrzött 16. századi Szűz Mária ikon, Mexikó legismertebb vallási, kulturális és nemzeti szimbóluma. Mexikói köznyelvi neve: Lupita.
Mint a lengyel Czestochowai Fekete Madonna, a vallási üzeneteken túl nemzeti és politikai tartalmakat testesít meg. Különösen fontos jelkép a mexikói indiánok számára, hiszen a Szent Szűz a feljegyzések szerint egy indiánnak, Juan Diegónak jelent meg 1531 telén a Tepeyac dombon, az azték kukorica istennő Tonantzin lerombolt templomának helyén,Mexikóvároshoz közel északra. A monda szerint aranyködbe burkolózó nő jelent meg, s arra szólította föl a férfit, hogy 'menj a püspökhöz [...] azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!' Juan Diegónak nem hitt a püspök, s másnap a találkozás megismétlődött. Diego másodszor is elment a püspökhöz, aki ezúttal azt mondta, elhiszi, hogy a Szűzanya megjelent ott, ha hoz egy jelet. Diego ismét találkozott a Szűzanyával, aki felküldte a hegytetőre, ahol csodálatos módon az évszak ellenére nyíló rózsát talált. A helyen épült meg a Miasszonyunk-székesegyház, ahol máig őrzik Diego tilmáját (bő köpeny) amiben a rózsát Zumarraga püspök elé vitte. A találkozás emlékére minden évben december 12-én tartják a Guadalupei Miasszonyunk ünnepét.
A mexikói mindennapok része: a kép házak utcai oldalán és belső falán ugyanúgy gyakran látható, mint a templomi és házioltárokon, vagy használati tárgyakon. Mexikóban és a Mexikóból kivándoroltak közt gyakori női és férfinév a Szűzre utaló María Guadalupe vagy Lupe. Az eredeti kép zarándokok tömegeit vonzza: az ikont őrző bazilikát a világ leglátogatottabb zarándokhelyének tartják, 2004-es mexikóvárosi adatok szerint csak december 9. és december 12. között tízmillió zarándokot fogadott, egész évben pedig a húszmilliót is eléri az idelátogatók száma. A Guadalupei Szűzanyát 1737-ben Mexikó, 1910-ben Amerika, 1935-ben a Fülöp-szigetek védőszentjévé nyilvánították.
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: leglátogatottabb, zarándokhelyének, világméretekben, búcsújáróhelyet, cuauhtlatoatzin, vitathatatlanul, kukoricaistennő, igazoltságában, megismétlődött, mexikóvároshoz, ajándékozódott, nyilvánították, szempontjából, kirajzolódott, házioltárokon, keresztségben, kivándoroltak, csillagállást, imádkozhattam, augusztusában, örökkévalóság, védőszentjévé, emberiségnek, czestochowai, feljegyzések, miasszonyunk, székesegyház, idelátogatók, tudományosan, mexikóvárosi, legismertebb, csodálhattam, bensőségesen, guadalupeban, decemberében, csillagászat, legnagyobb Mária-kegyhelyek, mexikói Guadalupe, mesztic arcvonásait, jelenésről beszámolt, későbbi kegykép, guadalupei Miasszonyunk, kisméretű templomot, jelenés helyén, nagy bazilikát, guadalupei Mária, mexikói indiánok, feljegyzések szerint, azték kukoricaistennő, monda szerint, találkozás megismétlődött, évszak ellenére, Szent Szűz Szent Juan Diegónak, Mária Latin-Amerika, Guadalupei Szűzanya, Szent Szűz, Juan Diegónak, Guadalupei Miasszonyunk, Guadalupe Sanctuary, Szent Pál, Juan Diego, Torinói Lepel, Beszélő Sas, Nuestra Señ, Szűz Mária, Czestochowai Fekete Madonna, María Guadalupe, Guadalupei Szűzanyát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Síró nő  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Ne feledjük: a föld jóval több...  Alvó baby  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  A kávé  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kokárda  A szív és a cselekvés egységes...  Jó éjszakát  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Talpra vándor  Az ünnepről  Minden jónak végeszakad egysze...  Talpra vándor  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  A nemzet csak akkor...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Törött csészék  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Kezdet  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Jó éjszakát  Üdvözöllek az oldalamon  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Ted Engstrőm gondolata  Házi botox  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Mai harmónia kártyám  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Amikor 5 éves voltam,  Alvó cica  Hernádkak  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Nem kell ide békemenet  Talpra vándor  Szeretettel  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A közszereplő  Aztán itt van egy másik szerep...  Ibolya  Intelem  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb Mária-kegyhelyek, mexikói Guadalupe, mesztic arcvonásait, jelenésről beszámolt, későbbi kegykép, guadalupei Miasszonyunk, kisméretű templomot, jelenés helyén, nagy bazilikát, guadalupei Mária, mexikói indiánok, feljegyzések szerint, azték kukoricaistennő, monda szerint, találkozás megismétlődött, évszak ellenére, helyen épült, rózsát Zumarraga, találkozás emlékére, mexikói Guadalupeban, legnagyobb jelentőségű, tudomány szempontjából, televízió előtt, utolsó mondatot, alapozás nélküli, elmúlt esztendőben, guadalupei csodaképnek, legutolsó nagy, csillagászok rádöbbentek, csillagállást tükrözi, guadalupei jelenés, püspök előtt, látnok indián, fenséges festészeti, világ minden, örökkévalóság műtermében, azték indián, védelmem alatt, egyszerű indián, lengyel Czestochowai, vallási üzeneteken, azték kukorica, mexikói mindennapok, ikont őrző, világ leglátogatottabb, idelátogatók száma, leglátogatottabb, zarándokhelyének, világméretekben, búcsújáróhelyet, cuauhtlatoatzin, vitathatatlanul, kukoricaistennő, igazoltságában, megismétlődött, mexikóvároshoz, ajándékozódott, nyilvánították, szempontjából, kirajzolódott, házioltárokon, keresztségben, kivándoroltak, csillagállást, imádkozhattam, augusztusában, örökkévalóság, védőszentjévé, emberiségnek, czestochowai, feljegyzések, miasszonyunk, székesegyház, idelátogatók, tudományosan, mexikóvárosi, legismertebb, csodálhattam, bensőségesen, guadalupeban, decemberében, csillagászat, csillagászok, tekintettek, templomának, dekorációja, keletkezett, rádöbbentek, tartalmakat, rendelkezik, oltárainkon, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1173
  • e Hét: 4763
  • e Hónap: 25446
  • e Év: 228359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.