Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 2. vasárnap 01.20
  2019-01-20 08:46:18, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az Úr úgy szereti választott népét, mint menyasszonyát a vőlegény. Sion és Jeruzsálem a választott nép jelképe.
Így szól az Úr:
Sion miatt nem hallgathatok, és Jeruzsálem miatt nem nyugszom, amíg föl nem ragyog igazsága, mint a hajnal, és szabadulása, mint a fáklya, nem tündököl.
Meglátják majd a népek igazságodat és a királyok dicsőségedet. Új néven hívnak majd, amellyel az Úr ajka nevez el. A dicsőség koronája leszel az Úr kezében, királyi fejdísz Istened kezében.
Nem hívnak többé ,,Elhagyottnak", sem országodat ,,Pusztaságnak" hanem így neveznek: ,,Gyönyörűségem", és országodat: ,,Menyasszony", mert az Úr örömét találja benned, s országod újra férjhez megy. Mert amint a vőlegény feleségül veszi a leányt, úgy fog frigyre lépni veled, aki téged felépít; és amint a vőlegény örül a menyasszonynak, úgy leli örömét benned Istened.
Ez az Isten igéje. Iz 62,1-5

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Egy és ugyanazon Lélek osztogatja a különböző adományokat tetszése szerint.
Testvéreim!
A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a csodajelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz.
A lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől. A harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben. Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálás képessége vagy a szellemek elbírálása jut osztályrészül. Más a különféle nyelvek adományát vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul.
Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek.
Ez az Isten igéje. 1Kor 12,4-11

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus első csodája a galileai Kánában.
...... ........... .....


Abban az időben:
Menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt. Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: ,,Nincs több boruk." Jézus azt felelte: ,,Mit akarsz tőlem, asszony! Még nem jött el az én órám." Erre anyja szólt a szolgáknak: ,,Tegyetek meg mindent, amit csak mond!"
Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. Jézus szólt a szolgáknak: ,,Töltsétek meg a korsókat vízzel!" Meg is töltötték azokat színültig. Ekkor azt mondta nekik: ,,Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak." Odavitték.
Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta honnan való. A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták. A násznagy hívatta a vőlegényt, s szemére vetette: ,,Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort."
Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne.
Ezek az evangélium igéi. Jn 2,1-11

Imádság
Urunk, gondviselő Istenünk! Köszönjük, hogy figyelsz életünkre, vigyázol ránk, gondviselő szereteteddel átölelsz minket. Látod gondjainkat és küzdelmeinket, jól ismered fáradozásainkat és aggodalmainkat. Hozzád fordulunk nehéz helyzeteinkben: adj nekünk jó tanácsot és útmutatást! Adj erőt, bátorságot és kitartást. Erősítsd bennünk a hitet, hogy amikor már erőtlenek és tehetetlenek vagyunk, te akkor is tudsz segíteni, mert mindent megtehetsz, s jóságodnak köszönhetően segítesz mindazzal, ami üdvösségünket szolgálja. Ösztönözz minket arra, hogy készséggel és engedelmesen megtegyünk mindent, amit kérsz tőlünk.

Elmélkedés:
Megszólítás és megerősítés
A mai evangéliumban a kánai menyegzőn történt csodáról, a víz borrá változtatásáról olvasunk, amely Szent János szerint Jézus első csodája volt. Az esemény helyszíne egy lakodalmas ház, ünneplők sokaságával és túlcsorduló örömmel. Abban az időben a lakodalmak egy hétig tartottak, tehát nem egyetlen napra, hanem hosszabb időre kellett gondoskodni elegendő élelemről az ünneplők számára. Szegényebb családoknál bizony ez gondot jelenthetett, azaz előfordulhatott, hogy nem volt mindenből elegendő, s emiatt megszakadt az ünnepség. Egy ilyen váratlan helyzet történt Kánában is, elfogyott a bor. Édesanyja, Mária közbenjárására Jézus csodát tesz, a vizet átváltoztatja borrá, s ezzel a tettével megóvja a családot a szégyentől, tovább folytatódhat az örömteli ünneplés.
Érdemes felfigyelnünk Mária figyelmes magatartására és cselekedetére. Észreveszi a bajt és tudja, hogy ki képes segíteni egy ilyen nehéz helyzetben. Lényeges üzenete van ennek: Jézus édesanyja figyel életünkre, észreveszi, ha olyan szükséghelyzetbe kerülünk, amit a magunk erejével nem tudunk megoldani. Látja gondjainkat és küzdelmeinket, észreveszi, ha emberi segítségre már nem számíthatunk. Mária az ő fiához, Jézushoz fordul a mi érdekünkben, azt kérve tőle, hogy segítsen rajtunk isteni erejével. Égi édesanyánknak e közbenjárása nagy segítséget jelent számunkra, és arra bátorít, hogy közbenjárását kérjük, mert fia meghallgatja őt.
A csodák felismerése és a csodákban való hit a mai ember számára nem olyan természetes, mint a korábbi idők emberei számára. Fontos tisztáznunk, hogy a csoda nem varázslat, nem bűvész trükk, nem szemünk elkápráztatása. Jézus valamennyi csodája az ő személyéhez és tanításához kapcsolódik. Igazolják, hogy valóban Isten és igazolják tanításának igazságát. Lényeges továbbá, hogy a csodák nem öncélúak és nem is céltalanok. Mindig valakihez szólnak, valakinek a javára, érdekében történnek. A csoda nem szórakoztatja az embereket, mint az ügyes bűvészmutatványok, hanem Isten segítségének a megnyilvánulása egy olyan helyzetben, amikor az ember már tehetetlen és a maga erejével nem talál megoldást. A csoda mindig hitet ébreszt abban, akinek a javára történik, vagy akik azt megtapasztalják. Ki kell még emelnünk azt is, hogy Isten csodái nem a természeti törvények felfüggesztését jelentik. Ha így lenne, akkor Isten teljesen önkényesen bánna a világgal, törvényeket hozna, amelyek alapul szolgálnak a világban uralkodó rendnek és rendezettségnek, de ezeket bármikor félre is tehetné.
Hogyan tekintsünk tehát a csodákra? A csoda megszólítás és megerősítés. Csodáival, közbelépéseivel Isten megszólít minket, jelet mutat. Isten nem a végtelenből figyeli életünk küzdelmeit, hanem bizonyos helyzetekben segítségünkre siet. Nem azért, mert méltók vagyunk erre vagy kiérdemelhetnénk segítségét, hanem azért, mert jóságos és ki akarja mutatni felénk szeretetét. A csoda mindig akkor történik, amikor már nem magunkban bízunk, hanem nagy bizalommal a gondviselő Isten kezébe helyezzük életünket. Tőle várjuk a megoldást, elfogadjuk akaratát. A csoda megerősítés, hogy érdemes hinnünk és érdemes imádságban Istenhez folyamodnunk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kiérdemelhetnénk, szükséghelyzetbe, kinyilatkoztatta, felfüggesztését, előfordulhatott, megnyilvánulása, változtatásáról, rendezettségnek, fáradozásainkat, közbelépéseivel, megtapasztalják, tanítványaival, aggodalmainkat, korintusiakhoz, elkápráztatása, helyzeteinkben, közbenjárására, menyasszonynak, szereteteddel, küzdelmeinket, segítségünkre, osztályrészül, szórakoztatja, cselekedetére, közbenjárását, megittasodtak, magatartására, gyönyörűségem, édesanyánknak, menyasszonyát, átváltoztatja, üdvösségünket, felfigyelnünk, evangéliumban, számíthatunk, értelmezését, népek igazságodat, királyok dicsőségedet, dicsőség koronája, vőlegény feleségül, vőlegény örül, különböző adományokat, lelki adományok, lélek ajándékait, egyik ugyanis, bölcsesség ajándékát, tudás adományát, hitet kapja, gyógyítás adományát, prófétálás képessége, szellemek elbírálása, különféle nyelvek, OLVASMÁNY Izajás, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent János, Szent János, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  40 felett  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 12  James Allen  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  40 felett  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó éjszakát  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Spenót fasírttal  József Attila – Keresek ...  IGEN így  Segíts neki dicsérni Téged  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép estét  Paul Éluard - És egy mosoly  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy barátság története  Szép estét  Isten hűségének mértéke  Csend  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 15  Baranyi Ferenc - N i n c s  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Van néhány kérdés, amin gondol...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Isten hűségének mértéke  40 felett  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Szép estét  Emlékezz  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  40 felett  Ady Endre - Mindegy átka  Töröld le  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Robin Wight pitypang szobra  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Töröld le  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Martin Buber, A haszidim meséi  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy barátság története  Somlyó Zoltán - Orgonával  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 14  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy tavasz  József Attila – Keresek ...  Azért kaptad  Baranyi Ferenc - N i n c s  James Allen  Jázmin 
Bejegyzés Címkék
népek igazságodat, királyok dicsőségedet, dicsőség koronája, vőlegény feleségül, vőlegény örül, különböző adományokat, lelki adományok, lélek ajándékait, egyik ugyanis, bölcsesség ajándékát, tudás adományát, hitet kapja, gyógyítás adományát, prófétálás képessége, szellemek elbírálása, különféle nyelvek, nyelvek értelmezését, galileai Kánában, zsidóknál szokásos, korsókat vízzel, násznagy megízlelte, borrá vált, szolgák azonban, vizet merítették, násznagy hívatta, evangélium igéi, kánai menyegzőn, esemény helyszíne, hétig tartottak, ünneplők számára, ilyen váratlan, vizet átváltoztatja, tettével megóvja, örömteli ünneplés, ilyen nehéz, magunk erejével, csodák felismerése, csodákban való, korábbi idők, ügyes bűvészmutatványok, olyan helyzetben, maga erejével, csoda mindig, javára történik, természeti törvények, világban uralkodó, csoda megszólítás, végtelenből figyeli, gondviselő Isten, csoda megerősítés, kiérdemelhetnénk, szükséghelyzetbe, kinyilatkoztatta, felfüggesztését, előfordulhatott, megnyilvánulása, változtatásáról, rendezettségnek, fáradozásainkat, közbelépéseivel, megtapasztalják, tanítványaival, aggodalmainkat, korintusiakhoz, elkápráztatása, helyzeteinkben, közbenjárására, menyasszonynak, szereteteddel, küzdelmeinket, segítségünkre, osztályrészül, szórakoztatja, cselekedetére, közbenjárását, megittasodtak, magatartására, gyönyörűségem, édesanyánknak, menyasszonyát, átváltoztatja, üdvösségünket, felfigyelnünk, evangéliumban, számíthatunk, értelmezését, segítségének, jelenthetett, pusztaságnak, elhagyottnak, meghallgatja, helyzetekben, tisztálkodás, engedelmesen, dicsőségedet, folytatódhat, közbenjárása, köszönhetően, tehetetlenek, folyamodnunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.